Τι τρέχει με Σαμαρά και Στουρνάρα

Δραματικό παρασκήνιο με Στουρνάρα ενόψει ανασχηματισμού. Οργισμένος ο υπουργός για την κριτική διόχετευσε ότι αποχωρεί.Φρένο στην «έξοδο» από το Μαξίμου. Η έντονη παρέμβαση Σαμαρά.

ti-trexei-me-samara-kai-stournara
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η προσπάθεια κορυφαίων γαλάζιων στελεχών να αποδώσουν την "πατρότητα" της ήττας των ευρωεκλογών στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,  λειτούργησε τελικά ως θρυαλλίδα  που πυροδότησε ένα εκρηκτικό κλίμα στη σχέση του με το Μέγαρο Μαξίμου. 

Η  αντίδραση του κ. Στουρνάρα στην συσσωρευμένη κριτική που έχει δεχθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, προκάλεσε  "σεισμό" ο οποίος έγινε "αισθητός" μέχρι τις Βρυξέλλες,  όπου  είχε μεταβεί ο πρωθυπουργός, προκαλώντας  σύμφωνα με πληροφορίες την οργισμένη παρέμβαση του κ. Σαμαρά. 

Εδραιώνεται η εκτίμηση  ότι στη κυβέρνηση υπάρχει πλέον πρόβλημα Στουρνάρα, το οποίο θα επιλυθεί με τον ανασχηματισμό

Η προσπάθεια που έγινε στη συνέχεια  από όλες τις πλευρές προκειμένου να πέσουν οι τόνοι, απλώς εδραιώνει την εκτίμηση  ότι στη κυβέρνηση υπάρχει πλέον πρόβλημα Στουρνάρα, το οποίο θα επιλυθεί με τον ανασχηματισμό. Μάλιστα όλα αυτά τα "περιπετειώδη" είναι προφανές ότι επιταχύνουν τον πολιτικό χρόνο.

 Ο κ. Στουρνάρας παρόλο που συμμετέχει ενεργά στην οικονομική ζωή της χώρας τα τελευταία χρόνια είχε φαίνεται την πεποίθηση  ότι θα ξεφύγει από την "αδήριτη μοίρα"  των προκατόχων του στο υπουργείο Οικονομικών,  οι οποίοι αποχώρησαν σχεδόν όλοι με το στίγμα της αποτυχίας.  Μετά τις ευρωεκλογές  όταν προδήλως διαπίστωσε ότι και αυτόν θα τον συνόδευε η ίδια μοίρα, αντέδρασε σπασμωδικά, διευρύνοντας όμως  έτσι το  ρήγμα στις σχέσεις του με την κυβέρνηση. 

Μέσω γνωστών επικοινωνιακών διαύλων, αρχικώς προειδοποίησε στην ουσία το πρωθυπουργικό περιβάλλον -  το οποίο ακόμη δεν τον έχει καλύψει στις επιθέσεις που έχει δεθχεί  -  ότι δεν θα γίνει σάκος του μπόξ.  Στη συνέχεια προχώρησε περαιτέρω αφήνοντας να διαφανεί ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από την υποβολή παραίτησης αν συνεχιστούν τα "χτυπήματα".  

 Το μείγμα που δημιουργήθηκε από τα παραπάνω ήταν εκρηκτικό,  και  το "ωστικό κύμα" έφθασε μέχρι τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς αντέδρασε έντονα στο "τελεσίγραφο" που κατ΄ουσίαν είχε δεχθεί από τον κ. Στουρνάρα, ζητώντας άμεση επανόρθωση.  Ετσι, επακολούθησε διάψευση του κ. Στουρνάρα μέσω του Αθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων με την οποία ο υπουργός Οικονομικών διέψευδε τις πληροφορίες που τον έφεραν να μην επιθυμεί υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών επειδή είναι ενοχλημένος για την κριτική που δέχεται τις τελευταίες δύο ημέρες από κομματικά στελέχη της ΝΔ. 

Την Τετάρτη το απόγευμα αναμένεται παρέμβαση Στουρνάρα στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ

Η προσπάθεια να αμβλυνθούν  οι αρχικές εντυπώσεις συνεχίστηκε, μετά από λίγη ώρα,  με νέα δήλωση η οποία για μία ακόμη φορά προέρχονταν από τους ίδιους επικοινωνιακούς διαύλους (συνεργάτες του υπουργού κόκ).  Οι συνεργάτες λοιπόν του κ. Στουρνάρα εν προκειμένω  (μέχρι νέας διαψεύσεως) διαβεβαίωσαν  ότι  "συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του στο υπουργείο παρά την έντονη ενόχληση, σε βαθμό δυσαρέσκειας, που φέρεται να έχει εκφράσει για την αμφισβήτηση που δέχεται τις τελευταίες δύο ημέρες.".

 Πάντως η "απολογία" του Στουρνάρα,  για την οικονομική πολιτική, η οποία στις βασικές της γραμμές υπαγορεύτηκε από τις αναγκαιότητες που έθεσε η δανειακή σύμβαση της χώρας με την Τρόικα, αλλά  και τα όποια επιτεύγματα της, αναμένεται να κατατεθεί αύριο το απόγευμα στην ετήσια  γενική συνέλευση του ΣΕΒ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook