Το ασφαλιστικό στη συνάντηση Τσακαλώτου με Τόμσεν

Το ασφαλιστικό κυριάρχησε στην συνάντηση που είχαν στην Λίμα του Περού και στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

to-asfalistiko-sti-sunantisi-tsakalwtou-me-tomsen
SHARE THIS
0
SHARES

Το ασφαλιστικό κυριάρχησε στην συνάντηση που είχαν στην Λίμα του Περού και στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον επικεφαλής του Ευρωπαικού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα και ήταν διερευνητική ως προς τα θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές.Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στις μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, όπου το ΔΝΤ εστιάζει  κυρίως την προσοχή του γιατί συνδέεται άμεσα με την βιωσιμότητα του χρέους. Εν συνεχεία, Τσακαλώτος-Τόμσεν, αντάλλαξαν απόψεις για το χρέος, την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και την πρώτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, η τρόικα αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα στο διάστημα μεταξύ 22-24 Οκτωβρίου. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να διαβεβαίωσε τον Πολ Τόμσεν ότι η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει στις 10 Νοεμβρίου ώστε αμέσως μετά η ελληνική κυβέρνηση να σπεύσει άμεσα να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 Ο κ. Τσακαλώτος, εκτός  της συνάντησής του με τον Πολ Τόμσεν,  είχε  ραντεβού  με  την  Κάθι Νοβέλι, υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Οικονομική Ανάπτυξη, Ενέργεια & Περιβάλλον και τον Κλάους Ρένγκλινγκ , επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Ο  Έλληνας ΥΠΟΙΚ, αναμένεται να  συναντηθεί σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογο του, Τζακ Λιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook