Follow us

Tη βραβευμένη εταιρεία τεχνολογίας Atos Greece επισκέφθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης

Τις εγκαταστάσεις της βραβευμένης ως "Great Place To Work" εταιρείας τεχνολογίας Atos Greece, επισκέφθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Τις εγκαταστάσεις της βραβευμένης ως "Great Place To Work" εταιρείας τεχνολογίας Atos Greece, επισκέφθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους της εταιρείας από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Atos Greece, Μιχάλη Σδράλλη ενώ συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους εργαζομένους από τους οποίους δέχθηκε και ερωτήσεις για ζητήματα που τους απασχολούν και αφορούν στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου του.

Παράλληλα, ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δραστηριότητές, τα καινοτόμα προϊόντα αλλά και τα προγράμματα που εφαρμόζει η Atos Greece για τους εργαζομένους της, τα οποία ανέλυσε η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Θάλεια Ανδριοπούλου.

Μεταξύ αυτών, το "Welcome back Mommy", ένα πρόγραμμα υποδοχής των μητέρων που επιστρέφουν στη δουλειά τους μετά τη γέννηση του παιδιού τους καθώς και το Πρόγραμμα Share για την συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή.

Η εταιρεία, όπως ενημερώθηκε ο υπουργός, παρέχει επίσης εξαιρετικά ευέλικτες συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους της με δυνατότητα τηλεργασίας για όλους, ίδιες γονικές άδειες για γυναίκες και άντρες ενώ εφαρμόζει πολιτική ίσων αμοιβών για τα δύο φύλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Atos Greece έχει διακριθεί ως Best Workplace επί δύο χρονιές στη σειρά, έχει λάβει το Share Equality Certification, ενώ οι υπάλληλοί της έχουν αναδείξει ως Great Place to Work για συνεχόμενα έτη.

Tη βραβευμένη εταιρεία τεχνολογίας Atos Greece επισκέφθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης

Aναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στην επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ουπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης εστίασε σε τρεις άξονες:

"Πρώτον γιατί είναι μία εταιρεία στον χώρο των νέων τεχνολογιών και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα. Δεύτερον, είναι μία εταιρεία εξωστρεφής. Η Ελλάδα μέσω της εταιρείας αυτής είναι παρούσα σε άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.
Και τρίτον, γιατί εφαρμόζει σύγχρονες πολιτικές στα ζητήματα της εργασίας και της κάλυψης των εργαζομένων της. Τα προγράμματα πληρωμένης μαθητείας και το "Welcome back Mommy” είναι ενδεικτικά παραδείγματα αυτής της νέας αντίληψης. Αυτή την αντίληψη, ως κυβέρνηση και ως υπουργείο Εργασίας, τη στηρίζουμε και την ενθαρρύνουμε. Και θελουμε να βρει μιμητές".

Αντίστοιχα, ο διευθύνων σύμβουλος της Atos Greece, Μιχάλης Σδράλλης, δήλωσε: "Είχαμε την ευκαιρία να έχουμε στα γραφεία μας τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη. Συζητήσαμε μαζί του για θέματα που αφορούν τους υπαλλήλους της εταιρείας, τα προϊόντα και κυρίως τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Atos Ελλάδας σχετικά με τους εργαζόμενούς της.

Για εμάς, το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο είναι οι άνθρωποι της εταιρείας μας και συνεχίζουμε να επενδύουμε σε αυτούς, σε ένα παγκόσμια ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Παράλληλα είχαμε τη δυνατότητα να δείξουμε στον υπουργό, ορισμένα από τα πρωτοποριακά, σε παγκόσμιο επίπεδο, προϊόντα της εταιρείας μας. Παραμένουμε δεσμευμένοι στην συνεχή ανάπτυξητων ανθρώπων μας έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τον υψηλότατο βαθμό ποιότητας και καινοτομίας των προϊόντων που παράγουμε από το κέντρο της Αθήνας και διαθέτουμε διεθνώς".

Η AtosGreece αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της χώρας και από τις κορυφαίες στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων τεχνολογίας αιχμής ενώ αυτή τη στιγμή απασχολεί 310 εργαζομένους. Oι κύριες δραστηριότητές της είναι Communication Technologies (τεχνολογίες επικοινωνιών), Public Safety & Next Generation Emergency Services Solutions (λύσεις επόμενης γενιάς για τη δημόσια ασφάλειακαι την πολιτική προστασία) και Collaboration Services (λύσεις συνεργασίας τηλεπικοινωνιών).

Κύρια μέριμνά της αποτελεί η ανάπτυξη των προϊόντων ενοποιημένων επικοινωνιών και συνεργασίας της Unify, ενός από τα ηγετικά brands και πρωτοπόρα στον χώρο των ψηφιακών επικοινωνιών διεθνώς, για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Ως το μεγαλύτερο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων Unify για την Atos διεθνώς, το γραφείο της Αθήνας, στο Ηράκλειο Αττικής, αποτελεί έναν σύγχρονο χώρο όπου οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν τη γνώση τους σε θέματα ανάπτυξης προϊόντων λογισμικού, να ανταλλάξουν απόψεις με μερικούς από τους πιο κατηρτισμένους επαγγελματίες του χώρου διεθνώς και να συνθέσουν τις δικές τους καινοτόμες προτάσεις, ακόμη και να τις καταχωρίσουν ως διεθνείς πατέντες.

Επιπλέον, στην Ελλάδα, λειτουργεί το κεντρικό data center της Unify Αtos που φιλοξενεί όλα τα περιβάλλοντα ανάπτυξης και ελέγχου του λογισμικού που ενσωματώνεται στα προϊόντα της.

Λίγα λόγια για την ATOSGreece

Η Atos είναι παγκόσμιος ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό με ιστορία που εκτείνεται πάνω από έναν αιώνα. Κάθε μέρα 110.000 εργαζόμενοι σε 73 χώρες αναπτύσσουν και εφαρμόζουν καινοτόμες ψηφιακές λύσεις, οι οποίες υποστηρίζουν τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό των πελατών τους και αντιμετωπίζουν περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις.

Η Atos είναι ο Παγκόσμιος Συνεργάτης Πληροφορικής για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και λειτουργεί υπό τις επωνυμίες Atos, Atos Syntel και Unify.
Από το 1993, έχει αναπτύξει προϊόντα με γνώμονα τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και, όπου είναι δυνατόν, υιοθετεί βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές παραγωγής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 09 Ιουν 2022 | 15:33

Ρεκόρ έκανε ο ΕΦΚΑ: Μόνο τον Μάιο εκδόθηκαν 30.000 νέες συντάξεις - Εδωσε βραβεία ο Χατζηδάκης

Βραβεύτηκαν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ με τις καλύτερες επιδόσεις στην έκδοση των συντάξεων-

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROCLEAR 27 Ιουν 2022 | 13:10

Αθέτηση πληρωμής χρέους από τη Ρωσία: Το Κρεμλίνο παραδέχεται ότι δεν πλήρωσε αλλά κατηγορεί τη Δύση

Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι αθέτησε την πληρωμή χρέους και επιρρίπτει ευθύνες στη Δύση.

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 27 Ιουν 2022 | 12:58

Δεν αυξάνεται τελικά ο ΦΠΑ στις μάσκες - Παραμένει στο 6% λόγω έξαρσης της πανδημίας, λέει ο Γεωργιάδης

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα γίνει για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ακόμα.

80% ΤΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 27 Ιουν 2022 | 12:02

ΕΕ: Το Συμβούλιο υπουργών υιοθέτησε κανονισμό για την αποθήκευση φυσικού αερίου - Απάντηση στους ρωσικούς εκβιασμούς

Ο κανονισμός προβλέπει ότι η υπόγεια αποθήκευση φυσικού αερίου στην επικράτεια των κρατών μελών πρέπει να φτάνει τουλάχιστον στο 80% της χωρητικότητάς της πριν από τον χειμώνα του 2022-2023.

27 Ιουν 2022 | 11:38

Sustainability Hackathon: Ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

Συνεχίζεται με 5μηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης για τις ομάδες και τις εφαρμογές που διακρίθηκαν και εξελίσσεται σε ένα διαρκές δίκτυο τεχνολογικής καινοτομίας.

ΚΑΝΤΡΙ ΣΙΜΣΟΝ 27 Ιουν 2022 | 11:15

Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ: Η Ρωσία έχει επιλέξει την τακτική του εκβιασμού - Να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο

Η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον τόνισε ότι η Ρωσία έχει επιλέξει την τακτική του εκβιασμού και ότι η ΕΕ πρέπει είναι έτοιμη για κάθε σενάριο.

ΑΘΕΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 27 Ιουν 2022 | 10:46

Η Ρωσία αθέτησε πληρωμή χρέους για πρώτη φορά από το 1918 - Σφυροκοπούν τη ρωσική οικονομία οι κυρώσεις

Η τελευταία φορά που η Ρωσία χρεοκόπησε έναντι των ξένων πιστωτών της ήταν πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, επί Λένιν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 27 Ιουν 2022 | 09:54

Σταϊκούρας: Τα μέτρα στα καύσιμα στοχεύουν σε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα - Στα 3,1 εκατ. από 3,5 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ

Σύμφωνα με τον υπουργό, μια μείωση του ΕΦΚ κατά 0,20 ευρώ έχει κόστος 1,5 δισ. ευρώ. "'Αρα, δεν θα κάνουμε κάποιο άλλο μέτρο στήριξης ή θα επιβαρύνουμε τους πολίτες", πρόσθεσε.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ 27 Ιουν 2022 | 07:16
ΑΝΤΙ-ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 26 Ιουν 2022 | 20:11

G7: ΗΠΑ και Γερμανία ρίχνουν στο τραπέζι 600 δισ. δολάρια για να σταματήσουν την επέλαση της Κίνας

Οι επενδύσεις σε κλίμα, ενέργεια και υγεία θα έχουν στόχο να πλήξουν τη ραγδαία ανάπτυξη του Νέου Δρόμου του Μεταξιού της Κίνας

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 26 Ιουν 2022 | 19:06

Επιφυλακτική η ΕΕ για εμπάργκο στον ρωσικό χρυσό - Ευρωπαϊκοί φόβοι μην γυρίσουν μπούμερανγκ οι κυρώσεις

Την επιφύλαξη της Ε.Ε. για την εξαγγελία του προέδρου Μπάιντεν για το εμπάργκο στον ρωσικό χρυσό και την επιβολή πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, εξέφρασε ο Σαρλ Μισέλ.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 26 Ιουν 2022 | 15:22

Λογαριασμοί ρεύματος: Τι θα πληρώνουμε από την 1η Ιουλίου - Αλλάζουν όλα για τις χρεώσεις

Οι επιβαρύνσεις θα ενσωματωθούν στα τιμολόγια των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια θα έρχεται το κράτος να δίνει επιδότηση

ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ 2,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ 26 Ιουν 2022 | 13:24