Σπίρτζης: Το ΤΑΙΠΕΔ και η ΝΔ φταίνε για την μη παραχώρηση της Εγνατίας

Ο Κωστής Χατζηδάκης αντέδρασε έντονα. Χαρακτηρίζοντας αστεία και σουρρεαλιστικά τα επιχειρήματα του υπουργού.

spirtzis-to-taiped-kai-i-nd-ftaine-gia-tin-mi-paraxwrisi-tis-egnatias
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στο ΤΑΙΠΕΔ και στην Νέα Δημοκρατία απέδωσε ο Χρήστος Σπίρτζης την μη εκπλήρωση του προαπαιτούμενου της παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού.

Σημειώνεται ότι η παραχώρηση της Εγνατίας είναι ένα από τα προαπαιτούμενα που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί έως το χθεσινό Eurogroup.   

Ο υπουργός Υποδομών απαντώντας στη Βουλή σε σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη και Χρήστου Σταϊκούρα, υποστήριξε ότι το μοντέλο αποκρατικοποίησης που έχει συντάξει το ΤΑΙΠΕΔ είναι ανεδαφικό,  καθώς τα έσοδα του αυτοκινητοδρόμου δεν επαρκούν για επενδύσεις.

Συνέδεσε μάλιστα τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ με τη Νέα Δημοκρατία επιρρίπτοντας έμμεσα την ευθύνη για την μη ολοκλήρωση του προαπαιτούμενου στην αξιωματική αντιπολίτευση." Αν δει κανείς τους συμβούλους που έχει το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Νέλλας ήταν ο διευθύνων σύμβουλος επί Νέας Δημοκρατίας σε δύο τουλάχιστον οργανισμούς. Νομικός σύμβουλος είναι το γραφείο Φορτσάκη. Οικονομικός σύμβουλος είναι η ΑLPHA BANK. 

Ο Κωστής Χατζηδάκης αντέδρασε έντονα. Χαρακτηρίζοντας αστεία και σουρρεαλιστικά τα επιχειρήματα του υπουργού και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: " Είναι αστεία η άποψη ότι ένα κόμμα ταυτίζεται με το τραπεζικό σύστημα. Είστε τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση και τώρα θυμηθήκατε να πείτε όλα αυτά. Όλα αυτά είναι ένας πολιτικός σουρρεαλισμός. Κατηγορείτε το ΤΑΙΠΕΔ. Εσείς κ. Σπίρτζη είστε τροχονόμος; Δεν είστε υπουργός; Δεν έχετε αυξήσει τα διόδια με κοινή  υπουργική απόφαση με τον κ. Τσακαλώτο; Τα αυξήσατε ως τροχονόμος ή ως υπουργός;

ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Η ΚΥΑ που υπογράφτηκε δεν έχει ενεργοποιηθεί τα διόδια δεν έχουν αυξηθεί. Στη Νέα Δημοκρατία έχετε προνομιακές συζητήσειςμε στελέχη του υπερταμείου. Γιατί δεν τους ρωτάτε;

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Τι λέτε; Ολες οι συναντήσεις μας είναι δημόσιες και θεσμικές.

ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Και όχι μόνο.

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Είστε υπουργός ή διακινητής πολιτικής σαπουνόφουσκας; Στη σουρεαλιστική προσέγγιση ταύτισης της Ν.Δ με το ΤΑΙΠΕΔ και τους συμβούλους του θέλω να σας πω οτι ο κ. Νέλλας και επί ΠΑΣΟΚ είχε θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Η. το 2009 και τότε στο ΠΑΣΟΚ ήσασταν κι εσείς. Ταυτίζεστε κι εσείς με το τραπεζικό σύστημα;

Λίγη ώρα αργότερα μιλώντας με τους κοινβοουλευτικούς συντάκτες ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως διαφωνεί με το μοντέλο το οποίο εκπονήθηκε επί Ν.Δ δεσμεύοντας την παραχώρηση του δρόμου και πρόσθεσε πως κατά τον ίδιο τεχνοκρατικά αυτό το μοντέλο δεν βγαίνει. Ο ίδιος πάντως σημείωσε ότι το επίμαχο προαπαιτούμενο δεν είναι σημαντικό για την εκταμίευση της δόσης.

 

 

Φωτο: EUROKINISSI 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook