ΤΑΙΠΕΔ: Παραμένει το ενδιαφέρον των Αζέρων για ΔΕΣΦΑ

Η συναλλαγή, ύψους €400 εκατ., αφορά την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, ήτοι 31% από το ΤΑΙΠΕΔ και 35% από τα ΕΛΠΕ.

taiped-paramenei-to-endiaferon-twn-azerwn-gia-desfa
SHARE THIS
0
SHARES

Το ενδιαφέρον της για την ολοκλήρωση της συναλλαγής που αφορά την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, με την παράταση, μέχρι τις 21.12.2015, της διάρκειας ισχύος της σύμβασης πώλησης μετοχών και της εγγυητικής επιστολής ύψους €40 εκατ., επιβεβαίωσε η αζέρικη εταιρεία Socar, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ. 

Η συναλλαγή, ύψους €400 εκατ., αφορά την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, ήτοι 31% από το ΤΑΙΠΕΔ και 35% από τα ΕΛΠΕ.

Το ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνει ότι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται η λήψη των σχετικών εγκρίσεων, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:

"Το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. συναντήθηκαν σήμερα με την αζέρικη εταιρεία "State oil Company of the Republic of Azerbaijan" (SOCAR), η οποία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με την παράταση, μέχρι τις 21.12.2015, της διάρκειας ισχύος της σύμβασης πώλησης μετοχών και της εγγυητικής επιστολής ύψους €40 εκατ.

Υπενθυμίζεται ότι η συναλλαγή, ύψους €400 εκατ., αφορά στην πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, ήτοι 31% από το ΤΑΙΠΕΔ και 35% από τα ΕΛΠΕ.

Επισημαίνεται ότι, για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, αναμένεται η λήψη των σχετικών εγκρίσεων, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Όλα τα μέρη επανέλαβαν την ισχυρή θέληση και δέσμευσή τους να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή το συντομότερο δυνατό".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook