Στα everest η προσπάθεια να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα είναι διαρκής

Το 2019 τα everest ήταν η πρώτη αλυσίδα εστίασης στην Ελλάδα η οποία κατάργησε το πλαστικό καλαμάκι

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
everst

Στα everest η προσπάθεια να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα είναι διαρκής

Η δέσμευσή μας

Τα everest είναι μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστίασης στην Ελλάδα με περισσότερα από 200 σημεία πώλησης και χιλιάδες εργαζόμενους. Μια από τις βασικές μας αρχές, είναι να χρησιμοποιούμε το μέγεθος και την τεχνογνωσία μας ώστε να συνεισφέρουμε στο κοινό καλό. Γι αυτό για εμάς είναι προτεραιότητα η διαρκής επένδυση στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, σε μια προσπάθεια να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Τι κάνουμε

Πιστεύουμε ότι είναι υποχρέωσή μας να αναλαμβάνουμε διαρκώς πρωτοβουλίες προς τη σωστή κατεύθυνση, και γι αυτό σχεδιάζουμε και υλοποιούμε διαχρονικά μια σειρά κινήσεων

Διερευνούμε διαρκώς την αγορά για νέα, πιο φιλικά στο περιβάλλον, υλικά

Το 2019 τα everest ήταν η πρώτη αλυσίδα εστίασης στην Ελλάδα η οποία κατάργησε το πλαστικό καλαμάκι, αντικαθιστώντας το με βιοδιασπώμενο καλαμάκι το οποίο είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον. Το 2021, και ενόψει της εφαρμογής της νέας σχετικής Ευρωπαϊκής οδηγίας, υιοθετούμε το χάρτινο καλαμάκι το οποίο έχει αποδειχτεί ότι αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική. Και, φυσικά, ενόψει της κατάργησης των πλαστικών μαχαιροπίρουνων, τα αντικαθιστούμε με ξύλινα.

Στηρίζουμε τις καλές συνήθειες

Από το 2018 ακόμα, διαθέτουμε στα καταστήματά μας επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες ενώ ανανεώνουμε διαρκώς τη γκάμα μας με νέα υλικά και νέα σχέδια, ώστε να διασφαλίσουμε ότι καλύπτουμε όλες τις ανάγκες και όλα τα γούστα. Η χρήση των επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών είναι ο καλύτερος τρόπος μέσω του οποίου μπορούμε να συνεισφέρουμε όλοι στη μείωση των πλαστικών συσκευασιών μιας χρήσης, και εμείς στα everest στηρίζουμε απόλυτα αυτή την προσπάθεια. Για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να υιοθετήσουν αυτή την καλή συνήθεια, προσφέρουμε έκπτωση 0,10€ κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα reusable ποτήρι για το ρόφημά σας. Επιπλέον, με κάθε αγορά επαναχρησιμοποιούμενου ποτηριού από τα καταστήματά μας, προσφέρουμε δωρεάν τον επόμενο καφέ.

Δεν μας αρέσει καθόλου η σπατάλη τροφίμων

Είμαστε ενεργά μέλη της "Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων". Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης, αλλά και φορείς της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, δημόσιες αρχές και οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα.

Στα everest η προσπάθεια να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα είναι διαρκής

Είμαστε fans της Ανακύκλωσης…

Tα everest είναι συμβεβλημένα με το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης "Ανταποδοτική Ανακύκλωση", μέσω του οποίου συνεισφέρουν στην επίτευξη των εθνικών στόχων ανακύκλωσης. Οι άνθρωποι των καταστημάτων μας φροντίζουν να ανακυκλώνουν καθημερινά τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιούν κατά την παρασκευή των αγαπημένων σας γεύσεων.

…αλλά και της κυκλικής οικονομίας

Συλλέγουμε συστηματικά εδώ και αρκετά χρόνια το λάδι τηγανίσματος, το οποίο παραλαμβάνει ένας εξειδικευμένος συνεργάτης και το προωθεί για την παραγωγή βιοντήζελ. Μας αρέσει η ιδέα της κυκλικής οικονομίας και ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να την επεκτείνουμε και σε άλλα απόβλητα που προκύπτουν από τα καταστήματά μας. Stay tuned!

…και της οικονομίας γενικότερα!

Παρακολουθούμε συστηματικά όλους τους δείκτες κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και νερού κάνοντας στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε να τους βελτιώνουμε διαρκώς. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η χρήση λαμπτήρων led, αλλά και η συνεπής συντήρηση όλου του εξοπλισμού μας για να αποφεύγουμε απώλειες.

Όλοι εμείς που ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια των everest δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικά την προσπάθεια να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας σε αυτόν τον σημαντικό τομέα με ουσιαστικές παρεμβάσεις στους τομείς της συσκευασίας, της ανακύκλωσης και της γενικότερης ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Εβερεστ

Τι μπορείς να κάνεις εσύ

Ο κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετικές συνήθειες, και είναι στο χέρι όλων μας να αποφασίσουμε αν έχει νόημα να αλλάξουμε κάποιες από αυτές ώστε να συνεισφέρουμε όλοι μαζί σε αυτό το σκοπό. Μπορείς και εσύ να συμμετάσχεις στην προσπάθειά μας με το δικό σου τρόπο. Και να μερικές ιδέες:

Φέρε μας το αγαπημένο σου ποτήρι

Θα είναι χαρά μας να ετοιμάσουμε τον αγαπημένο σου καφέ σε όποιο ποτήρι εσύ θέλεις – αρκεί να μας το φέρεις – και απόλαυσε το αγαπημένο σου ρόφημα με έκπτωση -0,10€.

Χρειάζεσαι οπωσδήποτε καπάκι;

Όταν παραγγέλνεις τον καφέ σου, σκέψου… χρειάζεσαι οπωσδήποτε καπάκι; Αν πιστεύεις ότι κάποιες φορές μπορείς να το αποφύγεις, συνεισφέρεις και εσύ στην μείωση των υλικών συσκευασίας μιας χρήσης. Εμείς θα σε ρωτήσουμε αν το θέλεις, κι εσύ θα αποφασίσεις!

Χρειάζεσαι τον αναδευτήρα;

Ακόμα και αν ο αναδευτήρας και τα μαχαιροπίρουνα είναι ξύλινα ή το καλαμάκι είναι χάρτινο, δεν παύει να είναι άλλο ένα υλικό συσκευασίας που ίσως να μη χρειάζεσαι κάποιες φορές. Μήπως στην παραγγελία delivery που κάνεις σήμερα δε χρειάζεσαι μαχαιροπίρουνο;

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι των everest θα είμαστε πάντα, εδώ για να προσφέρουμε τις αγαπημένες σου γεύσεις "your way".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ 13 Ιουλ 2021 | 10:56

Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Βιώσιμες επενδύσεις και στρατηγική βάσει κριτηρίων ESG

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ σχεδιάζει τον ενεργειακό μετασχηματισμό του σε εναρμόνιση με τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1933 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 31 Ιουλ 2021 | 09:38

Θλίψη στην ελληνική ναυτιλία: Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος

Η οικογένεια Ποταμιάνου ήταν αυτή που εισήγαγε την κρουαζιέρα στην Ελλάδα

"ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ" 30 Ιουλ 2021 | 15:44

Voucher 200 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι για laptop και tablet - Τέλη Αυγούστου οι αιτήσεις

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν χρήση των επιταγών τους για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού έως τη 1 Νοεμβρίου 2021

30 Ιουλ 2021 | 12:17

Η επόμενη μέρα στη σύγχρονη οικονομία, είναι η πράσινη οικονομία

Η Εθνική Τράπεζα συμβάλει έμπρακτα στη μετάβαση στη νέα εποχή, με ολοκληρωμένες λύσεις πράσινης χρηματοδότησης για ιδιώτες και επιχειρήσεις, που θα βελτιώσουν για το περιβάλλον και τη ζωή μας.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ 30 Ιουλ 2021 | 10:31

Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποιοι είναι δικαιούχοι και η διαδικασία

Στον "αέρα", η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Α21 για το Επίδομα Παιδιού. Ποιοι είναι δικαιούχοι και η διαδικασία αίτησης.

ΘΑ «ΤΡΕΞΕΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 30 Ιουλ 2021 | 08:32

Εξοικονομώ: Δείτε αναλυτικά τι επιδοτεί το νέο πρόγραμμα

Αυτές είναι οι πέντε κατηγορίες παρεμβάσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στις κατοικίες που επιδοτούνται με το νέο "Εξοικονομώ".

"ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ" 29 Ιουλ 2021 | 21:22

Nέο ιστορικό για το 10ετές ομόλογο - Κάτω από το 0,6% υποχώρησε η απόδοσή του

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο -0,16% και του 15ετούς στο 0,766%.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 29 Ιουλ 2021 | 19:55

ΕΣΠΑ 2021-2027: Πώς θα διατεθούν τα 26 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που υπέβαλε το στρατηγικό έγγραφο αναφοράς της για την υλοποίηση επενδύσεων άνω των 21 δισ. ευρώ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΣΚΕΨΗ 29 Ιουλ 2021 | 16:12

Απίστευτο: Ανεμβολίαστοι 400 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων - Kινδυνεύει να μείνει με το μισό προσωπικό

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Χανίων περίπου 400 άτομα δεν έχουν εμβολιαστεί, που σημαίνει ότι θα μπουν σε διαθεσιμότητα.

ΦΙΛΟΔΟΞΟ BUSINESS PLAN ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 29 Ιουλ 2021 | 15:18
ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ 29 Ιουλ 2021 | 14:57

Νέο "εξοικονομώ" με 2 σημαντικές αλλαγές: Τι ισχύει για τις πολυκατοικίες - Τέλος στον "αγώνα δρόμου" για την υποβολή

Ποιος είναι ο στόχος του υπουργείου ποιες είναι οι μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ".

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟ 29 Ιουλ 2021 | 09:32

Συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ: Το σχέδιο της κυβέρνησης για μειώσεις το 2022

Η κυβέρνηση σχεδιάζει σημαντικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ του επόμενου έτους με στόχο τη μείωση των επιβαρύνσεων των ιδιοκτητών ακινήτων.

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΦΟΡΑ 28 Ιουλ 2021 | 18:22

Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της στην Αττική

Η έμπρακτη αλληλεγγύη της Vodafone στους πληγέντες από την φωτιά στη Σταμάτα.