Στουρνάρας: Οχι στην ανάκληση συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων

Ζητά επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων που απομένουν να γίνουν αλλά και συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

stournaras-oxi-stin-anaklisi-sumfwnimenwn-metarruthmisewn
SHARE THIS
0
SHARES

«Καμία ανάκληση συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και πολιτικών» ζητά εκ νέου ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας.

Ο διοικητής της ΤτΕ μιλώντας στον "Φιλελεύθερο" υποστηρίζει ότι "προβλέπουμε πως η οικονομική ανάπτυξη θα ξεπεράσει το 2%" και προσθέτει ότι "ενδεχομένως το 2019 να είναι πράγματι έτος καμπής για τον τραπεζικό κλάδο".

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, "πολλά θα εξαρτηθούν τόσο από τις διεθνείς όσο και από τις εγχώριες συνθήκες. Τις διεθνείς συνθήκες δεν μπορούμε να τις επηρεάσουμε. Απλώς ευελπιστούμε για το καλύτερο".

Ο διοικητής της ΤτΕ υποστηρίζει πάντως ότι "από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, επειδή ακριβώς δεν θα είναι ανέφελο το διεθνές περιβάλλον, εστιάζοντας σε τρία πράγματα: καμία ανάκληση των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και πολιτικών, το αντίθετο μάλιστα: επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων που απομένουν να γίνουν, συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τέλος, πιο φιλικές συνθήκες για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις".

Ο ίδιος διευκρινίζει δε, ότι στην ανάκληση των μεταρρυθμίσεων συμπεριλαμβάνει και εκείνες τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που ακυρώνουν προηγούμενες αποφάσεις οικονομικής πολιτικής. 

"Αυτός είναι ενδεχομένως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη δημοσιονομική ισορροπία και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους" τόνισε ο κ. Στουρνάρας χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την προεκλογική περίοδο ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι "η οικονομία δεν θα πρέπει να εμπλακεί με αρνητικό τρόπο στην προεκλογική περίοδο. Δηλαδή δεν θα πρέπει να δοθούν υποσχέσεις στους ψηφοφόρους που διαταράσσουν τη δημοσιονομική ισορροπία. Η παλαιότερη εμπειρία είναι διδακτική, ιδιαίτερα τώρα που περάσαμε μια μεγάλη κρίση".

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook