Δύο σημαντικά νέα έργα ανέλαβε η EPEXYL σηματοδοτώντας τη δυναμική πορεία της κορυφαίας ελληνικής ξυλουργικής κατασκευαστικής βιομηχανίας

Η ελληνική – διεθνής αυτή εταιρεία δραστηριοποιείται σε 4 διαφορετικές ηπείρους.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
EPEXYL LOGO RGB

Το πρώτο αφορά στο εντυπωσιακό κτήριο των νέων κεντρικών γραφείων της ιταλικής εταιρείας πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου ΕΝΙ, στο Μιλάνο. Πρόκειται για ένα κτήριο 65,000 τετραγωνικών μέτρων με τρεις διασυνδεδεμένους πύργους που σχεδιάστηκαν από το παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Morphosis και τον βραβευμένο Thom Mayne. Το εμβληματικό αυτό κτήριο θα καλύπτει τις ανάγκες 4600 εργαζομένων και το συνολικό κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 171 εκατομμύρια ευρώ. Κατασκευάζεται με τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές LEED και σχεδιάστηκε εξωτερικά, δημιουργώντας την αίσθηση ενός αστικού νησιού, ενώ εσωτερικά χαρακτηρίζεται από αισθητική και λειτουργική καινοτομία με το ξύλο να διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση.

Το δεύτερο έργο της EPEXYL αφορά στο διπλό hub της πολυεθνικής Pfizer στη Θεσσαλονίκη 6.500 τετραγωνικών μέτρων που θα καλύπτει τις ανάγκες 400 εργαζομένων στο Ψηφιακό Κέντρο και το Κέντρο Εσωτερικών Λειτουργιών & Υπηρεσιών. Πρόκειται για ένα από τα έξι τέτοια κέντρα που δημιούργησε η Pfizer σε παγκόσμιο επίπεδο και στόχος του είναι να προσφέρει υπηρεσίες στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Ο μοντέρνος, από πλευράς διαρρύθμισης και επιλογής υλικών χώρος γραφείων, σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Edge με το ξύλο να συμβάλει στη διαμόρφωση της σύγχρονης αισθητικής των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων. Πρόκειται για μέρος της επένδυσης 100 εκατομμυρίων ευρώ που κάνει στη Θεσσαλονίκη η φαρμακευτική εταιρεία.

Και στα δύο σημαντικά έργα, η EPEXYL ανέλαβε όλο το ξυλουργικό κατασκευαστικό μέρος συμβάλλοντας με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στην επιτυχή υλοποίηση της κατασκευής με τα λειτουργικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του ξύλου. Η ελληνική – διεθνής αυτή εταιρεία δραστηριοποιείται σε 4 διαφορετικές ηπείρους υλοποιώντας έργα όπως η νέα όπερα του Βιετνάμ στο Ανόι, το νέο πανεπιστήμιο Université Paris- Sud, τα νέα κτίρια του CERN στην Ελβετία, η μαρίνα στην Αγία Νάππα και το νέο καζίνο στη Λεμεσό, καθώς, επίσης, και το νέο παλάτι του Τουρκμενιστάν. Υλοποιεί, επίσης, μια συμφωνία δεκαετούς προοπτικής με τη Rolex για την κατασκευή μιας σειράς καταστημάτων μπουτίκ, στη Σίλικον Βάλεϋ, το Μαϊάμι, τη Βοστόνη, το Λος Άντζελες και το Ντάλας. Με έδρα την Αθήνα, έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι.

Έχοντας αυτή τη σημαντική διεθνή παρουσία αλλά και τη συμμετοχή σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα στην Ελλάδα, η EPEXYL υλοποιεί αυτή την περίοδο ένα φιλόδοξο business plan με νέες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις, υποδομές και νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

13 Σεπ 2021 | 15:16

Τοπικά προϊόντα – διαμάντια με τη σφραγίδα του Skiathos Palace

Μετά τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας, πρωτοπορεί αναδεικνύοντας ό,τι πολύτιμο παράγει η ελληνική γη.

27 Αυγ 2021 | 17:20

Η απάντηση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στο TheToc

Η απάντηση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 24 Σεπ 2021 | 23:54

Folli Follie: Νέα πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Από το συνολικό πρόστιμο στη Folli Follie το 1,2 εκατομμύρια ευρώ αφορούν την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ 24 Σεπ 2021 | 19:25

ΥΠΕΝ:Tο Δημόσιο θα παραμείνει ρυθμιστής στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων της ΔΕΗ

Το ελληνικό Δημόσιο θα παραμείνει βασικός ρυθμιστής στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων της ΔΕΗ

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 24 Σεπ 2021 | 16:05

E-food: Μεγάλη η συμμετοχή των διανομέων στην 24ωρη απεργία- Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες]

Με μεγάλη συμμετοχή διανομέων από το χώρο της εστίασης και των ταχυμεταφορών, διεξήχθη η μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 24 Σεπ 2021 | 12:10

Απογραφή 2021: Λήγει η προθεσμία για τις προσλήψεις 60.000 ατόμων με μισθό 1.200 ευρώ

Η ΕΛΣΤΑΤ διενεργεί απογραφές κάθε δέκα χρόνια και φέτος η διαδικασία της απογραφής πληθυσμού θα ξεκινήσει μετά τις 22 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ 24 Σεπ 2021 | 11:36

Bουτιά 13% στη μετοχή της ΔΕΗ - Στην πρώτη συνεδρίαση μετά την αύξηση κεφαλαίου

Με απώλειες που φτάνουν το 13% κινείται σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ, στην πρώτη συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου.

24 Σεπ 2021 | 09:47

ΕΝΦΙΑ: Γιατί ο ένας στους έξι ιδιοκτήτες θα πληρώσει φέτος μισό φόρο

Οι 17 στους 100 ιδιοκτήτες ακινήτων πληρώνουν φέτος τον μισό ΕΝΦΙΑ σε σχέση με αυτό που τους καταλογίζει η εφορία.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ 24 Σεπ 2021 | 08:45

Ιστορικής σημασίας η ΑΜΚ της ΔΕΗ - Στο 34% θα περιοριστεί το Δημόσιο

Η ΑΜΚ υλοποιείται προκειμένου το κολοσσιαίο επενδυτικό πλάνο της ΔΕΗ να χρηματοδοτηθεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

23 Σεπ 2021 | 21:41

Υπερταμείο και ΤΑΙΠΕΔ εξετάζουν τη μείωση της συμμετοχής τους στη ΔΕΗ

Υπερταμείο και ΤΑΙΠΕΔ εξετάζουν τη μείωση της συμμετοχής τους στη ΔΕΗ με στόχο να αυξηθεί η ελεύθερη διασπορά στο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης

ΣΕ 2,588 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ 23 Σεπ 2021 | 20:55

ΕΝΦΙΑ 2021: 1,3 εκατ. πολίτες είδαν μειώσεις από 50% έως και 100%

Συνολικός φόρος 2,588 δισ. για 6,214 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων - 1,3 εκατ. είδαν μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ από 50% έως και 100%

ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟ 6ΜΗΝΟ 23 Σεπ 2021 | 18:41

ΔΕΗ: Αλλαγή δεδομένων με Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 750 εκατ. ευρώ

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 750 εκατ. ευρώ προχωράει η ΔΕΗ - Aνακοίνωσε σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της για το πρώτο εξάμηνο του έτους

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 23 Σεπ 2021 | 15:19

Συντάξεις: Αυτά είναι τα όρια ηλικίας - Παρατείνεται και το 2022 η αναγνώριση πλασματικών ετών

Τα όρια ηλικίας δεν αυξάνονται, λέει το υπουργείο Εργασίας. Ποιοι δεν θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Αναλυτικά παραδείγματα.