Νέες ακαδημαϊκές συνεργασίες για το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Κολλεγίου "ACG 150 Advancing the Legacy, Growing Greece" για τόνωση της ανάπτυξης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
12345678

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ανακοινώνει νέες ακαδημαϊκές συνεργασίες για τα νεοσύστατα τμήματά του που συνδέονται με το στρατηγικό σχέδιο ACG 150 | Advancing the Legacy, Growing Greece.

Το ACG 150 περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών, μεταξύ των οποίων Ινστιτούτα και Κέντρα Αριστείας που έχουν σχεδιαστεί για να προωθήσουν την οικονομική αλλά και την ευρύτερη ανάπτυξη σύμφωνα με τις ιστορικές αξίες της Ελλάδας (αρετή, επιμέλεια και ελευθερία) ενόψει της συμπλήρωσης 150 χρόνων από την ίδρυσή του Κολλεγίου, το 2025. Όλα τα τμήματα του ACG 150 συνεργάζονται αρμονικά με το Institute for Hellenic Growth and Prosperity (Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη και Ευημερία της Ελλάδας), το οποίο φιλοδοξεί να κινητοποιήσει την ελληνική οικονομία, να ενισχύσει τις δράσεις του Δημοσίου, καθώς και τις ιδιωτικές επενδύσεις που απελευθερώνουν τις δυνάμεις της αγοράς, με στόχο μια υπεύθυνη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Δρ David G. Horner έθεσε τον Δρα Μιχάλη Ψαλιδόπουλο ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Επικεφαλής Σύμβουλο στο IHGP. Διεθνώς αναγνωρισμένος ακαδημαϊκός και καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για πολλά συναπτά έτη, ο Δρ Ψαλιδόπουλος υπηρέτησε πρόσφατα ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (2015-2020) στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, ο Δρ Τρίαντ Φλουρής (πρώην κοσμήτορας του Hellenic American University) τοποθετήθηκε Εκτελεστικός Διευθυντής του Center of Excellence for Logistics, Shipping & Transportation (Κέντρο Αριστείας Logistics, Ναυτιλίας & Μεταφορών) και ο Δρ Κωνσταντίνος Παπαδιάς (πρoερχόμενος από το Athens Institute of Technology) Εκτελεστικός Διευθυντής του Research, Technology & Innovation Network (Δίκτυο Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας). Ο Πρόεδρος Horner με ιδιαίτερη χαρά "καλωσορίζει την εξαιρετική ομάδα διακεκριμένων ακαδημαϊκών και καθηγητών, με πολύτιμη πείρα τόσο εντός όσο και εκτός της ακαδημαϊκής κοινότητας, στην οικογένεια του ACG".

Διακεκριμένα Μέλη (Fellows) διορίστηκαν επίσης για τρία από τα τμήματα του ACG 150, ανάμεσά τους το Center of Excellence for Logistics, Shipping & Transportation, το Research, Technology & Innovation Network και το Institute for Hellenic Culture and the Liberal Arts (Ινστιτούτο για τον Ελληνικό Πολιτισμό και τις Ελευθέριες Τέχνες). Κάθε Μέλος λαμβάνει επιπλέον στήριξη για έρευνα που θα προάγει την αποστολή του ACG 150, με στόχο την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη. Εκτός από τα Μέλη, κάθε τμήμα θα στηρίζει την έρευνα και τη διδασκαλία μελών και σχετιζόμενων με το Κέντρο καθηγητών και, παράλληλα, θα προωθεί την ανάπτυξη ακαδημαϊκών ειδικοτήτων, μαθητειών, συνεργασιών με τον κλάδο και διακηρύξεων δημόσιας πολιτικής.

Οι πρωτοβουλίες του ACG 150 θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον έξι τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των: Center of Excellence in Leisure and Tourism (Κέντρο Αριστείας για την Αναψυχή και τον Τουρισμό), Center of Excellence in Technology and Digital Transformation (Κέντρο Αριστείας για την Τεχνολογία και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό) και Center of Excellence for Sustainability (Κέντρο Αριστείας για την Αειφορία), όλα υπό την αιγίδα του Institute for Hellenic Growth and Prosperity.

Τα νέα τμήματα του ACG 150 θα συνεργαστούν στενά με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας – που ιδρύθηκε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος το 2015 με επικεφαλής τον Καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη– στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Eudaimonia, αξιοποιώντας τα τρία διεπιστημονικά ινστιτούτα που μοιράζονται έναν κοινό στόχο: την προώθηση της ευδαιμονίας –ή του "ακμάζοντος ανθρώπου"– στην Ελλάδα.

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας εργάζεται για να αλλάξει τη στάση και τις συνήθειες του κοινού ώστε να δημιουργήσει έναν πιο υγιή, ακμάζοντα πληθυσμό ενώ το Institute for Hellenic Culture and the Liberal Arts επικεντρώνεται σε αξίες απαραίτητες για τη δημιουργία μίας γενιάς πολιτών που αντικατοπτρίζει παραδόσεις καθοριστικές για την επιτυχημένη λειτουργία του κράτους και τη δημιουργία μίας ακμάζουσας κοινωνίας, που θα βασίζεται στην αριστεία, τη μέριμνα για το κοινό συμφέρον και την ελευθερία.

Νέες ακαδημαϊκές συνεργασίες για το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ 26 Νοε 2020 | 15:17

H EKO επαναφέρει την μεγάλη προσφορά για το Πετρέλαιο Θέρμανσης

Προσφέρει ευελιξία στην πληρωμή, με τη δυνατότητα για έως και 12 άτοκες δόσεις για τις πιστωτικές κάρτες όλων των ελληνικών τραπεζών

ΕΛΑΧΙΣΤΗ Η ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ 26 Νοε 2020 | 15:07

Και όμως: Τον Οκτώβριο καταγράφηκε αύξηση των καταθέσεων, αν και μειωμένη

Μειωμένη μεν, αύξηση δε καταγράφηκε στις καταθέσεις των νοικοκυριών τον μήνα Οκτώβριο

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 26 Νοε 2020 | 13:17

To efood έχει αποστολή αγάπης

O κοινωνικός απολογισμός του έτους αναδεικνύει την κουλτούρα προσφοράς του efood προς την κοινωνία και το περιβάλλον.

ΕΦΑΠΑΞ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 26 Νοε 2020 | 10:05

Επίδομα 400 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους: Τα βήματα για την αίτηση - Βγήκε το ΦΕΚ

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη χορήγηση της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους - Τι προβλέπει.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 26 Νοε 2020 | 09:10

Αυξάνονται οι μισθοί σε 2,5 εκατ. εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα από 12 ώς 77 ευρώ το μήνα - Αναλυτικά παραδείγματα

Από χθες είναι νόμος του κράτους και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες.

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ 4ΗΣ ΦΑΣΗΣ 26 Νοε 2020 | 08:19

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Εξαντλήθηκε σε 4 ημέρες και... επανακυκλοφορεί με άλλα 400 εκατ. ευρώ

Τα λεφτά της επιστρεπτέας προκαταβολής που είχαν προϋπολογιστεί να πέσουν στην αγορά εξαντλήθηκαν μέσα σε τέσσερα 24ωρα.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ-ΒΟΡΙΔΗ 25 Νοε 2020 | 23:07

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Δικαιούχοι και αγρότες – Έως 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις

Το ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής θα καταβληθεί εφάπαξ και θα κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ.

ΟΙ 10 ΚΑΔ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ 25 Νοε 2020 | 21:47

Σταϊκούρας: 700,3 εκατ. ευρώ σε επιπλέον 143.169 δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4

Πιστώθηκε σήμερα στους λογαριασμούς 143.169 δικαιούχων ποσό 700,3 εκατ ευρώ του 4ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής

ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ 25 Νοε 2020 | 21:41

Χριστούγεννα 2020: Μόνο 3 στους 10 Έλληνες θα πραγματοποιήσουν περισσότερες αγορές

Τέσσερις στους 10 σκοπεύουν να αφήσουν τα ψώνια τους την τελευταία στιγμή

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 25 Νοε 2020 | 20:41

Η άνοδος και η πτώση του Μπάμπη Βωβού- Ο εμβληματικός εργολάβος που άλλαξε την εικόνα των Βορείων Προαστίων

Ο επιχειρηματίας άλλαξε την όψη των Βορείων Προαστίων έπεσε θύμα της κρίσης και του Βοτανικού

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ 25 Νοε 2020 | 19:00

Επίδομα θέρμανσης: Ποια είδη καυσίμων επιδοτούνται φέτος - Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις

Διευρύνονται οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης - Από 80 έως και 700 ευρώ τα ποσά

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΕΤΤ 25 Νοε 2020 | 17:54

Αποζημίωση στους καταναλωτές για αποκλίσεις από την πραγματική ταχύτητα σύνδεσης στο ίντερνετ

Δικαίωμα αποζημίωσης θα έχουν οι καταναλωτές για αποκλίσεις στην ταχύτητα του ίντερνετ

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗΣ 25 Νοε 2020 | 14:59

Εκτός σχεδίου δόμηση: Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη σε 15 ερωτήσεις και απαντήσεις

Αναλυτικά τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας.