Το παρασκήνιο και οι "γκρίζες ζώνες" της απόφασης του ΚΑΣ

Με ψήφους 15- 1 το ΚΑΣ αποφάσισε την κήρυξη 280 στρέμματων ως αρχαιολογικής ζώνης. Εγκρίθηκε υπό όρους το ΣΟΑ και το ΣΜΠΕ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το παρασκήνιο και οι "γκρίζες ζώνες" της απόφασης του ΚΑΣ

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης και έληξε μετά από επτά και πλέον ώρες, τα μέλη του ΚΑΣ με ψήφους 15 υπέρ και 1 κατά αποφάσισαν την κήρυξη περίπου 300 στρεμμάτων ως αρχαιολογικού χώρου στην έκταση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού.

«Η χτεσινή απόφαση επηρεάζει το master plan αλλα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο και πως ακριβώς το επηρεάζει, αν δεν μας δοθεί καθαρογραμμένη η απόφαση του ΚΑΣ», αναφέρουν πηγές της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει τη μεγάλη επένδυση.

H συγκεκριμένη απόφαση - σύμφωνα με τις πληροφορίες - δεν θέτει περιορισμούς δόμησης, ενώ στην υπόλοιπη περιοχή θα εφαρμοστεί ούτως ή άλλως το μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψε το Υπουργείο Πολιτισμού με την Ελληνικό Α.Ε. το οποίο προβλέπει τις ενέργειες που θα κάνει ο επενδυτής και οι υπηρεσίες του Υπουργείου αν προκύψουν ευρήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Η απόφαση, παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται συμβιβαστική ανάμεσα στη Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής και την αξίωση των επενδυτών να γίνει σεβαστό το Μνημόνιο Συνεργασίας έχει γκρίζες ζώνες που εύλογα προκαλούν προβληματισμό.

Καταρχήν μένει να αξιολογηθεί είναι το πού ακριβώς βρίσκονται αυτά τα στρέμματα και εάν και σε ποιο βαθμό ενδέχεται να δυσκολέψουν την επένδυση, κάτι το οποίο θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες, όταν καθαρογραφεί η απόφαση του ΚΑΣ.

Πληροφορίες, πάντως, αυτά περιλαμβάνουν τμήμα του λόφου Χασάνι, τμήματα από τους όμορους δήμους καθώς και το χώρο του αμαξοστασίου του Τραμ, περιοχές όπου το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει ανέγερση κατοικιών και εμπορική δραστηριότητα.

Το ΚΑΣ ενέκρινε και το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, θέτοντας ωστόσο oρισμένες ενστάσεις. Συγκεκριμένα ζητείται να παραμείνει αδόμητη ζώνη στη χερσόνησο Αγίου Κοσμά και η κορυφή του Χασανίου, το λατομείο και ο ταφικός περίβολος που μεταφέρεται εντός του μητροπολιτικού πάρκου. Επίσης κηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος η περιοχή από το Χασάνι που φθάνει μέχρι το αμαξοστάσιο Τραμ. Zητείται επίσης να επανεξετασθεί το θέμα του ύψους των κτιρίων.

Με δεδομένο ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η ακριβής έκταση που επηρεάζεται από τις αποφάσεις του ΚΑΣ, η Ελληνικό Α.Ε., το ΤΑΙΠΕΔ και το επενδυτικό σχήμα επιχειρούν να σταθμίσουν το εύρος των επιπτώσεων που αυτές οι αποφάσεις θα έχουν στο business plan.

«Είναι σίγουρα μία κακή απόφαση, μένει να δούμε πόσο κακή» σχολίαζαν κύκλοι του επενδυτή στην «Καθημερινή», την ίδια ώρα που σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς η κήρυξη μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στην υλοποίηση της σχεδιαζόμενης επένδυσης καθώς ο αρχαιολογικός χώρος συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με περιοχή όπου έχει χωροθετηθεί στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης η κατασκευή πολυτελών κατοικιών και εμπορικού κέντρου.

Καταρχήν ικανοποίηση εκφράζει η κυβέρνηση για την εξέλιξη. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης με τήρηση του νόμου, προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η έγκριση των διαδικασιών από το ΣτΕ.

Το παρασκήνιο της συνεδρίασης

Πάντως εντυπωσιακή είναι η πλειοψηφία με την οποία ελήφθη η απόφαση (15 υπέρ προς 1 κατά) για την κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, καταλυτικό ρόλο στο να καμφθούν οι ακραίες και σκληρές φωνές έπαιξε η ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού κ. Βλαζάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έπεσαν στο τραπέζι δύο προτάσεις, η μία είναι εκείνη που επικράτησε και αφορά την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου έκτασης 300 στρεμμάτων και άλλη που δεν υπερψηφίστηκε αφορούσε την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου έκτασης 700 στρεμμάτων.

Η ψηφοφορία έγινε επί αυτών των δύο προτάσεων, καθώς η πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων, που ζητούσε να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος το 50% της έκτασης, απορρίφθηκε. Υπενθυμίζεται ότι η παλαιότερη πρόταση αφορούσε την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου έκταση 3.000 στρεμμάτων.

Τα όρια του αρχαιολογικού χώρου στα οποία κατέληξαν τα μέλη του ΚΑΣ αφορούν περιοχή βόρεια και βορειανατολικά του οικοπέδου της επένδυσης, καθώς και παρακείμενης, εκτός οικοπέδου, έκτασης που πρότεινε η αρμόδια ΕΦΑ (περίπου 1.600-1.700 στρέμματα στους δήμους Ελληνικό-Αργυρούπολη, Άλιμο και Γλυφάδα), με την κήρυξη να ακολουθεί ενιαία γραμμή εντός κι εκτός επένδυσης.

Εκτός επένδυσης, το ΚΑΣ κήρυξε αρχαιολογικό χώρο άλλα 1.600 στρέμματα στην ίδια περιοχή (προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης). Σημειώνεται ότι ένα τμήμα της περιοχής αυτής είναι ήδη κηρυγμένο - λόφοι Πανί κι Αγίας ΄Αννας

Υπενθυμίζεται ότι χθες η δευτεροβάθμια επιτροπή της αποκεντρωμένης διοίκησης απεφάνθη με πλειοψηφία ότι δεν είναι δασικά τα 37 στρέμματα στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Το Συμβούλιο Ενστάσεων της Περιφέρειας Πειραιά κατά πλειοψηφία έκρινε υπέρ της αίτησης που κατέθεσε το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικό Α.Ε. Στη σχετική αίτηση οι δύο φορείς ζητούσαν τον αποχαρακτηρισμό 37 στρεμμάτων εντός του ακινήτου ως δασική έκταση.

ΤΑΙΠΕΔ και Ελληνικό ΑΕ είχαν κινηθεί κατά σχετικής πράξης του δασάρχη Πειραιά, ο οποίος, με απόφασή του, χαρακτήρισε δασική μια μικρή αλλά καίρια για τη σχεδιαζόμενη επένδυση, έκταση στον χώρο του παλιού αεροδρομίου. Η απόφαση αφορούσε επιφάνεια 37 στρεμμάτων ή περί το 0,6% του συνολικού ακινήτου. Ωστόσο, βρισκόταν πολύ κοντά στην παραλιακή ζώνη όπου έχει σχεδιαστεί η κατασκευή πολυόροφου κτιρίου που σχεδιάζεται να φιλοξενήσει και το καζίνο.

Ωστόσο το απόγευμα της Δευτέρας, δύο οικολογικές οργανώσεις κατέθεσαν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ισχυρίζονται ότι το μεγαλύτερο μέρους του ακινήτου στο Ελληνικό δεν έχει υπαχθεί στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας κι επιπλέον δεν έχει ολοκληρωθεί η θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής.

Τζανακόπουλος: Σημαντικό βήμα η απόφαση του ΚΑΣ

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει κάθε σημαντική επενδυτική προσπάθεια που θα αποδώσει σημαντικά οφέλη στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Παράλληλα όμως είναι πλήρως δεσμευμένη στην τήρηση του νόμου και των κανόνων. Αυτά ισχύουν και στην επένδυση στο Ελληνικό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε με τη χθεσινή απόφαση γίνεται ένα σημαντικό βήμα για να προχωρήσει το σχέδιο με προστασία στην πολιτιστική κληρονομιά και εξασφαλίζοντας την «νομική ασφάλεια». Όπως είπε η απόφαση του ΚΑΣ είναι πλήρως συμβατή με τη συμφωνία που έχει υπογράψει το Δημόσιο με τον επενδυτή. Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την πιθανότητα υπαναχώρησης του επενδυτή μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι «δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι η επενδυτική διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά».

Όπως είπε η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις διαδικαστικές ενέργειες ώστε εντός της ορισμένης χρονικής προθεσμίας να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα. Η διαδικασία θα κινηθεί με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς ώστε να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε ότι το Δημόσιο έχει καλύψει τις συμβατικές του υποχρεώσεις και μπορεί να προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικόν ΑΕ από το Δημόσιο στον Επενδυτή, τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι η συμφωνία προβλέπει συγκεκριμένους λόγους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απόσυρση του επενδυτή. Ένας εξ αυτών ήταν να υπάρξει περιορισμός δόμησης σε ποσοστό άνω του 30% της έκτασης και ο άλλος να μην τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα από πλευρά δημοσίου. Κανένας εκ των δυο δεν πληρείτε, σημείωσε.

Φλαμπουράρης: Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν

Για μια ακόμη φορά οι «Κασσάνδρες» διαψεύστηκαν. Η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. «Το δρόμο άνοιξαν: α) η προχθεσινή απόφαση της Επιτροπής Ενστάσεων ότι δεν αποτελούν δασική έκταση τα 37 στρέμματα και

β) η έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης(Σ.Ο.Α.) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(Σ.Μ.Π.Ε.) από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με τον χαρακτηρισμό ως αρχαιολογικού χώρου ενός μικρού τμήματος μόλις 280 στρεμμάτων, επί συνόλου 6.500».

Παπανάτσιου: Έγινε ένα μεγάλο βήμα

«Η πολιτική βούληση είναι να προχωρήσει η επένδυση του Ελληνικού. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι και περιμένουμε την επένδυση να έρθει», τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Με την κήρυξη αρχαιολογικού χώρου 300 στρεμμάτων από το ΚΑΣ εκτιμούμε ότι χθες έγινε ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης. Εμείς περιμένουμε να ξεκινήσει και οι υπηρεσίες είναι έτοιμες», είπε.

Κικίλιας: Οι παλινωδίες της κυβέρνησης συνεχίζονται

«Οι παλινωδίες της κυβέρνησης και στο θέμα της συμφωνημένης επένδυσης του Ελληνικού συνεχίζονται. Μιας επένδυσης που στοχοποιήθηκε και πολεμήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του, παρά το γεγονός ότι δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να καταλάβει ότι η ανάπτυξη δεν διατάσσεται. Να συνειδητοποιήσει ότι, με τη λογική του, ούτε επενδύσεις μπορούν να γίνουν, ούτε ο πολιτιστικός μας πλούτος να προστατευτεί αποτελεσματικά. Δεν μπορούμε να πάμε μακριά με αυτά τα μυαλά. Οι επενδύσεις απαιτούν σχέδιο, σοβαρότητα και κυρίως ασφάλεια Δικαίου για να προχωρήσουν.

Η χθεσινή απόφαση του Κ.Α.Σ., η σύνθεση του οποίου αποτελεί επιλογή της Κυβέρνησης, δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα ως προς την υλοποίηση της επένδυσης.
Στέλνει εντελώς λάθος μήνυμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να πράξει τα αυτονόητα. Να τιμήσει τις δεσμεύσεις της και να σταματήσει να υπονομεύει με τις επιλογές της την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου για την Αττική και για ολόκληρη την Ελλάδα».

Βερναρδάκης: Η καλύτερη λύση για όλους

Τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την κήρυξη αρχαιολογικού χώρου 300 στεμμάτων στο Ελληνικό, στήριξε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο οποίος ανέφερε ότι, όταν ένας χώρος κηρύσσεται αυξημένου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, δομείται με όρους που δεν προσβάλλονται και έτσι αποφεύγονται προσφυγές στο ΣτΕ. Η απόφαση του ΚΑΣ είναι προς το συμφέρον των επενδυτών και δίνει μεγαλύτερη αξία στην επένδυση του Ελληνικού, συμπλήρωσε.

«Το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται κάποιος χώρος αρχαιολογικός -πάντοτε ίσχυε αυτό, όχι μόνο τώρα- δε σημαίνει ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε δόμηση, απλώς υπάρχει μία διαδικασία πάνω σε αυτό, με την αυξημένη προσοχή που πρέπει να έχει η αρχαιολογική υπηρεσία. Ο χώρος αυτός έτσι κι αλλιώς ήταν γνωστό ότι είναι περιοχή αυξημένου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, το είχαν δεχθεί και από παλιά και οι επενδυτές» είπε ο υπουργός, εκτιμώντας πως οι επενδυτές θα αντιμετωπίσουν «απολύτως θετικά» τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, «διότι είναι προς το συμφέρον των επενδυτών, όταν ένας χώρος κηρύσσεται αυξημένου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, δίνει και μεγαλύτερη αξία στην επένδυση, καθώς όταν είναι γνωστό από τα πριν, δομείται με όρους που δεν προσβάλλονται».

«Νομίζω είναι η καλύτερη λύση για όλους, χωρίς να προσβάλλεται η νομιμότητα, η οποία είναι και αυτή ένα στοιχείο μιας επενδυτικής πλευράς. Νομίζω ότι και οι ίδιοι οι επενδυτές του Ελληνικού το γνωρίζουν και είναι σύμφωνοι, δε νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Αντίθετα, μία άλλη πολιτική διαχείριση στο συγκεκριμένο ζήτημα στην ουσία θα σήμαινε ότι δε θα γινόταν ποτέ η επένδυση αυτή, δεδομένου ότι θα είχαμε σίγουρα προσφυγές στο ΣτΕ, νομικές ανακατατάξεις και χαρακτηρισμούς σε δεύτερο χρόνο, ο χρόνος θα πέρναγε και όλα θα ήταν πολύ πιο ρευστά. Αυτή τη στιγμή το τοπίο είναι καθαρό, είναι γνωστό σε όλους. Άλλωστε είναι μία πολύ μικρή έκταση» εξήγησε ο κ. Βερναρδάκης.

Ποτάμι: Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της

Το Ελληνικό λειτουργούσε ως αεροδρόμιο επί δεκαετίες. Είναι αναξιοποίητο εδώ και 15 χρόνια. Και τους τελευταίους μήνες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αδελφών κομμάτων θυμήθηκαν ότι είναι αρχαιολογικός χώρος και πιέζουν από μέσα και από έξω το ΚΑΣ για να μπλοκάρουν την επένδυση. Εχθές το πέτυχαν. Η απόφαση του ΚΑΣ θέτει την επένδυση υπό αμφισβήτηση. Η προστασία των αρχαίων που μπορεί να βρεθούν είναι αυτονόητη. Αυτό όμως πρέπει να επιτευχθεί παράλληλα με την πρόοδο των εργασιών, όπως γίνεται πάντα με τα μεγάλα έργα (πχ. Μετρό). Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Να μην κλείνει το μάτι στις αναβολές και στις αναταραχές. Να μην ναυαγήσει και αυτή η μεγάλη επένδυση λόγω ιδεοληψιών και γραφειοκρατίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ 24 Νοε 2020 | 10:28

Βρούτσης: Από σήμερα η αύξηση των προσωρινών συντάξεων - Καταβολή αναδρομικών σε 65.251 συνταξιούχους

Σήμερα Τρίτη γίνεται η αύξηση των συντάξεων μαζί με την καταβολή αναδρομικών σε 65.251 συνταξιούχους.

ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 24 Νοε 2020 | 09:57

"Κούρεμα" φόρου 50% για όσους έρθουν να εργαστούν στην Ελλάδα - Φορολογικά κίνητρα από το ΥΠΟΙΚ

Προσκλητήριο με "κούρεμα" φόρων στους Έλληνες του εξωτερικού για να έρθουν στην Ελλάδα.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ 24 Νοε 2020 | 09:43

Ενδιαφέρον της Βόρειας Μακεδονίας για συμμετοχή σε ηλεκτροπαραγωγική μονάδα στην Αλεξανδρούπολη

Η Βόρεια Μακεδονία θέλει να συμμετάσχει στην ανέγερση ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας από φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Νοε 2020 | 07:48

Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας από το νέο έτος - Αυτή είναι η νέα κλίμακα υπολογισμού

Αν η κλίμακα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, παρέμενε αμετάβλητη, θα είχαμε σημαντική αύξηση των τελών κυκλοφορίας για όλα τα καινούργια οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Νοε 2020 | 19:48

Επιτροπή Πισσαρίδη: Ολόκληρη η έκθεση - Οι 20 προτάσεις που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός για την οικονομία

Στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη η ολοκληρωμένη αναπτυξιακή μελέτη της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια της επιτροπής Πισσαρίδη.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ 23 Νοε 2020 | 16:38

Κορονοϊός: Πόσο εμπιστεύονται οι καταναλωτές τις αγορές από σούπερ μάρκετ - Τι απαντά το ΙΕΛΚΑ

Το ΙΕΛΚΑ διαβεβαιώνει για την ασφάλεια των αγορών στα σούπερ μάρκετ

ΑΝΑΚΟΙΝΩ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ 23 Νοε 2020 | 16:38

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Πιστώνονται σήμερα 420 εκατ. ευρώ σε 79.004 δικαιούχους

Ακόμη μία εκταμίευση στους λογαριασμούς των δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής Νο4 θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΥΠΕΡΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ 23 Νοε 2020 | 15:27

Μέρισμα από το Υπερταμείο: 42,1 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο

Τα 41, εκατ. ευρώ φτάνει το μέρισμα που κατέβαλε στο ελληνικό Δημόσιο το Υπερταμείο.

ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ 23 Νοε 2020 | 15:21
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΤΣΑ 23 Νοε 2020 | 13:53

Κρατική στήριξη 120 εκατ. ευρώ στην Aegean - Τι προβλέπει το σχέδιο

Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι δρομολογείται σχέδιο στήριξης της Aegean που πλήττεται εξαιτίας της πανδημίας.

ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ 23 Νοε 2020 | 13:49

Τροπολογία Κινήματος Αλλαγής για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Με τροπολογία του στη Βουλή το ΚΙΝΑΛ προτείνει αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ 23 Νοε 2020 | 12:56

Black Friday: Οδηγίες για ασφαλείς αγορές από τον Μανώλη Σφακιανάκη

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας εξήγησε στην ΕΡΤ πως κάνουμε ασφαλείς αγορές την Black Friday.

ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ 23 Νοε 2020 | 12:37

Το Alba Graduate Business School αποχαιρετά τον ιδρυτή του, Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο

Ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece "αποχαιρετά" τον ιδρυτή του.