Χανς-Βέρνερ Σιν:Ένα Grexit θα ήταν ευκαιρία για την Ελλάδα

Τη θέση ότι η Ευρώπη πρέπει να επιτρέπει τη χρεοκοπία εντός των συνόρων της διατύπωσε ο Χανς-Βέρνερ Σιν.

xans-berner-sinena-grexit-tha-itan-eukairia-gia-tin-ellada
SHARE THIS
0
SHARES

Τη θέση ότι η Ευρώπη πρέπει να επιτρέπει τη χρεοκοπία εντός των συνόρων της ενώ το να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης θα ενείχε περισσότερους κινδύνους από το να την άφηνε να αποχωρήσει, διατύπωση ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν. 

Η Ελλάδα έχει λάβει δύο διεθνή πακέτα στήριξης ύψους 240 δισεκ. Ευρώ και βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με χρηματοδοτική κρίση, κάτι που έχει ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι η χώρα μάλλον βαίνει προς χρεοκοπία, ανέφερε ο Σιν, συμπληρώνοντας πως αυτό θα μπορούσε να είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα.

«Θα έλεγα ότι εν τέλει (μια έξοδος της Ελλάδας) θα ήταν επιθυμητή καθώς, εάν κάποιος συνοδεύει την έξοδο με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής κοινότητας, με την υπόσχεση να κρατήσει ανοικτή την πόρτα για να επιστρέψει η Ελλάδα κάποια στιγμή στο μέλλον, τότε αυτό ίσως αποτελεί την ευκαιρία για να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας μέσω υποτίμησης» δήλωσε ο Βέρνερ-Ζιν.

Όπως υποστήριξε, το «Grexit» δεν είναι «αναπόφευκτο», θα μπορούσε όμως να δώσει στη χώρα την ευκαιρία να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της και να ενισχύσει την απασχόληση.

«Δεν υπάρχουν μόνο οι κίνδυνοι από την έξοδο – υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και υπάρχουν και πολλοί κίνδυνοι αν συνεχιστεί ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα λειτουργούσε έως τώρα» τόνισε ο Βέρνερ-Ζιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook