Το νέο Εποπτικό Συμβούλιο στο Υπερταμείο

Με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το νέο Εποπτικό Συμβούλιο στο Υπερταμείο

Το Υπουργείο Οικονομίας, με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, έχει επιλέξει την Ξένια Καζόλη, τον Χαράλαμπο Μεϊδάνη και τον Μίνο Μωυσή ως νέα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ). Τα νέα μέλη αντικαθιστούν τρία παραιτηθέντα μέλη για το υπόλοιπο της θητείας αυτών μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2021.

Το νέο Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ, μετά τον διορισμό των τριών νέων μελών, απαρτίζεται από τα κάτωθι μέλη:

  1. κ. Jacques, Le Pape, Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου
  2. κα. Ξένια Καζόλη, Μέλος
  3. κ. Χαράλαμπος Μεϊδάνης, Mέλος
  4. κ. Μίνος Μωυσής, Μέλος
  5. κ. David Vegara, Μέλος

Ξένια Καζόλη

Η κ. Καζόλη είναι νομικός με διεθνή εμπειρία και ειδικεύεται σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, κανονιστικής συμμόρφωσης και μεταρρύθμισης. Εργάστηκε για είκοσι χρόνια σε διεθνή δικηγορικά γραφεία (Skadden Arps LLP και Allen & Overy LLP), στις ομάδες των κεφαλαιαγορών στο Παρίσι και στο Λονδίνο, ειδικευόμενη σε εκδόσεις και διεθνείς προσφορές μετόχων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ιδιωτικοποιήσεις και διασυνοριακές συναλλαγές.

Η κ. Καζόλη, κατά το παρελθόν, εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα στη Washington DC σε θέματα νομικής αξιολόγησης και κανονιστικής μεταρρύθμισης κεφαλαιαγορών στη Λατινική Αμερική. Είναι ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών και μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ). Επίσης, εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Επιτροπή Αντισταθμιστικής και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC).

Η κ. Καζόλη είναι δικηγόρος Νέας Υόρκης, Παρισίων και Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου, LL.M., από το George Washington University και μιλάει πέντε γλώσσες.

Χαράλαμπος Μεϊδάνης

Ο κ. Μεϊδάνης είναι δικηγόρος, διευθύνων εταίρος στη δικηγορική εταιρία «Μεϊδάνης, Σερεμετάκης και Συνεργάτες». Ο κ. Μεϊδάνης ειδικεύεται στους τομείς του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου, των Δικαίου των Διεθνών Συναλλαγών, της Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης καθώς και στο δίκαιο των Επιχειρήσεων. Στους ανωτέρω τομείς, ο κ. Μεϊδάνης έχει δημοσιεύσει περισσότερα από σαράντα άρθρα σε έγκυρα περιοδικά του κλάδου του.

Ο κ. Μεϊδάνης είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής (CIArb και ΥΔΑΔ) ενώ έχει διατελέσει Σύμβουλος στα Υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης. Έχει διδάξει κατά καιρούς σε ελληνικά και αλλοδαπά πανεπιστήμια όπως το ΕΚΠΑ, το Πάντειο, το Μπίλκεντ της Άγκυρας, καθώς και το EIPA του Λουξεμβούργου.

Ο κ. Μεϊδάνης είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακού τίτλου LL.M. από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι Fellow στο Chartered Institute of Arbitrators.

Μίνος Μωυσής

Ο κ. Μωυσής έχει μια μακρά επαγγελματική πορεία στον χρηματοοικονομικό τομέα. Είναι εταίρος στην SYNERGON Partners και ιδιοκτήτης της εταιρίας In2Resilience Ltd. εταιριών που ειδικεύονται σε συμβουλευτικές υπηρεσίες στρατηγικής επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό αντίστοιχα. Είναι μη-Εκτελεστικός Πρόεδρος της εποπτευόμενης FlexFin ΑΕ, εταιρίας factoring, και μη εκτελεστικό μέλος της εισηγμένης εταιρίας ΣΙΔΜΑ ΑΕ.

Στο παρελθόν ο κ. Μωυσής έχει διατελέσει ανώτατο εκτελεστικό στέλεχος στην Εμπορική Τράπεζα (2011-2013) και στον Όμιλο της Εθνικής ΤράπεζαςΕΤΕ -1,83% (2005-2010). Προηγουμένως εργάστηκε στον Όμιλο Interamerican ως αναλογιστής, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ο κ. Μωυσής είναι αδειούχος αναλογιστής, κάτοχος πτυχίου Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Αναλογιστική Επιστήμη του Πανεπιστημίου Heriot-Watt του Εδιμβούργου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 04 Οκτ 2021 | 12:50

Κατατέθηκε το Προσχέδιο Προϋπολογισμού: Κλείνουν οι πληγές της πανδημίας - Ανάπτυξη 10,8% στη διετία 2021-2022

Ρυθμός ανάπτυξης από 3,6% σε 6,1%. Η σωρευτική ανάπτυξη των ετών 2021-2022 αυξάνεται στο 10,8%. Τι προβλέπεται στο Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022.

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 01 Οκτ 2021 | 18:28

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Ανάπτυξη 6,1% το 2021 και 4,5% για το 2022

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού ανεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης στο 6,1% για το 2021 - Αύξηση του ΑΕΠ 4,5% το 2022, σύμφωνα με το Δημοσιονομικό Συμβούλιο

ΑΠΟ 1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 25 Σεπ 2021 | 10:45

Γονικές παροχές: Τι κερδίζουμε από την κατάργηση του φόρου - Αναλυτικά παραδείγματα

Δείτε αναλυτικά παραδείγματα για το κέρδος που προκύπτει από το νέο μέτρο για τις γονικές παροχές.

ΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 24 Οκτ 2021 | 18:20

ΟΑΕΔ, e-ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ: Τι καταβάλλεται έως τις 29 Οκτωβρίου

Υπολογίζεται ότι θα καταβληθούν περί τα 2,3 δισ. ευρώ σε πάνω από 4,8 εκατ. δικαιούχους.

ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 24 Οκτ 2021 | 12:19

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς θα προστατευτείτε από τις εκρηκτικές ανατιμήσεις - Επτά ερωτήσεις και απαντήσεις

Μεγάλη προσοχή στην κατανάλωση αλλά και μελέτη των τιμολογίων ρεύματος που προσφέρουν οι εταιρείες ώστε να αποφευχθούν οι υπέρογκες επιβαρύνσεις.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 23 Οκτ 2021 | 12:24

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου: "Διάδρομος" για φθηνή ενέργεια στην Ευρώπη

Στόχος η εκμετάλλευση της φθηνής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ στην Αίγυπτο και η προώθηση της στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω Ελλάδας.

ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ 23 Οκτ 2021 | 11:37

Κίνδυνος "ηλεκτροπληξίας" για τα νοικοκυριά: Tιμή ρεκόρ πάνω από 22 λεπτά για μια κιλοβατώρα ρεύματος - Αναλυτικά παραδείγματα

Μάλιστα, τα χειρότερα φαίνεται ότι είναι μπροστά καθώς η τιμή χονδρικής τον Οκτώβριο έχει εκτοξευτεί ακόμη και πάνω από τα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΑΥΞΗΣΗ ΦΩΤΙΑ 22 Οκτ 2021 | 16:52

Ηλεκτρικό ρεύμα: "Θα καίνε" οι λογαριασμοί του Σεπτεμβρίου- Αύξηση 189% σε σχέση με το 2020

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει αυξηθεί κατά 189% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά

ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΤΑΣ 22 Οκτ 2021 | 14:05

Capital CEO Talks - Μιχαλίτσης (BAUSCH Health) : Ηγεσία σημαίνει να φαντάζεσαι το μέλλον

H έννοια CEO σημαίνει πρωταρχικά και Chief Energy Officer πολλών και διαφορετικών ανθρώπων, δηλώνει ο Ιάκωβος Μιχαλίτσης, Γενικός Διευθυντής της BAUSCH Health Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ 22 Οκτ 2021 | 13:52

Capital CEO Talks - Giuseppe Zorgno (AIG): Τα τρία πράγματα που πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία

Τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου CEO στην εποχή του πλήρους μετασχηματισμού σκιαγραφεί ο Giuseppe Zorgno CEO της AIG.

ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ 22 Οκτ 2021 | 13:15

Η επόμενη ημέρα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά τη συμφωνία με τη ναυπηγική Fincantieri

Η συμφωνία με την Fincantieri που ανακοινώθηκε και επίσημα χθες Πέμπτη έκλεισε σε χρόνο-ρεκόρ, καθώς οι συνομιλίες των δύο πλευρών για σύμπραξη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ξεκίνησαν στα μέσα Αυγούστου.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ 22 Οκτ 2021 | 13:05

Νέα μέτρα για την παρενόχληση στην εργασία: Αυστηρές ποινές έως και απόλυση - Τι είναι ο "σύνδεσμος αναφοράς"

Νέα μέτρα την αντιμετώπιση της βίας και παρενόχλησης στην εργασία στις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 20 άτομα.

ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ 22 Οκτ 2021 | 12:49

Ηλεκτρονικά βιβλία και εφορία: Από 1η Νοεμβρίου MyData υποχρεωτικά για όλους

Ξεκινά υποχρεωτικά η έκδοσης και διαβίβασης τιμολογίων μέσω της πλατφόρμας MyData στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ.