Follow us

Το Junior Achievement Greece παρουσιάζει τις μαθητικές "start up" του 2023 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Είναι πλέον έτοιμα να παρουσιάσουν τα έξυπνα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο αγοραστικό κοινό και την κριτική επιτροπή του JA Greece.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
JA GREECE

Περισσότεροι από 1500 μαθητές και μαθήτριες, ηλικίας 15 έως και 18 ετών, συμμετέχουν και φέτος στο δημοφιλές, παγκόσμιο πρόγραμμα/διαγωνισμό "Εικονική Επιχείρηση - Company Program 2023" του Junior Achievement Greece.

Έχοντας δημιουργήσει από το μηδέν τη δική τους μαθητική "start up", είναι πλέον έτοιμα να παρουσιάσουν τα έξυπνα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο αγοραστικό κοινό και την κριτική επιτροπή του JA Greece, στις μαθητικές εμπορικές εκθέσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη θα φιλοξενηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαρτίου, από 09:00-15:00, στο The Mall Athens και η δεύτερη, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, τις ίδιες ώρες, στο Μediterranean Cosmos. To Junior Achievement Greece προσκαλεί το κοινό να επισκεφτεί τις εκθέσεις και να υποστηρίξει την προσπάθεια των παιδιών αγοράζοντας τα προϊόντα τους και δοκιμάζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Το πρόγραμμα "Εικονική Επιχείρηση - Company Program" του JA Greece τελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υλοποιείται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το Junior Achievement Greece παρουσιάζει τις μαθητικές "start up" του 2023 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην εμπορική έκθεση της Αθήνας συμμετέχουν 54 Μαθητικές Εικονικές Επιχειρήσεις (900 παιδιά) από Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, ενώ στην εμπορική έκθεση της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν 35 Μαθητικές Εικονικές Επιχειρήσεις (600 παιδιά) από τη Βόρεια Ελλάδα. Η συμμετοχή επαγγελματικών σχολείων (ΕΠΑ.Λ. - ΕΠΑ.Σ.) είναι εντυπωσιακή στο πλαίσιο της δράσης V-Company της Εικονικής Επιχείρησης, που έχει στόχο την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

"Τα παιδιά θα εντυπωσιάσουν με τις καινοτόμες "επιχειρήσεις", τους με τις οποίες δίνουν λύση σε κοινωνικά και οικολογικά προβλήματα με τη χρήση νέων τεχνολογιών και καταθέτουν πρωτοποριακές προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του JA Greece Αργύρης Τζικόπουλος και πρόσθεσε: "Με μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών τα παιδιά με τη δουλειά τους, θα δείξουν το μέλλον και θα μας γεμίσουν δύναμη και αισιοδοξία. Σας περιμένουμε όλους να καμαρώσετε την εκπληκτική νέα γενιά της Ελλάδας!".

Η υπεύθυνη του προγράμματος "Εικονική Επιχείρηση" του JA Greece, Ιωάννα Κυπριώτη εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την επιστροφή των αγαπημένων μαθητικών εμπορικών εκθέσεων, που είχαν αντικατασταθεί με διαδικτυακές εκδηλώσεις λόγω κορονοϊού. "Οι μαθητικές εμπορικές εκθέσεις του JA Greece είναι κάτι μοναδικό στην Ελλάδα και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που πραγματοποιούνται και πάλι. Στήνουμε περίπτερα στους διαδρόμους των εμπορικών κέντρων που μας φιλοξενούν πολλά χρόνια τώρα -το The Mall Athens και το Mediterranean Cosmos- και τα παιδιά έχουν για 7 ώρες το δικό τους μικρό "κατάστημα" στο οποίο πωλούν τα προϊόντα τους και δείχνουν τις διαδικτυακές υπηρεσίες που προσφέρουν. Η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά μαγική, ο ενθουσιασμός των παιδιών απερίγραπτος. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες!", υπογράμμισε η κ. Κυπριώτη.

Η κριτική επιτροπή του JA Greece θα περάσει από όλα τα περίπτερα, θα πραγματοποιήσει συνεντεύξεις από τις ομάδες και στις 15:00 θα απονεμηθούν 3 ισάξια βραβεία, "Καινοτομία Προϊόντος/Υπηρεσίας", "Καλύτερο Περίπτερο" και "Προώθηση Προϊόντος/Υπηρεσίας".

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, με αλφαβητική σειρά, είναι τα εξής: Καλλίσσα Αποστολίδου - μέλος ΔΣ JA Greece και υπεύθυνη ΕΚΕ και μέλος ΔΣ Raycap, Μάρκος Βερέμης - Πρόεδρος JA Greece - Συνιδρυτής & Πρόεδρος Upstream - Iδρυτικός Εταίρος Big Pi Ventures, Νίκος Δημητριάδης - Print Category Manager Eastern Central Europe, HP, Παναγιώτης Δραγάνης - Υπεύθυνος Κοινωνικών Προγραμμάτων του ΙΚΒΚΚ, Κωνσταντίνος Ζανετόπουλος - Strategic Advisor, Head of CSR at Accenture Greece, Ευάγγελος Ζαρκαλής - Center Director του The Mall Athens, Λεωνίδας Κανελλόπουλος - Μέλος Δ.Σ. JA Greece, Chief Sustainabilty Officer TITAN, Ξενοφώντας Κάππας - Γενικός Διευθυντής του ΙΚΒΚΚ , Αλέξης Κομσέλης - Director, AHEAD Alba Graduate Business School, Αιμίλιος Κυριάκου - Αντιπρόεδρος JA Greece, Διευθύνων Σύμβουλος Citi Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, Μανίνα Μενιδιάτη - Public Affairs Officer at Citi Greece, Ιωάννα Μίγγου - Διευθύντρια Προϊοντικού Μάρκετινγκ της Εθνικής Τράπεζας & του Ομίλου, Νικόλας Σαλπέας - Αναπληρωτής Διευθυντής Διεύθυνση Προϊόντων ΜΜΕ & Δανείων Λιανικής της Εθνικής Τράπεζας, Μαριάννα Πολιτοπούλου - Aναπληρώτρια Γενική Γραμματέας JA Greece, Μιχάλης Πρίντζος - Διευθυντής Προγραμμάτων, The Hellenic Initiative, Ευάγγελος Μάξιμος Α. Σκοπελίτης - Διευθυντής Brand, Marketing και Επικοινωνίας της ΕΥ Ελλάδος, Ιωάννης Σωτηρόπουλος - Mέλος Δ.Σ. JA Greece - Vice President at Promoset S.A, Χαρίτα Φραγκούλη - Head of Retail & Online Sales Southern Europe, Middle East, Africa (SEMA), HP, Νίκος Χρηστάκης - Γενικός Διευθυντής HP Ελλάδας και Κύπρου.

JA+GREECE

Το κοινό ψηφίζει τις αγαπημένες του μαθητικές "start up"

Στο μεταξύ, τo κοινό έχει τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει τις "Εικονικές Επιχειρήσεις" του 2023 και να τις στηρίξει με την ψήφο του στην πλατφόρμα: https://jagreece.org/promovoting/. Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα κερδίσει το Public Choice Award (Bραβείο Kοινού) το οποίο θα απονεμηθεί στη μεγαλειώδη τελική εκδήλωση του προγράμματος τον Μάιο. Στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό του Μαΐου, η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του JA Europe/GEN-E 2023.

Yπενθυμίζεται ότι περυσινή νικήτρια ομάδα η "Microgreens Magicgreens" από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς, κέρδισε το πρώτο Πανευρωπαϊκό Βραβείο του 2022, μεταξύ 40 χωρών και ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατάφερε να πετύχει την κορυφαία αυτή διάκριση.

Υποστήριξη Εικονικών Επιχειρήσεων από Inspirational Mentors

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πολλές ομάδες υποστηρίχθηκαν από Inspirational Mentors που συμμετέχουν με ενθουσιασμό στον νέο, πρωτότυπο θεσμό του JA Greece. Ιnspirational Mentors 2023 είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και άλλες 68 κορυφαίες προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου. Δείτε τις δηλώσεις των Inspirational Mentors για τις Εικονικές Επιχειρήσεις που υποστηρίζουν στην πλατφόρμα του online voting: https://jagreece.org/promovoting/inspirational-mentors-22-23/. To Ιnspirational Mentoring του JA Greece συντονίζει η Μαρία Γιαννέτου με την Φωτεινή Κοκκινάκη, την Ειρήνη Τσοκούνογλου και την συνδρομή της αποφοίτου Πατρίνας Ρωξάνη.

Το πρόγραμμα "Εικονική Επιχείρηση" υλοποιείται με χρηματοδότηση από: Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ΟΡΥΜΗΛ Α.Ε., Citi Foundation, Raycap, EY, Accenture, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, ενώ μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ja Greece

Λίγα λόγια για το Junior Achievement Greece

Το Junior Achievement Greece ιδρύθηκε το 2005 και είναι μέλος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide που είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το JA Greece, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.jagreece.org.

Το JA Greece είναι ενεργό στα social media

Facebook: https://www.facebook.com/JuniorAchievementGreece, Instagram: https://www.instagram.com/ja_greece/, LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/jagreece/, Twitter: https://twitter.com/ja_greece και

YouTube: https://www.youtube.com/user/SENGREECE.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΑΔΕ 22 Μαϊ 2024 | 11:40

Πρεμιέρα για τις "αυτόματες" φορολογικές δηλώσεις 1,3 εκατ. φορολογούμενων: Τα 13 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε

Άρχισε η αποστολή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων από την ΑΑΔΕ προς τους 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενους, για τους οποίους δρομολογείται από σήμερα η διαδικασία αυτόματης υποβολής της φορολογικής δήλωσης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 22 Μαϊ 2024 | 11:18

Σκρέκας: Πρέπει να υπάρξει κεντρική παρέμβαση για τις τιμές των πολυεθνικών – Η Ελλάδα πρωτοπορεί σε αυτό

"Πρέπει να υπάρξει κεντρική παρέμβαση για τις τιμές των πολυεθνικών", σημειώνει ο Κώστας Σκρέκας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ 22 Μαϊ 2024 | 08:21

Mytilineos: Placement στο δρόμο για το Λονδίνο - Τα αιτήματα των fund και η ενίσχυση της ρευστότητας

Τα οφέλη που θα προκύψουν από την ένταξη της Mytilineos στην αγορά του Λονδίνου.

ΜΕ LETTER OF INTEND 21 Μαϊ 2024 | 16:28

Εξέλιξη: Αμερικανικό κρατικό fund στο μεγάλο project της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου – Ισραήλ

Η είσοδος του fund ενισχύει τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας ως ενεργειακής πύλης στην νοτιοανατολική Ευρώπη

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 21 Μαϊ 2024 | 15:28

Αυτά είναι τα προϊόντα που "τσεκουρώνουν" οι πολυεθνικές στην Ελλάδα - Οι εξοργιστικές διαφορές τιμών με το εξωτερικό

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα επιτύχει τον περιορισμό του φαινομένου της διαφορετικής τιμολόγησης των προϊόντων από τις πολυεθνικές.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ E-MAIL 21 Μαϊ 2024 | 14:45

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα αμφισβήτησης του τεκμαρτού εισοδήματος - Τι μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι

Από την έναρξη της υποβολής φορολογικών δηλώσεων και έως το πρωί, 65 πολίτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αμφισβητήσουν τον φόρο.

ΙΟΒΕ 21 Μαϊ 2024 | 13:10

Γιατί θα έχουμε πληθωρισμό διαρκείας σε όλα τα βασικά αγαθά

Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, κάνει λόγο για μακράς διαρκείας πληθωρισμό και στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια

21 Μαϊ 2024 | 10:58

25 Πάρκα Τσέπης από την P&G κάνουν τις γειτονιές μας πιο πράσινες!

Τρεις ακόμα γειτονιές σε Αττική και Θεσσαλονίκη έγιναν πιο πράσινες μέσω του προγράμματος "Δημιουργούμε Πάρκα Τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες".

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 3,8% ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 21 Μαϊ 2024 | 09:42

Με μισθό και σύνταξη ταυτόχρονα: Η νέα "τάξη" των 180.000 εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι αυτή τη στιγμή αποτελούν το 3,8% της μισθωτής απασχόλησης ενώ με 180.000 θα αποτελούν το 8,2%.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ 21 Μαϊ 2024 | 09:39

Προς παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στον καφέ

Προσεχώς στο τραπέζι των συζητήσεων η παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13%.

21 Μαϊ 2024 | 09:27

ΔΕΗ: Τα ορόσημα για την ανάπτυξη το 2024 - Στα 5 δισ. ευρώ η ρευστότητα

Ο Γιώργος Στάσσης αποκάλυψε ότι η ρευστότητα της ΔΕΗ διαμορφώνεται σήμερα στα 5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2.5 δισ. είναι μετρητά

20 Μαϊ 2024 | 11:06
20 Μαϊ 2024 | 10:30

Δυναμική συνεργασία Westnet – LG για Digital Signage λύσεις

Με τις κορυφαίες λύσεις ψηφιακής σήμανσης της LG, η Westnet δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της να αναβαθμίσουν την επιχείρησή τους.