Σκάνδαλο ΔΕΠΑ: Ανοίγουν οι λογαριασμοί των εμπλεκόμενων

Ανοιγμα λογαριασμών έχει ζητηθεί όχι μόνο στο εξωτερικό- όπου υπάρχουν πληροφορίες για ύπαρξη λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων- αλλά και για εγχώριες τράπεζες

skandalo-depa-anoigoun-oi-logariasmoi-twn-emplekomenwn
SHARE THIS
0
SHARES

Έρευνα για την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών στο εξωτερικό διέταξε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με επικεφαλής την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη, για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ και τις οφειλές της ELFE, εταιρεία συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η έρευνα αφορά τόσο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, όσο και τον Μανώλη Πετσίτη, για πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμούς τους στο εξωτερικό. Για τον κ. Πετσίτη, διενεργείται ήδη ποινική προκαταρκτική εξέταση, για τον ρόλο του στην υπόθεση.

Ανοιγμα λογαριασμών έχει ζητηθεί όχι μόνο στο εξωτερικό- όπου υπάρχουν πληροφορίες για ύπαρξη λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων- αλλά και για εγχώριες τράπεζες, πέρα από τους Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Μανώλη Πετσίτη και για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θεόδωρο Κιτσάκο.

Πέρα από τον Μανώλη Πετσίτη, για τον οποίο γίνεται ξεχωριστή έρευνα, για την υπόθεση αυτή εκκρεμούν πολλές δικογραφίες. Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος είχε κινητοποιηθεί από το 2017, προκειμένου να στέλνει η ΔΕΠΑ καταστάσεις για τις οφειλές της ELFE και τις αναλυτικές κινήσεις λογαριασμών, ώστε να διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τα οικονομικά δεδομένα.

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook