Follow us

Τα εντυπωσιακά ακίνητα "φιλέτα" του Ιδρύματος Μπενάκη: Από το κτήμα Νάσιουτζικ στο βιολογικό αγρόκτημα

Ανάμεσα στα πλέον προβεβλημένα ακίνητα του Μουσείου Μπενάκη, συγκαταλέγονται τα περιβόητα κτήματα Κόνιαρη στη Βούλα και το Κτήμα Νάσιουτζικ στα Σπάτα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ήταν το 1931 όταν ο τότε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γεώργιος Παπανδρέου, με την υπογραφή του έκανε αποδεκτή τη δωρεά των κληρονόμων του Εμμανουήλ Μπενάκη, θέτοντας τα θεμέλια για την ίδρυση ενός από πιο παλαιά και ιστορικά μουσεία στη χώρα, με σημείο εκκίνησης το εμβληματικό κτίριο στη γωνία της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και της οδού Κουμπάρη, το οποίο μέχρι και σήμερα στεγάζει την έδρα του.

Έναν χρόνο πριν είχε προηγηθεί η ψήφιση του νόμου 4599 (2 Μαΐου 1930) από την ελληνική Βουλή επί πρωθυπουργίας Ελευθέριου Βενιζέλου στον οποίο περιγράφονταν αναλυτικά ο τρόπος λειτουργίας του ιδρύματος καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα αποτελούσαν την απαιτούμενη βάση για τη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη του Μουσείου Μπενάκη, το οποίο για περισσότερο από εννέα δεκαετίες δραστηριοποιείται ως Ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου, επιδεικνύοντας ένα αξιοσημείωτο έργο σε θέματα τέχνης, γραμμάτων και πολιτισμού.

Εκτός από τα περιουσιακά στοιχεία με τα οποία "προικοδοτήθηκε" αρχικά από τους ιδρυτές του, το Μουσείο Μπενάκη κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας πορείας του έχει "κληρονομήσει", μεταξύ άλλων, έναν αξιοζήλευτο αριθμό ακινήτων, τα οποία κληροδοτήθηκαν στο ίδρυμα μέσα από δωρεές.

Από την πλευρά του το ίδρυμα αναλαμβάνει να διαχειριστεί και να αξιοποιήσει τα εκάστοτε κληροδοτήματα με γνώμονα την επιθυμία των δωρητών, κυρίως στην περίπτωση που οι τελευταίοι έχουν προσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να οργανωθεί η τύχη της περιουσίας τους.

Ανάμεσα στα πλέον προβεβλημένα ακίνητα του Μουσείου Μπενάκη, που κατά καιρούς έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας για διαφορετικούς λόγους το καθένα, συγκαταλέγονται τα περιβόητα κτήματα Κόνιαρη στη Βούλα (τα οποία πλέον έχουν περάσει σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς), καθώς και το άλλοτε ακριβότερο κτήμα γάμων της χώρας, το Κτήμα Νάσιουτζικ στα Σπάτα. Και τα δύο ακίνητα βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν σε δύο ξεχωριστές περιπέτειες με βασικό ζητούμενο την αξιοποίησή τους.

Εκτός, όμως, των δύο συγκεκριμένων, τα οποία έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τον εγχώριο τύπο, τα περιουσιακά στοιχεία του Μουσείου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν κτίρια και ακίνητα στα οποία αναπτύσσονται οι δράσεις του ενώ παράλληλα συμβάλλουν στο να διασφαλιστεί η λειτουργία του, συμβαδίζοντας με την εκπλήρωση του σκοπού της ίδρυσής του.

Άλλωστε, η αρχή έγινε πριν 92 χρόνια όταν οι κληρονόμοι του Εμμανουήλ Μπενάκη –μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Μπενάκης και η Πηνελόπη Δέλτα– δώρισαν τη νεοκλασική οικογενειακή οικία στην καρδιά της Αθήνας για να φιλοξενηθεί το μουσείο, ενώ η λίστα διαρκώς μεγάλωνε με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε Επίσης

Το βιολογικό αγρόκτημα στον Μαραθώνα

Ένα από τα πιο παλαιά αλλά λιγότερο γνωστά ακίνητα είναι το κτήμα και η έπαυλη Μπενάκη στον Μαραθώνα, η ιστορία του οποίου χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης ήταν ο Αλέξανδρος Κατακουζηνός, ο οποίος αγόρασε την έκταση των 30.000 στρεμμάτων το 1830, η οποία το 1911 πουλήθηκε από τους κληρονόμους του στον τότε υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Εμμανουήλ Μπενάκη, ενώ το 1962 μέρος του κτήματος περιήλθε στο ίδρυμα του Μουσείου.

Σήμερα σε μια έκταση 250 στρεμμάτων αναπτύσσεται ένα σύγχρονο αγρόκτημα στο οποίο καλλιεργούνται βιολογικά λαχανικά όπως ντομάτες, κολοκυθάκια και μελιτζάνες τα οποία διατίθενται συσκευασμένα κάτω από το εμπορικό σήμα Γη μας.

Η συνεργασία με την Aria hotels

Μια διαφορετική διάσταση στον κλάδο της φιλοξενίας έφερε πριν από μερικά χρόνια η συνεργασία ανάμεσα στο Μουσείο Μπενάκη και στην Aria hotels, καθώς η τελευταία έχει αναλάβει τη διαχείριση για 3 μήνες της οικίας του Βρετανού συγγραφέα Patrick Leigh Fermor και της συζύγου του Joan, που βρίσκεται στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης.

Η οικία, την οποία το ζεύγος των Βρετανών δώρισε στο Μουσείο Μπενάκη το 1996 ενόσω ακόμη ζούσε, διατίθεται προς ενοικίαση σαν ενιαία βίλα για έως 10 άτομα.

Το συγκρότημα, στο οποίο έγιναν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής και συντήρησης με γνώμονα τη διατήρηση της αρχικής του μορφής, περιλαμβάνει 3 πετρόκτιστα κτίσματα, τα οποία περιβάλλονται από έναν μεσογειακό κήπο.

Τη δική τους ιστορία, ωστόσο, έχουν και τα κτίρια τα οποία φιλοξενούν συλλογές, εκθέματα και πολιτιστικές δράσεις υπό τη σκέπη του Μουσείου. Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό συγκρότημα, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης.

Πρόκειται για ένα κτιριακό συγκρότημα, το οποίο αποτελείται από δύο οικίες, μια τριώροφη και μια διώροφη, οι οποίες το 1989 χαρακτηρίστηκαν διατηρητέες ενώ έναν χρόνο πριν το ακίνητο είχε περιέλθει στο Μουσείο Μπενάκη από δωρεά του Λάμπρου Ευταξία, ο οποίος διετέλεσε επίτιμος πρόεδρος της διοικητικής επιτροπής του Μουσείου.

Ένα ακόμη κτίριο-διαμάντι στην καρδιά της Αθήνας είναι αυτό που βρίσκεται επί της οδού Κριεζώτου, το οποίο ανήκε εξ ολοκλήρου στον αείμνηστο ζωγράφο Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα και πέρασε στο Μουσείο ύστερα από δωρεά του καλλιτέχνη ενόσω αυτός ακόμη ζούσε.

Το κτίριο, το οποίο αποτελείται από ισόγειο και 5 ορόφους, σήμερα φιλοξενεί την Πινακοθήκη Γκίκα, ενώ κατασκευάστηκε περίπου το 1932 και αποτελεί τυπικό δείγμα αρχιτεκτονικής πολυκατοικίας του Μεσοπολέμου.

Στα παραπάνω θα πρέπει να συμπεριληφθεί και το κτίριο της οδού Πειραιώς 138, το οποίο χτίστηκε σταδιακά κατά τη δεκαετία του 1950 με αρχικό σκοπό να εξυπηρετεί τις ανάγκες αντιπροσωπείας αυτοκινήτων με γραφεία και συνεργεία ενώ στη συνέχεια αγοράστηκε από το Μουσείο Μπενάκη, το οποίο προχώρησε σε εργασίες ανακαίνισης και ανάπλασης για τη μετατροπή του κτιρίου σε χώρους μουσείου με χρηματοδότηση από το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Οι κρατικές επιχορηγήσεις

Να σημειωθεί ότι, ως Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου, το Μπενάκη διαθέτει τη δική του περιουσία, ωστόσο σε όλη τη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας του δεν είναι λίγες οι φορές που το κράτος πρόσφερε τη συνδρομή του μέσα από επιχορηγήσεις, στο πλαίσιο αναγνώρισης του έργου που προσφέρει. Μάλιστα, το θέμα των κρατικών επιχορηγήσεων είχε φέρει στην επιφάνεια πριν περίπου 10 χρόνια μια μερίδα βουλευτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για υπερβολική γιγάντωση του Μουσείου και για προνομιακή του μεταχείριση από την πολιτεία.

Με αφορμή την τότε ερώτηση στην Βουλή, η εποπτεύουσα αρχή, που είναι το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα ποσά των επιχορηγήσεων που έλαβε το Μπενάκη κατά το χρονικό διάστημα 2008-2013.

Συγκεκριμένα, το 2008 εγγράφηκε στον τακτικό προϋπολογισμό το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ, το 2009 εγγράφηκαν 2,43 εκατ. ευρώ, ποσά τα οποία εκταμιεύτηκαν στο σύνολό τους.

Το 2010 εγγράφηκε το ποσό των 2,07 εκατ. ευρώ, από το οποίο εκταμιεύτηκε το ποσό των 1.759.500 ευρώ ενώ το 2011 εγγράφηκε το ποσό των 1,72 εκατ. ευρώ και το μουσείο έλαβε 842.800.

Το 2012 εγγράφηκε το ποσό των 1,7 εκατ. ευρώ και εκταμιεύτηκε το ποσό των 1,36 ενώ το 2013 εγγράφηκε στον τακτικό προϋπολογισμό το ποσό των 1,1 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας διευκρίνιζε ότι για το σύνολο της διαχείρισης των οικονομικών του δεδομένων, το Μουσείο Μπενάκη, αν και δεν είναι υποχρεωμένο, ελέγχεται σε ετήσια βάση από ορκωτούς ελεγκτές ενώ το 2011 είχε καταβάλει για εισφορές στο ΙΚΑ και φόρους προσωπικού 3,738 εκατ. ευρώ.

Η αξιοποίηση του Κτήματος Νάσιουτζικ

Όταν το 2013 ο εμπνευστής και ουσιαστικά η "ψυχή" του Κτήματος Νάσιουτζικ, Γιώργος Νάσιουτζικ, έφευγε από τη ζωή, αφήνοντας σαν κληροδότημα στο Μουσείο Μπενάκη το δημιούργημά του, σίγουρα δεν θα φανταζόταν την τρικυμία που θα ακολουθούσε.

Η αποπομπή του ανιψιού του Νίκου, οι στιγμές έντασης και η απογοήτευση αποτελούν μόνο μερικά κομμάτια, τα οποία συνθέτουν ένα ομιχλώδες σκηνικό για το άλλοτε πιο πολυτελές και ακριβότερο κτήμα γάμων της χώρας, το οποίο πλέον έχει περιέλθει σε μαρασμό καθώς από το 2018 παραμένει κλειστό.

Η βασική επιθυμία του Γιώργου Νάσιουτζικ ήταν η λειτουργία μιας πτέρυγας του Μουσείου Μπενάκη στο κτήμα, η οποία θα φιλοξενούσε την πλούσια συλλογή του ίδιου από εκθέματα και έργα τέχνης.

Πριν περίπου δύο χρόνια το Μουσείο Μπενάκη υπέβαλε στο υπουργείο Περιβάλλοντος αίτημα προέγκρισης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του κτήματος καθώς σχεδιάζει να υλοποιήσει ένα επενδυτικό πλάνο το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πολυχώρου πολιτισμού και φιλοξενίας.

Το κτήμα Νάσιουτζικ, το οποίο βρίσκεται στα Σπάτα, εκτείνεται σε μια επιφάνεια 38 στρεμμάτων στην οποία εντοπίζονται αίθουσα εκδηλώσεων, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 3.500 άτομα, το Μουσείο Νάσιουτζικ, τρεις εκκλησίες καθώς και κήπος με πισίνα.

Τον Νοέμβριο του 2020 το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων του υπουργείου έδωσε τελικά το πράσινο φως για την προέγκριση, ενώ, όπως σημειώνει στο "Κ", το Μουσείο Μπενάκη "αυτήν τη στιγμή βαίνει προς ολοκλήρωση η β’ φάση της μελέτης του Ειδικού πολεοδομικού σχεδίου.

Συγκεκριμένα, αναμένονται τα αποτελέσματα της Μελέτης Γεωλογικής Καταλληλότητας ενώ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων".

Σύμφωνα με το ίδρυμα, οι δύο παραπάνω μελέτες εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμες για να υποβληθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες στο τέλος της άνοιξης του τρέχοντος έτους.

"Ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρείες που ενδιαφέρονται για την εκπόνησή του σχεδίου", όπως σημειώνει το Μπενάκη, ωστόσο, τα ονόματα των εταιρειών θα παραμείνουν εμπιστευτικά μέχρι την έναρξη του διαγωνισμού από τον τεχνικό σύμβουλο της εταιρείας Φίλιππος ΑΤΕ (CBRE) μαζί με τον Εκτελεστή Διαθήκης.

Τέλος, σε σχέση με το κόστος της επένδυσης, αυτό αναμένεται να εξαρτηθεί από το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας που θα επιλεγεί σύμφωνα με τους όρους του εγκεκριμένου Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Διαβάστε Επίσης

Τα περιβόητα κτήματα Κόνιαρη

Η περιπέτεια για τα κτήματα Κόνιαρη ξεκίνησε όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ο δικηγόρος Γεώργιος Σ. Κόνιαρης άφηνε όλη την ακίνητη και κινητή περιουσία του στο ίδρυμα.

Σε αυτή περιλαμβάνεται και η έκταση των 71 σήμερα στρεμμάτων στην Βούλα, τα αποκαλούμενα κτήματα Κόνιαρη τα οποία είχαν αγοραστεί από την εταιρεία Κτηματικές Επιχειρήσεις- Π. Σταϊκόπουλου, την οποία ίδρυσαν και μετείχαν από κοινού με ποσοστό 50% έκαστος ο Περικλής Σταϊκόπουλος και ο Γεώργιος Κόνιαρης.

Η δωρεά του τελευταίου στο Μπενάκη προκάλεσε την αντίδραση των κληρονόμων του Σταϊκόπουλου, οι οποίοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας το μερίδιο που τους αναλογούσε.

Το δικό του δικαστικό αγώνα, ο οποίος, μάλιστα, διήρκεσε σχεδόν μια δεκαετία, έδωσε και ο επιχειρηματίας Ευγένιος Τίγκας, ο οποίος το 2008 είχε αναδειχθεί πλειοδότης με τίμημα 101 εκατ. ευρώ στον διαγωνισμό που είχε διεξάγει το Μπενάκη για τη συγκεκριμένη έκταση.

Αν και αρχικά ο κ. Τίγκας κατέβαλε το ποσό των 30 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο προκαταβολής, στη συνέχεια αποφάσισε να υπαναχωρήσει από την επένδυση, απαιτώντας να του επιστραφούν τα χρήματα ύστερα από προσφυγής που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο.

Δέκα χρόνια μετά και αφού η υπόθεση έφθασε μέχρι τον Άρειο Πάγο, ο κ. Τίγκας δικαιώθηκε και τελικά το Μουσείο Μπενάκη υποχρεώθηκε να του επιστρέψει το ποσό των 30 εκατ. ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις.

Το... δράμα όμως δεν τελειώνει εδώ. Το Μπενάκη προκειμένου να βρει τα απαιτούμενα κεφάλαια αποφάσισε την εκ νέου παραχώρηση των κτημάτων Κόνιαρη, τα οποία τελικά το καλοκαίρι του 2020 αλλάζουν χέρια, περνώντας στο επενδυτικό σχήμα των Hines και Henderson Park.

Το σχήμα έσπευσε να ανακοινώσει το σχέδιο ενός μεγαλεπήβολου οικιστικού εγχειρήματος, το Voula project, προϋπολογισμού 136 εκατ. ευρώ, το οποίο μέχρι στιγμής έχει προσκρούσει στην έντονη αντίδραση του δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, ο οποίος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να υπάρξει ο προσδιορισμός των προσφυγών, προκειμένου, εάν είναι δυνατόν, να εκδικαστεί η υπόθεση εντός του τρέχοντος έτους ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεση του το "Κ", ο δήμος 3Β και η Hines, επί του παρόντος, βρίσκονται σε μια ανοιχτή διαπραγμάτευση προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός τόπος συνεννόησης και να οδηγηθούν σε συμφωνία με την οποία θα διασφαλίζονται τα συμφέροντα της πόλης ενώ παράλληλα θα υπάρξει δυνατότητα υλοποίησης της επένδυσης.

Τίποτα, ωστόσο, δεν είναι οριστικό και εφόσον τελικά δεν βρεθεί η χρυσή τομή ο δήμος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα.

Πηγή: capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σύντομα όλοι θα μιλούν για μια Καμηλοπάρδαλη στα Εξάρχεια: Ποιο είναι το νέο cool wine bar της γειτονιάς

Το ολοκαίνουργιο "Ζιράφ", το cool wine bar των Εξαρχείων μιλάει τη γλώσσα της πόλης: street και comfort, αλλά με τεχνογνωσία που κερδίζει με ειλικρινείς και σημερινούς όρους.

«ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΙ» 26 Σεπ 2025 | 15:36

Η Κομισιόν για τους νέους αμερικανικούς δασμούς: "Το ανώτατο όριο δασμών 15% για τις εξαγωγές της ΕΕ αποτελεί εγγύηση"

Το σκεπτικό αυτό φαίνεται πως επικρατεί στους αξιωματούχους της ΕΕ, που βλέπουν στροφή των ΗΠΑ σε διάφορα ζητήματα, όπως το Ουκρανικό αλλά και τους δασμούς.

556 ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ 26 Σεπ 2025 | 14:49

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε έως και 50.000 ευρώ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τη φορολοταρία Σεπτεμβρίου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 26 Σεπ 2025 | 14:25

Απόστολος Βακάκης: Το ιαπωνικό μάθημα που καθοδηγεί τη Jumbo και η απειλή Temu και Shein

Η πρόσφατη ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου είναι θετική εξέλιξη για την εταιρεία, καθώς αναμένεται να μειώσει το κόστος αγορών και να ενισχύσει το μικτό περιθώριο στο δεύτερο εξάμηνο.

ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣ ΑΡΘΡΟ 26 Σεπ 2025 | 11:43

Süddeutsche Zeitung: Ενώ η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται, οι μισθοί παραμένουν στάσιμοι

Η γερμανική εφημερίδα διαπιστώνει πως όντως υπάρχει μια βελτίωση στα οικονομικά, ωστόσο ο μέσος πολίτης δεν επωφελείται πραγματικά.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 26 Σεπ 2025 | 08:48

Στο τραπέζι νέοι περιορισμοί για το Airbnb: "Φρένο" στις 120 ημέρες - Σε ποιες περιοχές θα επεκταθεί η απαγόρευση

Ξεκινούν τα αυστηρά μέτρα για τη τιθάσευσή της βραχυχρόνιας μίσθωσης

ΕΛΣΤΑΤ 26 Σεπ 2025 | 07:49

Πάνω από 24.000 ευρώ η ετήσια δαπάνη των νοικοκυριών στην Αττική για στέγαση, διατροφή και μεταφορές

Αυξημένη κατά 3,6% ήταν η μέση ετήσια δαπάνη των νοικοκυριών για αγορές το 2024 σε σχέση με το 2023, στα 20.694,48 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Σεπ 2025 | 07:27

Φορολογία: Τι αλλάζει το 2026 και το 2027 για τους ελεύθερους επαγγελματίες

το 2026 θα είναι ένα έτος με αυξημένους φόρους εισοδήματος, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού του ιδιωτικού τομέα από τα 830 στα 880 ευρώ.

26 Σεπ 2025 | 00:01

ABS: Από τη δυνατότητα στην πραγματικότητα - H δημιουργία της αλυσίδας εφοδιασμού υδρογόνου στη ναυτιλία

Το υδρογόνο αποτελεί έναν ενεργειακό φορέα για την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση

25 Σεπ 2025 | 21:20

Γερμανία: Περικοπή 13.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η Bosch

Στο τέλος του 2024 η εταιρία απασχολούσε σχεδόν 417.900 εργαζόμενους παγκοσμίως

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 25 Σεπ 2025 | 18:35

Λαθρεμπόριο: Κατάσχεση 17 κοντέινερ με ενδύματα και υποδήματα από την ΑΑΔΕ - Πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί

Τα κιβώτια περιείχαν ενδύματα ευτελούς αξίας, χρησιμοποιούμενα ως "βιτρίνα" για να παραπλανούν τις τελωνειακές αρχές

ΕΞΗΓΗΣΗ 25 Σεπ 2025 | 18:02

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τι αλλάζει στη φορολογία τους το 2026 και το 2027 - Δείτε παραδείγματα

Παρά τις διορθωτικές παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, το 2026 θα είναι ένα έτος με αυξημένους φόρους εισοδήματος

ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 25 Σεπ 2025 | 17:39

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προσφορές - ρεκόρ 1,2 δισ. ευρώ για το ομόλογο - Υπερκάλυψη κατά 2,4 φορές

Οι προσφορές που υποβλήθηκαν υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό των 500 εκατ. ευρώ κατά 2,4 φορές

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Σεπ 2025 | 15:46

Δηλώσαμε πάνω από 110 δισ. ευρώ στην εφορία το 2025 - Μόλις τώρα πλησιάζουμε το επίπεδο προ "χρεοκοπίας"...

Μόνο οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι, μοιράστηκαν το 2024 περισσότερα από 92 δισ. ευρώ.

25 Σεπ 2025 | 14:50

Η Siemens παρουσίασε το blue GIS στην Ελλάδα

Νέα Εποχή στην Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας με πίνακες Μέσης Τάσης blue GIS από τη Siemens

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 25 Σεπ 2025 | 13:17

METLEN & Σ.Κ.Ε.Π.: Μαζί για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο 2025, συνεργάτες του Σ.Κ.Ε.Π. –με και χωρίς αναπηρία– υλοποίησαν το πρόγραμμα σε 91 σχολεία της Αττικής και της Λαμίας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 25 Σεπ 2025 | 12:46

Θεοδωρικάκος: Όποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ θεωρεί ότι έχει αδικηθεί, μπορεί να πάει στα δικαστήρια

"Όποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ θεωρεί ότι έχει αδικηθεί, μπορεί να πάει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει το δίκιο της", σημείωσε ο κ. Θεοδωρικακος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ 25 Σεπ 2025 | 12:01

Θεοδωρόπουλος: Κίνδυνος για δύο ηχηρά λουκέτα στη βιομηχανία λόγω ενεργειακού κόστους

Η διαφορά τιμών ενέργειας μεταξύ Ελλάδας και ανταγωνιστών χωρών έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

25 Σεπ 2025 | 11:47

Alter Ego Media: Αύξηση κύκλου εργασιών στα 59,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2025

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 1,2 εκατ. ευρώ , βελτιωμένα κατά 5 εκατ. σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2024.

25 Σεπ 2025 | 11:31

"Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και κρατήστε μετρητά": Η ΕΚΤ προτρέπει τα νοικοκυριά να είναι έτοιμα για κρίσεις

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) καλεί τους πολίτες να διατηρούν μετρητά στο σπίτι ως μέτρο προετοιμασίας για απρόβλεπτες κρίσεις.

25 Σεπ 2025 | 11:07
ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 25 Σεπ 2025 | 09:28

Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια διόρθωση στις τιμές των ακινήτων - 100% αύξηση στην Αττική

Με τις τιμές να έχουν αυξηθεί κατά 100% στην Αττική, όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αγοραστές αναβάλουν την απόφαση αγοράς.

25 Σεπ 2025 | 09:00

Η ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε. συνεχίζει τη λαμπρή της πορεία με διεθνείς διακρίσεις και δυναμική ανάπτυξη

Μεσσηνιακή Υπογραφή, Παγκόσμια Αναγνώριση, Βραβευμένη Ποιότητα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 25 Σεπ 2025 | 08:54

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και σούπερ μάρκετ - Τι απαντούν Σκλαβενίτης και Lidl για τα πρόστιμα

Η αντίδραση των Σκλαβενίτη και Lidl στα πρόστιμα των 2,2 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης.

ΤΙΜΕΣ 25 Σεπ 2025 | 07:43

Ανοδικές τάσεις στο ρεύμα - Αύξηση 20,9% δείχνει η χονδρική για τον Οκτώβριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου η χονδρική είχε εμφανίσει πολύ εντονότερη άνοδο, αγγίζοντας το +30% σε σχέση με τον Αύγουστο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Σεπ 2025 | 07:36

Επίδομα ενοικίου: "Κλειδί" οι δηλώσεις για ανείσπρακτα ενοίκια – Στους ιδιοκτήτες η ενίσχυση

Οι φορολογικές δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που αναγκάστηκαν να δηλώσουν ανείσπρακτα ενοίκια στην Εφορία, θα αποτελούν το "κλειδί" για τη χορήγηση του επιδόματος του ενός ενοικίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Σεπ 2025 | 07:05

Πώς θα πιαστεί η εισφοροδιαφυγή - Οι προτάσεις που είναι στο τραπέζι

Ο στόχος των εσόδων για το 2024 από ρυθμίσεις χρεών ήταν 1,8 δισ. ευρώ και στο τέλος ξεπεράστηκε φτάνοντας στα 2 και πλέον δισ. ευρώ.

25 Σεπ 2025 | 00:01

Οι νέες ισορροπίες στη ναυτιλία: Το όραμα του ομίλου Maritech

Τι απαντά ο CEO του Maritech Group για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της ναυτιλίας του σήμερα

ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 24 Σεπ 2025 | 19:42

ΑΑΔΕ: Δύο νέα χτυπήματα κατά του λαθρεμπορίου ποτών σε Αργολίδα και Κρήτη

Νέα "χτυπήματα" της ΑΑΔΕ τις τελευταίες ημέρες, αποκάλυψαν τεράστιες ποσότητες λαθραίων ποτών

24 Σεπ 2025 | 16:02

Η DKG Development παραδίδει Safe House για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στον Πειραιά

Ο νέος αυτός χώρος σχεδιάστηκε με γνώμονα την ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και την αξιοπρεπή φιλοξενία των θυμάτων

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ METLEN 24 Σεπ 2025 | 15:37

Μυτιληναίος: Έως και το 25% της παραγόμενης ενέργειας από ΑΠΕ χάνεται

"Χρειάζονται επενδύσεις στις βασικές υποδομές, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσουμε με στρατηγικό τρόπο" είπε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

24 Σεπ 2025 | 15:30

iPhone 17: Όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για τη νέα σειρά της Apple

Με την Apple να παρουσιάζει όχι μόνο τα νέα iPhone 17 Pro και iPhone 17 Pro Max, αλλά και το ολοκαίνουργιο iPhone Air, οι επιλογές για το 2025 είναι πιο πλούσιες από ποτέ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ 24 Σεπ 2025 | 11:35

ΝΟΚ: Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια οι εργολάβοι για να ανατρέψουν την απόφαση για το ύψος των κτιρίων

Τη δική τους μάχη είναι έτοιμοι να δώσουν οι εργολάβοι για να ακυρώσουν την ιστορική απόφαση κατά του ΝΟΚ.

ΚΑΜΠΑΝΕΣ 24 Σεπ 2025 | 11:11
24 Σεπ 2025 | 09:52

Snappi: Η τράπεζα που χωράει στην τσέπη σας και είναι παντού δίπλα σας

Η Snappi, με έδρα τα Ιωάννινα, χτίστηκε από το μηδέν με στόχο να είναι αποκλειστικά ψηφιακή, με την εφαρμογή της να λειτουργεί μόνο σε mobile.

24 Σεπ 2025 | 09:45

PCT: 5 υποτροφίες σε πρωτοετείς φοιτητές των Δήμων Περάματος και Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η οποία υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, η PCT S.A., επιδιώκει να ενδυναμώσει και να στηρίξει την τοπική κοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Σεπ 2025 | 08:55

Airbnb: Τα SOS της ΑΑΔΕ για τους ιδιοκτήτες - Τι ισχύει για Αριθμό Μητρώου Ακινήτου και διάρκεια μίσθωσης

Το φορολογικό πλαίσιο που διέπει τα ακίνητα τύπου Airbnb για τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης αποσαφηνίζει η ΑΑΔΕ με αναλυτικό οδηγό.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 24 Σεπ 2025 | 08:08

Ποιοι συνταξιούχοι δεν θα ξαναπληρώσουν την Εισφορά Αλληλεγγύης – Η νέα κλίμακα

Ωφελημένοι θα είναι τόσο οι παλαιοί όσο και οι νέοι συνταξιούχοι που θα πάρουν σύνταξη το 2026.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Σεπ 2025 | 07:31

Διευκρινίσεις του e-ΕΦΚΑ σχετικά με το ύψος της μέσης σύνταξης

Διευκρινίσεις αναφορικά με το ύψος της μέσης σύνταξης, που περιέχεται στην έκθεση "ΗΛΙΟΣ", παρέχει ο e-ΕΦΚΑ "προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.

24 Σεπ 2025 | 00:01

Δασκαλάκης, Alpha Shipping Advisors: Εξειδικευμένες, tailor-made λύσεις χρηματοδότησης, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ναυτιλιακών ομίλων

Ο κ. Δασκαλάκης υπογραμμίζει ότι το ζήτημα δεν είναι η έλλειψη κεφαλαίων, αλλά η επιλογή της κατάλληλης μορφής χρηματοδότησης.

23 Σεπ 2025 | 17:42

50 χρόνια Grecotel – Από το Ρέθυμνο στον κόσμο

Παρατεταμένο χειροκρότημα στους χιλιάδες εργαζόμενους της Grecotel

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ 23 Σεπ 2025 | 13:24

Αντιδρούν τα σούπερ μάρκετ στη μείωση τιμών 1.000 προϊόντων: "Να σταματήσει ο κρατικός παρεμβατισμός"

Τι απάντησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ και ιδιοκτήτης των My Market, Αριστοτέλης Παντελιάδης, για την εντολή του Τάκη Θεοδωρικάκου για την μείωση των τιμών σε 1.000 κωδικούς προϊόντων.

ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 23 Σεπ 2025 | 13:01

Πώς η κυβέρνηση ρίχνει δίχτυα στους ελεύθερους επαγγελματίες πριν τις εκλογές: Οι αλλαγές στη φορολογία ανά κλιμάκιο

Μονοψήφιοι ή ακόμη και μηδενικοί φορολογικοί συντελεστής για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ 23 Σεπ 2025 | 12:57

Οι 4 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και την προστασία των δανειοληπτών

"Το ιδιωτικό χρέος είναι δίδυμος αδελφός της ακρίβειας, περιορίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα νοικοκυριών και απειλώντας τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων" τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Σεπ 2025 | 08:32

Απογραφή ΕΦΚΑ: 8 στους 10 επαγγελματίες διάλεξαν τη χαμηλότερη εισφορά – Τι σημαίνει για τη σύνταξη

Τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι περισσότεροι βρίσκονται ασφαλισμένοι στην πρώτη και φθηνότερη κατηγορία, και μόλις 1 στους 10 είναι στην 6η και υψηλότερη κατηγορία.

23 Σεπ 2025 | 00:01

Κώστας Δελαπόρτας (DryDel Shipping): Από τις αρχές του 2025 λειτουργεί το νέο γραφείο στο Χιούστον - Επενδύσεις 1 δισ. δολαρίων σε eco-friendly πλοία έως το 2028

Για το ναυπηγικό πρόγραμμα σε eco πλοία τελευταίας γενιάς, τα νέα γραφεία της DryDel Shipping στις ΗΠΑ και την αγορά, μιλάει ο Κώστας Δελαπόρτας

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 22 Σεπ 2025 | 21:54

Χατζηδάκης: Οι παρεμβάσεις της ΔΕΘ για τη βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών στηρίζουν το εμπόριο

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε επίσης ότι η αναδιάταξη του διεθνούς εμπορίου βρίσκει την Ελλάδα σε πλεονεκτική θέση

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 21:20

Επιστροφή ενοικίου: Εως τέλος Νοεμβρίου η καταβολή - Τα ποσά της ενίσχυσης, οι δικαιούχοι - Ολη η διαδικασία

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης

Η ΑΠΟΦΑΣΗ 22 Σεπ 2025 | 19:47

"Tακτοποίηση" αυθαιρέτων κατασκευών στις πιλοτές: Τι έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η "τακτοποίηση" αυθαιρέτων κατασκευών στις πιλοτές, δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει κανονισμός οροφοκτησίας

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 22 Σεπ 2025 | 19:13

Επιστροφή ενοικίου: Βήμα βήμα η διαδικασία για την επιδότηση έως 800 ευρώ - Τον Νοέμβριο η καταβολή του

Για τη φετινή χρονιά, η επιστροφή ενοικίου αφορά μισθώσεις για το φορολογικό έτος 2024 και η καταβολή του ποσού θα γίνει εφάπαξ έως το τέλος Νοεμβρίου 2025 - Τι πρέπει να κάνετε

ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ 22 Σεπ 2025 | 18:50

Ενστολοι: Πώς κερδίζουν 1,5 έως 2 μισθούς ανά έτος - Οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια

Όπως επισήμαναν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση αποδοχών τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια

22 Σεπ 2025 | 17:47

Το δίκτυο Vodafone 5G στηρίζει τον πιο δυνατό μας δεσμό – την Εθνική που μας ενώνει

O δεύτερος πιο πιστός υποστηρικτής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, αμέσως μετά τους φιλάθλους της

ΚΡΟΙΣΟΙ 22 Σεπ 2025 | 17:40

Τραμπ: Δείτε πόσα εκατομμύρια έχει κερδίσει κάθε μέλος της οικογένειας χάρη στην προεδρία του

Η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ και της οικογένειας του προέδρου των ΗΠΑ

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 22 Σεπ 2025 | 17:29

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 3,2%-3,5% το εύρος απόδοσης του ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ

Η δημόσια προσφορά θα διεξαχθεί από την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2025 έως και την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025.

ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 22 Σεπ 2025 | 14:08

Το Associated Press μπήκε στο "στρατηγείο" της ΑΑΔΕ: Πώς η Ελλάδα έθεσε σε στέρεες βάσεις το φορολογικό της σύστημα

Το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας — άλλοτε συνώνυμο της αναποτελεσματικότητας — έχει επανασχεδιαστεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 22 Σεπ 2025 | 13:50

Παπασταύρου: Αν τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης είναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμα τότε η χώρα θα περάσει σε άλλο επίπεδο

Ο Σταύρος Παπασταύρου τόνισε πως η επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Chevron αποτελεί "μια de facto ενίσχυση και αναγνώριση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων".

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ 22 Σεπ 2025 | 10:36
22 Σεπ 2025 | 00:01

Ελληνική Ναυτιλία: Η Παγκόσμια Δύναμη να γίνει ο Εθνικός Μοχλός Ανάπτυξης

Η Ναυτιλία πρέπει να γίνει ο κλάδος που θα τραβήξει μπροστά και άλλους τομείς, θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, θα δώσει ώθηση στην εκπαίδευση και στη βιομηχανία

21 Σεπ 2025 | 18:53

Κ. Χατζηδάκης: Παράθυρο για "ένα ακόμα πακέτο στήριξης" το 2026

Η συνέντευξη κλείνει με τα πολιτικά ανοίγματα της κυβέρνησης προς το Κέντρο, με αφορμή και την περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 21 Σεπ 2025 | 11:17

Ενημέρωση πόρτα – πόρτα για τη νέα φορολογική κλίμακα - "Ενας επιπλέον μισθός" περιμένει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που τους περιμένει "ένας επιπλέον μισθός" μέσα στο 2026 και δεν το έχουν συνειδητοποιήσει.

ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΡΕΚΟΡ 21 Σεπ 2025 | 10:15

Ψηφιακός χρυσός: Σχέδιο για να γίνει πιο προσιτή η αγορά του από μικρoεπενδυτές

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (World Gold Council) προωθεί την ιδέα του "ψηφιακού χρυσού"

21 Σεπ 2025 | 08:37

Ο "οδικός χάρτης" των ενισχύσεων σε 5 εκατ. πολίτες - Πώς κατανέμονται 2,5 δισ. ευρώ το επόμενο οκτάμηνο

Πρόκειται για διπλές ή και τριπλές αυξήσεις εισοδήματος για ορισμένες κατηγορίες πολιτών, αλλά και σημαντική μείωση φορολογικών και άλλων βαρών.

21 Σεπ 2025 | 08:17

Θ. Αναγνωστόπουλος: Η επιχειρηματικότητα είναι συναρπαστική αλλά και συχνά μοναχική - Πώς με βοήθησε ο EO Greece

Πώς κατάφερε ο συνιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της SciCo, Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, να εξελίξει την καριέρα του μέσω του Εntrepreneurs Organization

21 Σεπ 2025 | 00:01

Αναζητώντας το καύσιµο του µέλλοντος

Η ναυτιλιακή βιοµηχανία, η ραχοκοκαλιά του παγκόσµιου εµπορίου, υφίσταται βαθύ µετασχηµατισµό

ΥΠΟΙΚ - ΑΑΔΕ 20 Σεπ 2025 | 19:49

Στο "κυνήγι" της φοροδιαφυγής: Σε έσοδα έως 4 δισ. ευρώ στοχεύει η κυβέρνηση τη διετία 2024-2025

Πρόκειται για τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και τους αλλεπάλληλους στοχευμένους ελέγχους

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ 20 Σεπ 2025 | 16:17

Τιμολόγια ρεύματος: Πού στρέφονται όλο και περισσότερο οι καταναλωτές - To ρίσκο χωρίς όφελος

Η θετική εικόνα του Σεπτεμβρίου με τις μειώσεις στα περισσότερα τιμολόγια δεν φαίνεται να επαναλαμβάνεται τον Οκτώβριο

20 Σεπ 2025 | 10:42

Κρουαζιέρες: Οι περισσότερες εταιρείες καίνε μαζούτ εν έτει 2025 - Σημαντική η περιβαλλοντική επιβάρυνση

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της κρουαζιέρας για ακόμα μία χρονιά κρούει ο Γερμανικός Οργανισμός Προστασίας της Φύσης και του Περιβάλλοντος.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 20 Σεπ 2025 | 10:15

Πιερρακάκης στη WSJ: Η Ελλάδα θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της δυναμική - Προτεραιότητα οι ιδιωτικές επενδύσεις

Η WSJ υπενθυμίζει ότι η ελληνική οικονομία υπέστη μία από τις μεγαλύτερες υφέσεις που γνώρισε ανεπτυγμένη χώρα

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 20 Σεπ 2025 | 09:45

Εντυπωσιακή αύξηση στα τουριστικά έσοδα και άνοδος στις αφίξεις - Αισιόδοξα τα μηνύματα και για τον Σεπτέμβριο

Οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για χρονιά χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, με ορίζοντα που παραμένει ελπιδοφόρος και για τον Σεπτέμβριο.

ΑΑΔΕ 20 Σεπ 2025 | 08:58

Πρόσω ολοταχώς η επιχείρηση κατά της φοροδιαφυγής - Στόχος εσόδων 4 δισ. ευρώ τη διετία

Έσοδα που θα αγγίξουν τα 4 δισ. ευρώ τη διετία 2024-2025 προσδοκά η κυβέρνηση από την "επιχείρηση" κατά της φοροδιαφυγής.

20 Σεπ 2025 | 08:55
20 Σεπ 2025 | 00:01

"Ρεαλισµός χωρίς σύνορα, όραµα χωρίς αυταπάτες"

"Πρέπει να συνεργαστούµε πέρα από σύνορα. Οι προκλήσεις είναι παγκόσµιες – το ίδιο πρέπει να είναι και οι λύσεις".

19 Σεπ 2025 | 17:16

Η ΘΕΟΝΗ προσφέρει καθαρό νερό και χαμόγελα στα σχολεία 9 νησιών

Μια νέα πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης που στηρίζει τη μαθητική κοινότητα και μετατρέπει το νερό σε πράξη φροντίδας

19 Σεπ 2025 | 16:59

Λουκέτο σε 6.300 περίπτερα τα τελευταία 15 χρόνια - Τα δυσβάσταχτα ενοίκια και οι απανωτές κρίσεις [βίντεο]

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2010 τα περίπτερα ήταν 9.000 σε όλη τη χώρα ενώ από το 2023 έχουμε μόλις 4.000

ΣΤΟΙΧΕΙΑ 19 Σεπ 2025 | 15:50

Ξεπέρασαν τα 12 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2025

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο επτάμηνο του 2025 αυξήθηκαν κατά 12,5%

19 Σεπ 2025 | 15:16

Περισσότεροι από 6.500 υποψήφιοι στις φετινές Ημέρες Καριέρας του kariera.gr

Χιλιάδες συνεντεύξεις και νέες ευκαιρίες απασχόλησης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 19 Σεπ 2025 | 15:11

Reuters: Ο Όρμπαν μπλόκαρε την εξαγορά ουγγρικής εταιρείας από την "Ελληνικά Γαλακτοκομεία"

Η κυβέρνηση Όρμπαν ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε την εξαγορά της γαλακτοκομικής εταιρείας Alfoldi Tej Kft από έναν υποψήφιο αγοραστή, ο οποίος αργότερα ταυτοποιήθηκε ως η "Ελληνικά Γαλακτοκομεία"

19 Σεπ 2025 | 13:33

Νέα σεζόν, νέες συνήθειες – και μια καλή ευκαιρία να οργανώσουμε καλύτερα την καθημερινότητά μας

Μια νέα αρχή δεν σημαίνει μόνο ρουτίνα και προγραμματισμός, αλλά και τη φροντίδα της οικογένειας και της περιουσίας μας.

19 Σεπ 2025 | 13:02
ΕΠΕΝΔΥΣΗ 19 Σεπ 2025 | 10:22

Ελληνικό: 500 επιπλέον νέες κατοικίες θα κατασκευάσει η Lamda μετά την επιτυχία του Little Athens

Νέο μοντέλο για την κερδοφορία της εταιρείας ύστερα από την τεράστια επιτυχία του Little Athens

19 Σεπ 2025 | 09:00

Upgrade PC: Τι αξίζει να αλλάξεις για καλύτερες επιδόσεις

Τα σημάδια ότι το σύστημά σου χρειάζεται αναβάθμιση

ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Η ΑΑΔΕ 19 Σεπ 2025 | 08:07

Μηνιαίες δηλώσεις ΦΠΑ: Ποιες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες αφορά το μέτρο από 1η Οκτωβρίου

Πρόκειται για το δεύτερο στάδιο εφαρμογής του νέου καθεστώτος των μηνιαίων δηλώσεων.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ 19 Σεπ 2025 | 07:17

Γιατί και η ΤτΕ επιμένει στην πρόωρη αποπληρωμή "ακριβού" χρέους

Η Ελλάδα θα συνεχίσει και φέτος να αποπληρώνει παλιό και ακριβό χρέος στην Ευρωζώνη, απομακρύνοντας σιγά-σιγά πιθανές συνέπειες από μια νέα κρίση χρέους.

19 Σεπ 2025 | 00:01

Η Swift Marine πρωτοπορεί στη ναυτιλιακή εφοδιαστική αλυσίδα με καινοτόμο τεχνολογία

Η Swift Marine έχει καθιερωθεί ως ηγέτης στον κλάδο της ναυτιλιακής εφοδιαστικής

ΥΠΟΙΚ 18 Σεπ 2025 | 19:44

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Το πρωτογενές αποτέλεσμα σε τροποποιημένη ταμειακή βάση διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 7,959 δισ. ευρώ

118.300 ΤΕΜΑΧΙΑ 18 Σεπ 2025 | 18:08

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα λαθραίων ειδών ατμίσματος - Πάνω από 1.500.000 ml υγρών ηλεκτρονικών τσιγάρων

Πρόκειται για 118.300 τεμάχια υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων και συσκευών ατμίσματος, συνολικής ποσότητας 1.587.000 ml

18 Σεπ 2025 | 17:58

Έχεις κάτι να κάνεις και δεν προλαβαίνεις; Βρες κάποιον να το κάνει για σένα μέσα από το Tasky

Το Tasky είναι μια έξυπνη online ελληνική πλατφόρμα που σου επιτρέπει να ζητήσεις ή να προσφέρεις βοήθεια για οποιοδήποτε καθημερινό task.

ΕΚΘΕΣΗ 18 Σεπ 2025 | 16:19

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα κάνει άλματα στο ψηφιακό μέλλον - Πρωτοπόρος στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η έκθεση του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει με 19 συγκεκριμένα παραδείγματα πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης

ΔΙΑΛΟΓΟΣ 18 Σεπ 2025 | 14:51

Η απάντηση της ΕΛΣΤΑΤ στον Τάσο Γιαννίτση για το ΑΕΠ και τα Greek Statistics- Τα στοιχεία του είναι λάθος

"Η δημόσια συζήτηση για την οικονομία είναι απαραίτητη και χρήσιμη όταν βασίζεται σε δεδομένα. Όχι σε ανέλεγκτες υποψίες, υπονοούμενα και συνομωσιολογία", αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Σεπ 2025 | 14:07

Ερχεται νέο πακέτο επιδοτήσεων για την ανακαίνιση ακινήτων- Για να βγουν στην αγορά και άλλα διαμερίσματα

Το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών καλείται να "κλειδώσει" τα κονδύλια που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος

18 Σεπ 2025 | 12:53
18 Σεπ 2025 | 10:50

Διπλή διάκριση για τον όμιλο Fourlis στον τομέα ESG: "The Most Sustainable Companies in Greece 2025" και "Diamond" στο ESG Transparency Index

Ο όμιλος Fourlis διακρίνεται και φέτος για τη στρατηγική του δέσμευση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την ενσωμάτωση των ESG αρχών στον πυρήνα της λειτουργίας του.

LAMDA DEVELOPMENT 18 Σεπ 2025 | 08:10

Ελληνικό: Το 93% των κατοικιών του Little Athens έχουν πωληθεί ή δεσμευθεί

Στο 1,4 δισ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων για το έργο Ελληνικού.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΤΕ 18 Σεπ 2025 | 08:07

Διπλασιάστηκαν οι τιμές των ακινήτων στην Αττική από το 2017 έως σήμερα

Αυξημένες κατά 100% εμφανίζονται οι μέσες τιμές πώλησης κατοικιών στην Αττική, από το χαμηλότερο σημείο τους την περίοδο της οικονομικής κρίσης και μέχρι το φετινό β' 3μηνο.

18 Σεπ 2025 | 00:01

Κατασκευάζοντας εξυπνότερα, δυνατότερα και πιο πράσινα πλοία: H Med Marine βάζει ρότα στο μέλλον της Ναυτιλίας

Ποια είναι η Med Marine που κλείνει τα 30 και γιατί στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση

ΗΠΑ 17 Σεπ 2025 | 21:58

Η Fed μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης: Για πρώτη φορά φέτος

Η Fed μείωσε σήμερα τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσεις, στο εύρος του 4% έως 4,25%

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ 17 Σεπ 2025 | 19:10
17 Σεπ 2025 | 18:30

Στις Αττικές Εκδόσεις η διαφημιστική εκμετάλλευση των όψεων του πύργου Πειραιά

Η Αττικές Εκδόσεις Α.Ε. επεκτείνεται σε έναν νέο τομέα με σημαντικές προοπτικές και εξελίσσει δυναμικά τις προσφερόμενες λύσεις στους διαφημιζόμενους πελάτες

17 Σεπ 2025 | 17:09

5 χρόνια εταιρικής συνεργασίας ΒΙΚΟΣ με We4all – μια ιστορία με αποτύπωμα στο περιβάλλον & στις καρδιές των ανθρώπων

We4all x ΒΙΚΟΣ : 5 χρόνια συνεργασίας, χιλιάδες δέντρα & η περιβαλλοντική ευθύνη γίνεται πράξη