Follow us

Χρυσάφι το σουβλάκι: Στην Αθήνα πωλείται ακόμα και έξι ευρώ - Οι πιο ακριβές γειτονιές για πιτόγυρο [Χάρτης]

Εχουν ξεφύγει οι τιμές στο σουβλάκι - Πόσο κοστίζει το πιτόγυρο στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΣΟΥΒΛΑΚΙ

Δεν σταματά η άνοδος τιμών στο σουβλάκι με τις τελευταίες ανατιμήσεις να επιβεβαιώνουν τους φόβους, καθώς το τυλιχτό ξεπέρασε ακόμα και τα 4 ευρώ. Η έρευνα του Pricefox για τις τιμές στα σουβλάκια στην Ελλάδα παρουσιάζει το εύρος τιμών στην χώρα μας αλλά και σε ποιες γειτονιές το σουβλάκι χτυπάει κόκκινο.

Οι ανατιμήσεις στο σουβλάκι ξεκίνησαν τον Μάρτιο αλλά η έρευνα του Pricefox για τον Ιούνιο δείχνει νέα υψηλά επίπεδα τιμών.

Ενδεικτικά η μέση τιμή στην χώρα για ένα τυλιχτό ανέβηκε από 2,5 ευρώ το 2021, σε 3,5 ευρώ τον Ιούνιο του 2022 με τις τιμές σε συγκεκριμένες γειτονιές να ξεπερνούν και τα 4 ευρώ. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι μέσες τιμές στα τυλιχτά σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο και Κρήτη.

Χρυσάφι το σουβλάκι: Στην Αθήνα πωλείται ακόμα και έξι ευρώ - Οι πιο ακριβές γειτονιές για πιτόγυρο [Χάρτης]

Το τυλιχτό με κοτόπουλο κινείται σε τιμές από 1,85 ευρώ έως 5,80 ευρώ, το τυλιχτό με χοιρινό από 1,85 ευρώ έως 5,90 ευρώ, το τυλιχτό με μπιφτέκι από 1,9 ευρώ έως 5,7 ευρώ και το τυλιχτό με ντόνερ από 2,9 ευρώ έως 4,5 ευρώ το ένα.

Παρατηρούνται μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές με την τιμή για ένα τυλιχτό να έχει ξεπεράσει και την εξωφρενική τιμή των 5 ευρώ το ένα!

σουβλακι 2

Αττική

Ιδιαίτερα αλμυρό το τυλιχτό στην Αττική με την μέση τιμή να έχει εδραιωθεί πλέον στα 3,5 ευρώ το ένα. Το πιο ακριβό τυλιχτό φιγουράρει στα 5,9 ευρώ στη γειτονιά του Κολωνακίου.

Σε Ομόνοια, Ίλιον και Αχαρνές οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τις χαμηλότερες τιμές οι οποίες προς το παρόν στις περιοχές αυτές κινούνται στο 1,9 ευρώ κατά μέσο όρο.

Στα Μελίσσια μέση τιμή κυμαίνεται στα 3,71 ευρώ. Ακολουθούν με μικρή διαφορά τα Βριλήσσια. Την 5άδα της ακρίβειας στο τυλιχτό κλείνουν Γλυφάδα, Κολωνάκι και Νέα Ερυθραία με μέσες τιμές στο τυλιχτό άνω των 3,70 ευρώ.

Στον αντίποδα, στο Κερατσίνι θα βρει κανείς τις πιο χαμηλές μέσες τιμές σε τυλιχτό, στα 2 ευρώ με τις γειτονιές σε Παλαιό Φάληρο, Γκάζι, Σταθμό Λαρίσης και Ομόνοιας να διατηρούν μέσες τιμές κάτω των 2,8 ευρώ το τυλιχτό.

Δείτε στον χάρτη τις γειτονιές στην Αττική με τις 5 ακριβότερες και 5 φθηνότερες μέσες τιμές σε τυλιχτό.

σουβλακι αττικη

Θεσσαλονίκη

Ακόμη πιο καυτές οι τιμές στην συμπρωτεύουσα με τις ανησυχίες να επιβεβαιώνονται και τη μέση τιμή να έχει σκαρφαλώσει στα 3.54 ευρώ.

Αν και το φθηνότερο τυλιχτό στην Θεσσαλονίκη κινείται σε καλύτερες τιμές από το αντίστοιχο στην Αθήνα, στο 1.4 ευρώ, οι Θεσσαλονικείς μπορεί να πληρώσουν σε τιμές Κολωνακίου το τυλιχτό που φτάνει μέχρι και τα 5 ευρώ το ένα.

Πάτρα

Συνεχίζεται το ράλι τιμών και στην Πάτρα με την μέση τιμή για το τυλιχτό να ξεπερνάει τον Ιούνιο τα 3 ευρώ το ένα. Το φθηνότερο τυλιχτό στην Πάτρα κοστίζει 1.95 ευρώ με το ακριβότερο τυλιχτό να φιγουράρει στα 4.2 ευρώ.

σουβλακι

Λάρισα

Στα ηνία της ακρίβειας και η Λάρισα με το τυλιχτό να σερβίρεται σε μερικές γειτονιές ακόμη και στα 5 ευρώ το ένα. Από 2,9 ευρώ ξεκινά η απόλαυση του τυλιχτού για τους Λαρισαίους με την μέση τιμή να έχει φτάσει πλέον πάνω από τα 3 ευρώ και συγκεκριμένα τα 3,14 ευρώ.

Βόλος

Σε πιο οικονομική λύση οδεύει το τσίπουρο για τους Βολιώτες με το τυλιχτό να αγγίζει τον Ιούνιο ακόμη και τα 3,6 ευρώ. Η μέση τιμή για το τυλιχτό σκαρφάλωσε και για την περιοχή του Βόλου στα 3 ευρώ το ένα.

Διαβάστε Επίσης

Κρήτη

Με τα μεταφορικά κόστη να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, το κόστος στο τυλιχτό στην Κρήτη ξεπέρασε και τα 3,5 ευρώ με τη μέση τιμή τις τελευταίες ημέρες να κινείται στα 3,62 ευρώ.

Από 1,7 ευρώ το φθηνότερο τυλιχτό στην Κρήτη ενώ η τιμή για ένα τυλιχτό φτάνει μέχρι και τα 5,5 ευρώ.

σουβλακι

Πηγή: Pricefox

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 16 Σεπ 2023 | 13:47

Φοιτητικό σπίτι: Τα απλησίαστα ενοίκια και η μόδα του "all inclusive" - Ποια πόλη έχει τις χαμηλότερες τιμές

Ιδιωτικές φοιτητικές εστίες και πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αναπτύσσονται ραγδαία.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ 16 Σεπ 2023 | 10:46

Ακριβό μου ελαιόλαδο: Έφτασε στα 170 ευρώ ο τενεκές - Γιατί εκτοξεύτηκαν οι τιμές του "πράσινου χρυσού"

"Πονοκεφάλος" οι τιμές του ελαιολάδου για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις εστίασης.

Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 14 Σεπ 2023 | 18:52

"Βόμβα" ακρίβειας στην τσέπη μας: Ανεβαίνουν τα πάντα ενώ κόβονται τα μέτρα στήριξης

"Πληγή" για το νοικοκυριό οι αυξήσεις σε τρόφιμα, ενέργεια, καύσιμα - Πρόσθετο χτύπημα μετά την ακρίβεια, το κόψιμο των μέτρων στήριξης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 12 Σεπ 2023 | 11:18

Πλαφόν στην τιμή πώλησης του εμφιαλωμένου νερού στη Θεσσαλία μετά τα κρούσματα αισχροκέρδειας

Φρένο στα φαινόμενα αισχροκέρδειας με το εμφιαλωμένο νερό στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας μπαίνει μετά από απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ 05 Σεπ 2023 | 08:41

Είδος... πολυτελείας το σουβλάκι - Ξεπέρασε τα 4 ευρώ η τιμή του στα νησιά

Ο λόγος που η τιμή στο σουβλάκι έφτασε τα ύψη οφείλεται στις ακριβές πρώτες ύλες, όπως κρέας, πατάτα, πίτα και λαχανικά.

ΑΠΟ 100- 750 ΕΥΡΩ 04 Σεπ 2023 | 14:42

Το "ράλι" της τιμής του πετρελαίου και το επίδομα θέρμανσης που θα φτάνει έως τα 750 ευρώ

Οι αλλαγές που προωθούνται στο φετινό επίδομα θέρμανσης αλλά και στον τρόπο καταβολής του.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 04 Σεπ 2023 | 09:53

"Ράλι" στην τιμή του ελαιόλαδου: Ερχονται νέες ανατιμήσεις - Γιατί διπλασιάστηκε η τιμή σε δύο μήνες

Η τιμή στο ελαιόλαδο αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω εντός του χειμώνα.

03 Οκτ 2023 | 07:40

Carrefour: Η εταιρεία του Νίκου Βαρδινογιάννη εξαγοράζει το πρώτο σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εξαγορά της αλυσίδας καταστημάτων ευκολίας, Economy, από την Carrefour και την εταιρεία Retail & More συμφερόντων του Νίκου Βαρδινογιάννη.

02 Οκτ 2023 | 15:42

Η ασφάλιση δεν είναι χαράτσι, είναι ασπίδα προστασίας

Του Νίκου Κατσιμπέρη, CEO της NAK Katsiberis Insurance Brokers.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 02 Οκτ 2023 | 13:29

Κατατέθηκε το προσχέδιο Προϋπολογισμού 2024: Ανάπτυξη 3%, ανεργία 10,6% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 προβλέπει ανάπτυξη 3%, εναρμονισμένο πληθωρισμό 4%, αύξηση επενδύσεων 12,1% και μείωση της ανεργίας σε 10,6%.

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ 12,3% ΠΕΡΥΣΙ 02 Οκτ 2023 | 12:50

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,9% η ανεργία τον Αύγουστο - Λιγότεροι κατά 71.013 οι άνεργοι

Στο 10,9% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας τον Αύγουστο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Οκτ 2023 | 12:03
ΣΕ 103.462 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ 02 Οκτ 2023 | 08:08

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών από σήμερα έως και την Παρασκευή

Κατά την περίοδο 2 έως 6 Οκτωβρίου θα καταβληθούν 87,9 εκατ. ευρώ σε 103.462 δικαιούχους.