Σκάνδαλο Folli Follie: Όλη η έκθεση-φωτιά της PwC - H "ενημέρωση" Τσίπρα και τα 80.000 ευρώ για "άμεσες ανάγκες" Μπαλαούρα

Τι απαντά ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Η έκθεση-καταπέλτης της PwC για τα έργα και τις ημέρες της οικογένειας Κουτσολιούτσου στην Folli Follie

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Κατάχρηση και χειραγώγηση της αγοράς, προνομιακή πληροφόρηση και δημοσίευση ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών προς το επενδυτικό κοινό, αποκόμιση αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τους Δημήτρη και Γεώργιο Κουτσολιούτσο εις βάρος της εταιρείας και των μετόχων της, εντοπίζει μεταξύ άλλων η PwC στην ενδιάμεση έκθεση διαχειριστικού ελέγχου που διενήργησε στην Folli Follie ΑΕΒΤΕ και σε θυγατρικές της, τα βασικά σημεία της οποίας παρουσιάζει σήμερα το Capital.gr.

Από την έρευνα της PwC επιβεβαιώνεται ότι οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας ήταν ουσιωδώς εσφαλμένες επί σειρά ετών, από το 2001, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται στο επενδυτικό κοινό πλασματική εικόνα. Αλλά τα ευρήματα της PwC δεν περιορίζονται μόνον στη χειραγώγηση των μετοχών. Αποκαλύπτεται ένα καλά στημένο κόλπο, και προσπάθειες συγκάλυψης και παρεμπόδισης των ελέγχων, ακόμη και μετά τις αποκαλύψεις της QCM.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται αναφορές σε εσωτερική επικοινωνία μεταξύ του διευθυντή ασφαλείας της FF προς τον Τ. Κουτσολιούτσο τον Μάϊο του 2018 όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, σύμφωνα με τις οποίες το (τότε) Μέγαρο Μαξίμου ήταν ενήμερο για την επιχείρηση συνδρομής προς την Folli Follie. Σύμφωνα με ένα mail, η οδηγία του Μεγάρου Μαξίμου επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν "η συνδρομή" στον Όμιλο Folli Follie.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα φτάνει δε στο σημείο να αναφέρει πως το θέμα έχει φτάσει μέχρι τον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα υπάρχει ευθεία αναφορά στους πρώην υπουργούς Φλαμπουράρη και Χαρίτση και τους βουλευτές Μπαλαούρα και Αραχωβίτη που συμμετείχαν (ο πρώτος ως πρόεδρος) στη διαρκή επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Αίσθηση βέβαια προκαλεί η καταγραφή για "άμεσες ανάγκες” 80.000 του βουλευτή, για τις οποίες ο κ. Μπαλαούρας απάντησε ότι πρόκειται για δωρεές σε νοσοκομεία της εκλογικής του περιφέρειας Ηλείας, τις οποίες είχε ανακοινώσει δημόσια στον τοπικό Τύπο. Ο δε συντάκτης των mail που εξετάστηκε από την εταιρεία, αναφέρει πως πράγματι αυτά τα χρήματα δόθηκαν σε μετρητά. Πάντως καταγράφεται και mail που αποδίδεται στον κ.Μπαλαούρα με επισυναπτόμενη συγκεκριμένη τροπολογία η οποία δεν είχε ψηφιστεί ακόμα.

Οι αναφορές είναι εξαιρετικά σοβαρές, ωστόσο η έκθεση κάνει και μια διευκρίνηση:

"...Επισημαίνεται ότι οι επικοινωνίες παρατίθενται για λόγους πληρότητας της επεξεργασίας των στοιχείων που μας δόθηκαν, αλλά δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιώσουμε την ακρίβειά τους ούτε εάν τα όσα γεγονότα περιγράφονται πραγματικά έλαβαν χώρα ή αν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν και ο αποστολέας των επικοινωνιών αναφέρει ως πραγματοποιηθέντα”.

1

Πάνω από 200 εκατ. ευρώ το κέρδος της οικoγένειας Κουτσολιούτσου από τη χειραγώγηση της αγοράς

Από την ενδιάμεση έκθεση προκύπτει πως τουλάχιστον για την περίοδο από το 2007 μέχρι και το 2017, τα στοιχεία των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων, ήταν ψευδή και παραπλανητικά. Με την PwC να εκτιμά πως οι εικονικές πωλήσεις από θυγατρικές εταιρείες του ομίλου στην Ασία λάμβαναν χώρα ήδη από το 2001. Αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής διαχρονικά να παρουσιάζει ανοδική πορεία και οι κ.κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος και Γεώργιος Κουτσολιούτσος να αποκομίσουν έσοδα 130,5 εκατ. ευρώ και 3,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα από πωλήσεις μετοχών μέσω 7 περιπτώσεων ιδιωτικής τοποθέτησης την περίοδο 2004-2017. Επιπρόσθετα η εταιρεία από το 2001 έχει εγκρίνει διανομές μερισμάτων και επιστροφές κεφαλαίου συνολικής αξίας 116 εκατ. ευρώ περίπου από τα οποία υπολογίζεται ότι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος εισέπραξε 44 εκατ. ευρώ και ο Γεώργιος Κουτσολιούτσος 2,2 εκατ. ευρώ.

Από τον επιτόπιο έλεγχο στα γραφεία της Folli Follie Group (FFSA) αλλά και από την ανασκόπηση ηλεκτρονικών επικοινωνιών εντοπίστηκαν έγγραφα που δημιουργούν εύλογες υπόνοιες ότι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο Γεώργιος (Τζώρτζης) Κουτσολιούτσος σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις είχαν εκτελέσει επιπλέον αγοραπωλησίες μετοχών της εταιρείας μέσω τρίτων. Σε όλες τις περιπτώσεις παρατηρήθηκε ότι οι αγορές των μετοχών από τρίτους πραγματοποιήθηκαν σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την εκάστοτε χρηματιστηριακή αξία της μετοχής, ενώ σε μια από τις περιπτώσεις η αγορά των μετοχών φαίνεται ότι προήλθε από το προσωπικό χαρτοφυλάκιο του Δημήτρη Κουτσολιούτσου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση σημαντικών κερδών από τη μετέπειτα πώληση των ως άνω μετοχών που χρονικά φαίνεται να πραγματοποιείται μετά από τις ανακοινώσεις των ενδιάμεσων αποτελεσμάτων της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο και το πρώτο εξάμηνο του 2009. Συγκεκριμένα:

- τον Νοέμβριο του 2008 πραγματοποιήθηκε αγορά 300.000 μετοχών της FFSA από την Landocean με εντολή του T. Law (κρατώντας ενήμερους τους Δημήτρη Κουτσολιούτσο και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο) όπως και πώληση 200.000 μετοχών τον Σεπτεμβρίου του 2009, με εκδήλωση πρόθεσης για την πώληση και άλλων 277.000 μετοχών. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι από τις πραγματοποιηθείσες πωλήσεις των μετοχών αποκοιμίστηκαν κέρδη τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ.

- Τον Δεκέμβριο του 2008 τρίτο πρόσωπο εξαγόρασε 800.000 μετοχές της FF που βρίσκονταν στην κατοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσο μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής για ταμειακή διευκόλυνση του ιδίου. Με βάση τη συμφωνία ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα επαναγόραζε τις μετοχές στην ίδια τιμή δύο περίπου μήνες αργότερα και ως εγγύηση εξέδωσε μεταχρονολογημένη επιταγή ύψους 5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο αν η επαναγορά δεν λάμβανε χώρα για οποιοδήποτε λόγο τότε το τρίτο πρόσωπο θα μπορούσε να προβεί σε πωλήσεις μετοχών όπως ο ίδιος ήθελε. Οι πωλήσεις μετοχών συγκεντρώνονται χρονικά στην περίοδο από τα τέλη Απριλίου 2009 έως τις αρχές Ιουλίου του 2009 και μέρος των εσόδων φαίνεται να μεταβιβάζεται στον ΓΚ.

folli follie

- Τον Ιανουάριο του 2009 φαίνεται να πραγματοποιούνται αγορές άνω των 2,3 εκατ. μετοχών από φαινομενικά τρίτη ανεξάρτητη εταιρεία και σταδιακές πωλήσεις 1,7 εκατ. μετοχών από το τέλος Ιουλίου έως και τον Δεκεμβρίου του 2009 με καθαρό κέρδος πάνω από 13 εκατ. ευρώ. Στο έγγραφο που εντοπίστηκε φαίνεται πως το κέρδος αυτό μοιράζεται στα δύο, ενώ έχει επίσης εντοπιστεί εξτρέ από τραπεζικό λογαριασμό του Δημήτρη Κουτσολιούτσου σύμφωνα με το οποίο στις 9/4/2010 πιστώνεται ο εν λόγω τραπεζικός λογαριασμός (είσπραξη) με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ και με περιγραφή που συνάδει με την επωνυμία της προαναφερόμενης εταιρείας.

Επίσης από την έρευνα προκύπτει πως Δημήτρης Κουτσολιούτσος και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος είχαν υπό τον δικό τους έλεγχο και διενεργούσαν χρηματιστηριακές συναλλαγές με επενδυτικούς λογαριασμούς που τηρούνταν στο όνομα τρίτων. Στα γραφεία της FFSA εντοπίστηκαν αντίγραφα 21 καταθετηρίων εγγράφων στα οποία εμφαίνεται να κατατίθενται σε λογαριασμό χρηματιστηριακής εταιρείας με αιτιολογία "ΧΧΧΧΧΧ” 6,49 εκατ. ευρώ. Περαιτέρω έχουν εντοπιστεί παρόμοια έγγραφα για καταθέσεις σε χρηματιστηριακούς λογαριασμούς των Δημήτρη Κουτσολιούτσου και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου συνολικού ύψους 23,2 εκατ. ευρώ.

Πέραν των παραπάνω έχουν εντοπιστεί έγγραφα που αποδεικνύουν πως οι Δημήτρης Κουτσολιούτσος και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος προέβησαν σε αγορά σημαντικού αριθμού μετοχών της εταιρείας μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στην χρηματιστηριακή εταιρεία κατά το τελευταίο τετράμηνο του 2011, περίοδο όπου άρχισαν οι συζητήσεις για πιθανή εξαγορά των ΚΑΕ από τη Dufry. Το επενδυτικό κοινό ενημερώθηκε για την επικείμενη εξαγορά προς το τέλος του 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσπάθειες συγκάλυψης και παρεμπόδισης ελέγχων

Στην έκθεση της η PwC αναφέρει πως προκύπτει σαφώς ότι ο Διευθυντής Ασφαλείας του ομίλου Ν.Σ. ανέλαβε να πραγματοποιήσει επαφές με αρμόδια πρόσωπα (ή πρόσωπο) για να διασφαλίσει μεταξύ άλλων την υποστήριξή τους προς τον όμιλο. Από επικοινωνίες του ΝΣ με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο που περιήλθαν σε γνώση της PwC προκύπτει ότι εκπρόσωπος πολιτικού προσώπου διατύπωσε αίτημα για την πραγματοποίηση πληρωμής προς το εν λόγω πρόσωπο καθώς το εγχείρημα της στήριξης της Folli Follie θα ήταν δύσκολο και με μεγάλη έκθεση του προσώπου που θα το αναλάμβανε. Από στοιχεία επικοινωνίας που εξέτασε η PwC φαίνεται ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος να συναινεί για την πραγματοποίηση της εν λόγω πληρωμής από τον Ν.Σ. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι δεν περιήλθαν σε γνώση της PwC στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την καταβολή του ποσού που ζητήθηκε.

Επίσης η PwC έχει εντοπίσει ορισμένα περιστατικά τα οποία αποτελούν ενδείξεις ενδεχόμενης παρεμπόδισης ελέγχου. Ένα από αυτά είναι η συμμετοχή στα γεγονότα της περιόδου που ακολούθησε την ανακοίνωση της έκθεσης της QCM ενός προσώπου με το όνομα Hal Hirsch (managing partner της εταιρείας Sovereign Capital Partners (SCP). Ενώ η σύμβαση που είχε υπογράψει η SCP με την FFSA είχαν σαν αντικείμενο την προσφορά βοήθειας της SCP προς την FFSA για την εταιρική και οικονομική αναδιάρθρωση του ομίλου FF με συγκεκριμένη αναφορά στη διασφάλιση χρηματοδότησης για τον όμιλο, ο ρόλος του Hal Hirsch φαίνεται να ήταν ευρύτερος σε συνεννόηση με την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Hal Hirsch ασχολήθηκε σε μεγάλο βαθμό με την εποπτεία του έργου που διεξαγόταν από την A&M και μάλιστα φαίνεται να συνέβαλε στον περιορισμό του πεδίου της έρευνας της A&M. Παρά τις εμφανείς προσπάθειες του Hal Hirsch να συμβάλλει στον περιορισμό του πεδίου της εγκληματολογικής έρευνας, ακόμη και ο Hal Hirsch φαίνεται ότι δεν είχε λάβει αρχικά την πλήρη εικόνα των αδικοπραξιών στην εταιρεία από τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, όπως φαίνεται από τον ισχυρισμό του ίδιου σε ένα email του Σεπτεμβρίου του 2018 που αναφέρει ότι ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος δεν του παρείχαν όλες τις λεπτομέρειες της απάτης όταν ξεκίνησαν τη συνεργασία τους, μια απάτη που ο Hal Hirsch περιέγραψε ότι είχε διαρκέσει 17 χρόνια.

1

Οι περιστάσεις διεξαγωγής της έρευνας της A&M ήταν προβληματικές και για άλλους λόγους. Η A&M υποχρεώθηκε μέσω της σύμβασής της με την εταιρεία να ενεργεί υπό την καθοδήγηση μεταξύ άλλων, -συμπεριλαμβανομένου του Hal Hirsch-, του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου τότε διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας. Καθώς ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος είχε εμπλακεί στενά με τις πράξεις που διερευνούσε η A&M η ανάμιξη αυτή του επέτρεψε να είναι σε θέση να επηρεάσει, να καθυστερήσει ή να παρεμποδίσει τις προσπάθειες της A&M.

Σε άλλο σημείο της έκθεσής της η PwC αναφέρει πως αναπτύχθηκαν συνεχείς προσπάθειες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του 2018 από την οικογένεια Κουτσολιούτσου και άλλους να μετατοπίσουν το σύνολο της ευθύνης για τις διάφορες αδικοπραξίες στον υπό-όμιλο FFGS στον Ι. Μπεγιέτη, ο οποίος συμμετείχε αναμφισβήτητα στη διάπραξη των λογιστικών παρατυπιών όπως αναφέρει η PwC, αλλά εξίσου αναμφισβήτητα δεν ενεργούσε από μόνος του.

Επιπλέον υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για οργανωμένη παρεμπόδιση της ελεγκτικής εταιρείας ΕΥ η οποία υπέγραψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών για την εκτέλεση προσυμφωνημένων διαδικασιών με την FFSA τον Ιούνιο του 2018. Τελικά η ΕΥ παραιτήθηκε χωρίς να ξεκινήσει ουσιαστικά το έργο της, λόγω της αδυναμίας της να προχωρήσει όπως είχε συμφωνηθεί.

Επίσης η PwC εντόπισε ενδείξεις ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν λάμβανε όλες τις πληροφορίες από την εταιρεία που ζητούσε και ενδεχομένως ακόμη και περιπτώσεις όπου η ΕΚ έλαβε παραπλανητικές πληροφορίες από την εταιρεία, περιστατικό που πάλι φαίνεται να οφείλεται τουλάχιστον εν μέρει στη συμμετοχή εμπλεκόμενων ατόμων στην προετοιμασία ή επίβλεψη των απαντήσεων της εταιρείας στα αιτήματα και ερωτήματα της ΕΚ.

Περισσότερα στο Capital.gr/Των Αλεξάνδρας Γκίτση - Παναγιώτη Στάθη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 Ιαν 2021 | 12:36

Γιάννης Μαντζουράνης: Ο δικηγόρος του Τσίπρα απαντά στη ΝΔ για τα βοσκοτόπια και τον Καλογρίτσα

Τι απαντά ο δικηγόρος του Αλέξη Τσίπρα στην ανακοίνωση της ΝΔ για τις αγωγές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στους δημοσιογράφους Κουρτάκη και Παπαχρήστο

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 26 Ιαν 2021 | 16:32

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ λειτουργεί ως συνήγορος υπεράσπισης των συκοφαντών του κ. Τσίπρα - "Δεν προξενεί εντύπωση"

Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος των δημοσιογράφων Γιώργου Παπαχρήστου και Γιάννη Κουρτάκη ο Αλ. Τσίπρας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 26 Ιαν 2021 | 14:24

ΝΔ για αγωγές Τσίπρα σε Κουρτάκη και Παπαχρήστο: Επιχειρεί την οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων για εκφοβισμό

Η ενέργεια του κ. Τσίπρα λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική, αναφέρει η ΝΔ για τις αγωγές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά των δημοσιογράφων

ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ 26 Ιαν 2021 | 11:48

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 διαμαρτύρονται για την απαγόρευση των συναθροίσεων - Αν και η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε χαλάρωση των μέτρων...

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική απόφαση περι συναθροίσεων- Επιτρέπονται πλέον οι συναθροίσεις έως και 100 άτομα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 26 Ιαν 2021 | 11:32

Αγωγές Τσίπρα σε Κουρτάκη - Παπαχρήστο για τη βίλα στο Σούνιο με δικηγόρους τον Μαντζουράνη και τον Καμπαγιάννη

Αγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη "για τις συκοφαντίες για αγορά βίλας 1 εκατ. ευρώ".

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 26 Ιαν 2021 | 07:05

Επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις μέχρι 100 άτομα έως την 1η Φεβρουαρίου - Ολο το παρασκήνιο - Τι δεν αφορά

Από σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου απαγόρευση όλων των δημοσίων συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 25 Ιαν 2021 | 13:43

Σάλος με ανάρτηση υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ για την Μπεκατώρου: "Οι κυρίες αν δεν έχουν ευαρέσκεια δεν μπαίνουν σε δωμάτια ανδρών"

Αλγεινές εντυπώσεις έχει δημιουργήσει η δήλωση της Ελένης Αξιόγλου, σχετικά με την Σοφία Μπεκατώρου. Τι απαντά η ίδια.

Η ΟΜΠΡΕΛΑ... ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 25 Ιαν 2021 | 11:54

Ξέσπασε καυγάς ανάμεσα σε Θανάση Καρτερό και Αυγή - Για τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Οι τάσεις βάζουν μπουρλότο στο εσωκομματικό σκηνικό του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 25 Ιαν 2021 | 09:51

Ηλιόπουλος: Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης - Αμφισβητεί το σύνολο της εξωτερικής πολιτικής

Κρατάει ψηλά στην ατζέντα το άρθρο Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Νάσο Ηλιόπουλο να σημειώνει πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται υπό την ομηρία του πρώην πρωθυπουργού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 25 Ιαν 2021 | 09:02

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Ηταν πολιτικός αντίπαλος αλλά ποτέ εχθρός

Για τον αδόκητο θάνατο του Σήφη Βαλυράκη έκανε δήλωση ο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 24 Ιαν 2021 | 12:33

Αποκάλυψη: Ο επικοινωνιολόγος του Καραμανλή, Γιάννης Λούλης συνεργάζεται τώρα με τον Αλέξη Τσίπρα

Ανοικτούς διαύλους με τον Λούλη, είχε ο Τσίπρας και την περίοδο που βρισκόταν στο Μαξίμου.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 23 Ιαν 2021 | 19:20

Σίγουρος ο Πολάκης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει κυβέρνηση παρότι "γαμ@@@@ τη μεσαία τάξη"

Στην επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ανακουφίστεί και η μεσαία τάξη που είναι "πικραμένη" από την προηγούμενη διακυβέρνηση του κόμματος του, τόνισε ο Παύλος Πολάκης

23 Ιαν 2021 | 14:01

Η βία είναι δεξιά ή αριστερή;

Από την ημέρα της ίδρυσής του, ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε μια διαφορετική στάση απέναντι στα κινήματα και τις ομάδες της ριζοσπαστικής αριστεράς και στην ακτιβιστική βία