Την ανησυχία που γενικότερα υπάρχει για την πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα παρά τα αισιόδοξα μηνύματα, εξέφρασε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας μάλιστα πως και η ίδια εισπράττει το εν λόγω μήνυμα το οποίο είναι διττό.
"Υπάρχει αυτή η επιφυλακτικότητα αλλά παίρνουμε αισιόδοξα μηνύματα από αγορές όπως η Γαλλία και η Γερμανία, με επιπρόσθετες πτήσεις, χώρες από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Σερβία, Ρουμανία με πρώτη χώρα προτίμησης την Ελλάδα, το Ισραήλ και βέβαια, η Αμερική", είπε μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
"Υπάρχει αναμονή από τη Μεγάλη Βρετανία λόγω των μεταλλάξεων που ανακύπτουν εκεί. Θέλει να αποτρέψει η Μεγάλη Βρετανία τους πολίτες της από το να ταξιδέψουν. Στην αναζήτηση που γίνεται στην Βρετανία η Ελλάδα είναι στις πρώτες τέσσερις θέσεις", πρόσθεσε.
"Το ζήτημα είναι να μπορέσουν να έχουν διευκόλυνση στην επιστροφή τους. Γιατί όταν ο άλλος έχει καραντίνα 14 ημέρες, θα το σκεφθεί πολύ για να έρθει" σημείωσε η κ. Ζαχαράκη, ενώ σχετικά με τη Ρωσία, υπογράμμισε ότι έχουν αυξηθεί οι πτήσεις προς την χώρα μας.
"Προστασία και για τον τοπικό πληθυσμό και για αυτούς που έρχονται"
Όπως ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού, φέτος αναμένεται να έρθει περισσότερος κόσμος από περισσότερες πύλες εισόδου. "Το ψηφιακό πιστοποιητικό συνδράμει και στην καταπολέμηση τυχόν ψευδών πιστοποιητικών. Θα υπάρχει και δειγματοληπτικός έλεγχος στα σύνορα. Πρέπει να προστατεύσουμε και τον τοπικό πληθυσμό και αυτούς που έρχονται" σχολίασε, κάνοντας λόγο ότι τις πρώτες δέκα μέρες του ανοίγματος του τουρισμού ήρθαν στην Ελλάδα 170.000 τουρίστες.
Όσο για τους εμβολιασμούς, ανέφερε πως "γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να πρασινίσουν επιδημιολογικά όλα τα νησιά μας. Ειδικά τα νησιά που εξαρτώνται από τον τουρισμό. Ειδικά για αυτούς που παρατηρούν, είναι σημαντικό να ξέρουν ότι το τοίχος ανοσίας είναι τόσο υψηλό, που ο άλλος δεν θα το σκεφτεί δύο φορές για να έρθει".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr