Τέλος χρόνου για τέλη κυκλοφορίας, κατάθεση πινακίδων, επίδομα θέρμανσης και αποζημιώσεις ενοικίων

Η 1η Μαρτίου είναι η τελευταία προθεσμία για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας και κατάθεσης πινακίδων.

Γεμάτη ημέρα η 1η Μαρτίου από πλευράς εκκρεμοτήτων. Είναι η τελευταία προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων. Είναι η τελευταία προθεσμία για να γίνουν οι δηλώσεις COVID από τους ιδιοκτήτες ακινήτων ώστε να εισπράξουν τις αποζημιώσεις για το κούρεμα εισοδήματος που υπέστησαν τον Ιανουάριο.

Είναι το τελευταίο χρονικό περιθώριο για τους καταναλωτές να προσκομίσουν τα παραστατικά αγορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε να λάβουν το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Είναι επίσης η ημέρα που θα καταβληθεί το έξτρα επίδομα σε δεκάδες χιλιάδες ανέργους και -ενδεχομένως- η ημέρα που θα ξεκινήσουν οι τελικές αιτήσεις για την είσπραξη της 6ης φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής. Κι όλα αυτά μέσα στις επόμενες ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικά οι εκκρεμότητες:

1. Τέλη κυκλοφορίας. Όσοι πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας το Σάββατο, μπορεί να έχουν ήδη επιβαρυνθεί με το πρόστιμο που είναι ισόποσο των τελών κυκλοφορίας. Τα χρήματα αυτά θα τους επιστραφούν. Δίνεται χρονικό περιθώριο πληρωμής μέχρι και σήμερα 1η Μαρτίου όπως ρητά αναφέρεται στην υπουργική απόφαση που ήδη δημοσιεύτηκε. Προσοχή διότι από αύριο το πρόστιμο θα επιβάλλεται κανονικά.

2. Πινακίδες ΙΧ. Η διαδικασία θέσης του οχήματος σε ακινησία μπορεί επίσης να ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα χωρίς πρόστιμο. Αυτό αποσαφηνίζεται στην υπουργική απόφαση. Και σήμερα η ηλεκτρονική ακινησία του οχήματος γίνεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Από την Τρίτη ακόμη και για να κατατεθούν ηλεκτρονικά οι πινακίδες θα πρέπει να πληρωθεί το διπλάσιο τέλος κυκλοφορίας του 2021 κάτι που πρακτικά δεν έχει κανένα νόημα. Όσοι καταθέσουν εμπρόθεσμα τις πινακίδες θα περιμένουν στη συνέχεια να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα κάτι που πιθανότατα θα γίνει προς τα μέσα Απριλίου.

3. Επίδομα θέρμανσης. Από τις 688.412 αιτήσεις που έχουν κριθεί ως επιλέξιμες, έχουν πληρωθεί μέχρι στιγμής οι 355.314 σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΑΑΔΕ. Για να πληρωθούν και οι υπόλοιπες, θα πρέπει να προσκομιστούν τα παραστατικά αγοράς του πετρελαίου μέχρι σήμερα. Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται μέσω της πλατφόρμας του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Από τους 565.222 καταναλωτές που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης για τις ανάγκες τους, έχουν προσκομίσει δικαιολογητικά οι 317.396.

4. Αποζημιώσεις ενοικίων. Εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων COVID από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν κούρεμα ενοικίου και τον Ιανουάριο. Με την υποβολή της αίτησης μέχρι σήμερα θα εξασφαλίσουν αποζημίωση 80% επί του ενοικίου αν δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκιο μέσα στον Γενάρη και το 50% της ζημιάς που υπέστησαν αν το κούρεμα που τους έγινε, έφτανε στο 40% του αρχικού ενοικίου. Η αποζημίωση φτάνει στο 60% για τους ιδιοκτήτες – νομικά πρόσωπα που επίσης πρέπει να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Ιαν 2022 | 07:23

Ερχονται τα ηλεκτρονικά "κουπόνια" έκπτωσης φόρου για πληρωμές με κάρτα: Πώς θα τα μαζεύουμε - Ποια επαγγέλματα θα αφορά

Έρχεται, το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα, η υπουργική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες για τα κίνητρα πληρωμών με πιστωτική κάρτα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Ιαν 2022 | 08:18

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ από σήμερα έως τις 21 Ιανουαρίου

Περί τα 72 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε πάνω από 82.000 δικαιούχους στο πλαίσιο των πληρωμών που θα πραγματοποιηθούν από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16 Ιαν 2022 | 08:02

Λήγει σήμερα η προθεσμία εμβολιασμού για τους άνω των 60 - Αρχίζουν οι διασταυρώσεις για τα πρόστιμα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το 90% των πολιτών που έχουν "πατήσει" τα 60, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού.

ΕΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 29 Δεκ 2021 | 21:16

Επίδομα θέρμανσης: Νέα καταβολή σχεδόν σε 300.000 δικαιούχους - Πότε είναι η επόμενη πληρωμή

Πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ η νέα καταβολή - Αναμένονται άλλες δύο πληρωμές.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ 28 Δεκ 2021 | 14:36

Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Επίσημο - Δόθηκε παράταση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου

Οριστικά η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας ως τις 28 Φεβρουαρίου - Για ποιους δόθηκε παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ 28 Δεκ 2021 | 08:13

Τέλη Κυκλοφορίας: Διευκρινίσεις για τα ειδοποιητήρια οχημάτων σε ακινησία - Πότε λήγουν οι προθεσμίες

Τι αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας που αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, αν και το όχημα έχει δηλωθεί εμπρόθεσμα σε ακινησία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 27 Δεκ 2021 | 12:36

Μπαράζ πληρωμών: Εφορία, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, γονικές παροχές, αναδρομικά - Σε ποια δίνεται παράταση

Ποια επιδόματα πληρώνονται άμεσα. Όλα συγκλίνουν στο ότι έρχεται παράταση ενός μήνα για τέλη κυκλοφορίας και δηλώσεις αναδρομικών.

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ 26 Δεκ 2021 | 19:45
ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΜΟΛΙΣ 5 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ 25 Δεκ 2021 | 08:12

Τέλη κυκλοφορίας: Τα σενάρια παράτασης και οι τελευταίες υποχρεώσεις της χρονιάς

Τα αιτήματα για παρατάσεις, καθώς έχουν απομείνει μόλις 5 εργάσιμες για το κλείσιμο του έτους, αρχίζουν και πυκνώνουν

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Δεκ 2021 | 07:32

Τέλη κυκλοφορίας: Ερχεται "γενναία" παράταση στην πληρωμή τους - Τι ισχύει για την κατάθεση πινακίδων

Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μελετά το υπουργείο Οικονομικών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 20 Ιαν 2022 | 08:16

Αλλάζουν όλα σε φορολοταρία και ηλεκτρονικές συναλλαγές: Πώς θα κερδίσετε έως και 100.000 ευρώ μετρητά πληρώνοντας με κάρτα

Ένας τυχερός θα κερδίζει 50.000 ευρώ, πέντε τυχεροί από 20.000 ευρώ, 50 τυχεροί από 5000 ευρώ και 500 τυχεροί από 1000 ευρώ.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 19 Ιαν 2022 | 10:05

Έτσι θα δίνονται οι άδειες ειδικού σκοπού λόγω κορονοϊού σε γονείς - Τι ισχύει για Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Με τροπολογία το υπουργείο Εργασίας θεσπίζει την άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς με παιδιά που νοσούν από κορονοϊό. Αντίστοιχη ρύθμιση απο το ΥΠΕΣ για το Δημόσιο.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 18 Ιαν 2022 | 11:51

Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης: Τι θα κερδίσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι - Αναλυτικά παραδείγματα

Στον μισθό του Ιανουαρίου του 2023 θα φανεί για πρώτη φορά το όφελος των δημοσίων υπαλλήλων από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.