X

Τι απάντησε ο Μοσκοβισί για τη στάση ΔΝΤ μετά την εκλογή Τραμπ

Ο επίτροπος οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί ρωτήθηκε για τη στάση που θα τηρήσει το ΔΝΤ μετά την εκλογή Τράμπ.

Γράφει: TheToc team

Την επιθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα πριν από το τέλος του 2016 επανέλαβε την Τετάρτη ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος ρωτήθηκε και για τη στάση του ΔΝΤ μετά την αλλαγή στο Λευκό Οίκο.

Ειδικότερα, ερωτηθείς με το αν αλλάζει κάτι στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μετά την αναπάντεχη εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ ο γάλλος επίτροπος απάντησε ότι δεν επιθυμεί να συσχετίσει τη στάση του ΔΝΤ «με ένα πολιτικό γεγονός».

«Προσπαθούμε να περάσουμε σε έναν ενάρετο κύκλο με την Ελλάδα» δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος, προσθέτοντας ότι στόχος είναι τώρα να «πετύχει το Μνημόνιο, να εφαρμοστούν σωστά οι μεταρρυθμίσεις, να επιστρέψει η ανάπτυξη, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η απασχόληση».

Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε ότι οι ελληνικές αρχές «έχουν πλέον αναλάβει σε γενικές γραμμές τις ευθύνες τους», παρότι δεν το έκαναν εξ αρχής «αυθόρμητα» ή «πλήρως» και τώρα είναι η σειρά των εταίρων να αναλάβουν τις δικές τους. «Επιμένω στη δήλωση του Μαΐου του 2016 και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μια όσο το δυνατόν πιο συνολική συμφωνία πριν από το τέλος του έτους, η οποία θα περιλαμβάνει το ΔΝΤ» ανέφερε, προσθέτοντας ότι αναμένει το ΔΝΤ να συμμετάσχει και να συνεχίσει την προσήλωσή του στο ελληνικό πρόγραμμα.