Υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ: Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία καλλιεργεί μια ισχυρή κουλτούρα υπευθυνότητας

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αναδεικνύει τη σημασία της υπεύθυνης διάθεσης και κατανάλωσης αλκοόλ, εκπαιδεύοντας τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα πώλησης του αλκοόλ στον τελικό καταναλωτή, που είναι οι Bartenders.

Ελίνα Μαμμή
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΙΝΑ ΜΑΜΜΗ
beer

Για τους ενήλικες, η κατανάλωση αλκοόλ όταν γίνεται με μέτρο, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών τους συναναστροφών και ενός ποιοτικού τρόπου ζωής. Πάντοτε με σύνεση βέβαια, καθώς η υπερβολική κατανάλωση συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους.

Το θέμα της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ είναι πάντα επίκαιρο και κρίσιμο για τη δημόσια υγεία, έστω και αν τα εστιατόρια και τα μπαρ παραμένουν κλειστά αυτό το διάστημα.

Ακόμα είναι εξαιρετικά κρίσιμο να καλλιεργηθεί μια ισχυρή κουλτούρα υπευθυνότητας στο θέμα αλκοόλ και οδήγησης.

Την ευαισθητοποίησή της σε αυτά τα πολύ σημαντικά για την υγεία μας θέματα δείχνει έμπρακτα εδώ και χρόνια η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μπίρας στην Ελλάδα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της να ενημερώνει σωστά το καταναλωτικό κοινό για τη σημασία και την αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης.

"Υπεύθυνη Διάθεση και Κατανάλωση Αλκοόλ"

Μεταξύ των σημαντικών δράσεων που πραγματοποιεί, πρόσφατα έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την εκπαίδευση των ανθρώπων που αναμφίβολα αποτελούν από τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα πώλησης του αλκοόλ στον τελικό καταναλωτή. Τους Bartenders.

Σε συνεργασία με την Ένωση Bartenders Ελλάδος και με την υποστήριξη της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Νηφάλιοι-Στην Υγειά μας, πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την "Υπεύθυνη Διάθεση και Κατανάλωση Αλκοόλ", το οποίο παρακολούθησαν bartenders από όλη την Ελλάδα.

Στόχος να ενισχύσει την κοινή προσπάθεια ενσωμάτωσης της κοινωνικής ευθύνης στην κουλτούρα των bartenders, κατά τη διάρκεια της πώλησης αλκοόλ.

Πάνω από 70 εργαζόμενοι σε καταστήματα εστίασης ενημερώθηκαν από πιστοποιημένους εκπαιδευτές για θέματα που αφορούν στο αλκοόλ, αλλά και για το ρόλο των επαγγελματιών του χώρου στην ορθή διάθεσή του, αφού είναι αυτοί που έρχονται σε άμεση επαφή με τον καταναλωτή.

Η ανάγκη πραγματοποίησης αυτής της δράσης προέκυψε μετά από τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την ορθή οδηγική συμπεριφορά, που διοργάνωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στις αρχές του 2020 με τη συμμετοχή σημαντικών θεσμικών και κοινωνικών φορέων.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επιδεινώνουν το πρόβλημα είναι η ελλιπής εκπαίδευση και ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και το γεγονός ότι η υπεύθυνη κατανάλωση είναι αλληλένδετη με την υπεύθυνη διάθεση του αλκοόλ από τους επαγγελματίες του χώρου.

Υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ: Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία καλλιεργεί μια ισχυρή κουλτούρα υπευθυνότητας

Μια εταιρεία με έντονο κοινωνικό προφίλ

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία πραγματοποιεί τακτικά δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του καταναλωτικού κοινού, καθώς και σχετικές καμπάνιες προϊόντων όπως η Heineken, στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος της για βιώσιμη ανάπτυξη και εταιρική υπευθυνότητα.

Προς την ίδια κατεύθυνση, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη προϊόντων χωρίς αλκοόλ τα οποία κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προτίμηση των καταναλωτών της τα τελευταία χρόνια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ 4Η ΜΕΡΑ 19 Φεβ 2021 | 07:42

Operation Forth Bridge: Τι θα συμβεί όταν πεθάνει ο Πρίγκιπας Φίλιππος - Όλο το σχέδιο δράσης

Έτοιμο εδώ και χρόνια το σχέδιο δράσης Forth Bridge για τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου. Η ανακοίνωση, η χαμηλών τόνων στρατιωτική τελετή και η μυστική ταφή.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Μαρ 2021 | 08:36

Εισφορά αλληλεγγύης: Κέρδη ακόμη και άνω των 1.000 ευρώ έως το 2023 φέρνει το νέο "πάγωμα"

Ελαφρύνσεις μέχρι και για το 2023 θα διασφαλίσουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι με την διατήρηση του "πάγου" στην εισφορά αλληλεγγύης και για το επόμενο έτος.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ 07 Μαρ 2021 | 16:55

Αναδρομικά κληρονόμων: Στις 10 Μαρτίου οι πληρωμές - Τι πληρώνεται έως το τέλος της εβδομάδας

Όλος ο προγραμματισμός των καταβολών από το υπουργείο Εργασίας, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ για την εβδομάδα 8-12 Μαρτίου - Καταβολή αναδρομικών σε 25.000 κληρονόμους.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ 07 Μαρ 2021 | 15:34

Σκυλακάκης: Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα

Ο Θ. Σκυλακάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως "και για το 2022 η πρόβλεψή μας είναι για τον ιδιωτικό τομέα ότι δεν θα υπάρχει εισφορά αλληλεγγύης".

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 07 Μαρ 2021 | 12:50

Εξοικονομώ - Αυτονομώ: Περί τα 80.000 κτίρια θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα εντός του 2021

Στόχος του προγράμματος είναι να υποστηρίξει εργασίες και παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε 80.000 κτίρια και κτιριακές μονάδες εντός του 2021.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 06 Μαρ 2021 | 13:03

Oι νέες ρυθμίσεις για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας - Στη Βουλή το νομοσχέδιο

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τις ρυθμίσεις για το ΤΧΣ.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 06 Μαρ 2021 | 12:58

Κατατέθηκε στη Βουλή η επενδυτική συμφωνία με την "Ελληνικός Χρυσός"

Κυρώνεται και αποκτά ισχύ νόμου, η Επενδυτική Συμφωνία, που υπεγράφη στην Αθήνα στις 5 Φεβρουαρίου 2021, μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Μονοπρόσωπη ΑΕ.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 06 Μαρ 2021 | 09:11

ΑΕΠ: Πώς αποφύγαμε την πολύ βαθιά ύφεση παρά την επιστροφή στα επίπεδα του 2002 - Η εξήγηση και η ελπίδα

Το ΑΕΠ της χώρας έχασε 17,5 δις. ευρώ μέσα σε ένα έτος και προσγειώθηκε στα 165,83 δις. ευρώ. Αυτή είναι και η χειρότερη επίδοση που έχει καταγραφεί από το 2002 και μετά.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 05 Μαρ 2021 | 17:06

Επίδομα γέννησης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι - 20 ερωτήσεις και απαντήσεις

Αναλυτικά οι δικαιούχοι και η διαδικασία για το επίδομα γέννησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Μαρ 2021 | 14:30

Έκθεση Πισσαρίδη: Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση - Στη δημοσιότητα ολόκληρο το Σχέδιο για την ελληνική οικονομία

Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην οικονομία, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ 05 Μαρ 2021 | 14:01
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05 Μαρ 2021 | 12:59

Κινητοποίηση στην εστίαση: Στις 31 Μαρτίου οι επιχειρηματίες του κλάδο παραδίδουν τα κλειδιά στο Μαξίμου

Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το 2020 ο κύκλος εργασιών του κλάδου της εστίασης σε σχέση με το 2019 κατέγραψε μείωση κατά 37,7%.

Η ΑΝΑΝΚΟΙΝΩΣΗ 05 Μαρ 2021 | 12:53

Σταϊκούρας για στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ: "Το ποσοστό μείωσης του ΑΕΠ είναι καλύτερο από τις εκτιμήσεις"

"Η κοινωνική και οικονομική ζωή θα επανέλθει στην κανονικότητα" δήλωσε ο Χ. Σταϊκούρας αναφερόμενος στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.