Follow us

Ξανανοίγει το εργοστάσιο του Κατσέλη στις Αχαρνές Αττικής

Η κρητική οικογενειακή εταιρεία "Το ΜΑΝΝΑ-Ν.Τσατσαρωνάκης" απέκτησε μέσω πλειστηριασμού το εργοστάσιο της πτωχευμένης Κατσέλης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Οκτώ χρόνια μετά την πτώχευση της αρτοβιομηχανίας Nutriart (Κατσέλης), οι μηχανές στο εργοστάσιο της πρόκειται να πάρουν και πάλι μπρος.

Πριν από λίγες ώρες, όπως αναφέρουν στο Capital.gr πηγές με γνώση, η κρητική οικογενειακή εταιρεία "Το ΜΑΝΝΑ-Ν.Τσατσαρωνάκης”, market leader στην αγορά παξιμαδιού, απέκτησε μέσω πλειστηριασμού, το εργοστάσιο της πτωχευμένης Κατσέλης.

Η παραγωγική μονάδα, που βρίσκεται στις Αχαρνές Αττικής, κοντά στην Εθνική οδό στο ύψος της Μεταμόρφωσης, είναι έκτασης 23.000 τ.μ. εντός οικοπέδου 35.000 τ.μ.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που έχει πολλές αναγνώσεις. Το προφανές είναι ότι μετά από οκτώ χρόνια αδράνειας, οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Κατσέλης δεν θα συνεχίσουν να ρημάζουν, αλλά θα επαναλειτουργήσουν υπό τον έλεγχο της κρητικής αρτοποιίας "Το ΜΑΝΝΑ-Ν.Τσατσαρωνάκης”.

Για την οικογενειακή εταιρεία, από τον Πλάτανο Κισσάμου που ιδρύθηκε το 1948, η νέα αυτή επένδυση αποτελεί ίσως ένα από τα σημαντικότερα επενδυτικά της βήματα στην 73χρονη πορεία της. Και αυτό γιατί αποκτά παραγωγική βάση και στην Αθήνα. Αυτό θα της επιτρέψει αφενός να υλοποιήσει τα επόμενα επενδυτικά της σχέδια, που περιλαμβάνουν τη διεύρυνση του προϊόντικού της χαρτοφυλακίου και αφετέρου να τροφοδοτήσει πιο γρήγορα και με μικρότερο λειτουργικό κόστος την εσωτερική αγορά αλλά και να στηρίξει τις εξαγωγές της.

Επιπλέον, και αυτό αφορά το σύνολο της οικονομίας, για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Κατσέλης θα χρειαστεί σημαντικός αριθμός εργατικού δυναμικού. Στην πρώτη φάση λειτουργίας θα απασχοληθούν σε αυτό 90 εργαζόμενοι -στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα 40 άτομα που απασχολεί η εταιρεία ήδη στο υποκατάστημα της που βρίσκεται στην Αθήνα (διανομείς, οδηγούς, πωλητές, γραφίστες, μάρκετινγκ κτλ)-, ενώ στην πλήρη λειτουργία της στη μονάδα θα εργάζονται 600 άτομα προσωπικό.

Αυτό θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες ενώ για την υλοποίηση της επένδυσης και την αγορά νέων μηχανημάτων, δηλαδή για την επαναλειτουργία του εργοστασίου θα απαιτηθούν περί τα 25 εκατ. ευρώ.

Ποια είναι η αρτοποιία "Το ΜΑΝΝΑ-Ν.Τσατσαρωνάκης”

Η κρητική εταιρεία ξεκίνησε από το χωριό Πλάτανος στα Χανιά της Κρήτης το 1948 και το όνομα της αυτά τα 73 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει είναι συνυφασμένο με το συσκευασμένο παξιμάδι στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Το 1968, δύο δεκαετίες μετά την ίδρυσή της, η εταιρεία απέκτησε θέση στα καταστήματα τροφίμων της Αθήνας και το 1986 ξεκίνησε τις εξαγωγές της, με πρώτο σταθμό τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη. Είχε προηγηθεί το 1985 μια σημαντική επένδυση με την τοποθέτηση του πρώτου, για την εποχή, περιστροφικού φούρνου αρτοποιίας.

Ξανανοίγει το εργοστάσιο του Κατσέλη στις Αχαρνές Αττικής

Το 2001 ξεκίνησε εξαγωγές στην Αυστραλία, το 2002 απέκτησε κέντρο διανομής στην Αθήνα -στη Βόρεια Ελλάδα το κέντρο διανομών ξεκίνησε το 2017- ενώ από το 2005 είναι market leader στην κατηγορία "παξιμάδι”, θέση που διατηρεί και σήμερα παρά τον έντονο ανταγωνισμό των τελευταίων ετών.

Χρονιά-σταθμό για την εταιρεία και τα προϊόντα της αποτελεί το 2012, όταν ο FDA, η Ομοσπονδιακή Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, άναψε το "πράσινο φως” και έδωσε στη μονάδα της, που βρίσκεται στον Πλάτανο Κισσάμου, το σήμα "FDA Approved”. Το επιχειρηματικό της μοντέλο, δε έχει γίνει case study σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

το Μάννα Τσατσαρωνάκης

Η Κρητική οικογενειακή εταιρεία, που σήμερα διοικείται από την τρίτη γενιά Τσατσαρωνάκη ενώ στη δουλειά έχει μπει και η τέταρτη γενιά, εμφάνισε στη χρήση του 2019 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) πωλήσεις 10,507 εκατ. ευρώ ενώ το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε σε 29,14%.

Η κύρια πηγή εσόδων της εταιρείας, προέρχεται από την πώληση έτοιμων αρτοπαρασκευασμάτων. Αυτή η δραστηριότητα εισέφερε το 2019 το 87% των συνολικών εσόδων ενώ η ξενοδοχειακή μονάδα "Molos Bay Hotel", που ανήκει στην εταιρεία, εισέφερε το 6% των συνολικών εσόδων (2018: 7,3%).

Πηγή: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 60% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 23 Μαρ 2023 | 15:01

"Φωτοβολταϊκά στη Στέγη": Ανοίγει η πλατόφρμα των αιτήσεων - Επιδότηση έως και 75% για νοικοκυριά, ποιοι είναι δικαιούχοι

Βασική προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης στο "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη" είναι ο αιτών να έχει συνάψει ήδη Σύμβαση Σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ αλλά να μην έχει συνδεθεί ο φωτοβολταϊκός σταθμός.

ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ 23 Μαρ 2023 | 13:14

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: "Οι καταθέσεις είναι προστατευμένες, θα αποκτήσουμε σύντομα την επενδυτική βαθμίδα"

Στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την αναμενόμενη απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην δήλωσή του

23 Μαρ 2023 | 13:08

Energean: Αύξηση 20%, στα 152 δισεκ. κυβικά μέτρα, των βεβαιωμένων αποθεμάτων φυσικού αερίου

Την εξέλιξη, που συνιστά την 15η συνεχόμενη αύξηση αποθεμάτων στην ιστορία της, γνωστοποίησε το πρωί της Πέμπτης η Energean.

ΛΟΓΩ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 23 Μαρ 2023 | 11:23

Οι τράπεζες δεν αυξάνουν τα επιτόκια καταθέσεων - Το "έξυπνο χρήμα" επιλέγει τις προθεσμιακές καταθέσεις μικρής διάρκειας

Κάθε αύξηση επιτοκίου που θα γίνεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα περνάει σε ποσοστό 50% έως 65% και στα επιτόκια των καταθέσεων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23 Μαρ 2023 | 11:02

MYTILINEOS: Αναλαμβάνει την κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας με φυσικό αέριο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η σύμβαση που υπέγραψε η MYTILINEOS αφορά στη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) μονάδας ισχύος 299 MW.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΙΚ 23 Μαρ 2023 | 10:36

Παράταση έως τις 12 Απριλίου για αλλαγές και διορθώσεις στο Ε9 - Έκπτωση 3% για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος

Με την ίδια τροπολογία δίνεται έκπτωση 3% σε όσα φυσικά πρόσωπα πληρώσουν εφάπαξ, έως τις 31 Ιουλίου, το σύνολο του ποσού που θα προκύψει από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΚΡΕΚΑΣ 23 Μαρ 2023 | 08:58

Τα σενάρια για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα τον Απρίλιο - Ο στόχος της κυβέρνησης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει καθόλου επιδότηση στους λογαριασμούς του ρεύματος, άφησε ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ PETER COHAN 23 Μαρ 2023 | 07:26

Forbes: 186 τράπεζες εμφανίζουν τα "συμπτώματα" της πτωχευμένης Silicon Valley Bank

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι και τόσο υγιές, όπως αναφέρει σε ανάλυσή του το Forbes.

ΤΡΑΒΟΥΝ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ 22 Μαρ 2023 | 21:49

Ταξί: 24ωρη απεργία ανακοίνωσε το ΣΑΤΑ για αύριο Πέμπτη - Συγκέντρωση και πορεία στο υπ. Μεταφορών

Κατηγορούν την κυβέρνηση για αδιαφορία στα προβλήματα του κλάδου και καλούν τον κλάδο να αντιδράσει σ´αυτή την πολιτική τώρα.

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 22 Μαρ 2023 | 21:38

Έρευνα: Οι καταναλωτές μειώνουν τη θέρμανση, τις φορές που κάνουν μπάνιο και τη χρήση του φούρνου

Έρευνα για την καταναλωτική συμπεριφορά έδειξε ότι ένα σημαντικό ποσοστό δεν μπορεί να συντηρήσει το σπίτι του, μειώνει το κρέας και μειώνει τη μετακίνηση με Ι.Χ.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 22 Μαρ 2023 | 20:31

Η FED αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης εν μέσω της κρίσης των τραπεζών - Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006

Η FED επέλεξε να κινηθεί προσεκτικά εν μέσω των ανησυχιών για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο που έχουν πυροδοτήσει οι πρόσφατοι τραπεζικοί κλυδωνισμοί.

E-ΕΦΚΑ 22 Μαρ 2023 | 16:07

Πότε καταβάλλονται οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Απριλίου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του Απριλίου.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 22 Μαρ 2023 | 12:51

Kαταβάλλεται το "μπόνους" 300 ευρώ σε επιπλέον 5.456 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι είναι δικαιούχοι του "μπόνους" 300 ευρώ.