Follow us

Σόιμπλε: Το εφεδρικό πακέτο πρέπει να έχει συγκεκριμένα μέτρα

Σε κλοιό αντιφατικών δηλώσεων Ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων ξεκίνησε στις 16:00 η κρίσιμη συνεδρίαση των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σόιμπλε: Το εφεδρικό πακέτο πρέπει να έχει συγκεκριμένα μέτρα

Με το «καλημέρα» και τις δηλώσεις τους καθώς προσέρχονταν για την συνεδρίαση του Eurogroup οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι «γείωσαν» περαιτέρω τις προσδοκίες της Αθήνας ενώ πριν τη συνεδρίαση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε έναν μακρό τετ α τετ με τον Β. Σόιμπλε και τον Γ.Ντάισελμπλουμ.

Σόιμπλε: Το εφεδρικό πακέτο πρέπει να έχει συγκεκριμένα μέτρα
Προβληματισμένος ο έλληνας ΥΠΟΙΚ

Παρόντες στο Eurogroup για λογαριασμό της Κρ.Λαγκάρντ και του ΔΝΤ ο Πολ Τόμσεν και η Ντέλια Βελκουλέσκου.

Τόμσεν και Βελκουλέσκου στη μοναδική ίσως χαμογελαστή πόζα
Τόμσεν και Βελκουλέσκου στη μοναδική ίσως χαμογελαστή πόζα

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται δημοσίευμα του ΜΝΙ, η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup πρόκειται να είναι σχετικά σύντομη, με το ανακοινωθέν που αναμένεται να εκδοθεί να προσδιορίζει τα επόμενα βήματα στις συζητήσεις για το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Eurogroup θα συνδέσει την εφαρμογή με την εκταμίευση της δόσης.

Ο Ευ.Τσακαλώτος με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ
Ο Ευ.Τσακαλώτος με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ

Σόιμπλε: Το πακέτο εφεδρικών μέτρων πρέπει να είναι συγκεκριμένο

O γερμανός υπουργός Οικονομικών στις δηλώσεις του είπε ότι αναμένει σήμερα «κάποια πρόοδο για την Ελλάδα» και κάρφωσε τους πάντες λέγοντας «κάποιος πρέπει να είναι ειλικρινής απέναντι στην Ελλάδα για τη φιλοσοφία των πακέτων διάσωσης».

Σόιμπλε: Το εφεδρικό πακέτο πρέπει να έχει συγκεκριμένα μέτρα - εικόνα 4

Το πακέτο εφεδρικών μέτρων πρέπει να τεθεί με συγκεκριμένους όρους, σημείωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε λογική προσέγγιση προς την Ελλάδα την πρόταση για εφεδρικό πακέτο και πρόσθεσε πως παρότι δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία στο σημερινό Eurogroup, είναι αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα εντός του μήνα.

Αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε πως πριν τις συζητήσεις για το χρέος απαιτείται μια ανάλυση της βιωσιμότητάς του.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, ενώ σημείωσε πως δεν θα ληφθούν σήμερα τελικές αποφάσεις.

Κάποιος πρέπει να είναι πιο ειλικρινής απέναντι στον ελληνικό λαό για τη φιλοσοφία των πακέτων διάσωσης: Αυτή είναι να τον βοηθήσουμε να ξανασταθεί στα πόδια του, ανέφερε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε: Είναι ένα δύσκολο μονοπάτι για την Ελλάδα, ωστόσο οι Ελληνες πολιτικοί πρέπει να τηρήσουν όσα συμφώνησαν. Η Ελλάδα έχει δεχθεί αλληλεγγύη, η Γερμανία ήταν σίγουρα μία από τις πιο γενναιόδωρες χώρες.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι στο παρελθόν κινήθηκε λανθασμένα.

Στο επόμενο Eurogroup «στέλνει» τις αποφάσεις για χρέος ο Ντάισελμπλουμ

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ «έστειλε» το θέμα του χρέους στο επόμενο Eurogroup.

«Θα συζητήσουμε το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει. Είναι η πρώτη συζήτηση δεν αναμένω τελικά συμπεράσματα για αυτό», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup παραπέμποντας ουσιαστικά στο προγραμματισμένο Eurogroup της 24ης Μαϊου.

«Θα επανέλθουμε μετά από περισσότερη τεχνική εργασία που πρέπει να γίνει στο Eurogroup στις 24 Μαίου» είπε χαρακτηριστικά.

Επιβεβαίωσε ότι το Βερολίνο δεν είναι και πολύ θερμό για το θέμα του χρέους λέγοντας «Οι Γερμανοί είναι απρόθυμοι (...) Θα μιλήσουμε γι' αυτό μαζί τους».

Αναφερόμενος στο εφεδρικό πακέτο μέτρων, σημείωσε ότι αυτό θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν ο ελληνικός προϋπολογισμός ξεφεύγει από τους στόχους.

Ερωτηθείς για τις διαφορές ανάμεσα στους Θεσμούς, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως αυτές αφορούσαν την αξιολόγηση των συνεπειών των προτάσεων, με το ΔΝΤ είναι λίγο πιο συντηρητικό. Για αυτό σχεδιάσαμε τον μηχανισμό εφεδρικών μέτρων, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Τα εφεδρικά μέτρα πρέπει να είναι συγκεκριμένα

Απαισιόδοξες" χαρακτηρίζει τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χ-Γ Σέλλινγκ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Όπως τόνισε, στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθούν τα προληπτική μέτρα για την Ελλάδα, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Δήλωσε δε ότι τα προληπτικά μέτρα θα πρέπει να είναι «συγκεκριμένα».

Ερωτηθείς μάλιστα για την προοπτική να συζητηθεί το ελληνικό χρέος και η πιθανή ελάφρυνση του, ο κ. Σέλινγκ απάντησε: «Απολύτως όχι». «Κανένας δε θέλει να επαναληφθεί το καλοκαίρι του 2015. Η παραίτηση Φάιμαν δεν αλλάζει την στάση της Αυστρίας», ανέφερε.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις αναφερόμενος στο θέμα του ελληνικού χρέους έδειξε τα «αφεντικά».

«Η ελάφρυνση χρέους είναι ένα θέμα που μένει να αποφασιστεί από τους πιστωτές και όχι την Κομισιόν» ανέφερε ο κ. Ντομπρόφκις αδειάζοντας μερικώς και τον Ζ..Κλ. Γιουνκέρ.

Μοσκοβισί: Στη σωστή κατεύθυνση η ελληνική πρόταση για τα εφεδρικά μέτρα

Η ελληνική πρόταση για τα λεγόμενα εφεδρικά μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα.

Ο Τσακαλώτος συνομιλεί με τον Π. Μοσκοβισί
Ο Τσακαλώτος συνομιλεί με τον Π. Μοσκοβισί

«Όλοι αναγνωρίζουμε ότι έχει γίνει ουσιαστική πρόοδος, η Ελλάδα κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί και πρόσθεσε πως η συζήτηση των υπουργών Οικονομικών θα επικεντρωθεί σε δύο σημεία. Πρώτον τα εφεδρικά μέτρα και δεύτερον το θέμα του χρέους. Αναφερόμενος στο πρώτο ζήτημα, ο ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε πως η Κομισιόν πιστεύει ότι η πρόταση της Ελλάδας είναι σε καλό πνεύμα. Η πρόταση αυτή μπορεί σίγουρα να βελτιωθεί, είναι όμως είναι σε σωστή κατεύθυνση, τόνισε.

«Ελπίζω να έχουμε μια θετική συνάντηση, εποικοδομητική, για να πάμε γρήγορα σε συνολική συμφωνία που είναι αναγκαία», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.Όπως είπε στη σημερινή συνεδρίαση μπορεί να μην ληφθούν αποφάσεις αλλά είναι σημαντικό βήμα για την επιβεβαίωση της κοινή μας βούληση. Αναφερόμενος στο θέμα των μεταρρυθμίσεων που έχει κάνει η Ελλάδα, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε πως έχουν γίνει πολλά. Τα 2 ν/σ που ψηφίστηκαν χθες αποτελούν σημαντικά βήματα ενός μεγάλου πακέτου. Πρέπει σήμερα να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια που έχει γίνει, ελπίζω να θέσουμε το πλαίσιο για μια συνολική συμφωνία, κατέληξε.

O ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί
O ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί

Από τη μεριά του, ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λούις ντε Γκίντος ελπίζει ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα βρεθεί τρόπος για τον συγκερασμό των απόψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, προσθέτοντας ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος».

Βρισκόμαστε κοντά στη συμφωνία λέει έλληνας αξιωματούχος μετά το EWG

Πιο κοντά στην εξεύρεση συμβιβαστικής συμφωνίας στο πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, βρίσκονται Αθήνα και δανειστές, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του EuroWorking Group που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί για να προετοιμάσει το έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο εν λόγω αξιωματούχος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί.

Τι είπαν οι άλλοι υπουργοί της ευρωζώνης

Είναι ενδεικτικό πάντως ότι η προσέλευση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την Ελλάδα ξεκίνησε πολύ νωρίς.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) πέρασε την είσοδο του κτιρίου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. «Τι περιμένετε από το σημερινό Eurogroup;» ρώτησαν τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών οι δημοσιογράφοι και ο κ. Σαπέν απάντησε χωρίς να το πολυσκεφτεί: «Τα καλύτερα!». Λίγο μετά ακολούθησαν ο Ισπανός υπ. Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος και ο Ιταλός ομόλογος του Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο είναι από απίθανο έως εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει απόφαση στο σημερινό Eurogroup αφού η χθεσινή ψήφιση του ν/σ στην Ελληνική Βουλή δεν είναι αρκετή για να προσφέρει στην κυβέρνηση το «πράσινο φως» για τη ρύθμιση του χρέους και την εκταμίευση της επόμενης δόσης».

Το μήνυμα Ρέγκλινγκ για τα επιτόκια

Στο παρά πέντε της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ έστειλε μήνυμα ότι δεν συμφωνεί με το «κλείδωμα» των σημερινών κυμαινόμενων ελληνικών επιτοκίων δανεισμού .

Η Deutshe Welle περιγράφοντας με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την κατάσταση σημειώνει ότι ο Β. Σόιμπλε στο σημερινό Eurogroup θα είναι «(σχεδόν) μόνος εναντίον όλων» αφού «αυτοπαγιδεύτηκε στην επιμονή του να παραμείνει το ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα» την ίδια ώρα που το Ταμείο αλλά και η πλειοψηφία των εταίρων του ζητά να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Το κακό για τη χώρα είναι ότι πλησιάζει ο κρίσιμος Ιούλιος και το «φάντασμα» μιας ακόμη χρηματοδοτικής ασφυξίας και ενός πισωγυρίσματος στο δρόμο προς την έξοδο από την κρίση είναι κάτι παραπάνω από ορατό.

Νωρίτερα, αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε στο Reuters ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα τις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση (reprofiling) του ελληνικού χρέους, ώστε να καταστεί διαχειρίσιμο τα κόστη εξυπηρέτησης. Η συζήτηση θα ξεκινήσει παρά τις αντιδράσεις της Γερμανίας, που θεωρεί ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σημείωσε η ίδια πηγή.

O πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε
O πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε

Βερολίνο: Πρώτα αξιολόγηση, μετά χρέος

Προτού υπάρξει η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση χρέους, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Ζάιμπερτ.

Όπως ανέφερε, υπάρχει μια ξεκάθαρη διαδικασία για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων, περιλαμβανομένης της αξιολόγησης του προγράμματος, και αυτή η διαδικασία βρίσκετια σε εξέλιξη.

Κατά τον ίδιο, υπάρχει η πιθανότητα να συζητηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους μετά την αξιολόγηση, ξεκαθάρισε όμως παράλληλα πως δεν είναι δυνατό ένα «κούρεμα» επί του ονομαστικού χρέους της Ελλάδας.



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πώς θα γιορτάσει η Αθήνα τον ερχομό του 2026

Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου στην πρωτεύουσα, η οποία θα κινηθεί σε εορταστικούς ρυθμούς με δωρεάν εκδηλώσεις και events για μικρούς και μεγάλους.

ΕΦΥΓΑΝ 10 ΤΡΑΚΤΕΡ 31 Δεκ 2025 | 18:26

"Ρήγμα" στο μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Αποχώρησε ομάδα αγροτών - Δεν θέλουν διάλογο με την κυβέρνηση

Οι εν λόγω αγρότες θα συγκεντρωθούν στη Νέα Τρίγλια όπου θα συντονιστούν με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Μπλόκων που θα συνεδριάσει την Κυριακή

ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η PLAN B 31 Δεκ 2025 | 10:00

Κυρώσεις και πρόστιμα για τα μπλόκα εξετάζει η κυβέρνηση - Την Κυριακή οι αποφάσεις των αγροτών

Το μείζον ζητούμενο είναι να προκύψει άρση του αδιεξόδου, προκειμένου οι δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 31 Δεκ 2025 | 08:22

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα η Καρυστιανού -Το άρθρο 86, η δίκη των Τεμπών και η "δύσκολη" Β. Ελλάδα

Η κ. Καρυστιανού ποτέ δεν έκρυψε ότι προέρχεται από συντηρητική οικογένεια, με τη δικηγόρο της και στενή της συνεργάτιδα, να έχει επιχειρήσει την είσοδό της στην πολιτική με τη Νίκη το 2023.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 30 Δεκ 2025 | 20:50

Σκληραίνουν τη στάση τους αγρότες και κυβέρνηση: Ο "εμφύλιος" στα μπλόκα και το plan B με πρόστιμα στα τρακτέρ

Αποφασισμένοι να κάνουν... Φώτα στους δρόμους οι αγρότες - Εξετάζει σχέδιο κυρώσεων η κυβέρνηση για να σπάσει τα μπλόκα μετά τις γιορτές

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ 30 Δεκ 2025 | 12:00

Ποια αγροτικά μπλόκα άνοιξαν από σήμερα, πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί - "Δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ", διαμηνύει η κυβέρνηση

Σε κρίσιμη καμπή οι αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την επικράτεια - Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πανελλαδική σύσκεψη του ερχόμενου Σαββάτου.

ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ 30 Δεκ 2025 | 09:13

Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τα αγροτικά μπλόκα - Αυξάνεται η δυσφορία της κοινωνίας

Ουσιαστικά, τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβερνητική έδρα προσκαλείται να ισορροπήσει επάνω σε μία λεπτή γραμμή.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 29 Δεκ 2025 | 11:12

Γεωργιάδης κατά πάντων: "Αδιάφορα αριστεροκρατούμενα σχήματα το δικαστήριο της Χάγης" - Στήριξη από Πλεύρη

"Δεν είναι θέση της κυβέρνησης" η άποψή μου για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας

ΕΝΔΧΟΜΕΝΟ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 Δεκ 2025 | 08:42

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Στις 16:00 τα μπλόκα κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο - Κλείνουν και παράδρομοι

Σε αποκλεισμό παρακαμπτήριων δρόμων στη Νίκαια και νέο κλείσιμο των δύο ρευμάτων στα Μάλγαρα προχωρούν οι αγρότες - Ενδεχόμενο πανελλαδικής σύσκεψης το Σάββατο.

29 Δεκ 2025 | 06:15

Σε αδιέξοδο το μπρα ντε φερ κυβέρνησης-αγροτών: Οι νέες πληρωμές των 600 εκατ. ευρώ και οι "ρωγμές" στα μπλόκα

Μέχρι ώρας η κατάσταση φαίνεται στάσιμη, με μόνη…παραφωνία την δήλωση κάποιων αγροτών που παίρνουν μέρος σε 18 μπλόκα, οι οποίοι επιθυμούν την επίσπευση του διαλόγου.

«ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ» 28 Δεκ 2025 | 13:26

Μαρινάκης: "Όλο και περισσότεροι αγρότες θέλουν διάλογο - Να μπει τέλος στην παρωχημένη λογική της αντιπαράθεσης"

"Ικανοποιείται η συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων" τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - "Οι πληρωμές προχωράνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα"

Η ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ 27 Δεκ 2025 | 16:45

Εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων από 18 μπλόκα: Ανοιχτοί στον διάλογο με την κυβέρνηση - Οι προϋποθέσεις

"Επιβάλλεται η άμεση επίλυση προβλημάτων ζωτικής σημασίας", αναφέρουν μετά τη συνάντησή τους οι εκπρόσωποι από 18 μπλόκα της χώρας

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 26 Δεκ 2025 | 08:15

Το κόμμα Καρυστιανού "ρυθμιστής" των εκλογών - Οι προκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου το 2026

Στο Μέγαρο Μαξίμου τελούν εν αναμονή των νέων σχημάτων που έχουν προαναγγελθεί, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τη Μαρία Καρυστιανού

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 23 Δεκ 2025 | 10:26

Ν. Ανδρουλάκης: Αγωνία της ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία - Λειτουργεί με σκοτεινούς όρους [βίντεο]

"Επιθυμία μας είναι να κάνουν οι αγρότες Χριστούγεννα στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους, αλλά το μαχαίρι και το πεπόνι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού", δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 22 Δεκ 2025 | 07:16

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ - Άμυνα και ενέργεια στο επίκεντρο των επαφών

Ο Κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 Δεκ 2025 | 18:11

Κυριάκος Πιερρακάκης: Στην πρώτη του συνεδρίαση υπουργών Οικονομικών της G7 ως πρόεδρος του Eurogroup

Ο Έλληνας υπουργός μετείχε στην τελευταία συνεδρίαση των υπουργών της G7 για το 2025

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 19 Δεκ 2025 | 17:41

Κριτική Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτεθειμένο στους αγρότες το ΠΑΣΟΚ - Καταψήφισε τις πληρωμές

Ο κ. Μαρινάκης διερωτάται για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ είπε όχι στη νομοθετική παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν περισσότερα χρήματα οι νόμιμοι δικαιούχοι

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Δεκ 2025 | 16:43

Αγρότες: Η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - Ποια υλοποιούνται, ποια δεν γίνεται να επιλυθούν

16+4 αιτήματα αγροτών υλοποιούνται ή βρίσκονται υπό επεξεργασία για να βρεθεί λύση αναφέρουν πηγές του ΥΠΑΑΤ - Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν

ΒΟΥΛΗ 19 Δεκ 2025 | 13:43

Στέφανος Παραστατίδης: "Αν ομολογείτε ότι αδυνατείτε να αντισταθείτε στη διαφθορά, παραιτηθείτε"

"Νομοθετείτε την αβεβαιότητα" τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης εξαπολύοντας βολές για τη μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ 19 Δεκ 2025 | 07:36

Επιμένουν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά θα ανοίξουν οι δρόμοι για τις γιορτές - Ανακούφιση στην κυβέρνηση

Ανοιχτοί δρόμοι από τους αγρότες, αναδίπλωση στο σχέδιο για τα ΕΛΤΑ. Οι κινήσεις της κυβέρνησης.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18 Δεκ 2025 | 23:09

ΠΑΣΟΚ: Η σιωπή της κυβέρνησης στις αποκαλύψεις στη δίκη του Predator είναι αποκαλυπτική της ενοχής της

Για το Predator "αποδεικνύεται κόλαφος για τη συγκάλυψη του σκανδάλου εκ μέρους της κυβέρνησης", σημειώνει το ΠΑΣΟΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 18 Δεκ 2025 | 11:47

Μιλένα Αποστολάκη για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Τροπολογία χωρίς διάλογο - Εγκλωβίζει τους δανειολήπτες

"Ανέγγιχτες οι απαιτήσεις των funds" σχολιάζει η Μιλένα Αποστολάκη προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση καλεί τους καταναλωτές να σηκώσουν τα βάρη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 18 Δεκ 2025 | 06:45

Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Η λάθος πληρωμή τορπίλισε τον διάλογο - Σήμερα οι αποφάσεις

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει το Πανελλαδικό όργανο στις Σέρρες για να ληφθούν οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα.

ΑΥΡΙΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17 Δεκ 2025 | 06:36

Παραχωρήσεις για να σπάσει το μέτωπο των αγροτικών μπλόκων - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Το κυβερνητικό στρατόπεδο προχωρά σε περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που βάζει στο τραπέζι για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 16 Δεκ 2025 | 09:23

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, κλείνουν και τελωνεία

Οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα 15:00 - 17:00 σε ολικό αποκλεισμό και των παραδρόμων

16 Δεκ 2025 | 06:30

Να σπάσει το μέτωπο των "σκληρών" θέλει η κυβέρνηση - Μικρές υποχωρήσεις για να προσέλθουν σε διάλογο οι αγρότες

Μετά τα συνεχή καλέσματα σε διάλογο από την πλευρά του Μαξίμου, και το "όχι" στο προσκλητήριο Μητσοτάκη για ραντεβού χθες, έγινε ένα ακόμη βήμα από την κυβέρνηση.

"ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΧΩΡΑ" 15 Δεκ 2025 | 11:51

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ αλλά με πτώση 1,5% σε έναν μήνα - Πρόσωπα της χρονιάς Μητσοτάκης, Πιερρακάκης, Τσίπρας

Η ΝΔ λαμβάνει το 23,7% στην πρόθεση ψήφου - Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός του 2025 λέει το 40,6%.

ΣΗΜΕΡΑ 15 Δεκ 2025 | 06:40

Αγροτικά μπλόκα: Διάλογο χωρίς τελεσίγραφα θέλει η κυβέρνηση - "Κοστολογούμε τα αιτήματα"

Λίγες ώρες έμειναν για τις αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων αλλά και των μετακινήσεων των εκδρομέων για τις γιορτές.

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 14 Δεκ 2025 | 10:50

Γ. Βαρουφάκης: Το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη είναι ο Τσίπρας - Δειλός, καθαρά εκμεταλλευτικός ο προϋπολογισμός

Εξαπέλυσε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι είναι "το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη"

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 07:53

Φωτιές από τις κουμπαριές της Κρήτης: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες και το ραντεβού

Η κυβέρνηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για….πουγκιά με δώρα.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 Δεκ 2025 | 22:56

Σκληρή κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου: "Έχετε το μονοπώλιο της τοξικότητας" - "Δεν πρέπει να χαίρεστε αλλά να ντρέπεστε"

"Εμείς είχαμε 1,76 δισεκατομμύρια. Αν είχαμε 1,77, μαντέψτε: θα το δίναμε. Εκτός αν πας να φορολογήσεις κάποιους", είπε προς τον κ. Φάμελλο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 12 Δεκ 2025 | 20:49

Κυριάκος Πιερρακάκης: "Πρωτίστως νίκη της πατρίδας η εκλογή μου στο Eurogroup" - Η πρώτη ομιλία του στη Βουλή

Όπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης η επιτυχία στο Eurogroup είναι εθνική, είναι μιας Ελλάδας που άντεξε.

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 12 Δεκ 2025 | 17:44

Επίθεση Πολάκη σε Πιερρακάκη: "Από την αυλή του Σημίτη, τακίμιασε με τον Μητσοτάκη - Πρέπει να αποτύχει στο έργο του"

Ο Παύλος Πολάκης εκφράζει τη διαφωνία του και με τον Δημήτρη Λιάκο, πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε "επιτυχία" την εκλογή Πιερρακάκη

ΜΕΡΑ25 12 Δεκ 2025 | 13:11

Βαρουφάκης για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: "Οι αυτοκρατορίες δίνουν τιμητικούς τίτλους σε υποταγμένους"

"Έτσι κάνουν οι αυτοκρατορίες: δίνουν τιμητικούς τίτλους σε υποταγμένους ως υπενθύμιση της ισχύος τους. Ο δικός μας τίτλος τιμής είναι το μίσος τους" σημειώνει ο Γ. Βαρουφάκης

«ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 12 Δεκ 2025 | 10:56

Τα διεθνή ΜΜΕ για την εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: "Η εκδίκηση της Αθήνας"

Τι γράφουν για τον νέο πρόεδρο του Eurogroup τα διεθνή πρακτορεία Reuters, Bloomberg, Le Monde, Les Echos, Associated Press, Financial Times, Euronews και Politico.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΣΟΚ 12 Δεκ 2025 | 09:23

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η εκλογή Πιερρακάκη ως επικεφαλής του Eurogroup αποτελεί εθνική και προσωπική επιτυχία

Η εκλογή Πιερρακάκη στη θέση του Προέδρου του Eurogroup, "σημαίνει οι εταίροι μας στην Ευρωζώνη δηλώνουν έτοιμοι να μελετήσουν τα μαθήματα που διδάσκει η ελληνική κρίση"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 12 Δεκ 2025 | 07:17

Eurogroup 10 χρόνια μετά: Από το ενδεχόμενο Grexit στην ανάληψη της προεδρίας με τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Τα οφέλη για τα ελληνικά συμφέροντα και οι προτεραιότητες στην ατζέντα Πιερρακάκη.

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ GREXIT 11 Δεκ 2025 | 22:45

Τι σηματοδοτεί η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup - Τα οφέλη για την Ελλάδα και η πολιτική συγκυρία

Η αλλαγή ηγεσίας στο Eurogroup, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη επικεφαλής, έρχεται σε μια περίοδο που φέρνει νέες προκλήσεις

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ 11 Δεκ 2025 | 22:33

Συγχαρητήρια και από ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη για το Eurogroup: Θετική εξέλιξη για τη χώρα

"Η εκλογή ενός Έλληνα αξιωματούχου στο υψηλό αξίωμα του Προέδρου του Eurogroup είναι μια αδιαμφισβήτητα σημαντική και θετική εξέλιξη για τη χώρα"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ EUROGROUP 11 Δεκ 2025 | 20:27

Κυρ. Πιερρακάκης: Στόχος μια ομάδα ενωμένη - Η Ελλάδα άντεξε, πριν 10 χρόνια συζητούσαμε για Grexit - Οι πρώτες δηλώσεις

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έστειλε μήνυμα συνεργασίας και υπογράμμισε ότι "σε αυτό θα επικεντρωθώ"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Δεκ 2025 | 19:17

Τσίπρας: "Εγκληματίες είναι όσοι ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όχι οι αγρότες"

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι εγκληματίες δεν είναι όσοι έχουν υποστεί αδικίες, αλλά εκείνοι που ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 11 Δεκ 2025 | 18:23

Ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Ημέρα υπερηφάνειας για τη χώρα", λέει ο Μητσοτάκης

Νέος πρόεδρος του Eurogroup εξελέγη ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 11 Δεκ 2025 | 16:55

Eurogroup: Αντίστροφη μέτρηση - Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα ψηφίσει Πιερρακάκη

Η Γερμανία θα ψηφίσει υπέρ του Έλληνα υποψηφίου για το Eurogroup, Κυριάκου Πιερρακάκη

11 Δεκ 2025 | 13:52

Πώς εκλέγεται ο πρόεδρος του Eurogroup - Η πρωτότυπη διαδικασία και γιατί ο Πιερρακάκης είναι το "φαβορί"

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι υποψήφιος με αντίπαλο τον Βέλγο ομόλογό του

ΑΜΦΙΡΡΟΠΗ ΜΑΧΗ 11 Δεκ 2025 | 11:53

Κυριάκος Πιερρακάκης στους FT για τη "μάχη" στο Eurogroup: "Eυρωπαϊκό μάθημα η πρόσφατη εμπειρία της Ελλάδας"

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επιλέγουν τον νέο επικεφαλής τους - Μάχη μεταξύ του Κυριάκου Πιερρακάκη και του Βέλγου Βίνσεντ βαν Πέτεγκεμ.

ΑΝΑΛΥΣΗ 11 Δεκ 2025 | 08:04

Τι θα σημάνει για την Ελλάδα η εκλογή του Πιερρακάκη σε πρόεδρο του Eurogroup - Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Την επίσημη επιστροφή της Ελλάδας στην πρώτη "ταχύτητα" της Ευρώπης, θα σηματοδοτήσει η προσπάθεια του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Δεκ 2025 | 07:21

Ανδρουλάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη μας - Δεν πήγα στα μπλόκα για να χαϊδέψω αυτιά

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, σχολιάζοντας ότι "έχει ανέβει το κόστος για φυτοφάρμακα, ζωοτροφές και ιατρικές υπηρεσίες".

ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 11 Δεκ 2025 | 06:35

Το αγροτικό μέτωπο ταράζει τη ΝΔ: "Μας κοροϊδεύετε;" - Ηλεκτρισμένο το κλίμα στους βουλευτές

Η ασφυκτική πίεση που νιώθουν οι βουλευτές της περιφέρειας από αγρότες και κτηνοτρόφους, εκτονώθηκε χθες στην "γαλάζια" σύσκεψη στην οδό Πειραιώς.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 10 Δεκ 2025 | 12:56

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τους αγρότες και τις πληρωμές τους

Στην έκτακτη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας, και η προσωρινή ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Δεκ 2025 | 12:49

ΠΑΣΟΚ: Το Ταμείο Ανάκαμψης και η "λίστα της χαμένης ευκαιρίας"

"Η κυβέρνηση κρύβεται και οφείλει να εξηγήσει" τονίζει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη λίστα 135 μέτρων που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψη

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 10 Δεκ 2025 | 11:57

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις πληρωμές των αγροτών - Αναμένονται ανακοινώσεις

Η σύσκεψη για τα ζητήματα του αγροτικού τομέα γίνεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" 10 Δεκ 2025 | 11:32

Γιατί ειδικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου - Περισσότερο από την παρέμβαση Καραμανλή

Η παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση της εφημερίδας "Δημοκρατία" που ενόχλησε την κυβέρνηση, περισσότερο από την ομιλία Καραμανλή.

EUROGROUP 10 Δεκ 2025 | 11:27

Bloomberg: Ευκαιρία ευρωπαϊκής αποκατάστασης της Ελλάδας μια εκλογή Πιερρακάκη στο τιμόνι του Eurogroup

Στην ψηφοφορία της Πέμπτης, ο κ. Πιερρακάκης θα αναμετρηθεί με τον Βίνσεντ βαν Πετεχέμ, για το αξίωμα του προέδρου του Eurogroup.

"ΜΠΑΡΟΥΤΙ" Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 06:40

"Μύλος" με το αγροτικό: Η παρέμβαση της δικαιοσύνης, η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ και τα "γαλάζια" καρφιά εκ των έσω

Το "μπαρούτι" που μυρίζει εδώ και μέρες μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ 09 Δεκ 2025 | 13:06

Θ. Κοντογεώργης για αγρότες: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο, αρκεί να υπάρχει πανελλαδική εκπροσώπηση

Για το αγροτικό ο Θ. Κοντογιώργης ξεκαθάρισε ότι "το κράτος θα κάνει τη δουλειά του, η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της με την ευαισθησία και τη νηφαλιότητα που χρειάζεται".

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ 09 Δεκ 2025 | 06:46

Πέρασαν την "κόκκινη γραμμή" οι αγρότες στην Κρήτη - Σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση

Σε τεντωμένο σκοινί που είναι έτοιμο να σπάσει βρίσκονται κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στην Κρήτη, που άνοιξαν τον χορό του σχηματισμού δικογραφιών.

08 Δεκ 2025 | 06:45

Στην κόψη του ξυραφιού η σύγκρουση των αγροτών με την κυβέρνηση - Πυρά και από Σαμαρά-Καραμανλή

Με κλείσιμο και των παρακαμπτήριων οδών αλλά και λιμανιών κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, δηλώνοντας ότι δεν κάνουν βήμα πίσω.

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 19:47

Το 2025 του Κυριάκου Μητσοτάκη σε στιλ... wrapped video - Η ανάρτησή του

Η ανασκόπηση του πρωθυπουργού είναι στο στιλ του Spotify Wrapped , της ανασκόπησης της χρονιάς που είναι viral τις τελευταίες ημέρες

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 06 Δεκ 2025 | 08:19

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Αλλάζει ύφος και πρόσωπα η ΝΔ - Συνάντηση με Ερντογάν και... εκλογές

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να κινηθεί με αφορμή το προεκλογικό έτος 2026

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ 05 Δεκ 2025 | 09:18

Αγροτικά μπλόκα: Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση - Τέλος Δεκεμβρίου οι πληρωμές

Όσο καθυστερεί η καταβολή των επιδοτήσεων, τόσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση καθώς τα οικονομικά προβλήματα των έντιμων αγροτών είναι υπαρκτά.

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 04 Δεκ 2025 | 20:58

Μητσοτάκης για Δικαιοσύνη: "Κάποιοι έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα - Τελικά οι αλλαγές αγκαλιάστηκαν"

"Όταν παρουσιάσαμε τον νέο δικαστικό χάρτη κάποιοι έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

04 Δεκ 2025 | 18:17
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Δεκ 2025 | 21:43

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας"

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, "αντί να μπει σε όλο αυτόν τον κόπο, θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των διασπάσεών του"

ΗΠΙΟΙ ΤΟΝΟΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ 03 Δεκ 2025 | 06:58

Η κυβέρνηση "θυσιάζει" Χασάπη και Σεμερτζίδου για να εξευμενίσει τους αγρότες - Σήμα για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

Βαθαίνει το χάσμα κυβέρνησης-αγροτών με τους δεύτερους να αποφασίζουν ενίσχυση των μπλόκων αλλά και την δημιουργία νέων - Η κυβέρνηση προειδοποιεί.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ 02 Δεκ 2025 | 06:34

Κλιμακώνεται η κόντρα κυβέρνησης-αγροτών - "Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο των δρόμων"

Bήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν να ενισχύσουν περαιτέρω τα μπλόκα τους.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 01 Δεκ 2025 | 17:06

Τσουκαλάς: Στηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών - Aντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με εμπαιγμό

"Τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος που είναι εύλογα και δίκαια, αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με εμπαιγμό", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 29 Νοε 2025 | 09:39

Τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητα Πιερρακάκη για την προεδρία του Eurogroup

Η Ελλάδα και ο κ. Πιερρακάκης προβάλλουν ως η χώρα και ο άνθρωπος που εφαρμόζουν όλες τις ορθές πρακτικές, οι οποίες για τα περισσότερα κράτη μέλη της Ένωσης βρίσκονται ακόμη στα χαρτιά.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 29 Νοε 2025 | 08:29

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Φραπές και η "κουμπαριά" με τον Μητσοτάκη άναψαν φωτιές - Απειλητική ανάρτηση κατά Ανδρουλάκη

Το Μέγαρο Μαξίμου αποκαλεί τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ "τρολ" του διαδικτύου και η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί απαντήσεις για όσα ακούγονται να λέει ο Γιώργος Ξυλούρης στις επισυνδέσεις.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 28 Νοε 2025 | 21:17

Eurogroup: Στις 11 Δεκεμβρίου η εκλογή νέου προέδρου - Οσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ο πρόεδρος του Eurogroup είναι εν ενεργεία υπουργός Οικονομικών και συνεχίζει να ασκεί κανονικά τα εθνικά του καθήκοντα.

ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 28 Νοε 2025 | 18:57

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας από τους δύο υποψηφίους για να αντικαταστήσουν τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών, Πασκάλ Ντόναχιου

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 14:15

Bloomberg: Ο Πιερρακάκης ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup

Η ανακοίνωση πρόκειται να γίνει τις επόμενες ώρες, καθώς στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) εκπνέει η προθεσμία της υποβολής υποψηφιοτήτων.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 06:51

Παράθυρο Μητσοτάκη για νέες παροχές μέχρι τις κάλπες - Καυγάς με Ανδρουλάκη για "Φραπέ" και ΟΠΕΚΕΠΕ

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το μεταρρυθμιστικό τέμπο της κυβέρνησης έχει "κάτσει" έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 25 Νοε 2025 | 06:30

Πώς διάβασε το Μαξίμου το βιβλίο Τσίπρα: "Για όλα τα λάθη έφταιγαν οι άλλοι και ποτέ ο ίδιος"

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα βγήκε στην κυκλοφορία χθες και οι προπαραγγελίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 24 Νοε 2025 | 07:35

Το "τέρας" της ακρίβειας κυνηγάει την κυβέρνηση - Συναγερμός και για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ανέδειξαν την ακρίβεια ως πρώτο πρόβλημα των νοικοκυριών - Κυβερνητικά στελέχη "προμοτάρουν" συνεχώς τα μέτρα της ΔΕΘ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Νοε 2025 | 12:01

Π.Μαρινάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Βορίδης, ναι το λέω, δικαιώθηκε σε όλα τα επίπεδα, και πολιτικά και ποινικά

"Εμείς, πριν την ευρωπαϊκή εισαγγελία, στείλαμε 5.200 ΑΦΜ στη δικαιοσύνη. Κάναμε δεκάδες χιλιάδες διασταυρωτικούς ελέγχους και μπλοκαρίσματα ΑΦΜ"

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 21 Νοε 2025 | 23:47

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την υπόθεση των υποκλοπών

Συγκεκριμένα, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά εξαπέλυσαν ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για συγκάλυψη.

ΑΛΛΑΓΗ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ 21 Νοε 2025 | 06:08

"Μίλησαν" τρεις νέες δημοσκοπήσεις: Τα ευρήματα, τα καμπανάκια και τα νέα κόμματα

Οι διαπιστώσεις των πολιτών χτυπούν τις καμπάνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 20 Νοε 2025 | 15:25

Πιερρακάκης για τα δημοσιεύματα περί διαδοχής στο Eurogroup: Εξαιρετικά τιμητική, αλλά πρόωρη η συζήτηση

. Όπως δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης "οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι εξαιρετικά πρόωρη".

ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 20 Νοε 2025 | 12:38

Politico για νέο επικεφαλής του Eurogroup: Tο φαβορί από το Βέλγιο και η "πολύ θετική εντύπωση" του Κυριάκου Πιερρακάκη

"Η Ελλάδα βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της και ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας υπουργός που έχει αφήσει πολύ θετική εντύπωση", σημειώνει το Politico.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 20 Νοε 2025 | 10:12

Χατζηδάκης: Πράσινο φως από την Κομισιόν για τις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ- Σε 10 ημέρες οι καταβολές

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε, ότι "επειδή εφαρμόζουμε το νέο σύστημα, θα περισσέψουν χρήματα και αυτά δεν θα γυρίσουν στις Βρυξέλλες".

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Νοε 2025 | 07:36

Με σκιάχτρο τον Τσίπρα η επίθεση της κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ: "Οταν πατάς σε δύο βάρκες, πέφτεις στη μέση"

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως το σύνθημα "το είπαμε το κάναμε" θα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 19 Νοε 2025 | 16:31

Financial Times: Πιθανόν να είναι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μακής Κεραυνός, αναλαμβάνει προσωρινά τα καθήκοντα προέδρου του Eurogroup έως ότου εκλεγεί ο διάδοχος του Ιρλανδού Πάσκαλ Ντόναχιου

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ 19 Νοε 2025 | 07:21

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε "όχι" σε διπλές και τριπλές εκλογές - Κλείσιμο των μετώπων και ρελάνς με τα μέτρα της ΔΕΘ

Τα μέτωπα που προκαλούν δυσαρέσκεια και εκλογική "αιμορραγία" επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου

ΠΤΔ 18 Νοε 2025 | 06:40

Η προειδοποίηση Τασούλα για ακυβερνησία και οι αντιδράσεις - "Προβληματικό ο ΠτΔ να εμφανίζεται ως σχολιαστής δημοσκοπήσεων"

Ο ΠτΔ εκμυστηρεύθηκε στους συνομιλητές του αυτό που συζητείται έντονα μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2024, αλλά θα βρει απάντηση μετά τις εκλογές την άνοιξη του 2027.

ΕΚΛΟΓΕΣ... ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ 15 Νοε 2025 | 08:03

Μητσοτάκης: "Θα εξαντλήσω την 4ετία" -  Η... λάθος βελόνα του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρι Πότερ και ο χαρταετός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των μέτρων της ΔΕΘ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μοίρασε 1,7 δισ. ευρώ με το βλέμμα στραμμένο στην δημοσιονομική πειθαρχία

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 06:40

Στα μέτρα της ΔΕΘ ποντάρει η κυβέρνηση - Σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να επανα-λανσάρει τα μέτρα της ΔΕΘ, που θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον Ιανουάριο του '26 στην τσέπη όλων των μισθωτών.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 12 Νοε 2025 | 10:58

Μπουκώρος: Η επιστροφή του Γρηγόρη Δημητριάδη θα βοηθήσει στον συντονισμό της κυβέρνησης

"Ο Δημητριάδης είχε δείξει μια πολύ μεγάλη ικανότητα στο να περνάει τις κυβερνητικές γραμμές στους βουλευτές και την κοινωνία" είπε ο Χρήστος Μπουκώρος.

12 Νοε 2025 | 06:27

Οργή των αγροτών για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές - Επιχείρηση "κατευνασμού" από το Μέγαρο Μαξίμου

Οι αγρότες είναι στα "κάγκελα" εδώ και αρκετές εβδομάδες, καθώς δεν αρκούνται στις διαβεβαιώσεις, γιατί δεν τις πιστεύουν, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Νοε 2025 | 15:20

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση για τις αιτήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 10 Νοε 2025 | 11:09

Επιχείρηση "ζεστό χρήμα": Επίδομα 250€ και αυξήσεις στους συνταξιούχους, επίδομα θέρμανσης, επιστροφή ενοικίου

Οι ημερομηνίες για τις πληρωμές στους χαμηλοσυνταξιούχους, την επιστροφή ενοικίου, το επίδομα θέρμανσης και τις συντάξεις του Ιανουαρίου.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 10 Νοε 2025 | 07:21

Πόσο πιο κοντά στην ίδρυση του κόμματος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνέντευξη- διάγγελμα στον Αντέννα

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε την δική του πολιτική πλατφόρμα, με πατριωτικό πρόσημο και φιλελεύθερα χαρακτηριστικά στην οικονομία, με παρέμβαση του κράτους, η οποία όπως είπε, είναι αναγκαία.

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 08 Νοε 2025 | 08:11

"Ρεβάνς" Μητσοτάκη το... αμερικανικό διήμερο στο Ζάππειο - Οι σημαντικές συμφωνίες και η απάντηση στους "ψευτοπατριώτες"

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν για τη μεταφορά αμερικανικού LNG πιστοποιούν τον κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 06 Νοε 2025 | 19:02

Κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου για το πώς φορολόγησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - "Η υποκρισία και ο... Μίκι Μάους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε 77 καταστήματα ΕΛΤΑ", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Το Μαξίμου γνώριζε από τον Οκτώβριο", απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 05 Νοε 2025 | 20:03

Χατζηδάκης: Οι επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2026 - Παράδειγμα επιτυχίας η Ελλάδα

Ο Κωστής Χατζηδάκης έστειλε το μήνυμα για μεγαλύτερη σοβαρότητα στο πολιτικό σκηνικό, "διότι ό,τι χτίζεται με κόπο, μπορεί να γκρεμιστεί αρκετά εύκολα"

"ΜΥΛΟΣ" ΣΤΗ ΝΔ 05 Νοε 2025 | 07:55

ΕΛΤΑ: Ο CEO "ξηλώθηκε", αλλά τα ταχυδρομεία θα κλείσουν - "Βράζει" η ΚΟ της ΝΔ

Η παραίτηση Σκλήκα ήταν μονόδρομος, καθώς και ο ίδιος γνώριζε ότι μετά την θυελλώδη συνεδρίαση στην οποία παρέστη μέσω διαδικτύου, δεν θα μπορούσε να "σταθεί" στη θέση του.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ