Σύσταση 341 οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου

Θεανώ Φωτίου: Αποκαθιστούμε άλλη μία μνημονιακή αδικία

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σύσταση 341 οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου

Τη σύσταση 341 οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου που παρέχουν με τα 69 ιδρύματά τους φροντίδα σε ευάλωτες ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένους και χρονίως πάσχοντες), προβλέπουν οι ρυθμίσεις (άρθρα 34-35) που επεξεργάστηκε το χαρτοφυλάκιο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τίτλο «Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις».

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Η πολυετής κρίση και οι περιορισμοί, λόγω του κανόνα "πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη", αποψίλωσαν τα ιδρύματα από μόνιμους και έμπειρους εργαζόμενους. Με τις διατάξεις που εισηγούμαστε στο σχέδιο νόμου, αποκαθιστούμε άλλη μία μνημονική αδικία και εξασφαλίζουμε τη λειτουργία των ιδρυμάτων με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό. Το υπουργείο γνωρίζει ακριβώς τις ανάγκες του κάθε φορέα και προχωρά σε στοχευμένες προκηρύξεις θέσεων, ενώ, ταυτόχρονα, όλοι όσοι υπηρετούν σήμερα, παραμένουν στη θέση τους, μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού στον οποίο θα ληφθεί υπόψη η πολύτιμη προϋπηρεσία τους».

Ειδικότερα, με το άρθρο 34, προβλέπεται η σύσταση 341 οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στα 12 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών (ΚΚΠΠ), το ΕΚΚΑ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης), το ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών), το ΕΙΚ (Εθνικό Ίδρυμα Κωφών) και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας. Οι φορείς αυτοί, κατά τα έτη της κρίσης, λόγω του κανόνα «πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη», απώλεσαν μεγάλο τμήμα του μόνιμου και έμπειρου προσωπικού τους.

Οι 341 οργανικές θέσεις αφορούν σε κατηγορίες προσωπικού πανεπιστημιακής, τεχνολογικής, δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, ανάλογα με τις ειδικότερες ανάγκες κάθε δημόσιου φορέα, ώστε να εξασφαλισθεί η αδιάλειπτη λειτουργία τους και η συνέχιση της παροχής υψηλής αξίας προνοιακών υπηρεσιών σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Οι προκηρύξεις των θέσεων, που συστήνονται με το άρθρο 34, θα εκδοθούν το αργότερο, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019. Θα διενεργηθεί διαγωνισμός, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Προκειμένου να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες τους, οι ανωτέρω φορείς είχαν προχωρήσει κατά διαστήματα στην πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Για λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες, προβλέπεται η δυνατότητα απασχόλησης του υπηρετούντος επικουρικού προσωπικού για χρονικό διάστημα, μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων για το τακτικό προσωπικό και, σε κάθε περίπτωση, όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2019. Για τους ήδη εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι οποίοι απέκτησαν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία στην παροχή προνοιακών υπηρεσιών, προβλέπεται ότι, κατά τη διαδικασία των προσλήψεων, θα αξιοποιηθεί η προϋπηρεσία τους.

Διοικητικά συμβούλια των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΚΠ)

Επίσης, με το άρθρο 36, που επεξεργάστηκε το χαρτοφυλάκιο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προβλέπεται ότι τα διοικητικά συμβούλια των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΚΠ) αποτελούνται από επτά έως 11 μέλη, από επτά που είναι σήμερα. Ο ορισμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων γίνεται, μεταξύ άλλων και με κριτήριο την εκπροσώπηση σε αυτό τουλάχιστον ενός μέλους από κάθε ίδρυμα, την εκπροσώπηση του τομέα παιδικής προστασίας από επιστήμονες με σχετική ειδίκευση, καθώς και στην εκπροσώπηση των εργαζομένων και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Ο ακριβής αριθμός των μελών του κάθε Κέντρου καθορίζεται από τον Οργανισμό Λειτουργίας του, που εγκρίνεται με Προεδρικό Διάταγμα και ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ΚΠΠ, όπως ο αριθμός των παραρτημάτων, ο αριθμός των ωφελουμένων και των εργαζομένων του, όπως και ο πληθυσμός της Περιφέρειας αρμοδιότητάς του. Σημειώνεται ότι σήμερα όλοι οι δημόσιοι φορείς πρόνοιας έχουν καταθέσει για πρώτη φορά, ύστερα από πολλές δεκαετίες, τους Οργανισμούς Λειτουργίας τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021 06 Οκτ 2020 | 14:10

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι 6.465 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλήφθηκαν.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 01 Οκτ 2020 | 13:09

Κορονοϊός: Η Πολιτική Προστασία ενισχύεται - Προσλήψεις 192 στελεχών για ιχνηλάτηση και αντιμετώπιση υγειονομικών απειλών

Πρόσληψη 192 στελεχών για ιχνηλάτηση και αντιμετώπιση υγειονομικών απειλών στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 25 Οκτ 2020 | 10:46

"Διορθώστε και κερδίστε" για 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων - Μήνυμα στον υπολογιστή τους από την ΑΑΔΕ

Η ΑΑΔΕ καλεί τους αποδέκτες του μηνύματος να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν κατά την υποβολή των δηλώσεων COVID.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 24 Οκτ 2020 | 13:07

Καταστήματα εστίασης: Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ επιδοτεί υαλοπετάσματα, πέργκολες και μέσα θέρμανσης

Το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ θα αφορά στην κάλυψη των δαπανών για την παράταση της λειτουργίας υπαίθρων χώρων σε καφέ και εστιατόρια και τον χειμώνα.

23 Οκτ 2020 | 15:12

ΖeniΘ: Δυναμική στροφή στις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες

Ο κ. Μάνος Εξαρχουλάκος, Διευθυντής Μarketing και Επικοινωνίας της ZeniΘ μιλά για τη δυναμική στροφή στις ψηφιακές υπηρεσίες του 1ου παρόχου ολοκληρωμένης ενέργειας στην Ελλάδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Οκτ 2020 | 14:21

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 11,8% μειώθηκε το εισόδημα των νοικοκυριών το β' τρίμηνο

Μείωση κατά 3,87 δισ. ευρώ ή κατά 11,8% σημείωσε το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών, το β' τρίμηνο φέτος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ 23 Οκτ 2020 | 13:48
ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ 23 Οκτ 2020 | 12:48

Γεραπετρίτης: Η πρόταση μομφής του Τσίπρα στρέφεται κατά του εαυτού του...και του Τσακαλώτου

Η δήλωση "καρφί" του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη για την πρόταση μομφής του Τσίπρα κατά του Σταϊκούρα

ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ 23 Οκτ 2020 | 12:12

Black Friday: Πότε πέφτει φέτος- Τι θα γίνει με τον συνωστισμό λόγω κορονοϊού

Με προσμονή αναμένει τη φετινή Black Friday ο εμπορικός κόσμος.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ 23 Οκτ 2020 | 08:33

Folli Follie: Εως τις 6 Δεκεμβρίου το περιθώριο για τη διάσωσή της

Ημερομηνία ορόσημο για την διάσωση της Folli Follie αποτελεί η 6η Δεκεμβρίου οπότε και λήγει η προστασία από τους πιστωτές.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Οκτ 2020 | 08:32

Συντάξεις Νοεμβρίου: Από σήμερα η καταβολή - Ολες οι ημερομηνίες ανά ταμείο

Από σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ξεκινάει η καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου 2020.