Follow us

Την κατασκευή νέας μονάδας 200MW της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού της Ιρλανδίας ανέλαβαν οι GE και MYTILINEOS

Η νέα μονάδα θα λειτουργεί ως εφεδρική, με τεχνολογία 6 αεριοστροβίλων LM2500XPRESS της GE, οι οποίοι θα παρέχουν συνδυασμένη δυναμικότητα έως περίπου 200MW.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
MYTILINEOS

Την υπογραφή σύμβασης με την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Ιρλανδίας (ESB) για την κατασκευή μίας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο στο Δουβλίνο, εντός του υφιστάμενου σταθμού North Wall ανακοίνωσαν οι GE Gas Power και MYTILINEOS.

Η νέα μονάδα θα λειτουργεί ως εφεδρική, με τεχνολογία 6 αεριοστροβίλων LM2500XPRESS της GE, οι οποίοι θα παρέχουν συνδυασμένη δυναμικότητα έως περίπου 200MW για την κάλυψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και για τη διασφάλιση της σταθερότητας της τροφοδοσίας στη χώρα. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η GE και η MYTILINEOS θα εργαστούν από κοινού για την κατασκευή και την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης (O&M) της μονάδας.

Η εν λόγω μονάδα θα λειτουργεί με καύσιμο το φυσικό αέριο, ενώ στο μέλλον, με μικρές τροποποιήσεις, θα μπορεί να λειτουργεί και με μείγματα υδρογόνου, για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών άνθρακα της μονάδας. Οι καυστήρες τεχνολογίας ξηρής καύσης χαμηλών εκπομπών (Dry Low Emissions - DLE), επιτρέπουν τη λειτουργία με καύσιμο που περιέχει έως και 35-50% κατ’ όγκο υδρογόνο, όταν αναμειγνύεται με φυσικό αέριο.

Η πρόσθετη παραγωγή ενέργειας δεν θα είναι διαθέσιμη στην ανοικτή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά θα παρέχεται μόνο για έκτακτες ανάγκες, ενώ η μονάδα θα μπορεί να αποδώσει πλήρη ισχύ στο δίκτυο σε λίγα μόνο λεπτά.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα προσφέρουμε άμεση εφεδρική ισχύ στο North Wall πριν από τη χειμερινή περίοδο του 2023-24 όπου η ζήτηση θα είναι σε επίπεδα αιχμής, συνδράμοντας στην παροχή μιας αξιόπιστης πηγής ισχύος, που θα συμβάλει σημαντικά στην άμβλυνση του κινδύνου ελλείψεων στην τροφοδοσία ηλεκτρικής ενέργειας" , δήλωσε ο Joe Anis, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Ευρώπης, Μέση Ανατολής και Αφρικής, GE Gas Power. "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε σε αυτό το έργο με την MYTILINEOS, μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία κατασκευής ενεργειακών έργων μεγάλης κλίμακας, με την οποία έχουμε εκτελέσει μαζί πάνω από εξήντα έργα σε διάφορες χώρες, συνολικής ισχύος μεγαλύτερης του 1,5 GW, με τη χρήση αεροπορικού τύπου αεριοστρόβιλων της GE. Μαζί με την MYTILINEOS, θα παρέχουμε μια αξιόπιστη πηγή ισχύος έκτακτης ανάγκης στο ιρλανδικό δίκτυο ηλεκτρισμού, η οποία θα μπορεί στο μέλλον να μειώσει τις εκπομπές, με την καύση υδρογόνου."

"Είναι μεγάλη χαρά να συνεργαστούμε για άλλη μια φορά με τον μακροχρόνιο επιχειρηματικό μας συνεργάτη, την GE Gas Power για την κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο, ο οποίος θα αντισταθμίσει τον κίνδυνο έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιρλανδία. Με τη μακρά εμπειρία της MYTILINEOS και την τεχνολογία αιχμής της GE, είμαστε βέβαιοι ότι θα παραδώσουμε εγκαίρως αυτήν τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έκτακτης ανάγκης", δήλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS, και πρόσθεσε: "Η μακροπρόθεσμη δέσμευση της MYTILINEOS για αποδοτική παραγωγή ενέργειας, προς μια αποτελεσματική ενεργειακή μετάβαση αποδεικνύεται σε κάθε νέο μας έργο, ιδίως τώρα που η Ευρώπη διέρχεται μια άνευ προηγουμένου κρίση, η οποία πλήττει τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις."

Η MYTILINEOS αναγνωρίζεται διεθνώς ως κορυφαίος κατασκευαστής ενεργειακών έργων μεγάλης κλίμακας, με μακρά εμπειρία σε απαιτητικές αγορές, με σημαντικές ενεργειακές ανάγκες. Πρόσφατα, ολοκλήρωσε την κατασκευή του νέου σταθμού συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT) 826 MW της MYTILINEOS, χρησιμοποιώντας την πλέον σύγχρονη τεχνολογία H-Class της GE. Η νέα μονάδα, η οποία ολοκληρώνει την δοκιμαστική της λειτουργία, αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή θωράκιση της χώρας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

16 Νοε 2023 | 12:57

Η Protergia καλωσορίζει τα καταστήματα της WATT+VOLT

Ολα πλέον τα καταστήματα μετονομάζονται σε Protergia και θα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στην Ελλάδα με 85 σημεία εξυπηρέτησης.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 07 Δεκ 2023 | 21:49

Το Eurogroup χαιρετίζει το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ελλάδας- "Eναρμονισμένο με τις δημοσιονομικές συστάσεις"

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης τονίζουν ότι "περαιτέρω σύσφιξη του δημοσιονομικού προσανατολισμού της ζώνης του ευρώ αναμένεται για το 2024.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΚΡΕΚΑ 07 Δεκ 2023 | 21:00

Νέα πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού η Μαίρη Σαρπ

Η Μαίρη Σαρπ αντικατέστησε τον Ιωάννη Λιανό στο "τιμόνι" της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ 07 Δεκ 2023 | 15:53

Σκυλακάκης: Ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετράει κάθε μήνα την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος

Από τους πρώτους μήνες του 2024 η καταμέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος - Κατά αυτό τον τρόπο, θα μειωθούν οι ρευματοκλοπές, σύμφωνα με τον Θ. Σκυλακάκη.

07 Δεκ 2023 | 15:40

Η ERGO Ασφαλιστική στηρίζει τους νέους συνεργάτες με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, το Sales Agents Induction Program

Στο πρώτο ERGO Sales Agents πρόγραμμα, στα γραφεία της ERGO, συμμετείχαν πάνω από 30 νέοι συνεργάτες από όλη την Ελλάδα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 07 Δεκ 2023 | 12:51

Αγανάκτησε ο Χατζηδάκης με το λαθρεμπόριο καυσίμων: Ξεκίνησα το σύστημα εισροών-εκροών το 2009 και ακόμη να ολοκληρωθεί

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι εφεξής ο ελεγκτικός μηχανισμός δίνει το βάρος στη σύλληψη της φοροδιαφυγής που τελείται από τα "μεγαλύτερα και τα μεγάλα ψάρια".

PLASTIC FREE GREECE 07 Δεκ 2023 | 11:38

Lidl Ελλάς και Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης άφησαν και φέτος το δικό τους αποτύπωμα, απομακρύνοντας το πλαστικό

Για 4η συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα Plastic Free Greece ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία σε επιπλέον έξι τουριστικούς προορισμούς.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 07 Δεκ 2023 | 11:38

Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι τέσσερις αλλαγές της τελευταίας στιγμής για καφενεία, ταξί και περίπτερα

Στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε τέσσερις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο φορολογικό νομοσχέδιο, για καφενεία, ταξί και περίπτερα.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ 07 Δεκ 2023 | 11:37

Η Energean επεκτείνεται στο Μαρόκο με ανάπτυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου

Ανάπτυξη του κοιτάσματος Anchois που περιέχει 18 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου καθώς και σημαντικοί ερευνητικοί στόχοι

07 Δεκ 2023 | 10:36

Η Star Alliance κορυφαία αεροπορική συμμαχία στα World Travel Awards 2023

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό Burj Al Arab, στο Ντουμπάι.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ 06 Δεκ 2023 | 20:17

Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Ευρωπαίους - Σχεδόν 2.000 ώρες τον χρόνο από 1.679 που είναι ο μέσος όρος

Μισθωτοί και μη, οι Έλληνες δουλεύουν πολύ περισσότερες ώρες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο - Σε ποιες χώρες εργάζονται ακόμη περισσότερο.

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 06 Δεκ 2023 | 17:37

Τέλος οι αγοραπωλησίες ακινήτων με μετρητά, θα ακυρώνονται τα συμβόλαια -Τι θα ισχύει για τα POS

Όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης για τις ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου - Η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και τα συμβόλαια των ακινήτων.

06 Δεκ 2023 | 17:37

Το χριστουγεννιάτικο επιχειρηματικό κάλεσμα της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών

Oι σημαντικότεροι επιχειρηματίες της χώρας, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και του καλλιτεχνικού χώρου και σύσσωμα τα Μέλη της Ένωσης, θα δώσουν το "παρών" στις 13 Δεκεμβρίου στο Ecali Club.