Σόιμπλε: Καμία ύφεση στην Γερμανία

O Σόιμπλε δεν πτοείται. Υποβαθμίζει τα στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις για αύξηση των δαπανών.

soimple-kamia-ufesi-stin-germania
SHARE THIS
0
SHARES

H Γερμανία «δεν βρίσκεται σε ύφεση» και παραμένει η «ατμομηχανή» της ευρωπαϊκής οικονομίας, επέμεινε από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την ώρα που η επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας ανησυχεί την Ευρώπη.

«Δεν έχουμε ύφεση στη Γερμανία, σημειώνεται μια εξασθένιση της ανάπτυξης» δήλωσε στο περιθώριο της φθινοπωρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Είμαστε η ατμομηχανή της ανάπτυξης στην ευρωζώνη», συνέχισε.

Οι κακές επιδόσεις στους δείκτες της γερμανικής οικονομίας, κυρίως της βιομηχανίας, έχουν συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες. Τα μεγαλύτερα ινστιτούτα οικονομικών ερευνών περιέγραψαν ένα ζοφερό ορίζοντα για την ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, ενώνοντας τις φωνές τους με πολλά ευρωπαϊκά κράτη και παρατηρητές που απευθύνουν έκκληση στη Γερμανία να δαπανήσει περισσότερα για την τόνωση των ρυθμών ανάπτυξης.

«Θα δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη προτεραιότητα στις επενδύσεις» διαβεβαίωσε ο Σόιμπλε, αλλά επανέλαβε την διαφωνία του στην ιδέα ότι η αύξηση των δαπανών θα έδινε μια λύση οδηγώντας στην έξοδο της ευρωζώνης από την κρίση.

Η ανάπτυξη δε μπορεί να επιτευχθεί «υπογράφοντας επιταγές» υποστήριξε, ενώ υπενθύμισε ότι χρειάζονται επίσης «αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» σε ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία ή η Ιταλία.


 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook