Follow us

Συνέντευξη Τύπου Βγενόπουλου με βαριές καταγγελίες για τη Δικαιοσύνη

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «Οι αθέμιτες επεμβάσεις στην Δικαιοσύνη και η παρασιώπηση των τεράστιων οικονομικών διεκδικήσεων της Κύπρου».

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Συνέντευξη Τύπου Βγενόπουλου με βαριές καταγγελίες για τη Δικαιοσύνη

Βαριές καταγγελίες εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών από τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο. «Δε μπορώ να ανεχθώ φαινόμενα παραβίασης των νόμων αλλά και ανοησίας. Οι σημερινές μου καταγγελίες πρεπει να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη και τη Βουλή», υπογράμμισε.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με θέμα «Οι αθέμιτες επεμβάσεις στην Δικαιοσύνη και η παρασιώπηση των τεράστιων οικονομικών διεκδικήσεων της Κύπρου έναντι της Ελλάδας», ο κ. Βγενόπουλος αποκάλυψε ότι η υπό εκκαθάριση Λαϊκή Τράπεζα έχει προσφύγει στο Διαιτητικό δικαστήριο κατά της Ελλάδας και διεκδικεί 4 δισ. ευρώ ως αποζημίωση για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που υπέστη.

Επικαλούμενος τα πρακτικά της κυπριακής Βουλήςτόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γεωργιάδης είχε δώσει έγκριση για να προχωρήσει αυτό το αίτημα. Έκανε λόγο για εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά «τι θα είχε συμβεί αν η Γερμανία προσέφευγε κατά της Ελλάδας;».

Ο επικεφαλής της MIG σημείωσε ότι βγήκε η απόφαση που έβαλε στο αρχείο την έρευνα για την Λαϊκή Τράπεζα βάζοντας έτσι τέλος σε μια μακρόχρονη περίοδο ομηρίας του ιδίου. «Χάθηκε χρόνος μέχρι να αποδειχτεί ότι δεν είμαστε ελέφαντες».

Όπως είπε, τους επόμενους 12 μήνες αναμένεται μια ακόμα σημαντική απόφαση με τη διεκδίκηση 1,2 δισ. ευρώ από την Κύπρο γιατί καταστράφηκε η επένδυση του ομίλου και άλλων επενδυτών. Αυτή η νόμιμη απαίτησή μας δυστυχώς ήταν η αιτία πρωτοφανών εχθροπραξιών από κύκλους της Κύπρου που ήθελαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, υπογράμμισε.

Επίθεση σε Βαξεβάνη και εισαγγελέα Αγγελή

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρθηκε στον Κώστα Βαξεβάνη λέγοντας ότι έχει κάνει σφοδρές επιθέσεις για τις οποίες έχει ήδη καταδικαστεί με δυο μηνύσεις και υπάρχουν άλλες δεκαεπτά προς εκδίκαση. Στις 12 Ιανουαρίου του 2012 ο δημοσιογράφος είχε έρθει στο γραφείο μου, όπως είπε, και ρώτησε αν η εταιρεία κάνει χορηγίες προσθέτοντας ότι παρέχει υπηρεσίες αποδελτίωσης και πως επειδή η εικόνα του ομίλου δεν ήταν πολύ καλή, «θα μπορούσε να βοηθήσει». Ξεκαθάρισε πάντως: «Δε λέω ότι με εξεβίαζε, σε καμία περίπτωση».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, μετά την αλλαγή της κυβέρνησης ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος απέκτησε πολιτικά ερείσματα επιτρέποντάς του να επεμβαίνει στην δικαιοσύνη. Έκανε λόγο για εκφοβισμό δικαστών. "Όταν βγαίνει μια απόφαση που τον καταδικάζει ο εισαγγελέας και ο δικαστής υφίστανται στοχοποίηση και ανελέητη επίθεση".

Τα διάφορα θέματα που αναφέρει αναβιβάζονται από ορισμένα όργανα της Δικαιοσύνης ως θέματα, κατήγγειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Με παραινέσεις του παρακινεί βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτουν ερωτήσεις σε υπουργούς, τόνισε. Εντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης υιοθετώντας θέσεις του Κ. Βαξεβάνη για την έρευνα που αφορούσε στη MIG, υποστήριξε ο επικεφαλής του ομίλου και σημείωσε ότι ο υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος, απαντώντας σχετικά, έγραψε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης "παρακολουθεί την δικαστική εξέλιξη και πραγματοποιεί τις αναγκαίες ενέργειες. Θα πρέπει να τρελαθούμε εντελώς... Από που και ως που;".

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε λόγο για ανοχή της πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης και τμήματος της Δικαιοσύνης.
«Δεν ξέρω τα κίνητρα της ανοχής που του παρέχεται αλλά οι συνέπειες στο κράτος δικαίου είναι καταστροφικές».

Στο πλαίσιο αυτό των επιθέσεων διά του Τύπου, αναφέρθηκε μάλιστα και στην πρόσφατη επίθεση με πρωτοσέλιδα εφημερίδας κατά της Έλλης Στάη, λέγοντας ότι "αναγκάστηκε πρόσφατα γνωστή τηλεπαρουσιάστρια να αποκαλύψει δημόσια όλα της τα περιουσιακά στοιχεία, μιλάμε για ανεπίτρεπτα πράγματα".

Ο εισαγγελέας Εφετών

Ο επικεφαλής της MIG κατήγγειλε ότι εισαγγελέας Εφετών κ. Αγγελής διέρρευσε έγγραφα στον κ. Βαξεβάνη. Ως προϊστάμενος δικαστικής συνδρομής έκανε μηνυτήρια αναφορά που χρεώθηκε στην εισαγγελέα διαφθοράς κ. Ραϊκου και εν συνεχεία στην εισαγγελέα εφετών λόγω αρχαιότητας. Όπως είπε κ. Αγγελής στην κατάθεσή του είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα προσωπικά, ότι λένε οι Κύπριοι. Σε απάντηση ποιοι Κύπριοι απάντησε «δεν θυμάμαι».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βγενόπουλο η υπόθεση λανθασμένα συνεχίστηκε αλλά τελικά βγήκε το αθωωτικό αποτέλεσμα. Όπως αποκάλυψε υπάρχει προκαταρκτική εξέταση για διαρροή απορρήτων εγγράφων από τους κ.κ. Αγγελή - Βαξεβάνη. Η υπόθεση ξεκίνησε Μάρτιο του 2015. Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει ταχύτητα η υπόθεση, αναρωτήθηκε.

Για εκβιαστές

Δεν είναι οι μόνοι που έδρασαν έτσι, σχολίασε αναφορικά με την υπόθεση εκβιασμού που ήρθε στο φως της επικαιρότητας. Μίλησε για έναν εξ αυτών που είχε συνεχώς δημοσιεύματα και έστελνε μήνυμα «δώστε λεφτά για να σταματήσουμε». Μετά τις μηνύσεις και τις αγωγές τελικά διαμήνυσε «δώστε συγχωροχάρτι για να τελειώσουμε» και εν τέλει έκλεισε το περιοδικό με εξώφυλλο που ζητούσε συγνώμη από τη MIG.

Για τον πρώην συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά Στ. Παπασταύρου είπε ότι δεν μπορεί να δικαστεί στην Ελλάδα καθώς όσα έχουν ακουστεί από πολιτικούς δημιουργούν συνθήκες «μη δίκης». Αν δεν επέλθει σύνεση σε όσους διοικούν τη χώρα όλη η προσπάθεια να χτυπηθεί η διαφθορά δεν μπορεί να προχωρήσει.

Για την υπόθεση Ψυχάρη:

«Έχω άποψη, γνωρίζω καλά τις δραστηριότητες τις τραπεζικές. Δε με ενδιαφέρει το όνομα Ψυχάρης. Έχουν παραπεμφθεί 10 στελέχη της Alpha για απιστία. Αυτό είναι αδύνατον με 10 άτομα. Το να υπάρχουν 10 άτομα με δόλο σημαίνει εγκληματική οργάνωση. Είναι δυνατόν να υπάρχει δόλος σε όλους αυτούς; Μόνο αν υπάρχει κατέθεση που λέει μας απείλησε ο κ. Τάδε π.χ. να μας απολύσει. Μπορεί να είναι λάθος απόφαση αλλά όχι ποινικό αδίκημα».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι διαφωνεί με τη δήλωση του εκδότη περί "προσωρινότητας" της κυβέρνησης. "Κυνηγάει η κυβέρνηση τον Ψυχάρη; Αν το κάνει με δημόσιες δηλώσεις, τότε η ποινική δίωξη είναι άκυρη. Παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών», υπογράμμισε.

Προειδοποίησε ότι «αν συνεχιστούν τέτοιες πρακτικές θα καταλήξουμε στο μεγαλύτερο φιάσκο της Δικαιοσύνης. Δε μπορείς όμως να παραβιάζεις τα ανθρώπινα δικαιώματά τους».

Πουλάνε τις κασέτες από τα "βαλιτσάκια"

Ο κ. Βγενόπουλος κατήγγειλε, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν το έχει επιβεβαιώσει επακριβώς, ότι «στοιχεία από τους υπερκοριούς έχουν βγει στην αγορά προς πώληση. Πριν δε μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις, τώρα μπορείς. Πάμε για ζούγκλα. Αυτά είναι επιεικώς αστεία».

Για φοροδιαφυγή είπε ότι "επιβραβεύονται οι παραβάτες και εμείς είμαστε οι ηλίθιοι που πληρώνουμε τα πάντα".

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν τραπεζικά σκάνδαλα, σημείωσε ότι "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν έκνομες ενέργειες των τραπεζών. Όμως αυτά γίνονται σε μεμονωμένες περιπτώσεις".

Ειδικά για το ζήτημα της δανειοδότησης εκδοτικών συγκροτημάτων παραδέχτηκε ότι "πράγματι ένας εκδότης θα έχαιρε μιας καλύτερης αντιμετώπισης, προφανώς. Πρέπει όμως να υπάρξουν στοιχεία για τη διαπλοκή".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΤΡΙΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2001 16 Μαϊ 2022 | 13:14

ΕΡΓΑΝΗ: Ρεκόρ 20ετίας στο ισοζύγιο απασχόλησης τον Απρίλιο

Με ρεκόρ 20ετίας στο ισοζύγιο απασχόλησης έκλεισε ο Απρίλιος.

ΚΑΙ 506 ΕΚΑΤ. ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ 16 Μαϊ 2022 | 12:58

Προϋπολογισμός: Πάνω από τον στόχο κατά 1,789 δισ. τα φορολογικά έσοδα το 4μηνο Ιανουαρίου - Απριλίου

Σημαντική αύξηση στα φορολογικά έσοδα το 4μηνο Ιανουαρίου - Απριλίου.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ 4,9% ΚΑΙ 3,5% ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ 16 Μαϊ 2022 | 12:39

Οι προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα: Ανάπτυξη 3,5% και πληθωρισμό 6,3% για το 2022

Σύμφωνα με την Επιτροπή, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να κορυφωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2022 και να παραμείνει υψηλός στη συνέχεια, πριν υποχωρήσει το 2023.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 16 Μαϊ 2022 | 10:49

Empowered: Απόκτησε σήμερα τις δεξιότητες του αύριο και ετοιμάσου για την αγορά εργασίας

Πώς διαμορφώνεται η νέα επαγγελματική πραγματικότητα; Τι δεξιότητες χρειάζεται να έχει ένας νέος για να χτίσει την καριέρα του;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 16 Μαϊ 2022 | 10:41

Σκρέκας: Η επιστροφή 60% στους λογαριασμούς ρεύματος θα αφορά και αυτούς που χρωστάνε

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι η επιστροφή χρημάτων θα αφορά και όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 16 Μαϊ 2022 | 09:26

Γεωργιάδης: Μέσα στην εβδομάδα τα πρόστιμα σε πρατήρια καύσιμων για αισχροκέρδεια

"Θα τους πάρουμε το κέρδος επί δύο" είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για τα πρόστιμα στα πρατήρια καυσίμων που αισχροκερδούν.

10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 16 Μαϊ 2022 | 09:22

Τι συμβαίνει με τη βενζίνη; - Γιατί η τιμή της είναι ακριβότερη σήμερα, αν και το βαρέλι το πετρέλαιο είναι φθηνότερο;

Με την μέση τιμή της αμόλυβδης να σπάει αυτή την εβδομάδα και το φράγμα των 2,2 ευρώ ανά λίτρο σε μέσο πανελλαδικό επίπεδο, η τιμή των καυσίμων μετατρέπεται σε πρόβλημα πρώτης γραμμής.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 16 Μαϊ 2022 | 07:46

Γνωστά ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό: Το νοσοκομείο - φάντασμα στη Βάρη και οι "ιερές" ιδιοκτησίες στην Καλλιθέα

Περισσότεροι από 1.800 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένο να διενεργηθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΚΡΕΚΑ 15 Μαϊ 2022 | 12:24

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: 300.000 voucher βάσει εισοδήματος - Πώς θα δοθεί και σε ποιους

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα της επιδότησης για την αντικατάσταση παλιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών - Μείωση έως και 30% στην κατανάλωση ρεύματος

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 15 Μαϊ 2022 | 10:15

Πόσο θα επηρεάσει το δάνειό μας η αύξηση επιτοκίου - Οι "γραμμές άμυνας"

Κίνδυνος νέων επιβαρύνσεων στον οικογενειακό προϋπολογισμό για εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες - Ποιες θα είναι αυτές οι επιβαρύνσεις

ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΟΡΑ 15 Μαϊ 2022 | 10:04

Χατζηδάκης: Ξεπάγωμα συντάξεων και διπλή αύξηση από την πρωτοχρονιά του 2023

Για τις εκκρεμείς συντάξεις ο κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι για το 2016-17-18 έχουν σβηστεί όλες οι οφειλές ενώ για το 2019 τον Μάρτιο είχε αποπληρωθεί το 97,5% των κύριων.

ΑΠΟ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ 14 Μαϊ 2022 | 14:20

Παπαθανάσης: Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος 60-80% με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, η μείωση στα αγροτικά τιμολόγια θα φτάσει το 90%.

ΝΕΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 14 Μαϊ 2022 | 11:27

Λερναία ύδρα η ακρίβεια στα καύσιμα: Όλα τα σενάρια για την αντιμετώπιση της "χρυσής" αμόλυβδης - Νέες ανατιμήσεις από την άλλη εβδομάδα

Έρχεται διπλό σοκ στα καύσιμα -Ο συνδυασμός "φωτιά" που μπορεί να φτάσει τις τιμές και πάνω από 2,2 ευρώ ανά λίτρο.