Follow us

Υπουργός Οικονομικών της χρονιάς για την Ευρώπη ο Χρήστος Σταϊκούρας, από το περιοδικό "The Banker" των Financial Times

Ο Χρ. Σταϊκούρας, για τη βράβευσή του από τους "FT" ως υπουργός Οικονομικών 2023 για την Ευρώπη τόνισε πως το βραβείο ανήκει σε όλους, κράτος, πολίτες, επιχειρήσεις

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ως "Υπουργός Οικονομικών της Χρονιάς 2023 για την Ευρώπη", βραβεύτηκε από το περιοδικό "The Banker" του ομίλου των "Financial Times" ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε με αφορμή τη βράβευσή του πως "η Ελλάδα και η ελληνική οικονομία κερδίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον, την οικονομική εμπιστοσύνη και τη θεσμική αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας".

Σημείωσε ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον ίδιο και μια διάκριση της Ελλάδας, "που αντικατοπτρίζει την αναγνώριση και την επιδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας για την πρόοδο και τις επιδόσεις της χώρας μας στο - κρίσιμο και πολλαπλώς δοκιμαζόμενο τα τελευταία χρόνια - πεδίο της οικονομίας".

Σημείωσε ακόμα ότι αποτελεί διάκριση της Ελλάδας, που αντικατοπτρίζει την αναγνώριση και την επιδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας για την πρόοδο και τις επιδόσεις της χώρας μας στο- κρίσιμο και πολλαπλώς δοκιμαζόμενο τα τελευταία χρόνια- πεδίο της οικονομίας", προσθέτοντας, ότι το βραβείο αυτό αποτελεί επιβράβευση των θυσιών του ελληνικού λαού, της προσαρμοστικότητας και της ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων της χώρας, αλλά και της σκληρής προσπάθειας της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, είναι ένα βραβείο που ανήκει σε όλους: κράτος, πολίτες και επιχειρήσεις.

Διαβάστε Επίσης

Όπως ανέφερε:

"Η σημερινή βράβευσή μου ως υπουργός Οικονομικών της Χρονιάς 2023 για την Ευρώπη, από το περιοδικό "The Banker" του ομίλου των "Financial Times", αποτελεί ξεχωριστή τιμή.

Είναι μια διάκριση της Ελλάδας, που αντικατοπτρίζει την αναγνώριση και την επιδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας για την πρόοδο και τις επιδόσεις της χώρας μας στο- κρίσιμο και πολλαπλώς δοκιμαζόμενο τα τελευταία χρόνια- πεδίο της οικονομίας.

Το βραβείο αυτό αποτελεί επιβράβευση των θυσιών του ελληνικού λαού, της προσαρμοστικότητας και της ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων της χώρας, αλλά και της σκληρής προσπάθειας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προσπάθεια όχι μόνο το 2022 αλλά αδιάκοπα από τον Ιούλιο του 2019, για ισχυροποίηση της οικονομίας μας με οικονομικά βιώσιμο και κοινωνικά συμπεριληπτικό τρόπο, βελτίωση της ζωής των πολιτών και αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή, μέσα από αποτελεσματικές, διορατικές και μεταρρυθμιστικές πολιτικές.

Μια σοβαρή, συστηματική προσπάθεια που διαπνέεται από βαθιά ευθύνη απέναντι στο σήμερα και το αύριο της χώρας και αξιοσημείωτη συνέπεια λόγων και πράξεων, παρά την πρωτόγνωρη αβεβαιότητα των καιρών και τις αντίξοες διεθνείς συνθήκες.

Ως εκ τούτου, είναι ένα βραβείο που ανήκει σε όλους: Κράτος, πολίτες και επιχειρήσεις.

Μέσα σε μια ιστορική περίοδο επάλληλων κρίσεων, η Ελλάδα ξεχωρίζει.

Ξεχωρίζει γιατί κατάφερε όχι μόνο να γυρίσει οριστικά σελίδα, κλείνοντας τον πολυετή, επώδυνο κύκλο της οικονομικής κρίσης, αλλά και να καταστήσει την οικονομία της πρότυπο αντοχής και δυναμικής.

Μια οικονομία που αναπτύσσεται με υψηλότερους ρυθμούς έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου, και προβλέπεται να διατηρήσει την αναπτυξιακή της πορεία και το δύσκολο – διεθνώς – έτος 2023.

Μια οικονομία που μετασχηματίζεται, παράγει και εξάγει καλύτερα και περισσότερο, προσελκύει επενδύσεις ρεκόρ και δημιουργεί θέσεις εργασίας, ευκαιρίες και νέες προοπτικές.

Διαβάστε Επίσης

Μια οικονομία με χαμηλότερους φόρους, που εξ αυτού υπερ-αποδίδει και μπορεί να στηρίξει γενναία και αποτελεσματικά τους πολίτες στις κρίσεις.

Μια οικονομία που, παρά την πρωτοφανή στήριξη της κοινωνίας κατά την πανδημική και ενεργειακή κρίση, κινείται στον δρόμο της δημοσιονομικής ευστάθειας, καταγράφοντας την μεγαλύτερη μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ στην Ευρώπη και στοχεύοντας σε επιστροφή σε πρωτογενή πλεονάσματα από φέτος.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Ελλάδα και η ελληνική οικονομία κερδίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον, την οικονομική εμπιστοσύνη και την θεσμική αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, προβάλλει, πλέον, ως υπόδειγμα προόδου.

Ως Κυβέρνηση, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, κεφαλαιοποιώντας ήδη τα επιτεύγματα αυτά, να εξαλείψουμε παλιές και να ξεπεράσουμε νέες προκλήσεις ώστε να διασφαλίσουμε ένα ακόμα καλύτερο αύριο για όλους τους πολίτες, και κυρίως για τη νέα γενιά!

Έτσι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ξεχωρίζει για τους σωστούς λόγους".

Κλείνοντας ο υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε "τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντάς μου από το 2019 την ευθύνη του Υπουργού Οικονομικών, τους συναδέλφους μου Υπουργούς, καθώς βέβαια και τους συνεργάτες μου, στην πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, για τη δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία, επ’ ωφελεία της χώρας".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 10 Μαρ 2023 | 14:30

Βουτιά στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια- Μεγάλες απώλειες και στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η παγκόσμια βουτιά των τραπεζικών μετοχών προκλήθηκε από μία τράπεζα της Silicon Valley, της SVB Financial Group.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΡΙΔΗ - ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ 01 Μαρ 2023 | 13:47

Τραγωδία στα Τέμπη: Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων - Τριήμερο εθνικό πένθος

Δημοσία δαπάνη οι κηδείες όλων των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη.

ΜΝΗΜΕΣ 01 Μαρ 2023 | 13:36

Τα πλέον πολύνεκρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα των τελευταίων 25 ετών στην Ευρώπη

Σιδηροδρομικές τραγωδίες σε όλη την Ευρώπη που δεν έχουν ξεχαστεί: Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Ουκρανία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Αγγλία.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 24 Φεβ 2023 | 11:01

Φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κερδίζει τον Εθνικό Διαγωνισμό για τα Global Student Entrepreneur Awards

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε μέρος την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου ο Εθνικός διαγωνισμός για τα Global Student Entrepreneur Awards!

GREEK-ALBANIAN FORUM 21 Μαρ 2023 | 21:03

Πρόσκληση Εντι Ράμα σε Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Αλβανία

Αναφέρθηκε στο σχεδιασμό πρωτοβουλίας για ιδιαίτερη μεταχείριση και επενδυτικά προνόμια σε ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην Αλβανία

ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ 21 Μαρ 2023 | 20:42

Στα χέρια του εφοπλιστή Προκοπίου τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Επικυρώθηκε η μεταβίβαση

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι τα μεγαλύτερα της χώρας αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου.

ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ 21 Μαρ 2023 | 19:59

ΧΑ: Ισχυρές ανοδικές τάσεις 2,16%, στα 114,43 εκατ. ευρώ ο τζίρος - Στο επίκεντρο οι τραπεζικές μετοχές

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.

ΑΝΑΛΥΣΗ 21 Μαρ 2023 | 17:56

Ποιοι εργαζόμενοι ωφελούνται μετά την ανακοίνωση του 9,4% παρότι δεν αμείβονται με τον κατώτατο μισθό

Διπλή ώθηση στον ιδιωτικό τομέα από την αύξηση 9,4% ακόμα και σε όσους δεν λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό

ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ 21 Μαρ 2023 | 15:44

Συμφωνία για την τιμή του μπακαλιάρου της 25ης Μαρτίου - Θα πωλείται πιο φθηνά από πέρυσι

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε συμφωνία για συγκράτηση της τιμής του μπακαλιάρου.

21 Μαρ 2023 | 10:24

Πασχαλινή εξόρμηση στην Κέρκυρα και το Angsana Corfu Resort

Το Angsana προσφέρει την απόλυτη Πασχαλινή απόδραση.

ΕΓΓΥΗΣΗ 100.000 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΗ 21 Μαρ 2023 | 10:17

Σταϊκούρας: Ο Έλληνας πρέπει να νιώθει ασφαλής για τις καταθέσεις του

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως το τραπεζικό σύστημα είναι πιο ισχυρό και ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι απολύτως ασφαλείς.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ CREDIT SUISSE ΑΠΟ ΤΗ UBS 21 Μαρ 2023 | 10:14

Ανάλυση: Γιατί η διεθνής κρίση δεν "αγγίζει" τις ελληνικές τράπεζες

Παρά τις ισχυρές πιέσεις που έχουν δεχθεί οι ελληνικές τράπεζες στο χρηματιστηριακό ταμπλό τις ημέρες που διαδέχθηκαν την τραπεζική κρίση σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ο εγχώριος κλάδος σε τίποτα δεν θυμίζει τον "αδύναμο κρίκο" του 2008.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΗΓΕΣ 21 Μαρ 2023 | 09:35

Μίλτος Καμπουρίδης: Γιατί βρέθηκε εκτός Dolphin Capital Investors ο σύζυγος της Μαρίνας Βερνίκου

Τέλος στη συνεργασία της με τον Μίλτο Καμπουρίδη και τη συμφωνία διαχείρισης επενδύσεων με την DCP έβαλε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου- Dolphin Capital Investors.