Εργαζόμενη γυναίκα: Πώς θα είμαι ήσυχη για τη φροντίδα υγείας της οικογένειάς μου;

Στον δρόμο για την κατάκτηση της έμφυλης ισότητας παραμένουν σημαντικά εμπόδια.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Θάλεια Αγγελίδη

Οι γυναίκες σήμερα κατακτούν όλο και περισσότερο την οικονομική τους ανεξαρτησία, βγαίνουν περισσότερο στην αγορά εργασίας, ξεκινούν τις δικές τους επιχειρήσεις, βρίσκονται περισσότερο στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Σε πολλές χώρες του κόσμου αποτελούν ήδη πάνω από το 40% των εργαζομένων, ενώ συχνά είναι εκείνες που παίρνουν τις οικονομικές αποφάσεις της οικογένειας.

Είναι, ωστόσο, αλήθεια ότι στο δρόμο για την κατάκτηση της έμφυλης ισότητας παραμένουν σημαντικά εμπόδια. Όπως προκύπτει από σειρά ερευνών, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ακόμη σοβαρές μισθολογικές διαφορές, αλλά και στερεότυπα και προκαταλήψεις στο χώρο εργασίας. Παράλληλα, στο επίπεδο της κοινωνίας, η γενικευμένη αντίληψη ότι η επαγγελματική σταδιοδρομία και η συμμετοχή στα κοινά βρίσκονται σε διάσταση με τις ανάγκες της μητρότητας, εξακολουθεί να δημιουργεί ψυχολογικές πιέσεις και δυσκολίες στην κατάκτηση των στόχων τους.

Η πανδημία της νόσου COVID-19 κάθε άλλο παρά βελτίωσε την κατάσταση, αφού πολλαπλασίασε τόσο τις υποχρεώσεις, όσο και τα άγχη που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των γυναικών. Εκτιμάται ότι κατά την περίοδο της καραντίνας, οι γυναίκες απασχολούνται σε διάφορες υποχρεώσεις οικογενειακές ή επαγγελματικές, κατά είκοσι ώρες την εβδομάδα περισσότερο από τους άνδρες. Μέσα σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, είναι επίσης αναμενόμενο να αυξάνεται και η έγνοια της εργαζόμενης γυναίκας για τη φροντίδα της υγείας των αγαπημένων τους προσώπων. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που σήμερα ανησυχούν περισσότερο για το πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά, σε περίπτωση που οι ίδιες ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας.

Εργαζόμενη γυναίκα: Πώς θα είμαι ήσυχη για τη φροντίδα υγείας της οικογένειάς μου;
Θάλεια Αγγελίδη, Head of Marketing and Communications,
MetLife Greece

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι γυναίκες έχουν ανάγκη από λύσεις που βοηθούν στη μείωση του άγχους τους και συμβάλουν στη διατήρηση της ψυχικής, αλλά και της σωματικής τους υγείας.

Μια τέτοια λύση μπορεί να προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση, με προγράμματα που καλύπτουν ολοκληρωμένα και αξιόπιστα τις ανάγκες όλης της οικογένειας, συμπληρώνοντας τις παροχές της δημόσιας ασφάλισης.

Πολλές εργαζόμενες γυναίκες διαθέτουν ήδη ασφαλιστική κάλυψη, μέσω ομαδικών προγραμμάτων των εταιριών στις οποίες εργάζονται. Για αυτές υπάρχει πάντα η επιλογή να επεκτείνουν ή να συμπληρώσουν, το πρόγραμμα στο οποίο είναι ενταγμένες, προσθέτοντας καλύψεις ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειάς τους.

Ακόμη, όμως, κι αν δεν υπάρχει ομαδικό πρόγραμμα, η αγορά παρέχει σύγχρονες, ευέλικτες λύσεις ασφάλισης, οι οποίες μπορούν με προσιτό κόστος να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας γύρω από κάθε οικογένεια και να εξασφαλίσουν στις εργαζόμενες μητέρες την ψυχική ηρεμία που έχουν ανάγκη.

Η MetLife, μια εταιρία που το 73% των εργαζομένων της αποτελείται από γυναίκες, γνωρίζει και κατανοεί σε βάθος τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των εργαζόμενων γυναικών. Τα προγράμματα υγείας που παρέχει, έχουν σχεδιαστεί για να απαντούν σε μια υπαρκτή ανάγκη: την ανάγκη να νοιώθει μια γυναίκα μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια, σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευθεί η ίδια ή κάποιο μέλος της οικογένειάς της.

Για παράδειγμα το ABC Health Care, το νοσοκομειακό πρόγραμμα της MetLife, πέραν του ότι καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας στα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, παρέχει οικονομική υποστήριξη με τη μορφή ημερήσιου επιδόματος, εάν η νοσηλεία γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο. Με τα χρήματα αυτά, μπορεί κανείς να καλύψει πρόσθετα έξοδα στη διάρκεια της νοσηλείας ή της ανάρρωσης.

Ακόμη πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη σε περίπτωση νοσηλείας – είτε αφορά δημόσιο είτε ιδιωτικό νοσοκομείο – παρέχουν εξειδικευμένα προγράμματα της MetLife, όπως το MediPlan το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο νοσοκομειακό πρόγραμμα, ή να λειτουργήσει ανεξάρτητα, συμπληρώνοντας τις παροχές της δημόσιας ασφάλισης. Ανάλογα με το επίπεδο που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος με βάση τις ανάγκες του, το MediPlan παρέχει νοσοκομειακό επίδομα, το οποίο καταβάλλεται ακόμη και για 1 ημέρα νοσηλείας. Το ποσό αυτό μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη πρόσθετων εξόδων που θα προκύψουν στο πλαίσιο της νοσηλείας, αλλά και να υποστηρίξει οικονομικά τηv περίοδο της ανάρρωσης στο σπίτι.

Επίσης, όλα τα προγράμματα υγείας της MetLife παρέχουν πρόσβαση στο Advanced Benefit Club, ένα ισχυρό και συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο, που περιλαμβάνει τα περισσότερα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα και πάνω από 2.000 ιατρούς σε όλη την επικράτεια. Μέσω του Advanced Benefit Club υπάρχει η δυνατότητα απευθείας αποζημίωσης της νοσηλείας, ειδικές τιμές για προληπτικούς ελέγχους (Check-Up), δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, προνομιακές τιμές σε διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις σε ένα ευρύ πανελλαδικό δίκτυο γιατρών και διαγνωστικών κέντρων.

Με τις λύσεις που προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση για τη φροντίδα της υγείας, κάθε γυναίκα μπορεί να νοιώθει σίγουρη πως ό,τι κι αν συμβεί θα έχει ουσιαστική οικονομική βοήθεια και πρόσβαση σε περισσότερες επιλογές. Μπορεί να μειώσει το άγχος στην καθημερινότητά της, γνωρίζοντας ότι έχει πάρει τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για την οικογένειά της.

Ας κάνουμε, λοιπόν, στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς μια κίνηση που θα μας εξασφαλίσει την ηρεμία που χρειαζόμαστε. Για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, να κατακτάμε στόχους και να χαιρόμαστε τη ζωή με αυτούς που αγαπάμε.

Θάλεια Αγγελίδη

Head of Marketing and Communications, MetLife Greece

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ - ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 26 Φεβ 2021 | 20:03

Κορονοϊός: Συναγερμός σε Πειραιά και Δυτική Αθήνα - Πάνω από 1.000 ενεργά κρούσματα

Ο Πειραιάς και η Δυτική Αττική παραμένουν οι πιο επιβαρυμένες περιοχές στο Λεκανοπέδιο - Εντείνονται οι έλεγχοι για να μαζευτεί η κατάσταση

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ 26 Φεβ 2021 | 19:50

Εξοργιστικό: "Kορονο-πάρτι" 200 ατόμων στο "κόκκινο" Ρέθυμνο, παρουσία πολύ γνωστής τραγουδίστριας

"Κορονο-πάρτι" 200 ατόμων εν μέσω κορονοϊού και απαγορεύσεων έγινε στο "κόκκινο" Ρέθυμνο την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 26 Φεβ 2021 | 19:20

"Λύγισε" ο Νίκος Χαρδαλιάς: "Ένα χρόνο μετά - "Στοίχημα ζωής απέναντι στην πατρίδα και τους πολίτες" [Βίντεο]

Συγκινημένος και με τρεμάμενη φωνή ο Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε το μήνυμα για τον έναν χρόνο πανδημίας στη χώρα

ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ 26 Φεβ 2021 | 19:11

Παπαευαγγέλου: Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό - 12.000 τα ενεργά κρούσματα

"Λόγω ίσως κούρασης τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει ακόμα", δήλωσε η η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ 26 Φεβ 2021 | 19:05

Είσοδος στη χώρα: Τι αλλάζει από Δευτέρα στα χερσαία σύνορα Κακαβιάς και Ευζώνων

Νέα δεδομένα από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου για τους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑ 26 Φεβ 2021 | 18:03

Τηλεργασία: Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου για το 50% των εργαζομένων

Η παράταση της τηλεργασίας αφορά όλη τη χώρα και όχι μόνο τις "κόκκινες" περιοχές.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 26 Φεβ 2021 | 18:03

Κορονοϊός: Παράταση lockdown για μία εβδομάδα στην Αττική - Στο "κόκκινο" άλλες 10 περιοχές

Συναγερμός σε Πειραιά και Δυτική Αθήνα - Νέα πρόσθετα μέτρα σε Λευκάδα, Θεσπρωτία, Σύρο, Σάμο, Ηράκλειο, Κόρινθο, Άρτα, Διδυμότειχο, Λοκρούς, Αμφιλοχία - Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ 26 Φεβ 2021 | 17:49

Κορονοϊός: Αντιστέκεται στην Αττική με 790 από τα 1.790 νέα κρούσματα - Σε επικίνδυνο δρόμο η Αχαΐα

Τους επιστήμονες απασχολούν ιδιαιτέρως οι μεταλλάξεις και κυρίως η βρετανική που φαίνεται να κυριαρχεί.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 26 Φεβ 2021 | 17:41

Κορονοϊός: 1.790 νέα κρούσματα σήμερα - 29 θάνατοι και 371 διασωληνωμένοι

Συνολικά 6.439 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την πανδημία - Πάνω από 50.000 τα τεστ κορονοϊού που έγιναν το τελευταίο 24ωρο.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 26 Φεβ 2021 | 16:51

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα ρομπότ απολύμανσης της ΕΕ στα νοσοκομεία - Έρχονται και στην Ελλάδα [Εικόνες]

Τα πρώτα ρομπότ που αγόρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απολύμανση των θαλάμων ασθενών, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 26 Φεβ 2021 | 16:28

Το θυμάστε;- Ο Σωτήρης Τσιόδρας, πριν από ένα χρόνο, ανακοινώνει το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα [βίντεο]

Όπως είχε ανακοινώσει ο κ. Τσιόδρας "επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα, στη Θεσσαλονίκη"

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ 26 Φεβ 2021 | 15:41

Κορονοϊός-ΕΜΑ: Σύσταση για χρήση του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron - Είχε χορηγηθεί στον Τραμπ

H Regeneron ανακοίνωσε ότι αυτή η θεραπεία κατά του κορονοϊού έχει "σαφή κλινική αποτελεσματικότητα" στη μείωση των ποσοστών νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ 26 Φεβ 2021 | 14:40

Κορονοϊός: Ελπιδοφόρα νέα- Το εμβόλιο της Pfizer μειώνει τη μετάδοση μετά από την πρώτη δόση

Τα ευρήματά δείχνουν μείωση της αναλογίας των θετικών τεστ έπειτα από μία μόνο δόση του εμβολίου των Pfizer - BioNTech".