Στα μαχαίρια Μπόμπολας- Βενιάμης: Εξώδικο με βαριές κουβέντες - "Θα αποκαλύψω ποιος είσαι, ένας απατεώνας..."

Τον δρόμο των δικαστηρίων παίρνει πλέον η κόντρα Μπόμπολα- Βενιάμη μετά την αποστολή εξωδίκων

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
bobolas

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με μήνυση για "απάτη" και αγωγή διεκδίκησης εκατομμυρίων, δείχνουν ως μονόδρομο νομικές πηγές, στην αντιδικία που έχει προκύψει μεταξύ δύο τεράστιων επιχειρηματικών ομίλων, που έχουν στην κεφαλή τους, τον Γιώργο Μπόμπολα και τον Θεόδωρο Βενιάμη.

Ο επίλογος ενός επιχειρηματικού "deal", που πολύ πίσω, στα τέλη της δεκαετίας του 2000 φάνταζε ως σύμπραξη επιχειρηματικών γιγάντων, δείχνει πλέον να παίρνει τον δρόμο των δικαστηρίων, με την πλευρά Μπόμπολα, κι εφόσον δεν καρποφόρησε η προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού, να φέρεται έτοιμη να ξεκινήσει ένα δικαστικό "πόλεμο". Αλλωστε, το αντικείμενο της διαμάχης, δηλαδή η αγορά και διαχείριση 6 πλοίων ξηρού φορτίου και το διεκδικούμενο ποσό των σχεδόν 40 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για παρερμηνείες προθέσεων.

Το εξώδικο

Η υπόθεση έσκασε" σαν βόμβα όταν τον περασμένο Οκτώβριο το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, που έχει αναλάβει την νομική στήριξη της πλευράς του κ. Μπόμπολα, έστειλε εξώδικο στον πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, με βαριές κουβέντες μέσα, λέγοντας μάλιστα πως "είμαι αποφασισμένος στη δύση της επαγγελματικής μου ζωής να αποκαλύψω το ποιος πραγματικά είσαι… Εχεις δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ του δήθεν φιλάνθρωπου, αυτοδημιούργητου και υποδειγματικού εφοπλιστού-πλοιοκτήτη, ο οποίος λειτουργεί με τους συνεργάτες-συνεταίρους του, οι οποίοι τον εμπιστεύονται, όπως έκανα και εγώ, ενώ στην πραγματικότητα δεν είσαι τίποτε άλλο παρά ένας κοινός απατεώνας, όπως σε είχε περιγράψει ακριβώς σε εμένα και ο αείμνηστος δικηγόρος μου Τρύφων Κουταλίδης, ο οποίος, όπως κι εγώ, είχε πέσει θύμα αυτής της δήθεν αξιόπιστης προσωπικότητάς σου και σου είχε εμπιστευθεί, όπως κι εγώ, τα τίμια χρήματά του, για να τα διαχειριστείς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιέγραφε, μάλιστα, αυτήν την νομική – εξώδικη δήλωση ως "τελευταία προειδοποίηση". Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησε μια συνάντηση μεταξύ νομικών, χωρίς αποτέλεσμα εξωδικαστικής λύσης.

Τα πλοία

Όπως περιγράφει στο εξώδικο ο επιχειρηματίας Γ. Μπόμπολας, η συμφωνία έκλεισε το 2007, όταν πείστηκε από τον κ. Βενιάμη για ναυπήγηση και εκμετάλλευση (από 50% έκαστος) -αρχικά- 4 πλοίων ξηρού φορτίου, με τον όρο ότι τη διαχείριση θα έχει η εταιρεία του εφοπλιστή: "Δυστυχώς, αυτό που μου απέκρυψες επιμελώς, ήταν ότι το εν λόγω εγχείρημα είχε σχεδιαστεί εξαρχής έτσι ώστε να είναι μεν ιδιαίτερα επωφελές αλλά αποκλειστικά και μόνο για εσένα, ενώ για εμένα θα συνεπαγόταν μόνο έξοδα και ζημία…", αναφέρεται στο εξώδικο.

Σύμφωνα με την πλευρά Μπόμπολα, μετά την παράδοση των πλοίων και την έναρξη εκμετάλλευσης την περίοδο 2010-2016, εμφανίζονταν μόνο ζημίες και καλούνταν να συνεισφέρει περισσότερα χρήματα: "Εσύ με διαβεβαίωνες ότι όχι μόνο θα μου επιστρέφονταν τα χρήματα, αλλά ότι θα προέκυπταν και κέρδη προς διανομή, πλην όμως οι διαβεβαιώσεις σου διαψεύστηκαν πλήρως, αφού το 2016 πουλήθηκαν τα 4 πλοία έναντι τιμήματος που χρησιμοποιήθηκε εξ ολοκλήρου για τη μερική αποπληρωμή τραπεζικού δανείου, χωρίς να εισπράξω ούτε ένα δολάριο".

Όπως αναφέρει ο επιχειρηματίας, πείστηκε να συμμετάσχει ως επενδυτής σε δεύτερο εγχείρημα, αγοράς και εκμετάλλευσης άλλων δύο πλοίων. Όμως και πάλι, όπως λέει "μέχρι το έτος 2018 δεν είχα εισπράξει ούτε ένα δολάριο από την εκμετάλλευση των ως άνω πλοίων, αναγκάστηκα να σου πουλήσω τις μετοχές μου στις πλοιοκτήτριες εταιρείες, έναντι 3 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δύο ιδιωτικά συμφωνητικά που υπογράψαμε την 18.09.2018".

Εκατομμύρια

Ο κ. Μπόμπολας αναφέρει πως "προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι το 100% των χρημάτων που διέθεσα για τα ως άνω επιχειρηματικά "εγχειρήματα" κατέληξε σε μόλις 5 έτη στις δικές σου εταιρείες υπό τον μανδύα των αμοιβών διαχείρισης, προμηθειών κ.λπ. χρεώσεων, χωρίς να είναι γνωστό αν αντίστοιχα εσύ από την πλευρά σου συνεισέφερες ισόποσα ως όφειλες, δεδομένου μάλιστα ότι το κόστος ναυπήγησης των ως άνω πλοίων χρηματοδοτήθηκε με τραπεζικά δάνεια… Εκ της ως άνω καταστροφικής δι’ εμέ διαχείρισής σου προκύπτει ότι με ζημίωσες τουλάχιστον κατά το ποσό των 38.846.250 δολαρίων".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Μπόμπολα περιμένει το πόρισμα ειδικού ινστιτούτου της Γερμανίας για τον υπολογισμό των εξόδων διαχείρισης και, εφόσον δεν υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός μέχρι τότε, θα προχωρήσει άμεσα σε μήνυση και αγωγή.

Το Capital.gr, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία, επικοινώνησε με τον Μιχ. Δημητρακόπουλο, δικηγόρο του εφοπλιστή, ο οποίος είπε πως "ο κ. Βενιάμης ζήτησε να μην γίνει καμία δημόσια δήλωση. Τις απαντήσεις μας θα τις δώσουμε στο δικαστήριο, αν προσφύγει εκεί ο κ. Μπόμπολας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: Capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΛΕΓΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 10 Μαϊ 2021 | 16:51

Γέφυρα 2: Παρατείνεται έως 31/5 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επιδότηση δανείων των επιχειρήσεων

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα "ΓΕΦΥΡΑ 2"

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 10 Μαϊ 2021 | 10:21

Σταϊκούρας: 3 δισ. ευρώ το επόμενο διάστημα για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του είπε πως θα δοθούν 3. δισ.ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

ΩΡΑΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ 10 Μαϊ 2021 | 10:01

Γεωργιάδης: Θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι των εστιατορίων τον Ιούνιο - Τέλος τα SMS την Παρασκευή

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανοίγματος τον Ιούνιο και των επιχειρήσεων εστίασης με πρόσβαση μόνο σε εσωτερικούς χώρους, άφησε ο κ. Γεωργιάδης.

ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΦΟΡΑ 07 Μαϊ 2021 | 11:00

Ενίσχυση έως 4.000 ευρώ και για τον Μάιο σε όσους μείνουν κλειστοί - Ερχονται ανακοινώσεις

"Κλειδώνει" αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές και για τον μήνα Μάιο.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 04 Μαϊ 2021 | 05:20

Με "καύσιμα" 6 δισ. ευρώ η επανεκκίνηση της οικονομίας: Πότε πέφτουν στην αγορά και ποιους αφορούν

Η ενεργοποίηση αυτού του "πακέτου επανεκκίνησης" προγραμματίζεται ουσιαστικά από την επόμενη εβδομάδα.

Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ 02 Μαϊ 2021 | 08:07

Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης- Από τα στούντιο και τις πισίνες, στο κελί της φυλακής

Βαρύτατες κατηγορίες βαρύνουν τον Μένιο Φουρθιώτη που χθες προφυλακίστηκε

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ 30 Απρ 2021 | 18:01

Ο Κούγιας "εγκαταλείπει" τον Φουρθιώτη: "Δεν είμαι πλέον συνήγορός του και δεν τον εκπροσωπώ"

Ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε πως αποσύρθηκε από τη νομική εκπροσώπηση του Μένιου Φουρθιώτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΙΚ 28 Απρ 2021 | 09:34

Απαλλαγή ενοικίου και τον Μάιο: Ποιες επιχειρήσεις ωφελούνται

Συνεχίζεται και τον Μάιο η ρύθμιση που προβλέπει πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Απρ 2021 | 08:51

Τα 8 μέτρα στήριξης για να πάρει μπροστά η οικονομία μέσα στον Μάιο - Ποιοι ευνοούνται

Ο Μάιος αναμένεται ότι θα είναι ο τελευταίος μήνας κατά τον οποίο θα πέσουν τόσο αυξημένες ποσότητες κρατικού χρήματος στην αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Απρ 2021 | 09:06

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Πώς θα δοθεί 1 δισ. ευρώ μέχρι τη Μ. Πέμπτη - Έως 10 Μαΐου οι αιτήσεις - Όλη η διαδικασία

Χρονικό περιθώριο έως τις 10 Μαϊου θα έχουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις για να κάνουν την αίτηση υπαγωγής στην 7η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ 23 Απρ 2021 | 20:06

Self test: Πότε και σε ποιους τομείς είναι υποχρεωτικά - Πόσα καλύπτει το κράτος και πόσα η επιχείρηση

Για ποιους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι υποχρεωτικά τα self tests - Πόσα από αυτά καλύπτονται από το κράτος, ποιοι επιβαρύνονται με το κόστος τους

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ PULSE RC ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 23 Απρ 2021 | 15:40

Ο κορονοϊός φέρνει και την εργασιακή ανασφάλεια: Ετοιμάζονται για απολύσεις 4 στις 10 επιχειρήσεις

Το 40% των επιχειρηματιών που απασχολούν εργαζομένους θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ 23 Απρ 2021 | 11:55

Εστίαση: Σήμερα αποφασίζει η Επιτροπή λοιμωξιολόγων πώς θα ανοίξει- Ανακοινώσεις από Χαρδαλιά

Οι επιχειρηματίες του πολύπαθου χώρου της εστίασης μπορούν να ανοίξουν από τη Δευτέρα του Πάσχα.