Τόμσεν: Eίμαστε μακριά από τον στόχο

Eίμαστε ακόμα πολύ μακριά από το στόχο προειδοποιεί ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ μέσω της Handelsblatt. Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αλλά υπάρχει δρόμος- Τι λέει για Grexit

tomsen-eimaste-makria-apo-ton-stoxo
SHARE THIS
0
SHARES

Eίμαστε ακόμα πολύ μακριά από το στόχο προειδοποιεί ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ. Μιλώντας στην Handelsblatt ο εκρόσωπος του Ταμείου έκανε λόγο για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις αλλά για πολύ δρόμο που πρέπει ακόμα να διανυθεί.

«Υπήρξε λίγη περισσότερη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη που μας κάνει να ελπίζουμε αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ μακριά από τον στόχο» είπε ο Πολ Τόμσεν.

Αποκλεισμένη από τις αγορές και ξεμένοντας από ρευστό η Αθήνα μπορεί να λάβει περισσότερη βοήθεια από το ΔΝΤ και τους εταίρους της εάν υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις σχολιάζει το δημοσίευμα.

Ο Τόμσεν είπε ότι τα χρήματα της ελληνικής κυβέρνησης ίσως να διαρκέσουν μέχρι τον Ιούνιο: «Το βάρος των αποπληρωμών του χρέους που έρχονται για την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία εκ των προτέρων, έτσι ώστε να δοθεί περαιτέρω βοήθεια ».

Ο Τόμσεν προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ: «Κανείς δεν θα πρέπει να σκεφτεί ότι ένα Grexit θα είναι χωρίς προβλήματα».

Πρόσθεσε ότι ήταν σημαντικό να ελαχιστοποιηθούν οι μακροχρόνιοι κίνδυνοι όπως «ο κίνδυνος ότι η ζώνη του ευρώ θεωρείται ως ένα κλαμπ που ο καθένας μπαίνει και φεύγει όποτε του αρέσει», καθώς αυτό θα μπορούσε να εγείρει αμφιβολίες για το αν άλλα κράτη μέλη θα παραμείνουν στο μέλλον .

Είπε ότι αυτό που απαιτείται είναι να στείλει η Ευρωζώνη «ένα πολύ ισχυρό πολιτικό μήνυμα» ότι χρειάζεται μια ισχυρότερη δημοσιονομική και πολιτική ένωση μακροπρόθεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook