Σύσταση επιτροπής για τις ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών εξήγγειλε ο Βούτσης

Τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων η οποία θα ρίξει φως στο σύνολο των ανακεφαλοποιήσεων που έχουν γίνει για τα τραπεζικά ιδρύματα εξήγγειλε ο Νίκος Βούτσης

Σύσταση επιτροπής για τις ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών εξήγγειλε ο Βούτσης

Τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων η οποία θα ρίξει φως στο σύνολο των ανακεφαλοποιήσεων που έχουν γίνει για τα τραπεζικά ιδρύματα εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε δημοσιογράφους.

Ο Νίκος Βούτσης διευκρίνισε ότι η συγκρότηση της εν λόγω επιτροπής γίνεται κατόπιν της επιστολής που απέστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης προς τις τράπεζες προκειμένου να υπάρξει αποτίμηση των ανακεφαλοποιήσεων.

Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω διερεύνηση της διαδικασίας κεφαλαιακής υποστήριξης των τραπεζών «αφού πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια» εφόσον όμως έχει προηγηθεί απόφαση της κυβέρνησης ή της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν τίθεται θέμα (σ.σ. προς το παρόν) σύστασης εξεταστικής επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επί μακρόν και στην εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί με την ανασυγκρότηση του ΔΣ του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αφού σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμου του Νίκου Παππά, το ΕΣΡ παίζει σημαίνων ρόλο στην αδειοδότηση των νέων τηλεοπτικών αδειών.

Η πιθανότητα εξαίρεσης του ΕΣΡ

Προανήγγειλε επί της ουσίας ότι αν δεν υπάρξει σύμπλευση με τη ΝΔ έως τις 20 Δεκεμβρίου για τον διορισμό των νέων μελών του οργάνου τότε θα υπάρξει εξαίρεση του ΕΣΡ από την διαγωνιστική διαδικασία.

«Εμείς θέλουμε να πάμε με το γράμμα του νόμου, αλλά αν δεν γίνει αυτό εφικτό θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία στις αρχές του χρόνου τόσο για το ΕΣΡ όσο και για το ΑΣΕΠ. Το Σύνταγμα δεν επιβάλει στο ΕΣΡ να κάνει τη διαγωνιστική διαδικασία» ανέφερε με νόημα ο Πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας πάντως το αυτονόητο ότι δηλαδή δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές ως προς σύνθεση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ή των συσχετισμό δυνάμεων (πλειοψηφία 4/5) που απαίτουνται για τον διορισμό των μελών των ανεξάρτητων μελών.

Ανακοίνωσε επίσης:

  • Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεχίσει την διερεύνηση της υπόθεσης SIEMENS. Γνωστοποίησε ότι αν χρειαστεί θα κληθεί ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών είχε υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον γερμανικό κολοσσό. Ενημέρωσε μάλιστα ότι ο κορυφαίος τραπεζίτης δεν είναι αρνητικός στη σχετική πρωτοβουλία.
  • Πόθεν έσχες. Μετά και τις αντιδράσεις των δικαστικών λειτουργών που αντιτίθενται στην δημοσιοποίηση των δηλώσεων τους περιουσιακής κατάστασης, ο κ. Βούτσης είπε ότι θα επιχειρηθεί να υπάρξει συνεννόηση και με τις άλλες κατηγορίες λειτουργών προκειμένου να γίνει διεύρυνση του αριθμού των υποχρεωτικών αναρτήσεων. «Αν όμως δεν υπάρξει συμφωνία θα μείνουμε στο υφιστάμενο καθεστώς και θα δημοσιοποιούνται μόνο τα πόθεν έσχες των πολιτικών».
  • Θέσπιση κώδικα δεοντολογίας βουλευτών που θα είναι εναρμονισμένος με τις σχετικές ευρωπαικές οδηγίες.
  • Τέλος στην επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους που είχε συστήσει η προκάτοχος του Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Φωτό : SOOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ BLOOMBERG 07 Οκτ 2021 | 15:44

Στουρνάρας στο Bloomberg: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 7% το 2021 και κατά 5% το 2022

Την πρόβλεψη ότι το ελληνικό ΑΕΠ, θα αυξηθεί κατά 7% το 2021 και κατά 5% το 2022, έκανε ο Γιάννης Σουρνάρας στην τηλεόραση του Bloomberg

21 Οκτ 2021 | 18:02

Μ. Ρήγας - Energean: Να εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες εξασφάλισης φυσικού αερίου σε ανταγωνιστικές τιμές

O CEO της Energean κ. Μαθιός Ρήγας τόνισε πως πρέπει "να εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες εξασφάλισης φυσικού αερίου, σε ανταγωνιστικές τιμές"

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ 24ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ 21 Οκτ 2021 | 14:28

ΕΦΚΑ - "Πύργος Ελέγχου" θα παρακολουθεί τις συντάξεις: Στόχος να εκδίδονται 3 ανά υπάλληλο την ημέρα

Για πρώτη φορά μπαίνει στον ΕΦΚΑ ποσοτικός στόχος για έκδοση τριών συντάξεων από τον κάθε υπάλληλο ανά ημέρα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 21 Οκτ 2021 | 11:22

"Κλείδωσε" ο νέος ενοποιημένος ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο το 2022

Η κυβέρνηση καταλήγει σε έναν απλοποιημένο φόρο για τον ΕΜΦΙΑ ο οποίος πρακτικά θα υπολογίζεται με μια κλίμακα.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ 20 Οκτ 2021 | 17:47

"Βόμβα" από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Συνταγματική η κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους του Δημοσίου

Οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι η κατάργηση των δώρων προέκυψε από την ανάγκη της χώρας να προχωρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 20 Οκτ 2021 | 14:42

Τσακλόγλου: Ελλάδα, η πιο γερασμένη χώρα της ΕΕ το 2030

Απίστευτο βάρος πέφτει στη γενιά των εργαζομένων η οποία πληρώνει τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων, τόνισε υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου

ΠΡΩΤΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ WELLBEING Η ΕΛΛΑΔΑ 20 Οκτ 2021 | 14:11

Forbes: Οι "ψηφιακοί νομάδες" της τηλεργασίας επιλέγουν την Ελλάδα για να ζήσουν

Την Ελλάδα επιλέγουν πρώτοι οι ψηφιακές νομάδες, όταν θέτουν ως προτεραιότητα την υψηλή ποιότητας ζωής και την ευζωία. Eρευνα από την HSBC.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ 20 Οκτ 2021 | 11:37

Ο Σκυλακάκης βάζει φρένο στα σενάρια για νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών: Δεν εισηγούμαι δαπάνες

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ξεκαθάρισε πως θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα στήριξης των νοικοκυριών.

ΣΤΗ MACQUARIE ASSET MANAGEMENT 20 Οκτ 2021 | 10:56

ΔΕΗ: Συμφωνία για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ - Η επίσημη ανακοίνωση

Η Macquarie Asset Management θα συνεργαστεί στη μακροχρόνια ιδιοκτησία και ανάπτυξη της επιχείρησης με τη ΔΕΗ, η οποία θα διατηρήσει το υπόλοιπο 51% της συμμετοχής της.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 20 Οκτ 2021 | 10:06

Χατζηδάκης: Εχω στείλει στο πειθαρχικό υπαλλήλους του ΕΦΚΑ που ταλαιπωρούν τον κόσμο

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 το θέμα των εκκρεμών συντάξεων θα έχει λυθεί και δεν θα υπάρχουν υπερημερίες, διαβεβαίωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Οκτ 2021 | 09:13

Πότε είναι φέτος η Black Friday; - Οι 5 "χρυσοί" κανόνες για τους καταναλωτές

Πότε είναι η Black Friday 2021 και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές ώστε να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις, κάνοντας ασφαλείς αγορές;

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 20 Οκτ 2021 | 09:10

Οι παγίδες στη θέρμανση: Πώς θα γλιτώσετε επιβάρυνση πάνω από 1.000 ευρώ σε ρεύμα, πετρέλαιο, αέριο

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι φέτος η ακριβότερη λύση που μπορείτε να επιλέξετε για να καλύψετε τις ανάγκες θέρμανσης.

ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΩΣ 800.000 ΕΥΡΩ 20 Οκτ 2021 | 08:44

"Ζεσταίνονται" οι μεταβιβάσεις ακινήτων - Ερχεται κύμα γονικών παροχών

Η μεγάλη αύξηση των μεταβιβάσεων ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών, που αναμένεται να εκτοξευτούν εξαιτίας των αλλαγών στις γονικές παροχές.