Χατζηδάκης:Πρόθεσή μας να απελευθερώσουμε πλήρως την αγορά ενέργειας

Επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση καλύτερων υπηρεσιών και καλύτερων τιμών για τη βιομηχανία και για τον απλό καταναλωτή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Χατζηδάκης:Πρόθεσή μας να απελευθερώσουμε πλήρως την αγορά ενέργειας

Πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι "να απελευθερώσουμε πλήρως, χωρίς καθυστερήσεις την αγορά της ενέργειας, να ακολουθήσουμε τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, να πάμε το συντομότερο δυνατό σε αυτό που ξέρουν οι μύστες της αγοράς ενέργειας, στο Τarget model”. Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της Elpedison στην 84η ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση καλύτερων υπηρεσιών και καλύτερων τιμών για τη βιομηχανία και για τον απλό καταναλωτή.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία και του υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, ενώ την κορδέλα έκοψαν από κοινού ο κ. Χατζηδάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλαος Ζαχαριάδης.

Η elpedison, αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ δύο «κολοσσών» στον τομέα της Ενέργειας, των Ομίλων ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και EDISON είναι η “ πρώτη εταιρεία η οποία έστησε μονάδες συνδυασμένου κύκλου στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας “ έχει το 5% της εγκατεστημένης ισχύος και ουσιαστικά της παραγωγής. Οι πελάτες μας έχουν φτάσει τους 170.000 και μάλλον είμαστε οι πρώτοι μετά τη ΔΕΗ. Διακινούμε το 10% του αερίου στην Ελλάδα και γα φέτος το 15% του LNG” υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Υπενθύμισε ότι η elpedison παρέχει στους πελάτες της εκτός από το ρεύμα και το αέριο και πολλές καινοτόμες υπηρεσίες, όπως η ηλεκτροκίνηση ενώ έχει ήδη στρατηγική συνεργασία με την Mercedes-Benz Ελλάς, για την παροχή ολοκληρωμένου πακέτου ηλεκτροκίνησης (οχήματος, παροχής ενέργειας, φορτιστή). Μάλιστα στο περίπτερο εκτίθεται και ο φορτιστής ηλεκτροκίνησης της εταιρείας.” Μπαίνουμε στην ηλεκτροκίνηση και ήδη την παρέχουμε στους πελάτες μας και όσον αφορά στο μέλλον η εταιρεία μας προχωρά και έχει ανακοινώσει νέες επενδύσεις και ένα επιπλέον εργοστάσιο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης” ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.

Όλες οι επιχειρήσες στο χώρο της ενέργειας και ειδικότερα στον χώρο του ηλεκτρισμού “ είναι δικές μας επιχειρήσεις” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος, “ γιατί δημιουργούν σχέσεις εργασίας για τους έλληνες εργαζόμενους και γιατί εξυπηρετούν τους έλληνες καταναλωτές. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη και σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής” “ Για αυτό είμαι εδώ για να πω ότι είμαι υπουργός αρμόδιος για όλες τις επιχειρήσεις που είναι στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και με την παρουσία μου θέλω να ενθαρρύνω την elpedison να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της και όσον αφορά στις επενδύσεις αλλά και στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών” σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Η elpedison, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ εκτός από το εταιρικό Περίπτερο στο οποίο μπορούν να ενημερωθούν οι επικέπτες για την επιχείρηση, τη δραστηριότητα και τις υπηρεσίες της, διαθέτει και ένα δεύτερο Εμπορικό Περίπτερο.

“ Το πρόβλημα της ΔΕΗ, λόγω της υφής της επιχείρησης, θα μπορούσε να καταστεί πρόβλημα για την Εθνική Οικονομία συνολικά”

Ο κ. Χατζηδάκης στη σύντομη ομιλία του στα εγκαίνια του περιπτέρου της elpedison, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της ΔΕΗ. “ Όπως ξεκίνησε η θητεία μου ο κόσμος νομίζει ότι είμαι περίπου υπουργός ΔΕΗ. Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ΔΕΗ γιατί το πρόβλημα της ΔΕΗ, λόγω της υφής της επιχείρησης, θα μπορούσε να καταστεί πρόβλημα για την εθνική οικονομία συνολικά” επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Φωτο: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 31 Δεκ 2021 | 10:15

Χατζηδάκης για αναστολές εργασίας: Θα καταβάλλονται 534 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα απολύεται ο εργαζόμενος

Ανάλογα και με τις εξελίξεις στη δημόσια υγεία, η κυβέρνηση θα τροποποιεί τα μέτρα στήριξης, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ 23 Δεκ 2021 | 11:22

ΕΦΚΑ - Παράνομη και καταχρηστική η απεργία: "Πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους" λέει ο Χατζηδάκης

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία που είχαν κηρύξει 2 ομοσπονδίες εργαζομένων του ΕΦΚΑ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 21 Δεκ 2021 | 10:37

Χατζηδάκης: Σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ η πρώτη εφαρμογή της Κάρτας Εργασίας - "Θα αντιμετωπιστεί η μαύρη εργασία"

Σύμφωνα με τον υπουργό, έως τον Μάρτιο θα είναι έτοιμος ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του συστήματος και στόχος είναι μέχρι τον Ιούνιο να τεθεί σε εφαρμογή.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 20 Ιαν 2022 | 08:16

Αλλάζουν όλα σε φορολοταρία και ηλεκτρονικές συναλλαγές: Πώς θα κερδίσετε έως και 100.000 ευρώ μετρητά πληρώνοντας με κάρτα

Ένας τυχερός θα κερδίζει 50.000 ευρώ, πέντε τυχεροί από 20.000 ευρώ, 50 τυχεροί από 5000 ευρώ και 500 τυχεροί από 1000 ευρώ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ 20 Ιαν 2022 | 07:28

Ποιοι κλάδοι εμφανίζουν τη μεγαλύτερη έλλειψη θέσεων εργασίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο γ΄ τρίμηνο του 2021 καταγράφηκαν 15.125 κενές θέσεις εργασίας.

ΔΥΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 19 Ιαν 2022 | 20:43

Σταϊκούρας: Θα κάνουμε ό,τι απαιτηθεί για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Έχουν ενισχυθεί οι καταθέσεις των πολιτών, το διαθέσιμο εισόδημα τους, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ 19 Ιαν 2022 | 18:18

Νέο 10ετές ομόλογο: Υπερέβησαν τα 15 δισ. ευρώ οι προσφορές - 3 δισ. άντλησε το Δημόσιο

Με ισχυρή ζήτηση, που ξεπέρασε τα 15 δισ. ευρώ, έκλεισε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του νέου δεκαετούς ομολόγου με το Δημόσιο να αντλεί 3 δισ. ευρώ.

ΜΕ 23 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 19 Ιαν 2022 | 15:14

Μείωση μισθού για τους εργαζόμενους που παίρνουν άδεια για τα παιδιά τους που νόσησαν από κορονοϊό- Εντονες αντιδράσεις

Αντιδράσεις προκαλεί η διάταξη που προβλέπει μείωση μισθού για τους γονείς που παίρνουν άδεια να φροντίσουν τα παιδιά τους που νοσούν από κορονοϊό

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ RAFALE 19 Ιαν 2022 | 13:52

Φοροbonus Mητσοτάκη στους ένστολους: Απαλλάσσονται από τη φορολογία τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα των ενστόλων απαλλάσσονται από κάθε φόρο.

ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ 19 Ιαν 2022 | 13:18

Η Ελλάδα στις αγορές: Ξεπερνούν τα €11 δισ. οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου.

30 ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 19 Ιαν 2022 | 13:01

Douleutaras Pros Academy: Πιστοποιημένη Εκπαίδευση Επαγγελματιών με τη σφραγίδα του ΟΠΑ

Ένα ολοκληρωμένο ακαδημαϊκό πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επαγγελματίες συνεργάτες της δημοφιλούς πλατφόρμας Douleutaras, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη τόσο για τους ίδιους όσο και για τους χιλιάδες πελάτες που εξυπηρετούν καθημερινά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 19 Ιαν 2022 | 11:42

Ποια είναι τα "Απάτητα Βουνά" της Ελλάδας που απαγορεύεται πλέον να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες

Η Ελλάδα είναι η πρώτη στην Ευρώπη που καθιερώνει τα "Απάτητα Βουνά".

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 19 Ιαν 2022 | 10:05

Έτσι θα δίνονται οι άδειες ειδικού σκοπού λόγω κορονοϊού σε γονείς - Τι ισχύει για Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Με τροπολογία το υπουργείο Εργασίας θεσπίζει την άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς με παιδιά που νοσούν από κορονοϊό. Αντίστοιχη ρύθμιση απο το ΥΠΕΣ για το Δημόσιο.