
Συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
Το αντικείμενο της συνεδρίασης ηταν το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και όπως έγινε γνωστό επαναβεβαιώθηκε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα χωρίς συμφωνία έληξαν οι συναντήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το κουαρτέτο των θεσμών με κύριο αγκάθι το ζήτημα των πλειστηριασμών και της προστασίας της πρώτης κατοικίας και εκείνο των κόκκινων δανείων.
Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να κάνει βήματα πίσω σε ότι αφορά στη διάρκεια της προστασίας της πρώτης κατοικία από τον πλειστηριασμό ενώ αποδέχεται να γίνει πλήρης έλεγχος στο ποιοι έχουν ήδη ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη κι αν πληρούν τις προϋπόθέσεις. Ωστόσο παραμένει μεγάλη απόσταση το εισοδηματικό όριο και τα περιουσιακά κριτήρια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr