Χαρδούβελης: Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς

Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς, καθησυχάζει ο ΥΠΟΙΚ Γκίκας Χαρδούβελης και δηλώνει ότι το κλειδί για την αποφυγή κλυδωνισμών το κρατά η ΕΚΤ.

xardoubelis-oi-katatheseis-stis-trapezes-einai-asfaleis
SHARE THIS
0
SHARES

Καθησυχαστικός για το ενδεχόμενο να υπάρξουν  κλυδωνισμοί στην οικονομία από την παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα  εμφανίστηκε ο ΥΠΟΙΚ Γκίκας Χαρδούβλης.

Το κλειδί για την αποφυγή κλυδωνισμών και τη μετέπειτα οικονομική μας πορεία το 2015 το κρατάει η ΕΚΤ.

Ο κ. Χαρδούβελης, με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, εν όψει της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και της πιθανότητας προσφυγής σε πρόωρες κάλπες σημειώνει: «Περάσαμε ήδη νομοθετήματα που παρέχουν ασφάλεια στις καταθέσεις, είμαστε σε διαρκή επαφή με τους εταίρους μας, ενώ όλη η κυβέρνηση θα βρίσκεται επί ποδός και σε επαγρύπνιση».

Παράλληλα δεν κρύβει την ανησυχία του, καθώς καλείται τώρα να διασφαλίσει τη σταθερότητα της οικονομίας μέσα στο περιπετειώδες πολιτικό περιβάλλον.

«Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς. Μάλιστα, εμείς ως υπουργείο φροντίσαμε την τελευταία εβδομάδα και νομοθετήσαμε τη δυνατότητα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να δανείζει χρήματα στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων σε περίπτωση που χρειαστεί ένα απόθεμα μεγαλύτερο από αυτό που διαθέτει για να στηρίζει τους καταθέτες».

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογής νέας κυβέρνησης με αντιμνημονιακό προσανατολισμό σημειώνει: «Το κλειδί για την αποφυγή κλυδωνισμών και τη μετέπειτα οικονομική μας πορεία το 2015 το κρατάει η ΕΚΤ».

Και προειδοποιεί: «Το κλειδί αυτό εύκολα και απότομα μπορεί να κλείσει τη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες και έτσι να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία σε χρόνο dt».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook