
Πανηγυρικό άδειασμα του επικεφαλής του γραφείου προυπολογισμού του κράτους στη Βουλή Φραγκίσκου Κουτεντάκη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Αφορμή υπήρξε η τοποθέτηση του εισηγητή της ΝΔ Χρήστου Σταικούρα στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής όπου συζητείται το προσχέδιο του προυπολογισμού.
Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε, με σκωπτική διάθεση, τον προυπολογισμό καινοτόμο καθώς όπως είπε μετά τις αυταπάτες των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση κατέθεσε ένα προυπολογισμό που καινοτομεί αφού φέρνει δύο σενάρια στην συσκευασία του ενός.
Ο κ. Χουλιαράκης αντέδρασε. Προηγουμένως είχε εξηγήσει ότι την ίδια πρακτική ακολουθούν όλες οι χώρες της ΕΕ που καταθέτουν τα προσχέδια στην Κομισιόν. Καταθέτουν τον προσχέδιο με το σενάριο βάσης δηλαδή τι θα ίσχυε εάν δεν υπήρχαν δημοσιονομικές παρεμβάσεις και με τι ισχύει κανονικά.
«Ο πρώην ΓΓ δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών κάνει λόγο για δύο σενάρια» επανήλθε ο κ. Σταικούρας.
«Κάνει λάθος», απάντησε ο κ. Χουλιαράκης
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr