Νέες ακαδημαϊκές συνεργασίες για το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Κολλεγίου "ACG 150 Advancing the Legacy, Growing Greece" για τόνωση της ανάπτυξης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
12345678

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ανακοινώνει νέες ακαδημαϊκές συνεργασίες για τα νεοσύστατα τμήματά του που συνδέονται με το στρατηγικό σχέδιο ACG 150 | Advancing the Legacy, Growing Greece.

Το ACG 150 περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών, μεταξύ των οποίων Ινστιτούτα και Κέντρα Αριστείας που έχουν σχεδιαστεί για να προωθήσουν την οικονομική αλλά και την ευρύτερη ανάπτυξη σύμφωνα με τις ιστορικές αξίες της Ελλάδας (αρετή, επιμέλεια και ελευθερία) ενόψει της συμπλήρωσης 150 χρόνων από την ίδρυσή του Κολλεγίου, το 2025. Όλα τα τμήματα του ACG 150 συνεργάζονται αρμονικά με το Institute for Hellenic Growth and Prosperity (Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη και Ευημερία της Ελλάδας), το οποίο φιλοδοξεί να κινητοποιήσει την ελληνική οικονομία, να ενισχύσει τις δράσεις του Δημοσίου, καθώς και τις ιδιωτικές επενδύσεις που απελευθερώνουν τις δυνάμεις της αγοράς, με στόχο μια υπεύθυνη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Δρ David G. Horner έθεσε τον Δρα Μιχάλη Ψαλιδόπουλο ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Επικεφαλής Σύμβουλο στο IHGP. Διεθνώς αναγνωρισμένος ακαδημαϊκός και καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για πολλά συναπτά έτη, ο Δρ Ψαλιδόπουλος υπηρέτησε πρόσφατα ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (2015-2020) στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, ο Δρ Τρίαντ Φλουρής (πρώην κοσμήτορας του Hellenic American University) τοποθετήθηκε Εκτελεστικός Διευθυντής του Center of Excellence for Logistics, Shipping & Transportation (Κέντρο Αριστείας Logistics, Ναυτιλίας & Μεταφορών) και ο Δρ Κωνσταντίνος Παπαδιάς (πρoερχόμενος από το Athens Institute of Technology) Εκτελεστικός Διευθυντής του Research, Technology & Innovation Network (Δίκτυο Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας). Ο Πρόεδρος Horner με ιδιαίτερη χαρά "καλωσορίζει την εξαιρετική ομάδα διακεκριμένων ακαδημαϊκών και καθηγητών, με πολύτιμη πείρα τόσο εντός όσο και εκτός της ακαδημαϊκής κοινότητας, στην οικογένεια του ACG".

Διακεκριμένα Μέλη (Fellows) διορίστηκαν επίσης για τρία από τα τμήματα του ACG 150, ανάμεσά τους το Center of Excellence for Logistics, Shipping & Transportation, το Research, Technology & Innovation Network και το Institute for Hellenic Culture and the Liberal Arts (Ινστιτούτο για τον Ελληνικό Πολιτισμό και τις Ελευθέριες Τέχνες). Κάθε Μέλος λαμβάνει επιπλέον στήριξη για έρευνα που θα προάγει την αποστολή του ACG 150, με στόχο την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη. Εκτός από τα Μέλη, κάθε τμήμα θα στηρίζει την έρευνα και τη διδασκαλία μελών και σχετιζόμενων με το Κέντρο καθηγητών και, παράλληλα, θα προωθεί την ανάπτυξη ακαδημαϊκών ειδικοτήτων, μαθητειών, συνεργασιών με τον κλάδο και διακηρύξεων δημόσιας πολιτικής.

Οι πρωτοβουλίες του ACG 150 θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον έξι τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των: Center of Excellence in Leisure and Tourism (Κέντρο Αριστείας για την Αναψυχή και τον Τουρισμό), Center of Excellence in Technology and Digital Transformation (Κέντρο Αριστείας για την Τεχνολογία και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό) και Center of Excellence for Sustainability (Κέντρο Αριστείας για την Αειφορία), όλα υπό την αιγίδα του Institute for Hellenic Growth and Prosperity.

Τα νέα τμήματα του ACG 150 θα συνεργαστούν στενά με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας – που ιδρύθηκε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος το 2015 με επικεφαλής τον Καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη– στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Eudaimonia, αξιοποιώντας τα τρία διεπιστημονικά ινστιτούτα που μοιράζονται έναν κοινό στόχο: την προώθηση της ευδαιμονίας –ή του "ακμάζοντος ανθρώπου"– στην Ελλάδα.

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας εργάζεται για να αλλάξει τη στάση και τις συνήθειες του κοινού ώστε να δημιουργήσει έναν πιο υγιή, ακμάζοντα πληθυσμό ενώ το Institute for Hellenic Culture and the Liberal Arts επικεντρώνεται σε αξίες απαραίτητες για τη δημιουργία μίας γενιάς πολιτών που αντικατοπτρίζει παραδόσεις καθοριστικές για την επιτυχημένη λειτουργία του κράτους και τη δημιουργία μίας ακμάζουσας κοινωνίας, που θα βασίζεται στην αριστεία, τη μέριμνα για το κοινό συμφέρον και την ελευθερία.

Νέες ακαδημαϊκές συνεργασίες για το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

26 Ιαν 2021 | 18:12

Βίκος: Στο πλευρό των μαχητών της ζωής

Δύο σημαντικές προσφορές από τη βιομηχανία εμφιάλωσης νερού ΒΙΚΟΣ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας

ΣΕ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ 26 Ιαν 2021 | 17:16

Επίδομα θέρμανσης: Από την Παρασκεύη οι πληρωμές - Πίνακες και παραδείγματα με τα ποσά που δικαιούστε

Το επίδομα θέρμανσης δεν αφορά μόνο το πετρέλαιο αλλά και εναλλακτικές ύλες, όπως τα καυσόξυλα και το φυσικό αέριο.

4,2% ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ 26 Ιαν 2021 | 15:58

ΔΝΤ: Ανάπτυξη 5,5% για την παγκόσμια οικονομία και 4,2% για την οικονομία της Ευρωζώνης

Η βελτίωση για το 2021 βασίζεται κυρίως στις καλύτερες προβλέψεις για την πορεία της αμερικανικής και της ιαπωνικής οικονομίας.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ 26 Ιαν 2021 | 14:51

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Αφρικής για το 2021- Εξαφανίστηκε η Dos Santos

Η μέση περιουσία των 18 δισεκατομμυριούχων της Αφρικής διαμορφώθηκε στα 4,1 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 12%.

ΜΕ 10ΕΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟ 26 Ιαν 2021 | 14:48

ΟΔΔΗΧ: Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με δεκαετές ομόλογο - Στόχος η άντληση 2,5-3 δισ. ευρώ

Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει αύριο εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, σύμφωνα με πληροφορίες.

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ 2020 26 Ιαν 2021 | 14:26

Aίτημα ένταξης στο Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για το φυσικό αέριο υπέβαλαν οι ΗΠΑ

Το EMGF θα εδρεύει στο Κάιρο και θα είναι ανοικτό να δεχθεί ως μέλος του κάθε χώρα που μοιράζεται τα κοινά συμφέροντα και τους στόχους του Φόρουμ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ CAPITAL.GR 26 Ιαν 2021 | 12:47

Αναστολή συμβάσεων: Δυνατότητα διατήρησης του μέτρου και τον Φεβρουάριο για τις επιχειρήσεις

Διατήρηση των αναστολών συμβάσεων τον Φεβρουάριο εξετάζει η κυβέρνηση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Ιαν 2021 | 12:33

Επίσημο: Αποχωρούν οι Repsol και Energean από την έρευνα υδρογονανθράκων στην Αιτωλοακαρνανία

Με επιστολή προς την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων, οι Repsol και Energean, γνωστοποίησαν ότι παραιτούνται από τα δικαιώματα έρευνας στην Αιτωλοακαρνανία.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Ιαν 2021 | 09:50

Επιδότηση των επιχειρήσεων για διατήρηση των θέσεων εργασίας έως το τέλος του 2021 ζητούν οι έμποροι

Η ανάσχεση των συνεπειών της πανδημίας στην απασχόληση και ειδικά στους πληττόμενους κλάδους απασχόλησε εμπόρους και Υπουργείο.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Ιαν 2021 | 08:05

Επίδομα θέρμανσης, επιστρεπτέα προκαταβολή, δώρο Χριστουγέννων: Αυτά είναι τα ποσά που θα καταβληθούν έως την Παρασκευή

Από 80 έως 465 ευρώ το επίδομα θέρμανσης – Ποιοι θα λάβουν τα διχίλιαρα και τετραχίλιαρα της επιστρεπτέας – ξεχασμένο δώρο Χριστουγέννων 70 ευρώ σε 650.000 εργαζόμενους

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ 25 Ιαν 2021 | 21:53

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Άνοιξε η πλατφόρμα "myBusinessSupport" για τις αιτήσεις - Οι προθεσμίες και τα ποσά

Από την Τετάρτη αρχίζει η καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής στους δικαιούχους.

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 25 Ιαν 2021 | 20:13

Επίδομα θέρμανσης-ΦΕΚ: Από 80 έως 650 ευρώ σε 700.000 δικαιούχους - Πότε αρχίζουν οι πληρωμές

Το επίδομα θέρμανσης δεν αφορά μόνο στο πετρέλαιο, αλλά και σε άλλες μορφές θέρμανσης όπως τα καυσόξυλα και το φυσικό αέριο. Δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΥΠΟΙΚ.

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ 25 Ιαν 2021 | 13:17

Αναδρομικά: Οριστικό τέλος στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων από το ΣτΕ

Πως τίθεται οριστικό τέλος στις αξιώσεις των συνταξιούχων, οι οποίοι διεκδικούσαν να τους επιστραφούν αναδρομικά.