Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσεις το δικό σου σπίτι

Είναι ωραίο να μπαίνεις στο δικό σου σπίτι!

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
εθνικη

Το δικό μας σπίτι, ένα όνειρο με το οποίο όλοι μεγαλώσαμε, ένας στόχος ζωής για τον καθένα, σε οποιαδήποτε φάση της ζωής του κι αν βρίσκεται.

Για τον νέο που έχει τελειώσει τις σπουδές του, εργάζεται και θέλει να ζει στο δικό του σπίτι.

Για εκείνον που παντρεύτηκε πρόσφατα και ο επόμενος στόχος του είναι να αποκτήσει το σπίτι που θα στεγάσει την οικογένειά του.

Για αυτόν που θεωρεί ότι δεν θέλει να πληρώνει άλλα ενοίκια.

Για τους γονείς που θέλουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον γιο τους ή την κόρη τους.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που μπορεί να σκέφτεστε να αγοράσετε ή να επενδύσετε σε ένα σπίτι, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσεις το δικό σου σπίτι

Σταθερή ανοδική τάση στις τιμές των κατοικιών

Ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, ένα σπίτι παραμένει πάντα μια καλή επένδυση, αφού η ελληνική αγορά κατοικίας παρουσιάζει σταθερά ανοδική δυναμική, παρά τις αλλαγές στο οικονομικό περιβάλλον που προκάλεσε η πανδημία COVID-19.

Μετά από μια μακροχρόνια πτώση στις τιμές κατοικιών σε όλη τη χώρα, τα τελευταία τριάμισι χρόνια παρατηρείται άνοδος κατά 19% στις τιμές των ακινήτων.

Όσο για τη συνέχεια, οι προοπτικές διαγράφονται ανοδικές, καθώς οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν αύξηση κατά 4% ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Σε αυτή την αλλαγή του σκηνικού, συνέβαλε και η πρόσφατη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ η περαιτέρω άνοδος στις τιμές των ακινήτων εκτιμάται πιθανή, καθώς η ελληνική οικονομία ανακάμπτει.

Χαμηλά επιτόκια δανεισμού, μηδενικές αποδόσεις καταθέσεων

Την ίδια ώρα, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτι που συνεπάγεται χαμηλό κόστος δανεισμού για τα νοικοκυριά.

Ακόμα, η αύξηση της αποταμίευσης των νοικοκυριών κατά €10 δισ. μετά την μείωση της κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές, σχεδόν μηδενικές αποδόσεις των τραπεζικών καταθέσεων, οδηγεί το επενδυτικό ενδιαφέρον προς την αγορά ακινήτων, κάτι που θα οδηγήσει και σε νέα αύξηση των τιμών τους.

Αναζωπύρωση στην κατασκευαστική δραστηριότητα

Κατά την περίοδο έξαρσης του κορονοϊού, η κατασκευαστική δραστηριότητα σημείωσε πτώση, η οποία ξεπεράστηκε και πλέον βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, ενώ εκτιμάται ότι η ζήτηση για κατοικίες θα διατηρηθεί.

Ενδεικτική είναι η αύξηση του αριθμού των οικοδομικών αδειών για ανέγερση κατοικιών που εκδόθηκαν φέτος, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, η οποία ανήλθε σε 8.000, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 46% σε σχέση με το αντίστοιχο 4μηνο του 2020.

Επιπλέον φορολογικά κίνητρα υπέρ της επένδυσης σε ακίνητα

Σήμερα, υπάρχουν ισχυρά φορολογικά κίνητρα υπέρ της επένδυσης σε ακίνητα, όπως είναι το πάγωμα του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις έως και 31/12/2022, η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών ως €800.000 από την 01/10/2021 και η αναστολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για άδειες που θα εκδοθούν ως το τέλος του 2022. Παράγοντες που ενισχύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά κατοικίας.

Ήρθε η ώρα να μπεις στο δικό σου σπίτι;

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπούμε επιτέλους στο δικό μας σπίτι με τη βοήθεια της Εθνικής Τράπεζας, που εδώ και 180 χρόνια έχει κάνει πραγματικότητα τα όνειρα πολλών Ελλήνων να αποκτήσουν σπίτι.

Στο www.nbg.gr υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για το στεγαστικό δάνειο που ταιριάζει στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του, με σταθερό/μικτό ή κυμαινόμενο επιτόκιο και ανταμοιβή των συνεπών δανειοληπτών.

Απευθυνόμενοι σε μια Τράπεζα με μακρόχρονη παράδοση συνέπειας και αξιοπιστίας, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία, όπως η Εθνική Τράπεζα, βρίσκουμε λύσεις προσαρμοσμένες στις δικές μας ανάγκες, όπως ποσοστό χρηματοδότησης έως και 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου από 2,80% για 10, 15, 20, 25, 30 έτη, δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης (ολικής ή μερικής) χωρίς επιβαρύνσεις, διάρκεια δανείου έως και 40 έτη για χαμηλότερη δόση.

Ακόμα υπάρχει ευελιξία αποπληρωμής με αρχική περίοδο καταβολής μόνο τόκων για τα πρώτα 1 ή 2 έτη, ή παράλειψη καταβολής 1 δόσης ανά έτος.

Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα προσφέρει επιπλέον χρηματοδότηση για τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης με ευνοϊκούς όρους (όπως προσωπικό δάνειο ΕΞΠΡΕΣ με μηδενικά έξοδα & έκπτωση στο επιτόκιο).

Πλέον, δεν χρειάζεται καν να μετακινηθούμε προς κάποιο κατάστημα για να κάνουμε αίτηση, αφού μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για να αποκτήσουμε το δικό μας σπίτι με ηλεκτρονική αίτηση μέσω Internet Banking.

Φυσικά, για τους πιο παραδοσιακούς, τα εξειδικευμένα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας είναι διαθέσιμα για να μας μιλήσουν για τις ευέλικτες στεγαστικές λύσεις που βοήθησαν ήδη πολλούς Έλληνες να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Γιατί είναι ωραίο να μπαίνεις στο δικό σου σπίτι!


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

29 Νοε 2021 | 16:31

Coca-Cola: Ταχεία αποκατάσταση της περιοχής Βαρυμπόμπης – Τατοΐου και επιπλέον δωρεά 800 χιλιάδων ευρώ

Συνολική δωρεά ύψους 1,8 εκατ. ευρώ - Αποκατάσταση περισσότερων από 3.900 στρεμμάτων

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 29 Νοε 2021 | 16:06

Cyber Monday: Σήμερα οι προσφορές και οι εκπτώσεις για online αγορές - Τι να προσέξετε

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές στις αγορές τους μέσω διαδικτύου για την Cyber Monday. Πώς θα καταλάβετε ότι είναι αξιόπιστη μια ιστοσελίδα πωλήσεων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 29 Νοε 2021 | 15:54

Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται από το ΟΠΕΚΑ

Δείτε αναλυτικά πότε και ποια επιδόματα θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ - Πότε πληρώνεται το εποίδομα παιδιού

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 29 Νοε 2021 | 15:22

Αυτοί είναι οι Ελληνες εφοπλιστές με τη μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς- Φράγκου, Προκοπίου, Βενιάμης, Μαρινάκης

Η λίστα της Lloyd’s με τους πιο επιδραστικούς Ελληνες εφοπλιστές- 47ος ο Ευάγγελος Μαρινάκης

ΑΥΞΗΣΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ 29 Νοε 2021 | 11:49

Η μετάλλαξη Ομικρον φοβίζει το υπουργείο Οικονομικών - Ξανακάνουν τους υπολογισμούς τους

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι αποκλείεται ένα νέο lockdown της οικονομίας.

ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ DISCOUNT ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ 29 Νοε 2021 | 10:25

Οι ελληνικές τράπεζες αλλάζουν σελίδα - Στρέφονται στη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης και στην πιστωτική επέκταση

Οι βασικοί παράγοντες ενίσχυσης της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να είναι οι μειωμένες προβλέψεις μετά τον καθαρισμό των NPEs και η βελτίωση των εσόδων από την πιστωτική επέκταση.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 29 Νοε 2021 | 08:33

Πού μπορείς να πάρεις... σπίτι με λιγότερα από 600€ το μήνα αντί να πληρώνεις ενοίκιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Το δίλημμα στους υποψήφιους ενοικιαστές που συνειδητοποιούν ότι οι πιθανότητες να βρουν σπίτι με λιγότερα από 600 ευρώ τον μήνα είναι περιορισμένες, επιστρέφει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΤ 29 Νοε 2021 | 06:57

Λαγκάρντ: Η ευρωζώνη είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα της πανδημίας

"Η κρίση μας δίδαξε ότι αυτός ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα", τονίζει η Κριστίν Λαγκάρντ.

28 Νοε 2021 | 21:58

Ολες οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ για την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου

Τι καταβάλλεται από τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ έως τις 3 Δεκεμβρίου - Προκαταβολή σύνταξης Δεκεμβρίου και επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ 28 Νοε 2021 | 09:34

Τίτλοι τέλους για τα "Νησιά", το ιστορικό εστιατόριο που αγαπούσε η Βουγιουκλάκη και μάγεψε Ντενέβ, Μελίνα, Κέιτζ, Καλατράβα

Παρέλαση διασήμων και αστέρων του Χόλιγουντ από το εστιατόριο "Νησιά" - Tότε που επικρατούσε το αδιαχώρητο

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2022 28 Νοε 2021 | 09:09

Ρέτσος: Ο τουρισμός φέτος προσέθεσε 2 επιπλέον μονάδες στο ΑΕΠ - Ανησυχία με αφορμή τις μεταλλάξεις

Αισιοδοξία για το 2022 αλλά και ανησυχία με αφορμή τις μεταλλάξεις

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 27 Νοε 2021 | 09:57

Ανοδικές τάσεις στις τιμές ακινήτων - Σε ποιες περιοχές είναι απλησίαστα

Η ανοδική τάση στις τιμές ακινήτων θα συνεχιστεί; Αφορά όλες τις περιοχές; Εάν όχι, ποιες θα έχουν μεγαλύτερη άνοδο;

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Νοε 2021 | 08:53

Επίδομα θέρμανσης: Τι πρέπει να κάνετε για να το πάρετε έως τις 10 Δεκεμβρίου - 21 ερωτήσεις και απαντήσεις

Περίπου 200.000 νοικοκυριά ακόμη μπορούν να λάβουν την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου