Youth Empowered - The HoReCa Edition: Ολοκληρώθηκε 1ος κύκλος των upskilling & reskilling σεμιναρίων για νέους που δραστηριοποιούνται σε τουρισμό και εστίαση

Περισσότεροι από 560 συμμετέχοντες σε 8 διαφορετικά online seminars -10 υποτροφίες Bartending από την BarPhilosophy και 2 υποτροφίες για Front-End Development από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Tech Academy του Found.ation

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Youth Empowered_The Ho.Re.Ca.

Το Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης απασχολησιμότητας του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, υλοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα τον πρώτο κύκλο δωρεάν σεμιναρίων του Youth Empowered: The HoReCa Edition. Σκοπός της νέας ενότητας του προγράμματος είναι να υποστηρίξει τους νέους που απασχολούνται στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού και αναζητούν τρόπους να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους ή να αποκτήσουν νέες προκειμένου να ανταποκριθούν με δυναμικό τρόπο στις προκλήσεις της νέας εποχής.

Στις 28 - 30 Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 560 νέοι και νέες προερχόμενοι από τον κλάδο του HoReCa, έζησαν ένα τριήμερο με πλούσιο περιεχόμενο, σύγχρονες θεματικές, διαδραστικά workshops και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Στόχος των digital σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν εντελώς δωρεάν ήταν να προσφέρουν στους συμμετέχοντες νέες δεξιότητες μέσω upskilling και reskilling, ώστε να κάνουν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα στον κλάδο του HoReCa ή σε όποιον άλλο κλάδο τους ενδιαφέρει. Έμπειρα στελέχη από την αγορά εργασίας, ήταν εκεί ως μέντορες για να τους καθοδηγήσουν. Μέσω μίας σύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις και να αλληλοεπιδράσουν με τους μέντορες.

Youth Empowered - The HoReCa Edition: Ολοκληρώθηκε 1ος κύκλος των upskilling & reskilling σεμιναρίων για νέους που δραστηριοποιούνται σε τουρισμό και εστίαση

Επιπλέον των σεμιναρίων, το Youth Empowered: The HoReCa Edition πρόσφερε:

  • 10 υποτροφίες Bartending από την Barphilosophy, για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον κλάδο και τους bartenders που θέλουν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους, και
  • 2 υποτροφίες για Front-End Software Development από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Tech Academy του Foun.dation, για τους νέους που επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα της Πληροφορικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τάνια Γεωργουπλή, Community & Sustainability Lead της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: "Το Youth Empowered εξελίσσεται διαρκώς για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των νέων ανθρώπων και να τους δίνει τη δύναμη να κάνουν όλα όσα ονειρεύονται. Στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε εν μέσω Covid -19 στηρίζουμε τον κλάδο του HoReCa που έχει επηρεαστεί αρκετά και παράλληλα, μεταφέρουμε την εμπειρία και το περιεχόμενο του προγράμματος διαδικτυακά, με σκοπό να είμαστε ακριβώς όπου βρίσκονται και οι νέοι! Και φυσικά συνεχίζουμε να εξελίσσουμε το πρόγραμμα με νέες ενότητες και θεματικές ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις της νέας εποχής".

Youth Empowered_The Ho.Re.Ca. Edition_

Το Youth Empowered: The HoReCa Edition υλοποιείται με την στρατηγική συνεργασία της Workathlon που ειδικεύεται στην εύρεση προσωπικού για τον τουρισμό και την εστίαση και του οργανισμού Found.ation που διαθέτει μοναδική εμπειρία στον χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Youth Empowered_Ho.Re.Ca.

Όλη η εμπειρία από τα online σεμινάρια Youth Empowered: The HoReCa Edition είναι προσβάσιμη και διαδικτυακά μέσα από την ανανεωμένη ιστοσελίδα του προγράμματος www.youthempowered.gr. Σύντομα, θα είναι διαθέσιμο και το νέο application του προγράμματος, μέσω Google Play και App Store.

Youth Empowered: The HoReCa Edition | Θεματικές Ενότητες

Sales Skills

"Sales Skills: The Key to Success" από τον Γιώργο Πριφτάκη, Περιφερειακό Διευθυντή Πωλήσεων της Coca-Cola Τρία Έψιλον

Soft Skills

  • Πώς να γυρίσετε την πρόκληση σε δυνατότητα Q&A Session με την Κατερίνα Λαζαρίδου, πιστοποιημένη σύμβουλο καριέρας, ειδικά για συμμετέχοντες που, είτε λόγω της πανδημίας είτε λόγω άλλων κινήτρων, επιδιώκουν να αλλάξουν επαγγελματική πορεία.
  • Χτίσε σωστά & εύκολα την καριέρα σου. Pre - Recorded Video Session από τον Αίαντα Κατσαρό, HR Manager της Workathlon, για το πώς μπορεί να φτάσει κάποιος στο επαγγελματικό του όνειρο.

Digital Skills

  • Εισαγωγή στις τεχνικές του e-commerce, από τον Γιώργο Παρατσόκη, External Consultant του Found.ation, για την κατανόηση των βασικών τεχνικών του ηλεκτρονικού εμπορίου και τα οφέλη της χρήσης του.
  • Introduction to Coding, από τον Βάιο Καμινιώτη, Ιnstructor του Found.ation, επικεντρωμένο στις βασικές αρχές του προγραμματισμού, μέσα από το παιχνίδι Minecraft.
  • Content management with WordPress, από τον Bάιο Καμινιώτη, Ιnstructor του Found.ation, για τη δημιουργία και τη σωστή διαχείριση μιας προσωπική ιστοσελίδας ή ενός ιστολογίου.
  • Social Media and Digital Marketing for Businesses από τον Γιώργο Παρατσόκη, External Consultant του Found.ation για τη δύναμη των Social Media

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΚΥΚΛΟΥ 27 Οκτ 2020 | 15:52

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.315 δικαιούχων

Oι πληρωμές του 3ου κύκλου της "Επιστρεπτέας Προκαταβολής" θα συνεχιστούν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 27 Οκτ 2020 | 15:44

Eurostat: Λιγότερες απολύσεις στην Ελλάδα μέσα στο lockdown σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ

Σύμφωνα με την Eurostat στην Ελλάδα χάθηκε κάτω από το 2% των θέσεων εργασίας όταν σε γειτονικές χώρες το ποσοστό απωλειών ήταν ακόμη και τριπλάσιο.

ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 27 Οκτ 2020 | 15:18

Αντρέα Ενρία-ΕΚΤ: Αναγκαία η δημιουργία μίας ευρωπαϊκής "κακής" τράπεζας

Την ανάγκη δημιουργίας μίας ευρωπαϊκής "κακής" τράπεζας τονίζει με άρθρο του ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ

ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ 65 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 27 Οκτ 2020 | 11:04

Βενέτης: Λουκέτο σε πέντε καταστήματα στην Αττική - Ποια είναι

Η εταιρεία Βενέτης, που διαθέτει δίκτυο 110 καταστημάτων, έκανε γνωστό πως προχωρά στο κλείσιμο 5 εξ αυτών, τα οποία βρίσκονται στην Αττική.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ 27 Οκτ 2020 | 07:50

Στεγαστικά δάνεια: Έως και 3.000 ευρώ "χριστουγεννιάτικος μποναμάς" σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

Σε 3 δόσεις το κράτος θα δώσει 3.000 ευρώ σε δανειολήπτες ως τα Χριστούγεννα. Ποιο είναι οι δικαιούχοι.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ 26 Οκτ 2020 | 22:55

Επίδομα 534 ευρώ: Αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους ανθρώπους του Πολιτισμού - Όλοι οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι των 534 ευρώ δεν πρέπει να παίρνουν επίδομα ανεργίας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 26 Οκτ 2020 | 19:38

"Πέρασε" ο πτωχευτικός κώδικας με 158 θετικές ψήφους από τη Βουλή - Τι είπε ο Σταϊκούρας μετά την ψήφισή του

Με 158 "ναι" πέρασε ο πτωχευτικός κώδικας για τον οποίο έγινε πρόταση μομφής κατά του Σταϊκούρα.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ 26 Οκτ 2020 | 18:02

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Στις 29 Οκτωβρίου η νέα πληρωμή στους δικαιούχους

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ποσού ύψους 68.723.823,51 ευρώ για την αποζημίωση ειδικού σκοπού

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 26 Οκτ 2020 | 17:32

Φορολοταρία Οκτωβρίου: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ για τις αποδείξεις του Σεπτεμβρίου

Έγινε η κλήρωση της φορολοταρίας για τα 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ 26 Οκτ 2020 | 17:19

Αναδρομικά συνταξιούχων: Αναλυτικά οι πίνακες με τους δικαιούχους και τα ποσά ανά ταμείο

Το υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τα ποσά των αναδρομικών που δικαιούνται οι συνταξιούχοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ 26 Οκτ 2020 | 16:34

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο: Φαίνεται να χάνει το επίπεδο των 600 μονάδων

Το επίπεδο των 600 μονάδων φαίνεται να χάνεται οριστικά σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών.

PFIC LTD ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 26 Οκτ 2020 | 15:33

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης διεκδικεί το νέο λιμάνι της Καβάλας- Μέσω εταιρείας με έδρα στην Κύπρο

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης διεκδικεί τον λιμένα Φίλιππος Β στη Νέα Καρβάλη Καβάλας μέσω εταιρείας του