Συνεχίζεται το ράλι των τιμών για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία τείνουν να μετατραπούν σε... είδος υπό εξαφάνιση.
Η αύξηση στις πρώτες ύλες δυσκολεύει αρκετά την καθημερινότητα για τους εκτροφείς, με τον κίνδυνο να κλείσουν φάρμες και εργοστάσια που διατηρούν από γενιά σε γενιά.
Είναι ενδεικτικό ότι πλέον στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ το φρέσκο γάλα ιδιωτικής ετικέτας έχει ξεπεράσει το 1,10 ευρώ το λίτρο και τα υψηλής παστερίωσης το 1,20 το λίτρο.
Οι αλλαγές στις τιμές από τον Δεκέμβριο του 2021, στον Αύγουστο του 2022 και τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με την εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA":
Ανθότυρο (1 κιλό): 5,5€ -> 7€ -> 7,20€
Μυζήθρα (1 κιλό): 8,5€ -> 10€ -> 10,80€
Γραβιέρα (1 κιλό): 12€ ->14€ -> 14€
Φέτα βαρελίσια (1 κιλό): 8,50€ -> 10€ -> 11€
Γιαούρτι πήλινο (1 κιλό): 3,80€ -> 4,30€ -> 4,50€
Ο τυροκόμος, Στέφανος Βακόνδιος, μίλησε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" για τις τιμές των γαλακτοκομικών.
Συγκεκριμένα είπε: "Οι τιμές αυτές θα ξεκινήσουν τη νέα χρονιά το αιγοπρόβειο γάλα, άρα περιμένουμε και άλλη αύξηση, γιατί ακόμα δεν έχουμε αγοράσει με την νέα τιμή. Έτσι θα έρθουν και άλλες αυξήσεις. Είναι δύσκολα, και οι τιμές αυτές δεν έχουν κλείσει ακόμα με τους παραγωγούς. Είναι σειρά των κτηνοτρόφων να μπουν στο παιχνίδι, είμαι και εγώ κτηνοτρόφος. Έχουμε πονέσει π[άρα πολύ με αυτό το θέμα. Οι ζωοτροφές κάθε βδομάδα αυξάνονται κατά 1 λεπτό", είπε αρχικά.
"Δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να παραδώσουμε τις παραγγελίες. Εμείς έχουμε ένα τόνο γάλα ημερησίως, και έχουμε λιγότερο αυτή τη στιγμή, βγάζουμε και λιγότερο προϊόν", πρόσθεσε ο κ. Βακόνδιος.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr