Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσεις το δικό σου σπίτι

Είναι ωραίο να μπαίνεις στο δικό σου σπίτι!

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
εθνικη

Το δικό μας σπίτι, ένα όνειρο με το οποίο όλοι μεγαλώσαμε, ένας στόχος ζωής για τον καθένα, σε οποιαδήποτε φάση της ζωής του κι αν βρίσκεται.

Για τον νέο που έχει τελειώσει τις σπουδές του, εργάζεται και θέλει να ζει στο δικό του σπίτι.

Για εκείνον που παντρεύτηκε πρόσφατα και ο επόμενος στόχος του είναι να αποκτήσει το σπίτι που θα στεγάσει την οικογένειά του.

Για αυτόν που θεωρεί ότι δεν θέλει να πληρώνει άλλα ενοίκια.

Για τους γονείς που θέλουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον γιο τους ή την κόρη τους.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που μπορεί να σκέφτεστε να αγοράσετε ή να επενδύσετε σε ένα σπίτι, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσεις το δικό σου σπίτι

Σταθερή ανοδική τάση στις τιμές των κατοικιών

Ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, ένα σπίτι παραμένει πάντα μια καλή επένδυση, αφού η ελληνική αγορά κατοικίας παρουσιάζει σταθερά ανοδική δυναμική, παρά τις αλλαγές στο οικονομικό περιβάλλον που προκάλεσε η πανδημία COVID-19.

Μετά από μια μακροχρόνια πτώση στις τιμές κατοικιών σε όλη τη χώρα, τα τελευταία τριάμισι χρόνια παρατηρείται άνοδος κατά 19% στις τιμές των ακινήτων.

Όσο για τη συνέχεια, οι προοπτικές διαγράφονται ανοδικές, καθώς οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν αύξηση κατά 4% ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Σε αυτή την αλλαγή του σκηνικού, συνέβαλε και η πρόσφατη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ η περαιτέρω άνοδος στις τιμές των ακινήτων εκτιμάται πιθανή, καθώς η ελληνική οικονομία ανακάμπτει.

Χαμηλά επιτόκια δανεισμού, μηδενικές αποδόσεις καταθέσεων

Την ίδια ώρα, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτι που συνεπάγεται χαμηλό κόστος δανεισμού για τα νοικοκυριά.

Ακόμα, η αύξηση της αποταμίευσης των νοικοκυριών κατά €10 δισ. μετά την μείωση της κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές, σχεδόν μηδενικές αποδόσεις των τραπεζικών καταθέσεων, οδηγεί το επενδυτικό ενδιαφέρον προς την αγορά ακινήτων, κάτι που θα οδηγήσει και σε νέα αύξηση των τιμών τους.

Αναζωπύρωση στην κατασκευαστική δραστηριότητα

Κατά την περίοδο έξαρσης του κορονοϊού, η κατασκευαστική δραστηριότητα σημείωσε πτώση, η οποία ξεπεράστηκε και πλέον βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, ενώ εκτιμάται ότι η ζήτηση για κατοικίες θα διατηρηθεί.

Ενδεικτική είναι η αύξηση του αριθμού των οικοδομικών αδειών για ανέγερση κατοικιών που εκδόθηκαν φέτος, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, η οποία ανήλθε σε 8.000, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 46% σε σχέση με το αντίστοιχο 4μηνο του 2020.

Επιπλέον φορολογικά κίνητρα υπέρ της επένδυσης σε ακίνητα

Σήμερα, υπάρχουν ισχυρά φορολογικά κίνητρα υπέρ της επένδυσης σε ακίνητα, όπως είναι το πάγωμα του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις έως και 31/12/2022, η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών ως €800.000 από την 01/10/2021 και η αναστολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για άδειες που θα εκδοθούν ως το τέλος του 2022. Παράγοντες που ενισχύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά κατοικίας.

Ήρθε η ώρα να μπεις στο δικό σου σπίτι;

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπούμε επιτέλους στο δικό μας σπίτι με τη βοήθεια της Εθνικής Τράπεζας, που εδώ και 180 χρόνια έχει κάνει πραγματικότητα τα όνειρα πολλών Ελλήνων να αποκτήσουν σπίτι.

Στο www.nbg.gr υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για το στεγαστικό δάνειο που ταιριάζει στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του, με σταθερό/μικτό ή κυμαινόμενο επιτόκιο και ανταμοιβή των συνεπών δανειοληπτών.

Απευθυνόμενοι σε μια Τράπεζα με μακρόχρονη παράδοση συνέπειας και αξιοπιστίας, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία, όπως η Εθνική Τράπεζα, βρίσκουμε λύσεις προσαρμοσμένες στις δικές μας ανάγκες, όπως ποσοστό χρηματοδότησης έως και 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου από 2,80% για 10, 15, 20, 25, 30 έτη, δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης (ολικής ή μερικής) χωρίς επιβαρύνσεις, διάρκεια δανείου έως και 40 έτη για χαμηλότερη δόση.

Ακόμα υπάρχει ευελιξία αποπληρωμής με αρχική περίοδο καταβολής μόνο τόκων για τα πρώτα 1 ή 2 έτη, ή παράλειψη καταβολής 1 δόσης ανά έτος.

Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα προσφέρει επιπλέον χρηματοδότηση για τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης με ευνοϊκούς όρους (όπως προσωπικό δάνειο ΕΞΠΡΕΣ με μηδενικά έξοδα & έκπτωση στο επιτόκιο).

Πλέον, δεν χρειάζεται καν να μετακινηθούμε προς κάποιο κατάστημα για να κάνουμε αίτηση, αφού μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για να αποκτήσουμε το δικό μας σπίτι με ηλεκτρονική αίτηση μέσω Internet Banking.

Φυσικά, για τους πιο παραδοσιακούς, τα εξειδικευμένα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας είναι διαθέσιμα για να μας μιλήσουν για τις ευέλικτες στεγαστικές λύσεις που βοήθησαν ήδη πολλούς Έλληνες να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Γιατί είναι ωραίο να μπαίνεις στο δικό σου σπίτι!


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΘΝΙΚΗ 2.0 ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 18 Νοε 2021 | 17:19

Ευκαιρίες ανάπτυξης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με το ΕΘΝΙΚΗ 2.0

Πώς οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

ΣΤΟ POTHEN.GR 06 Δεκ 2021 | 15:20

Πόθεν Έσχες: Εκπνέει στις 16 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων

Όσοι οριστικοποιήσουν τη δήλωση Πόθεν Έσχες μέχρι την 16 Δεκεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα για έναν ακόμη μήνα, να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις.

06 Δεκ 2021 | 15:18

Φέτος στις γιορτές θα προσφέρουμε ένα δώρο υγείας και ευεξίας - Γιατί είναι πάνω από κάθε υλικό αγαθό

Τίποτα άλλωστε δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα δώρο που θα βοηθήσει συνολικά την καλή λειτουργία του οργανισμού.

1127 ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 06 Δεκ 2021 | 14:42

Συντάξεις - Δέσμευση Χατζηδάκη: Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν κλείσει όσες εκκρεμούν έως το 2019

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν κλείσει οι εκκρεμείς υποθέσεις των συντάξεων των ετών μέχρι το 2019, είπε ο Κ. Χατζηδάκης.

ΝΕΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ 06 Δεκ 2021 | 14:42

Ευρώ: Αλλάζουν μετά από 20 χρόνια τα χαρτονομίσματα - Στη "θεματική συμβουλευτική ομάδα" ο Κώστας Βαρώτσος

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επανασχεδιάσει τα χαρτονομίσματα του ευρώ

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ 06 Δεκ 2021 | 14:01

Επίδομα μητρότητας: Ψηφιακά από σήμερα - Καταργείται η προσέλευση στα υποκαταστήματα

Σε λειτουργία τίθεται σήμερα το ψηφιακό επίδομα μητρότητας (κυοφορίας-λοχείας). Η διαδικασία και οι πληρωμές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 06 Δεκ 2021 | 12:23

Ικανοποιημένοι οι 9 στους 10 οδηγοί που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Uber

Η Uber έχει γίνει μια παγκόσμια πλατφόρμα τεχνολογίας που διευκολύνει 19 εκατομμύρια διαδρομές την ημέρα σε περισσότερες από 700 πόλεις σε 66 χώρες.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 06 Δεκ 2021 | 12:08

ΕΛΣΤΑΤ: Έκρηξη ανάπτυξης με 13,4% στο γ΄ τρίμηνο του 2021

Με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 13,4% κινήθηκε η ελληνική οικονομία στο γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2022 06 Δεκ 2021 | 10:31

Εκταμίευση 767 εκατ. ευρώ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναμένεται να εξετάσει το Eurogroup

Συνεδριάζει το απόγευμα στις Βρυξέλλες το Eurogroup. Η Επιτροπή αξιολογεί θετικά τις ελληνικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 06 Δεκ 2021 | 09:47

ΟΑΕΔ: Από αύριο η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Χριστουγέννων

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ 06 Δεκ 2021 | 09:46

Το Ταμείο Ανάκαμψης κινητήριος μοχλός για υψηλή, βιώσιμη ανάπτυξη και έργα που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών

Η Κυβέρνηση έχει διαμορφώσει το πλαίσιο για την αποδοτική αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω της πραγματοποίησης έργων και επενδύσεων σε τομείς υψηλής προτεραιότητας

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ (E-AUCTION) 06 Δεκ 2021 | 09:40

Κρίσιμη ημέρα για το "Μικρό Ελληνικό", το ακίνητο - φιλέτο στις Γούρνες Ηρακλείου

Dimand και REDS "μονομαχούν" σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου για το ακίνητο - φιλέτο στις Γούρνες Ηρακλείου, καθώς θα λάβει χώρα ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για την ανάδειξη του τελικού πλειοδότη.

ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΚΑΨΗ 06 Δεκ 2021 | 09:26

Ταμείο Ανάκαμψης: Η μεγάλη ευκαιρία και η μεγάλη πρόκληση

Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης είναι η μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική οικονομία.