Ανατροπές

Το Κόμμα της ΝΔ πρέπει να δώσει τη θέση του στην Ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ανατροπές

Οι πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για κάποιες διαπιστώσεις σχετικά με τις μεγάλες αλλαγές που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση, στους Έλληνες πολίτες.

Υπάρχει ένα κομμάτι πολιτικών και οπαδών, της Νέας Δημοκρατίας, που είναι εμφανές ότι δεν έχουν αντιληφθεί τις αλλαγές στον πολιτικό προσανατολισμό των Ελλήνων ψηφοφόρων. Αυτό το κομμάτι, γαντζώνεται με πάθος στο Κόμμα και σε ένα αναλλοίωτο με το παρελθόν, παρόν.

Είδαμε νεοδημοκράτες Βουλευτές, να προβάλλουν ως υπέρτατο προσόν τους, την διαχρονικότητα τους μέσα στο Κόμμα, στηρίζοντας για τον ίδιο λόγο την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη. Καθοδηγήθηκε (;;) ο Β. Μεϊμαράκης, να προβάλλει τις κομματικές του περγαμηνές και την κομματική του νομιμοφροσύνη. Εν ολίγοις, όσο πιο "Πούρος" αναλλοίωτος Νεοδημοκράτης είσαι τόσο καλύτερος υποψήφιος η έγκυρος υποστηρικτής θεωρείσαι σε μια χώρα όπου ΟΛΑ έχουν αλλάξει, όπου έχει επέλθει βίαια αναδιάταξη, μείωση, εξαφάνιση των οικονομικών δεδομένων των νοικοκυριών, ποιος νοιάζεται για τα εσώψυχα των κομμάτων;; Νόμιζα μέχρι τώρα, ότι αυτό ήταν σύμπτωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος να ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ και αυτοί να ενδοσκοπούν στα άδυτα της Αριστεροφροσύνης εμποδίζοντας τον Πρωθυπουργό (αν πράγματι το θέλει) να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Με βίαιο τρόπο κ ανύπαρκτα χρονικά περιθώρια οδηγηθήκαμε σε αδιανόητα δύσκολη καθημερινότητα. Περάσαμε δραματικές ώρες με διλήμματα που αφορούσαν την ελληνική ευρωπαϊκή μας ταυτότητα και πορεία. Ζήσαμε και ζούμε μέσα σε αβεβαιότητα, ανασφάλεια και μια ιδιότυπη ακυβερνησία. Αλλάξαμε βαθιά ΟΛΟΙ μας.

Λίγο πολύ, αναθεωρήσαμε απόψεις και στάσεις ζωής. Συσπειρωθήκαμε και ενωθήκαμε, πολίτες διαφορετικών πολιτικών χώρων, εναντίον του λαϊκισμού και για την διασφάλιση της ευρωπαϊκής μας πορείας. Δημιουργήσαμε την πολιτική πλατφόρμα των πολιτών που είπανε ΝΑΙ στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Νεοφιλελεύθεροι αποδέχτηκαν ότι η αυθαιρεσία της αγοράς έχει τα όρια της, Σοσιαλιστές αποδέχτηκαν ότι εξέθρεψαν τα θηρία του λαϊκισμού και της άκρατης και άκριτης διεκδίκησης, Αριστεροί έγιναν μπροστάρηδες στην στήριξη των μεταρρυθμίσεων. Οι πούροι Συριζαίοι, βρίσκονται ακόμη μέσα στη δίνη του δικού τους ΣΟΚ, ανακαλύπτοντας, για πρώτη φορά την ζωντανή πραγματικότητα.

Και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένας ικανός αριθμός πολιτών, υπερψήφισε για Πρόεδρο Ελληνικού πολιτικού κόμματος, κάποιον που τους είπε και πράγματα δυσάρεστα: Τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κόμματα και πολιτικοί ηγέτες απομυθοποιήθηκαν - και θα συνεχίσουν να απομυθοποιούνται.

Μέσα σε αυτή την σαρωτική αλλαγή, ποιος νουνεχής πολίτης και πολιτικός ζητάει από τη Νέα Δημοκρατία να μείνει αναλλοίωτη και ανέγγιχτη από προσχωρήσαντες και προσχωρούντες; Όλοι αυτοί, βρίσκονται ήδη μέσα στα πλαίσια των αρχών του Ευρωπαϊκού Καραμανλισμού, έχουν αποδεχτεί και έχουν καταλάβει ότι αυτό το πλαίσιο εκπροσωπεί τις αρχές τους. Αυτό είναι και η μεγαλύτερη δικαίωση των βασικών αρχών της Νέας Δημοκρατίας .

Τουλάχιστον, όλη αυτή η τραγική δοκιμασία που περνάει η Ελλάδα, ας μας οδηγήσει σε μια πολιτική κάθαρση με την δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και αριστεροδεξιάς (υπάρχει και αριστεροδεξιά με ισχυρές Ευρωπαϊκές αρχές). Το ιδανικό για την χώρα, θα ήταν, ο Αλέξης Τσίπρας, να προχωρήσει στην δημιουργία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Κρίνοντας όμως από τον τρόπο διακυβέρνησης του, αντιλαμβάνομαι ότι έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ το σύνδρομο της αυθεντικότητας, της διαχρονικότητας, του Κόμματος. Μάλλον και ο ίδιος ο Α. Τσίπρας, δεν έχει την πολιτική βούληση δημιουργίας παράταξης. Του αρκεί το Κόμμα. Αυτή η υπάρχουσα Ευρωπαϊκή Αριστερά, θα είναι μέρος της παράταξης που θα δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ιστορική συγκυρία, θα καταργήσει το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και θα δημιουργήσει την Ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Όσοι από εμάς το πολεμήσουμε, θα διαπράξουμε ένα είδος ύβρεως απέναντι στις αιτίες της ανατροπής που επήλθαν στον πολιτικό προσανατολισμό μεγάλου μέρους των Ελλήνων πολιτών.

  • Η Νίκη Τζαβέλα είναι πρώην Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
25 Νοε 2020 | 08:45

Πότε τελείωσε η χούντα;

Η προσπάθεια όμως του ΣΥΡΙΖΑ να συνδέσει τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη χούντα, δεν αποκαλύπτει πολλά για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

25 Νοε 2020 | 08:43

Μπορεί και να τρίβουμε τα μάτια μας...

Κίνητρα έχουν ήδη ψηφιστεί για εύπορους αλλοδαπούς αλλά και συνταξιούχους από το εξωτερικό που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στη χώρα μας.

24 Νοε 2020 | 08:23

Κίνδυνος για κρατικοποιήσεις...

Υπάρχει ο ορατός κίνδυνος σε λίγα χρόνια να βρεθούμε πιο πίσω από εκεί που ξεκινήσαμε...

23 Νοε 2020 | 08:59

Η πιο δύσκολη εβδομάδα...

Θα έλεγα λοιπόν ότι τo καθολικό lockdown είναι τοξικό από κάθε άποψη. Είναι μια προσέγγιση του στυλ "Πονάει χέρι, κόβει χέρι", επειδή δεν έχουμε επαρκή αριθμό ΜΕΘ για τους βαριά πάσχοντες.

23 Νοε 2020 | 08:54

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Εκατομμύρια άνθρωποι μπροστά σε εκατομμύρια οθόνες αποχαυνώνονται.

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΑΣ 22 Νοε 2020 | 13:38

"Κοράκια" made in SYRIZA

Είναι προφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και αν ακούγεται απίστευτο, "επενδύει" στους θανάτους.

19 Νοε 2020 | 08:40

Με αυτά τα νούμερα δεν βγαίνει τετραετία...

Μια σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης παρά τις όποιες διαψεύσεις και απογοητεύσεις παραμένει "μπετοναρισμένη" στην αυλή της Νέας Δημοκρατίας.

18 Νοε 2020 | 08:45

Πριν πεινάσουν... εξοπλίζονται

Όπως η Ευρώπη και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε έναν λήθαργο παρόμοιο με αυτό που βρίσκονταν οι Δυτικοί τη δεκαετία του ’30 απέναντι στον Χίτλερ.

18 Νοε 2020 | 08:22

Εδώ Πολυτεχνείο: Όλα λάθος

Όσοι επέμειναν να κάνουν πορεία, όχι απλά δεν τίμησαν το Πολυτεχνείο, αλλά προσέβαλαν τόσο τον απλό πολίτη που τηρεί τα μέτρα "φυλακισμένος" στο σπίτι του, όσο και το υγειονομικό προσωπικό της χώρας με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει.

17 Νοε 2020 | 08:16

Εμπόριο αριστεροσύνης...

Κανείς δεν περίμενε κάτι περισσότερο από τα κόμματα της αριστεράς… Άλλωστε σε αυτή τη χώρα ποτέ δεν έβαλαν το δημόσιο συμφέρον πάνω από το κομματικό.

17 Νοε 2020 | 08:15

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αγκαλιά του Βαρουφάκη

Γενικώς, κανείς δεν μπορεί να συνεννοηθεί με κανέναν. Ούτε καν με τον εαυτό τους ορισμένοι.

16 Νοε 2020 | 08:26

Όλες οι "στραβές" στη βάρδια μας...

Το εγχείρημα καταπάτησης αμφισβητούμενων θαλάσσιων περιοχών στη Ν.Α. Μεσόγειο έχει βάλει την Τουρκία στο στόχαστρο της Δύσης.

16 Νοε 2020 | 08:25

Το V της επόμενης μέρας

Ο εφιάλτης μιας επόμενης πανδημίας θα μας ευαισθητοποιήσει περιβαλλοντολογικά.