Χατζηδάκης:Πρόθεσή μας να απελευθερώσουμε πλήρως την αγορά ενέργειας

Επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση καλύτερων υπηρεσιών και καλύτερων τιμών για τη βιομηχανία και για τον απλό καταναλωτή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Χατζηδάκης:Πρόθεσή μας να απελευθερώσουμε πλήρως την αγορά ενέργειας

Πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι "να απελευθερώσουμε πλήρως, χωρίς καθυστερήσεις την αγορά της ενέργειας, να ακολουθήσουμε τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, να πάμε το συντομότερο δυνατό σε αυτό που ξέρουν οι μύστες της αγοράς ενέργειας, στο Τarget model”. Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της Elpedison στην 84η ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση καλύτερων υπηρεσιών και καλύτερων τιμών για τη βιομηχανία και για τον απλό καταναλωτή.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία και του υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, ενώ την κορδέλα έκοψαν από κοινού ο κ. Χατζηδάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλαος Ζαχαριάδης.

Η elpedison, αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ δύο «κολοσσών» στον τομέα της Ενέργειας, των Ομίλων ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και EDISON είναι η “ πρώτη εταιρεία η οποία έστησε μονάδες συνδυασμένου κύκλου στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας “ έχει το 5% της εγκατεστημένης ισχύος και ουσιαστικά της παραγωγής. Οι πελάτες μας έχουν φτάσει τους 170.000 και μάλλον είμαστε οι πρώτοι μετά τη ΔΕΗ. Διακινούμε το 10% του αερίου στην Ελλάδα και γα φέτος το 15% του LNG” υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Υπενθύμισε ότι η elpedison παρέχει στους πελάτες της εκτός από το ρεύμα και το αέριο και πολλές καινοτόμες υπηρεσίες, όπως η ηλεκτροκίνηση ενώ έχει ήδη στρατηγική συνεργασία με την Mercedes-Benz Ελλάς, για την παροχή ολοκληρωμένου πακέτου ηλεκτροκίνησης (οχήματος, παροχής ενέργειας, φορτιστή). Μάλιστα στο περίπτερο εκτίθεται και ο φορτιστής ηλεκτροκίνησης της εταιρείας.” Μπαίνουμε στην ηλεκτροκίνηση και ήδη την παρέχουμε στους πελάτες μας και όσον αφορά στο μέλλον η εταιρεία μας προχωρά και έχει ανακοινώσει νέες επενδύσεις και ένα επιπλέον εργοστάσιο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης” ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.

Όλες οι επιχειρήσες στο χώρο της ενέργειας και ειδικότερα στον χώρο του ηλεκτρισμού “ είναι δικές μας επιχειρήσεις” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος, “ γιατί δημιουργούν σχέσεις εργασίας για τους έλληνες εργαζόμενους και γιατί εξυπηρετούν τους έλληνες καταναλωτές. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη και σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής” “ Για αυτό είμαι εδώ για να πω ότι είμαι υπουργός αρμόδιος για όλες τις επιχειρήσεις που είναι στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και με την παρουσία μου θέλω να ενθαρρύνω την elpedison να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της και όσον αφορά στις επενδύσεις αλλά και στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών” σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Η elpedison, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ εκτός από το εταιρικό Περίπτερο στο οποίο μπορούν να ενημερωθούν οι επικέπτες για την επιχείρηση, τη δραστηριότητα και τις υπηρεσίες της, διαθέτει και ένα δεύτερο Εμπορικό Περίπτερο.

“ Το πρόβλημα της ΔΕΗ, λόγω της υφής της επιχείρησης, θα μπορούσε να καταστεί πρόβλημα για την Εθνική Οικονομία συνολικά”

Ο κ. Χατζηδάκης στη σύντομη ομιλία του στα εγκαίνια του περιπτέρου της elpedison, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της ΔΕΗ. “ Όπως ξεκίνησε η θητεία μου ο κόσμος νομίζει ότι είμαι περίπου υπουργός ΔΕΗ. Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ΔΕΗ γιατί το πρόβλημα της ΔΕΗ, λόγω της υφής της επιχείρησης, θα μπορούσε να καταστεί πρόβλημα για την εθνική οικονομία συνολικά” επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Φωτο: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Σεπ 2020 | 17:09

Χατζηδάκης-Πομπέο: Τα χρονοδιαγράμματα και τα επόμενα βήματα των πέντε μεγάλων ενεργειακών έργων

"Ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ ενδυνάμωσε τις διμερείς σχέσεις σε πολλούς τομείς" δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης, παρουσία Πομπέο.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ 26 Οκτ 2020 | 18:02

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Στις 29 Οκτωβρίου η νέα πληρωμή στους δικαιούχους

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ποσού ύψους 68.723.823,51 ευρώ για την αποζημίωση ειδικού σκοπού

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 26 Οκτ 2020 | 17:32

Φορολοταρία Οκτωβρίου: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ για τις αποδείξεις του Σεπτεμβρίου

Έγινε η κλήρωση της φορολοταρίας για τα 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ 26 Οκτ 2020 | 17:19

Αναδρομικά συνταξιούχων: Αναλυτικά οι πίνακες με τους δικαιούχους και τα ποσά ανά ταμείο

Το υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τα ποσά των αναδρομικών που δικαιούνται οι συνταξιούχοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ 26 Οκτ 2020 | 16:34

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο: Φαίνεται να χάνει το επίπεδο των 600 μονάδων

Το επίπεδο των 600 μονάδων φαίνεται να χάνεται οριστικά σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών.

PFIC LTD ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 26 Οκτ 2020 | 15:33

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης διεκδικεί το νέο λιμάνι της Καβάλας- Μέσω εταιρείας με έδρα στην Κύπρο

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης διεκδικεί τον λιμένα Φίλιππος Β στη Νέα Καρβάλη Καβάλας μέσω εταιρείας του

26 Οκτ 2020 | 14:52

Νέες ακαδημαϊκές συνεργασίες για το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Κολλεγίου "ACG 150 Advancing the Legacy, Growing Greece" για τόνωση της ανάπτυξης.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 26 Οκτ 2020 | 14:21

Κορονοϊός- πρωτότυπο: Το κράτος θα αγοράζει εισιτήρια για σινεμά, θέατρα και συναυλίες

Το κράτος θα αγοράζει μέρος των εισιτηρίων θεάτρων, σινεμά και συναυλιών. Άμεση εισοδηματική ενίσχυση και για ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ.

26 Οκτ 2020 | 12:04

Βουλιάζει η τουρκική λίρα: Για πρώτη φορά κάτω από το φράγμα των 8 λιρών ανά δολάριο

Ιστορικό χαμηλό για την τουρκική λίρα. Έσπασε το φράγμα των 8 λιρών ανά δολάριo για πρώτη φορά την ιστορία.

CAROLYN RAFAELIAN 26 Οκτ 2020 | 11:59

Ποια είναι η κοσμηματοπώλης που έχασε 900 εκατ. δολ. σε λιγότερο από δύο χρόνια

Η τελευταία διετία εξελίχθηκε με τον χειρότερο τρόπο, τόσο για τη Rafaelian όσο και για τη φίρμα κοσμημάτων της.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ Ο ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 26 Οκτ 2020 | 08:00

Γιατί είναι fake η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πτωχευτικό - Τι προβλέπει για την α' κατοικία

Από τον Φεβρουάριο του 2019 με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάψει να υφίσταται η προστασία της κύριας κατοικίας.

25 Οκτ 2020 | 17:11

Ο Τσακαλώτος το παραδέχτηκε: Έγιναν πλειστηριασμοί επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι α’ κατοικίας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε ότι, έγιναν μεν πλειστηριασμοί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ήταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 25 Οκτ 2020 | 10:46

"Διορθώστε και κερδίστε" για 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων - Μήνυμα στον υπολογιστή τους από την ΑΑΔΕ

Η ΑΑΔΕ καλεί τους αποδέκτες του μηνύματος να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν κατά την υποβολή των δηλώσεων COVID.