Follow us

Τα 4άστερα ξενοδοχεία που βγαίνουν στο "σφυρί" τον Σεπτέμβριο - Σε Χαλκιδική, Μέτσοβο και Φολέγανδρο

Κάποιες από αυτές τις μονάδες βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία, ενώ άλλες έχουν ήδη κατεβάσει ρολά.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Αντιμέτωπα με το ηλεκτρονικό "σφυρί” θα βρεθούν -εφόσον δεν μεσολαβήσει κάποια ενέργεια για την αποτροπή της διαδικασίας- μια σειρά από γνωστά τετράστερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο.

Κάποιες από αυτές τις μονάδες βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία, ενώ άλλες έχουν ήδη κατεβάσει ρολά, ενώ μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και καταλύματα που βγαίνουν για δεύτερη ή και τρίτη φορά στο σφυρί.

Το "Lesse Hotel” στη Χαλκιδική

Ξανά στο "σφυρί”, μετά από δύο άγονους πλειστηριασμούς και με μειωμένη τιμή προσφοράς θα βγει στις 29 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο "Lesse Hotel” στην Χαλκιδική. Ο πλειστηριασμός, που στρέφεται κατά της "Τουριστικές Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Λεσσέ”, έχει τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,36 εκατομμύρια ευρώ, από 4,2 εκατ. στους δύο προηγούμενους πλειστηριασμούς.

Το "σφυρί”, με επισπεύδουσα την Do Value Greece, αφορά συγκεκριμένα έναν αγρό κείμενο στη θέση "Αμπαρίτσα”, στην περιοχή Χανιώτη, έκτασης 6.175 τ.μ., και έναν αγρό κείμενο στην ίδια θέση, έκτασης, 3.300 τ.μ. Οι δύο παραπάνω αγροί, καθότι συνεχόμενοι, αποτελούν έναν ενιαίο αγρό, εκτάσεως, μέτρων τετραγωνικών 9.475 τ.μ. Επί του ως άνω ενιαίου αγρού έχει κτιστεί η ξενοδοχειακή μονάδα, που αποτελείται από πέντε κτίρια.

Διαβάστε Επίσης

Το "Αντωνιάδης" στην Καλαμπάκα

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα βγει για μια ακόμη φορά στο σφυρί ένα από τα πλέον γνωστά ξενοδοχεία στην Καλαμπάκα, το "Αντωνιάδης". Το "Αντωνιάδης" είναι 4 αστέρων, είναι ένα ξενοδοχείο πόλης κλασικού τύπου, δυναμικότητας 98 δωματίων και 174 κλινών, το οποίο αποτελείται από τρεις κτιριακούς όγκους ενοποιημένους και χτισμένους σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το 1987 ως το 2009. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 4.764 τ.μ.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από τρία επιμέρους κτίρια, έχει με βάση την άδεια συνολικά 64 δίκλινα δωμάτια, 23 μονόκλινα δωμάτια, μία σουίτα και τρία δωμάτια για Α.ΜΕ.Α., ενώ φαίνεται ότι εντός του όγκου της στέγης του ενός κτιρίου έχουν δημιουργηθεί και άλλα δωμάτια καθ’ υπέρβαση της άδειας. Η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού έχει οριστεί στα 3,28 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Special Financial Solutions, ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για ποσό 800.000 ευρώ, ως μέρος συνολικής απαίτησης ύψους 8,1 εκατ. ευρώ.

Το "Five Senses Hotel" στις Γούρνες

Την υψηλότερη τιμή εκκίνησης, ήτοι τα 5,89 εκατομμύρια ευρώ, εμφανίζει το "Five Senses Hotel" στις Γούρνες Ηρακλείου. Το 4άστερο ξενοδοχείο, το οποίο, όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, πλέον έχει σταματήσει να λειτουργεί, είναι αντιμέτωπο με διπλό σφυρί, καθώς έχουν προγραμματιστεί δύο ξεχωριστοί πλειστηριασμοί εις βάρος της ιδιοκτήτριας, στις 6 και στις 20 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πλειστηριασμός της 6ης Σεπτεμβρίου είχε αρχικά τιμή εκκίνησης τα 3,13 εκατ. ευρώ, ωστόσο κατόπιν υπήρξε διόρθωση στα 5,89 εκατ.

Το συγκρότημα προήλθε από τη συνένωση 2 επιμέρους ξενοδοχείων και πλέον αποτελούν ένα ενιαίο λειτουργικά συγκρότημα. Το συγκρότημα εντοπίζεται σε απόσταση λίγων μέτρων από τη θάλασσα, σε μια περιοχή με σημαντική τουριστική δραστηριότητα. Η συνολική επιφάνεια του οικοπέδου ανέρχεται στα 9.014,59 τ.μ. Σε αυτή την έκταση κατασκευάστηκαν το (άλλοτε) ξενοδοχείο Gouves Mare με δυναμικότητα 27 δωμάτια και 51 κλίνες και το (άλλοτε) ξενοδοχείο Gouves Sea, που λειτουργούσε με δυναμικότητα 34 δωμάτια με 76 κλίνες, συνενώθηκαν λειτουργικά από το 2017 σε ένα ενιαίο συγκρότημα υπό τον διακριτικό τίτλο Gouves Sea Hotel, κλασικού τύπου, κατηγορίας 4 αστέρων ενώ αθροιστικά η δυναμικότητα ανέρχεται σε 68 δωμάτια με 193 κλίνες. Πριν περίπου 3 χρόνια, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή, το ξενοδοχείο πλημμύρισε σε ένα μέρος του και υπέστη σοβαρές ζημιές.

Διαβάστε Επίσης

To "Chora Resort” στην Φολέγανδρο

Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2.509.000 ευρώ και επισπεύδουσα την Cepal, έχει προγραμματιστεί να πλειστηριαστεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 το "Chora Resort” στην Φολέγανδρο. Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα ένα γήπεδο εκτάσεως τριών στρεμμάτων – κατά τον τίτλο κτήσεως - που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της Κοινότητας Χώρας Φολεγάνδρου, επί της κοινοτικής οδού Χώρας-Καραβοστάση.

Επί του ανωτέρου αγρού, επιφανείας 3.201,31 τ.μ., έχει ανεγερθεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα με την επωνυμία "Chora Resort”, το οποίο έχει συνολικό εμβαδό 1.266,98 τ.μ. και αποτελείται από κτίριο Α’ εμβαδού 215,44 τ.μ., κτίριο Β’ εμβαδού 402,06 τ.μ., κτίριο Γ’ εμβαδού 211,41 τ.μ. και κτίριο Δ’ εμβαδού 275,51 τ.μ., κτίριο Ε’ εμβαδού 107,95 τ.μ. και κτίριο Ζ’ εμβαδού 54,41 τ.μ.

Η ξενοδοχειακή μονάδα είναι 4 αστέρων και έχει δυναμικότητα 24 δωμάτια και 45 κλίνες, Ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος με πλακοστρώσεις και διαθέτει περίφραξη από μαντρότοιχους στα όρια του οικοπέδου, διαμορφωμένες θέσεις στάθμευσης κ.ά. Το συγκρότημα διαθέτει πισίνα 320 τ.μ., ενώ πλησίον της πισίνας έχει διαμορφωθεί υπαίθριος χώρος εστιατορίου με πέργκολα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτιμητή, το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, έχει πολύ καλή αρχιτεκτονική, συντήρηση και κατάσταση.

To "La Munte Mountain Resort” στο Μέτσοβο

Στις 27 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί το σφυρί για το 4 αστέρων ξενοδοχείο "La Munte Mountain Resort” στο Μέτσοβο. Με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στο ποσό των 1,44 εκατ. ευρώ, επισπεύδουσα είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Πρόκειται για μια ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία όπως προκύπτει μέσα από το διαδίκτυο, επί του παρόντος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και βρίσκεται στην περιοχή Ανηλίου ενώ απέχει μόλις 100 μέτρα από την πλατεία του οικισμού καθώς και 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Μετσόβου.

Το τουριστικό κατάλυμα είναι κατασκευασμένο σε ένα οικόπεδο επιφάνειας 1.500 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 484 τ.μ., από πρώτο όροφο επιφάνειας 440,72 τ.μ. καθώς και από δύο υπόγεια συνολικής επιφάνειας 1.060 τ.μ. Το ακίνητο λειτουργούσε σαν ξενοδοχείο κλασικού τύπου – 20 δωματίων και 38 κλινών.

Πηγές: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ 27 Νοε 2023 | 17:54

Τα ακίνητα γνωστών οικογενειών σε Γλυφάδα και Π. Ψυχικό που βγαίνουν στο "σφυρί"

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, διαμερίσματα σε Γλυφάδα και Παλαιό Ψυχικό, καθώς και βιομηχανικοί και επαγγελματικοί χώροι.

21 Νοε 2023 | 21:12

Αργύρης Παπαργυρόπουλος: "Έκανα εξώδικο στην εταιρεία που μου πήρε το σπίτι, υποφέρει πολύς κόσμος"

Η διαδικασία για να σου πάρουν το σπίτι είναι πολύ επώδυνη. Υποφέρει πολύς κόσμος, θα έχουμε πολλά θύματα, σχολίασε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 19 Νοε 2023 | 10:18

Τα επώνυμα "σφυριά" της εβδομάδας: Με MLS, ΕΛΦΙΚΟ και οικογένεια Βγενόπουλου οι πλειστηριασμοί

Για το σύνολο της εβδομάδας έχουν αναρτηθεί πάνω από 1.200 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων -μέχρι στιγμής- έχουν τεθεί σε αναστολή περίπου 380.

ΓΝΩΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 18 Νοε 2023 | 10:02

Ερχονται τρία βαριά ξενοδοχειακά "σφυριά" - Ποια βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Τρία βαριά ξενοδοχειακά "σφυριά" έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την περασμένη εβδομάδα.

15 Νοε 2023 | 10:46

Black Friday: -50% σε όλα τα ξενοδοχεία της Brown Hotels στην Ελλάδα

Έως 29 Νοεμβρίου κάντε κράτηση στην Αθήνα, Κόρινθο, Εύβοια, Κρήτη ή Κέρκυρα και σχεδιάστε την επόμενή σας εξόρμηση!

"ΒΑΡΙΑ” ΟΝΟΜΑΤΑ 13 Νοε 2023 | 08:33

Πλειστηριασμοί: Ποια επώνυμα σφυριά θα χτυπήσουν αυτήν την εβδομάδα

Βιομηχανικά ακίνητα, εμπορικά καταστήματα που μένουν εγκαταλελειμμένα και αγροτεμάχια γνωστών επιχειρηματιών ή άλλοτε κραταιών βιομηχανιών, αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία.

«ΑΝΑΣΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ 11 Νοε 2023 | 13:18

Εξάμηνη αναστολή πλειστηριασμών για τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία

Εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, που επλήγησαν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ευνοούνται από την απόφαση.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ 05 Δεκ 2023 | 20:50

Demco: Βγαίνουν στο "σφυρί" οι εγκαταστάσεις του Δημήτρη Κοντομηνά στην Παλλήνη

Εχουν προγραμματιστεί συνολικά επτά πλειστηριασμοί με συνολική τιμή εκκίνησης τα 7,71 εκατ. ευρώ, που αφορούν τις εγκαταστάσεις της Demco του Δημήτρη Κοντομηνά.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 05 Δεκ 2023 | 18:33

Σκυλακάκης για χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος: Περιμένετε μέχρι την 1η Ιανουρίου τις τελικές τιμές για να επιλέξετε πάροχο

Mόνο στο μπλε τιμολόγιο ρεύματος προβλέπεται τέλος πρόωρης αποχώρησης - Οι διευκρινίσεις Σκυλακάκη για τις αλλαγές στα άλλα τρία είδη τιμολογίων.

05 Δεκ 2023 | 11:42

Η BayWa r.e. συμπλήρωσε 10 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και συνεχίζει να επενδύει στην ενεργειακή μετάβαση

Η BayWa r.e., παγκόσμια ηγέτιδα στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα.

05 Δεκ 2023 | 11:15

Τα smartwatches βοηθούν στην προστασία της υγείας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Έρευνα για την Υγεία από την Huawei

Το 87% όσων χρησιμοποιούν smartwatch υιοθέτησαν νέες συμπεριφορές υγείας και ευεξίας

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 05 Δεκ 2023 | 10:34

Πρόστιμα 670.000 ευρώ στις εισπρακτικές εταιρείες Cepal και doValue για οχλήσεις οφειλετών - Σκρέκας: Απαράδεκτες συμπεριφορές

Δύο διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 670.000 ευρώ σε ισάριθμες Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

ΑΔΜΗΕ 05 Δεκ 2023 | 09:57