Οι πολυπόθητες 1.000 μονάδες "γράφτηκαν" την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μπορεί να μην περνά με φόρα πάνω από το ψυχολογικό αυτό επίπεδο, αλλά δίνει το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει ακόμη υψηλότερα. Πάντως λίγη ώρα αργότερα, ο δείκτης υποχώρησε.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Capital.gr, ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε νωρίτερα κέρδη 0,61% στις 1.003,91 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,5 εκατ. τεμάχια. Στις δυο το μεσημέρι, ο Γενικός δείκτης ήταν στις 994 μονάδες.
Άνοδο 0,47% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.432,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,51% στις 751,70 μονάδες.

Αν και οι 1.000 μονάδες τεχνικά δεν αποτελούν κάποιο ορόσημο, εντούτοις είναι ένα δυνατό μήνυμα για όσα χαρτοφυλάκια, ειδικά ξένα παρακολουθούν μια περιφερειακή μεν αγορά, αλλά μια αγορά που δεν έχει τον συναλλαγματικό κίνδυνο άλλων αναδυόμενων, ενώ η οικονομία της θα αποφύγει φέτος την ύφεση. Αυτό που λείπει σαφώς από την ελληνική αγορά είναι να λειτουργήσει σε μια οικονομία που να διαθέτει επενδυτική βαθμίδα, κάτι όμως που αναμένεται αργά ή γρήγορα.
Η επενδυτική βαθμίδα άλλωστε ήταν το σταθερό "μάντρα" της Λ. ΑΘηνών καθόλη τη διάρκεια του 2022, ωστόσο καθώς ο κόσμος λίγο έλειψε να συρθεί σε έναν γενικευμένο πόλεμο και η Ευρώπη να σβήσει τα φώτα, σαφώς η επενδυτική βαθμίδα μιας χώρας μικρής μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Τώρα αν έρθει πριν ή μετά τις εκλογές είναι το ζητούμενο της αγοράς, αλλά αυτό που επισημαίνεται από τους περισσότερους αναλυτές είναι ότι η αγορά θα προεξοφλήσει την εξέλιξη, όποτε και αυτή έρθει.
Η εστίαση της αγοράς τώρα είναι εάν η άνοδος της αγοράς διαχυθεί, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι έχει τους πυλώνες μιας ισχυρής bull market. Επομένως, το ερώτημα είναι εάν ισχυροί τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης, που έχουν μείνει πίσω στην άνοδο, ακολουθήσουν τη γενικότερη ευφορία, ή αποτελέσουν και τα βαρίδια για τον μεγάλο στόχο των 1.035 μονάδων.
Ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, ο Μυτιληναίος και η Quest σημειώνουν κέρδη 1,50% και 1,14% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Λάμδα, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Εθνική, ΕΛΧΑ, Eurobank και Autohellas.
Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Ελλάκτωρ, Aegean, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Motor Oil και ΟΛΠ, αλλά χωρίς καμία να κινείται με απώλειες άνω του 1%. Χωρίς μεταβολή είναι οι Τιτάν, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια.
Πηγή: Capital.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr