Follow us

ΣΥΝ.ΚΑ. Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε.: Η νέα εταιρία μετά το deal Μασούτη - ΣΥΝ.ΚΑ.

Τίθεται σε εφαρμογή η συμφωνία εξαγοράς του 50% του κλάδου λιανικής και χονδρικής του ΣΥΝ.ΚΑ. από τον Μασούτη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μασουτης

Γεγονός αποτελεί η νέα εταιρεία ΣΥΝ.ΚΑ. Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε. η οποία θέτει σε εφαρμογή τη συμφωνία εξαγοράς του 50% του κλάδου λιανικής και χονδρικής του ΣΥΝ.ΚΑ. από τον Μασούτη.

Η νεοσύστατη εταιρεία αποτελεί το αποτέλεσμα της απόσχισης του κλάδου χονδρικής και λιανικής πώλησης του σούπερ μάρκετ ΣΥΝ.ΚΑ της Κρήτης με εισφορά του κατά 100% στη νέα θυγατρική εταιρεία που δημιουργήθηκε μόλις πριν από λίγες ώρες και επίσημα.

Διαβάστε Επίσης

Η κοινή εταιρεία

Πρόκειται για την κοινή εταιρεία υπό την οποία θα συμπλεύσουν επιχειρηματικά κατά το προσεχές χρονικό διάστημα ο Μασούτης και ο SYNKA με συμμετοχή 50-50. Επί της ουσίας η σύμπραξη με τον Μασούτη φέρνει αυτή τη στιγμή τη δημιουργία ενός ομίλου με κύκλο εργασιών ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών για τον Μασούτη το 2021 ήταν στα επίπεδα του κύκλου εργασιών του 2020, όταν "έγραψε” 882 εκατ. ευρώ και ο SYNKA από την πλευρά του τζίραρε το 2021 235 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Μασούτης Α.Ε. θα εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας με ποσοστό 50%, ενώ ο ΣΥΝ.ΚΑ. θα κατέχει το υπόλοιπο 50% και θα διατηρήσει το management.

Στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας συμμετέχουν τα πρόσωπα που συνδέονται άμεσα με τον ΣΥΝ.ΚΑ. δηλαδή ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Απόστολος Αλεξάκης και ως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο γιος του, Δημήτρης Αλεξάκης. Στη διοίκηση της νέας θυγατρικής του ΣΥΝ.ΚΑ. συμμετέχουν επίσης ως μέλη οι Γιώργος Μπαουράκης και Γιώργος Κουκουράκης και ο Παράσχος Κουφός.

Προηγήθηκε η έγκριση συγκέντρωσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η σύσταση της νέας εταιρείας έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την έγκριση συγκέντρωσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την απόκτηση από τη Μασούτης αποκλειστικού και κοινού ελέγχου, κατά περίπτωση, στον κλάδο χονδρικού και λιανικού εμπορίου του ΣΥΝ.ΚΑ.

Δάνεια 38 εκατ. ευρώ στη νέα εταιρεία

Όπως προκύπτει από τη σκετική έκθεση αποτίμησης του αρμόδιου ορκωτού, στη νέα εταιρεία μεταφέρονται συνολικά δάνεια που αγγίζουν τα 38 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα πρόκειται για βραχυπρόθεσμα τραπεζικά δάνεια 21,99 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 8 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, 2,74 εκατ. ευρώ στην Εθνική Factors, 3,57 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank, 4,36 εκατ. ευρώ στην Πειραιώς, 1,36 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Χανίων, 1,46 εκατ. ευρώ στη Eurobank και 400 χιλ. ευρώ στην Attica Bank. Επιπλέον δάνεια 15,65 εκατ. ευρώ μεταφέρονται στη νέα εταιρεία και συγκεκριμένα 8,96 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, 4,15 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Χανίων, 542,88 χιλ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και 2 εκατ. ευρώ στην Attica Bank .Ταυτόχρονα οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές στο τέλος Οκτωβρίου του 2021 ήταν 53,15 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Συνολικά περιουσιακά στοιχεία εκτιμώμενης αξίας 99,22 εκατ. ευρώ

Ταυτόχρονα μεταφέρονται συνολικά περιουσιακά στοιχεία με εκτιμώμενη αξία 99,22 εκατ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται ακίνητα, η συμμετοχή σε θυγατρικές όπως η Γαλαξίας Α.Ε. η Μαρκάτο Α.Ε. η Τηλεοπτική Ρεθύμνου, τραπεζικές καταθέσεις, εμπορικές απαιτήσεις από πελάτες και λοιπά περιουσιακά στοιχεία.

Ο σκοπός και η δραστηριότητα της νέας εταιρείας

Στους σκοπούς της νέας εταιρείας είναι η ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία πάσης φύσεως καταστημάτων, πρατηρίων γραφείων, εκθέσεων και κάθε άλλης εγκατάστασης ή δραστηριότητας για τη διάθεση κάθε είδους προϊόντων και καταναλωτικών αγαθών, της αγοράς και προμήθειας προϊόντων και καταναλωτικών αγαθών πάσης φύσεως και τη συσκευασία, επεξεργασία, τυποποίηση και μεταποίηση αυτών και διάθεση αυτών.

Στο αντικείμενο δραστηριότητας της είναι μεταξύ άλλων η ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων και 
πάσης άλλης φύσεως εργαστηρίων και επιχειρήσεων συσκευασίας, επεξεργασίας, τυποποίησης και μεταποίησης προϊόντων και καταναλωτικών αγαθών. Επιπλέον έχει ως αντικείμενο την μεταφορά και διανομή προϊόντων και καταναλωτικών αγαθών και σειρά άλλων συναφών αντικειμένων.

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΦΥΡΙ 29 Ιουν 2022 | 08:32

Στο σφυρί το πρώην ακίνητο της Neoset στο Νέο Ψυχικό και ακίνητο των Ζαχαροπλαστείων Βάρσος στα Βριλήσσια

Αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί το 5ώροφο κτίριο στο Ν. Ψυχικό, που φιλοξενούσε εκθεσιακό χώρο της Neoset. Κληρώνει και για το ακίνητο των Ζαχαροπλαστείων Δ. Βάρσος 1945 στα Βριλήσσια.

ΔΕΙΤΕ 29 Ιουν 2022 | 08:19

Από σήμερα οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ σε φοιτητές - H διαδικασία για την αίτηση

Από σήμερα έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου θα διαρκέσουν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 για το στεγαστικό επίδομα των 1000 ευρώ για φοιτητές.

"Η ΑΓΟΡΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ" 28 Ιουν 2022 | 18:05

Αντίθετοι οι προμηθευτές ενέργειας με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής - Θα αυξηθούν "οι τελικές χρεώσεις των καταναλωτών"

Οι προμηθευτές ενέργειας διαφωνούν με τη ρύθμιση που τους επιβάλλει να ανακοινώνουν τα τιμολόγια που θα εφαρμόζουν τουλάχιστον ένα μήνα πριν τεθούν σε ισχύ.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 28 Ιουν 2022 | 17:45

Φυσικό αέριο: Η Ρωσία απειλεί με αλλαγή όρων στα συμβόλαια της Gazprom αν μπει πλαφόν

Σε αλλαγή των όρων των συμβολαίων με τις δυτικές χώρες προσανατολίζεται η Gazprom, σε περίπτωση που επιβληθεί πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου.

28 Ιουν 2022 | 17:20

Σημαντική διάκριση για την "Ελληνικός Χρυσός" και το πρωτοποριακό σύστημα εκπαίδευσης "FLAIM TRAINER" στα Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2022

Η διάκριση αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινό που συμμετείχε στο διάλογο στη στρατηγική της Ελληνικός Χρυσός για την ασφαλή λειτουργία των Μεταλλείων Κασσάνδρας

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 28 Ιουν 2022 | 17:02

ΣτΕ: Ναι στα αναδρομικά 11 μηνών σε όλους τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα - Ποιοι παίρνουν επικουρικές και δώρα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα δικαιούνται αναδρομικά τις περικοπές κυρίων συντάξεων

ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ 28 Ιουν 2022 | 16:54

Ενοίκια στα ύψη: Ένας στους δύο ενοικιαστές δυσκολεύεται ή αδυνατεί να πληρώσει - Ανησυχητική έρευνα του Eteron

Οι λόγοι για τους οποίους οι ενοικιαστές δυσκολεύονται να βρούνε σπίτι με προσιτό ενοίκιο.

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ 28 Ιουν 2022 | 15:34

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: 6,5 δισ. ευρώ επενδύσεις - 5 δισ. ευρώ ανεκτέλεστο - 20.000 νέες θέσεις εργασίας

Επενδύσεις 6,5 δισ. ευρώ που θα δημιουργήσουν περισσότερες από 20.000 νέες θέσεις εργασίας υλοποιεί ή συμμετέχει αυτή την στιγμή ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28 Ιουν 2022 | 14:36

Παράταση για το Power pass - Εως τις 5 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για τα αναδρομικά έως 600 ευρώ

Έως τις 5 Ιουλίου παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων στο Power Pass, για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 28 Ιουν 2022 | 14:10

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα της ΔΕΗ για πιλοτική δίκη

Ο Αρειος Πάγος απέρριψε τα αιτήματα των παρόχων για πιλοτική δίκη για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ 28 Ιουν 2022 | 12:31

Παράθυρο για νέα ρύθμιση 24 δόσεων για οφειλές στα ταμεία

Ρύθμιση 24 δόσεων για οφειλές στα ταμεία εξετάζει να φέρει η κυβέρνηση.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ 28 Ιουν 2022 | 11:37

Eurolife FFH: Η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία

Tο Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα (ΚΕΜΕΦΙ) παρουσίασε τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος σε συνεργασία με την MRB Hellas και τη Eurolife FFH.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28 Ιουν 2022 | 10:56

Λάθη στους υπολογισμούς της ΡΑΕ εντοπίζει ο ΑΔΜΗΕ

Ο ΑΔΜΗΕ επαναλαμβάνει το αίτημα για αναθεώρηση του WACC αφού διορθωθούν τα λάθη που ο ίδιος εντοπίζει στους υπολογισμούς της ΡΑΕ.