Υποχρεωτική πλέον η δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου μπορούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να δηλώσουν επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο TAXISnet, όπου πραγματοποιούν λιανικές συναλλαγές

upoxrewtiki-pleon-i-dilwsi-epaggelmatikou-logariasmou
SHARE THIS
0
SHARES

Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου μπορούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις να δηλώσουν επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο TAXISnet, όπου πραγματοποιούν λιανικές συναλλαγές μέσω μηχανισμών POS ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα.

Επισημαίνεται πως οι υπόχρεοι που δεν συμμορφωθούν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Όσο για τους νέους επιχειρηματίες, οφείλουν να εκπληρώσουν την υποχρέωση αυτή μεσα σε ένα μήνα από την έναρξη άσκησης των δραστηριοτήτων τους.

Όλα αυτά προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στην κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας Ι. Δραγασάκη και της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και βάσει αυτής χθες ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής με απόφασή του (ΔΕΑΦ/1128500ΕΞ/13.9.2018) προχώρησε στην τροποποίηση της 45231/20-4-2017 κοινής υπουργικής απόφασης «Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν. 4446/2016».

Πηγή: Εφημερίδα Ναυτεμπορική

ΦΩΤΟ: Shutterstock

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook