Τι ειπώθηκε στον σύντομο διάλογο Ομπάμα- Βαρουφάκη

Ομπάμπα προς Βαρουφάκη: «Δείξτε ευελιξία». Βαρουφάκης προς Ομπάμα: «Ολοι πρέπει να δείξουμε ευελιξία». Ο σύντομος διάλογος και οι συστάσεις.

ti-eipwthike-ston-suntomo-dialogo-ompama--baroufaki
SHARE THIS
0
SHARES

Σε μία μία σύντομη αλλά περιεκτική ανασκόπηση των εξελίξεων στην Ελλάδα περιστράφηκε η σύντομη- σχεδόν 5λεπτη- τετ α τετ συνομιλία του Μπάρακ Ομπάμα με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο περιθώριο του εορτασμού της ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο.

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών ο Αμερικανός Πρόεδρος έδειξε το ενδιαφέρον του για την κατάσταση στην Ελλάδα. Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών στους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον για τη συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο: «Ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις για το τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα σε σχέση με τις δυσκολίες που είχε εκείνος. Εκείνος είχε τις μεγάλες δυσκολίες της διαχείρισης της Γουόλ Στριτ, εμείς έχουμε το πρόβλημα ότι αυτό έχει γίνει ήδη από τα μνημόνια που ουσιαστικά μετέφεραν ιδιωτικές ζημίες στους ώμους των φορολογούμενων της Ελλάδος και της Ευρωζώνης και καταλήξαμε πως μπορούμε να βρούμε πρακτικούς τρόπος για να αποφευχθεί μια αποσταθεροποίηση είτε από ατύχημα, είτε λόγω διαδικασιών μη ελεγχόμενων. Μας δήλωσε την συμπαράσταση του και της κυβέρνησης του και είπαμε ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε».

 

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Βαρουφάκη, στην σύντομη συζήτησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Μπάρακ Ομπάμα φέρεται να έκανε λόγο για «ευελιξία» με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών να ανταπαντά ότι «ότι όλοι πρέπει να δείξουμε ευελιξία. Πρέπει να είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στο στόχο μας και απολύτως ενταγμένοι στην διαδικασία στην οποία συμμετέχουμε με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ. Και οι εξωτερικές δυνάμεις καλό είναι να βοηθήσουν».

 

Λίγες ώρες νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου με νέα παρέμβασή του για την Ελλάδα ζήτησε απ' όλες τις πλευρές μία «ήσυχη επίλυση» του ελληνικού προβλήματος.

Στο 12.24, είναι η αναφορά. 

* Ο Θάνος Δημάδης είναι ανταποκριτής του ALPHA στην Ουάσινγκτον.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook