Το Ιράκ σπρώχνει προς τα πάνω τον μαύρο χρυσό

Ιπταται ο μαύρος χρυσός εξαιτίας της κρίσης στο Ιράκ. Η τιμή του brent ξεπέρασε σήμερα, Δευτέρα τα 113 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας νέο υψηλό των τελευταίων εννέα μηνών.

to-irak-sprwxnei-pros-ta-panw-ton-mauro-xruso
SHARE THIS
0
SHARES

Ιπταται ο μαύρος χρυσός εξαιτίας της κρίσης στο Ιράκ. Η τιμή του brent ξεπέρασε σήμερα, Δευτέρα τα 113 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας νέο υψηλό των τελευταίων εννέα μηνών καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την διακοπή των εξαγωγών από την δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα του ΟΠΕΚ.

Μέχρι στιγμής οι ιρακινές εξαγωγές πετρελαίου είναι σχετικά ασφαλείς καθώς οι πετρελαιοπηγές του Κιρκούκ φυλάσσονται από τις κουρδικές δυνάμεις

«H χώρα φαίνεται ότι οδηγείται προς τον εμφύλιο πόλεμο που σημαίνει μεγαλύτερο ρίσκο για τις πετρελαϊκές τιμές» δήλωσε ο Τόνι Νούναν, αναλυτής της Mitsubishi Corp στο Τόκιο και πρόσθεσε: «Αυτό δεν σημαίνει διακοπή των ιρακινών εξαγωγών πετρελαίου άμεσα αλλά πιθανότατα θα επηρεάσει την δυνατότητα του Ιράκ να αυξήσει την παραγωγή του».

Μέχρι στιγμής οι ιρακινές εξαγωγές πετρελαίου είναι σχετικά ασφαλείς καθώς οι πετρελαιοπηγές του Κιρκούκ φυλάσσονται από τις κουρδικές δυνάμεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook