Follow us

"Τουρισμός για όλους": Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα - Μέχρι πότε ισχύει το voucher των 150 ευρώ

Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για πέντε ημέρες εκτός απροόπτου - Πού υποβάλλετε αίτηση για το πρόγραμμα "τουρισμός για όλους".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους".

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που είχε δώσει πριν λίγες μέρες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για πέντε ημέρες εκτός απροόπτου και η αίτηση θα υποβάλλεται μέσω του vouchers.gov.gr.

Το νέο πρόγραμμα έχει στόχο την άμβλυνση της εποχικότητας και για αυτόν το λόγο το Voucher των 150 ευρώ που θα λάβει ο δικαιούχος θα έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2023.
Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί o κάθε δικαιούχος να το χρησιμοποιήσει και για χειμερινές διακοπές.

Μάλιστα, το φετινό πρόγραμμα αφορά 200.000 δικαιούχους και την ίδια στιγμή είναι αυξημένο κατά 30 ευρώ σε σχέση με το περυσινό που ήταν 120 ευρώ. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η εξαργύρωση των 150 ευρώ μπορεί να γίνει σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας και την ίδια στιγμή οι ξενοδόχοι θα μπορούν άμεσα να λάβουν τα χρήματα.

Διαβάστε Επίσης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

"Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης για τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην παγκόσμια πληθωριστική πρόκληση, το Υπουργείο Τουρισμού συμβάλλει προσθέτοντας ένα ακόμη στήριγμα. Με το νέο Τουρισμός για Όλους pass, παρέχεται σε 200.000 συμπολίτες μας επιδότηση 150 ευρώ για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν" σημείωσε ηκα. Ζαχαράκη.

Όπως είπε, το πρόγραμμα αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του ομώνυμου προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προσφέρνται:

⦁ εξαργύρωση σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.α) και σε κάθε προορισμό της χώρας

⦁ εξαργύρωση με χρήση ψηφιακής κάρτας, άμεσα για δικαιούχο και πάροχο - τέλος η αναμονή για πληρωμές των παρόχων

⦁ αυξημένη επιδότηση ύψους 150 € ανά δικαιούχο (από 120 πέρσι)

⦁ ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200 € για τα ΑΜΕΑ

⦁ δυνατότητα εξαργύρωσης από τον Ιούλιο του ‘22 μέχρι τον Ιούνιο του ‘23, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Μήλος

"Με την πρωτοβουλία αυτή, τα συναρμόδια Υπουργεία Τουρισμού, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανταποκρινόμαστε στη δέσμευσή μας για βελτίωση του παλιού προγράμματος, στηρίζοντας έμπρακτα τους συμπολίτες μας και την κοινωνία, ώστε να ενισχυθεί η δυναμική και του εσωτερικού τουρισμού, σε μια χρονιά όπου ήδη καταγράφονται εξαιρετικές επιδόσεις στον εισερχόμενο από το εξωτερικό τουρισμό" τόνισε η υφυπουργός.

Η εξειδίκευση της διαδικασίας συμμετοχής θα ακολουθήσει τις αμέσως επόμενες μέρες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 02 Ιουν 2023 | 22:27

Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Ποιοι δικαιούνται τα 150 ευρώ

Τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για λήψη οικονομικής ενίσχυσης από το Πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους" με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας

ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ 02 Ιουν 2023 | 08:58

Σαρώνει ο τουρισμός: Η Ελλάδα στο top 10 για Αμερικανούς, Αυστραλούς, Βραζιλιάνους και Καναδούς τουρίστες

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των τουριστών από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι η Αττική, το Νότιο Αιγαίο και η Πελοπόννησος. Ο μέσος όρος των διανυκτερεύσεων ξεπερνά τις δέκα.

ΣΠΑΝΙΟ ΜΕΤΡΟ 30 Μαϊ 2023 | 16:03

Το TripAdvisor προειδοποιεί τους τουρίστες για τα χρυσά καβουροπόδαρα στο DK Oyster- "Η χειρότερη εμπειρία μου στη Μύκονο"

"Προειδοποίηση ασφαλείας" εξέδωσε η πλατφόρμα Trip Advisor για την προστασία όσων σκέφτονται να επισκεφθούν το εστιατόριο της Μυκόνου που σερβίρει "χρυσά" καβουροπόδαρα.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 30 Μαϊ 2023 | 11:59

Προβλήματα με την πρόσβαση στην πλατφόρμα του Κοινωνικού Τουρισμού λόγω υψηλής επισκεψιμότητας

Η υψηλή επισκεψιμότητα έριξε την πλατφόρμα του Κοινωνικού Τουρισμού.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 28 Μαϊ 2023 | 16:11

Το ανεξερεύνητο διαμάντι του Αιγαίου: Το νησί των ποιητών, του ούζου και της φιλοξενίας

Το νησί της Λέσβου μπορεί να "μαγέψει" τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα το αντικρύσει.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 23 Μαϊ 2023 | 21:07

Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι τουρίστες στο πρώτο τρίμηνο του 2023

Tα έσοδα από τον τουρισμό να καταγράψουν την ίδια περίοδο άνοδο κατά 63,8% στα 732,9 εκατ. ευρώ.

Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ 20 Μαϊ 2023 | 10:07

"Διαχρονικά αγαπημένη": Διθυραμβικό αφιέρωμα του CNBC στην Ελλάδα - "Οι επτά προορισμοί για να ζήσετε σαν ντόπιοι"

Εντυπωσιακό αφιέρωμα, του CNBC.com παροτρύνει τους αναγνώστες του να επισκεφτούν λιγότερο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας και να ζήσουν "σαν ντόπιοι".

ΜΕΧΡΙ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 18 Μαϊ 2023 | 07:28

Εξοικονομώ - Ανακαινίζω για Νέους: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια

Ανοίγει σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος "Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους" και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 16 Μαϊ 2023 | 09:25

Χαμός από ξένους φωτογράφους για τα αεροσκάφη που "χορεύουν" στα ελληνικά φαράγγια [εικόνες]

Τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα για να φωτογραφίζουν τα αεροσκάφη που "χορεύουν" στα φαράγγια

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΤΕ 08 Μαϊ 2023 | 09:12

Σε επισκέπτες με... μεγαλύτερο πορτοφόλι ποντάρει φέτος η τουριστική αγορά

Στην αύξηση της μέσης δαπάνης ανά τουρίστα, που επί του παρόντος βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ποντάρουν οι επιχειρηματίες της τουριστικής αγοράς.

''ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ'' 07 Μαϊ 2023 | 13:48

Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στην Ευρώπη, λέει ο Βασίλης Κικίλιας

''Οι φετινές επιδόσεις θα είναι αυξημένες από 10% έως 20% συγκριτικά με πέρυσι'', δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ 07 Μαϊ 2023 | 13:32

Αυτά τα ελληνικά νησιά είναι έτοιμα για νέα ρεκόρ φέτος το καλοκαίρι

Τα πρώτα τσάρτερ έχουν προσγειωθεί. Την Πρωτομαγιά, ημέρα που επίσημα ξεκινά η τουριστική σεζόν, είχαν ανοίξει όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 06 Ιουν 2023 | 20:26

Στεγαστικά δάνεια: Επιστρέφει το πέναλτι πρόωρης εξόφλησης - Ποιες περιπτώσεις αφορά

Το 85-90% των στεγαστικών δανείων που εκταμιεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα ήταν κυμαινόμενου επιτοκίου, γεγονός που έθεσε στο "περιθώριο" πρακτικές όπως το πενάλτι.