Follow us

Ας χάσουν με αξιοπρέπεια

Για τους κυβερνώντες, ο εξουσιαστικός σκοπός, αγιάζει τα βρώμικα μέσα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ας χάσουν με αξιοπρέπεια

Εσχάτως, με αφορμή το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβερνητική πλειοψηφία, κυκλοφορούν διάφορα σενάρια. Ανάμεσα σε αυτά και το σενάριο περί κυβέρνησης μειοψηφίας, η οποία δεν θα διαθέτει πλειοψηφία στη Βουλή, αλλά θα συνεχίσει να παραμένει στην εξουσία και να λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον της χώρας. “Ας καταθέσουν πρόταση μομφής να μας ρίξουν” ακούγεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο να συγκεντρωθέι πλειοψηφία 151 για πρόταση μομφής, αφού αρκεί η αποχή κάποιου κόμματος ή κάποιων βουλευτών για να μην συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός. Αρα θα έχουμε μια κυβέρνηση που δεν θα διαθέτει μεν πλειοψηφία αλλά δεν θα το κουνάει από τη θέση της λέγοντας “αν μπορείτε ρίξτε μας”. Πλειοψηφίες, λαϊκή νομιμοποίηση, εκλογές, όλα αυτά τα θεωρούν διαδικαστικά θέματα και ψιλά γράμματα, αυτοί που θέλουν να βρίσκονται στην εξουσία με κάθε τρόπο, στο όνομα της υπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων βεβαίως, βεβαίως...

Πρέπει να είναι σαφές ότι αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία, (μας έχουν συνηθίσει άλλωστε στις κωλοτούμπες) η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές. Η κυβέρνηση δεν θα έχει νομιμοποίηση. Το Ποτάμι έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αν λοιπόν ο κ.Καμμένος πράγματι αποχωρήσει από την κυβερνητική πλειοψηφία, πρέπει να στηθούν κάλπες. Τα σενάρια για νεά κυβερνητική πλειοψηφία μέσω βουλευτών που θα αποστατήσουν από τα κόμματά τους, κάνει το 1965 να ωχριά. Κι όμως! Στο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρούν απολύτως φυσιολογικό. Όλοι θυμούνται ότι το 2014 κατήγγελαν χρηματισμούς κι εξαγορά για όσους εκτός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σκέφτονταν να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σήμερα μιλούν για τη συμμετοχή στην κυβερντητική πλειοψηφία βουλευτών που έχουν ψηφιστεί από τους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, προδίδοντάς τους και θεωρούν ότι είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο! Ο εξουσιαστικός σκοπός,αγιάζει τα βρώμικα μέσα.

Και για να έχουμε και μια ιστορική αναφορά, αρκεί να θυμίσουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 1993, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έμεινε με 150 βουλευτές. Δεν είπε, ούτε “καταθέστε πρόταση μομφής|, ούτε “θα συνεχίσω ως κυβέρνηση μειοψηφίας”. Θεώρησε ότι απώλεσε την δεδηλωμένη, κατέθεσε την εντολή και πήγε σε εκλογές τις οποίες γνώριζε ότι θα χάσει. Ο κ.Τσίπρας ξέρει επίσης ότι θα χάσει τις εκλογές. Ας φροντίσει τουλάχιστον να τις χάσει με αξιοπρέπεια.

------

Στην ιστοσελίδα μας φιλοξενούνται όλες οι απόψεις που σέβονται τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό και την αισθητική. Οι γνώμες των αρθρογράφων είναι ενυπόγραφες και προσωπικές και δεν ταυτίζονται απαραίτητα με την άποψη του TheToc.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτή είναι η μόνη λίστα που χρειάζεστε για τις φθινοπωρινές αποδράσεις σας

Ξενώνες, ξενοδοχεία, βίλες και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα που μας καλούν για αποδράσεις με άρωμα φθινοπώρου ή αποκαλόκαιρου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

ΕΚΤΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 24 Σεπ 2025 | 12:53

BBC για υποκλοπές: Το "Watergate της Ελλάδας", αλλά δεν διώκεται κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται στο "σκάνδαλο κατασκοπείας τηλεφωνικών επικοινωνιών" λέγοντας ότι έχει γίνει γνωστό ως "το Watergate της Ελλάδας".

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 11:03

Οι δημοσκοπικές πτήσεις του υπό σύσταση κόμματος Τσίπρα και τα φίλια "πυρά"

Κοινός δημοσκοπικός τόπος, είναι πως το "κόμμα Τσίπρα" εκκινεί - θεωρητικώς και χωρίς να υπάρχει καν δήλωση πρόθεσης, με δημοσκοπικό "ταβάνι" πέριξ του 20%.

ΕΝΤΑΣΗ 18 Σεπ 2025 | 17:31

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιδρά η αντιπολίτευση για τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν

Με πρώτους μάρτυρες τους διοικητές του ΟΠΕΚΕΠΕ "από το σήμερα προς τα πίσω" αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, η διερεύνηση, από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 18 Σεπ 2025 | 16:28

Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ξέρει νσ διαλέγει τους σωστούς ανθρώπους για την κατάλληλη "δουλειά""

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση συνολικά για τα "σοβαρά πλήγματα" που έχει επιφέρει στο κράτος δικαίου.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΝΤΖΟΣ - ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 18 Σεπ 2025 | 12:50

Ενταση στη Βουλή μεταξύ Φλωρίδη και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ: "Εχετε λατρεία σε δολοφόνους" - "Είστε πολιτικά αχρείος"

Η ανακοίνωση Φλωρίδη πυροδότησε την αντίδραση των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 17 Σεπ 2025 | 23:59

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Έίναι πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "Δεν αναφέρθηκε στα καρτέλ, δεν αναφέρθηκε στην αισχροκέρδεια και κυρίως ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα πειράξει τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη τους"

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΛΕΝΕ 15 Σεπ 2025 | 17:36

Κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για τις προτάσεις Ανδρουλάκη: "Είναι 4 δισ. το χρόνο" - "Είναι εμφανής ο πανικός τους"

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, απάντησε

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 15 Σεπ 2025 | 11:36

Καρφιά Πολάκη σε Τσίπρα: Να συνεισφέρει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Όχι άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί

"Δεν σηκώνει η κατάσταση άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί ως χώρος", τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

''ΒΕΝΤΕΤΑ'' 15 Σεπ 2025 | 07:24
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 14 Σεπ 2025 | 09:40

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: Επανέφερε τα "πράσινα λεφτόδεντρα" του παρελθόντος

Οι ίδιες πηγές κατηγόρησαν τον κ.Ανδρουλάκη ότι "αντί για εναλλακτικές προτάσεις, περιέγραψε τον πιο γρήγορο δρόμο για επιστροφή της χώρας στις περιπέτειες του παρελθόντος".

13 Σεπ 2025 | 12:37

Η πρώτη δημοσκόπηση

Το πιο χαρακτηριστικό νούμερο από τη δημοσκόπηση, είναι αυτό για την "ικανοποίηση" από τις παροχές που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ. Οι μισοί από εκείνους που εκτιμούν ότι θα έχουν όφελος από τη μείωση της φορολογίας, δηλώνουν ταυτόχρονα ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα. Γιατί; Γιατί δεν τους αρέσει η κυβέρνηση είναι η απάντηση.

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ 13 Σεπ 2025 | 08:26

Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων – Αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους.

ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 13 Σεπ 2025 | 08:05

Επιχείρηση "βομβαρδισμός καλών νέων" στο Μαξίμου: Μία θετική είδηση κάθε μέρα - Πώς θα γίνει το... δημοσκοπικό άλμα

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι τα ποσοστά ικανοποίησης των ερωτηθέντων πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερα όταν η ερώτηση γίνεται για κάθε νέο μέτρο που εξαγγέλθηκε ξεχωριστά

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 11 Σεπ 2025 | 13:23

Φάμελλος για Τσίπρα: Είναι πολύτιμο κεφάλαιο - Αδιανόητη η συζήτηση περί κατακερματισμού ή ανεξαρτητοποίησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι "έχουμε συμφωνήσει σε ενιαία προσπάθεια με τον Τσίπρα".

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 11 Σεπ 2025 | 07:37

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να "γοητεύσει" ξανά το 40% που τον ψήφισε το '23 - Η μοναδική δεξαμενή ψήφων που διαθέτει

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί "ρελάνς" με τα μέτρα της ΔΕΘ, με τον πρωθυπουργό να κοιτάζει στο κέντρο, που έδωσε στη Νέα Δημοκρατία δύο εκλογικές νίκες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 10 Σεπ 2025 | 21:45

Φάμελλος απο τη ΔΕΘ: "To όραμα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα"

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "με τη δουλειά μας βγάλαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, με ισχυρό κοινωνικό κράτος

09 Σεπ 2025 | 11:48

Συνελήφθησαν οι γιοι πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια με πτυσσόμενα γκλομπ

Στη σύλληψη των γιων γνωστού πολιτικού, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχους της Νέας Αριστεράς, προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 08 Σεπ 2025 | 15:36

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη διαδικασία σχετικά με τον μειωμένο ΦΠΑ σε τρόφιμα - φάρμακα

"Ο πρωθυπουργός της χώρας ισχυρίστηκε πως αγνοεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Ελλάδας".

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 07 Σεπ 2025 | 20:25

Συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Οι άξονες και οι στόχοι της κυβέρνησης έως το 2027

"Δεν είναι στις προθέσεις μου η αλλαγή του εκλογικού νόμου", υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε "ευφάνταστα" τα σενάρια περί διαδοχής του στη ΝΔ

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 06 Σεπ 2025 | 21:00

Πόσα κερδίζουν νέοι και οικογένειες από τη μείωση της φορολογίας - Αναλυτικά παραδείγματα

"Μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές κατά 2 μονάδες για όλους - επιπλέον σημαντική μείωση για κάθε παιδί", ανέφερε ο πρωθυπουργός

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST 05 Σεπ 2025 | 11:24

Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν βλέπω τρίτη θητεία της κυβέρνησης εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και αμφιβολίες αν θα έχει και 3η θητεία διατύπωσε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Νέα επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: Μιλάει πάλι για "βαλκανοποίηση" της χώρας [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός δημοσίευσε τμήμα της ομιλίας του στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, στο οποίο αναφέρεται σ’ αυτό που ο ίδιος ονόμασε "βαλκανοποίηση" της χώρας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ 01 Σεπ 2025 | 11:36

Σε 48ωρη απεργία οι ταξιτζήδες στην Αθήνα - Αντιδρούν για τις μεταφορές επιβατών με βανάκια

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος γνωστοποίησε ότι τα ταξί θα προχωρήσουν σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 01 Σεπ 2025 | 09:12

Η νέα κόντρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Πρύτανης ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, Οδυσσέας Ζώρας, εμφανίζεται ως πρύτανης στο University of Keele, το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί στην Αθήνα από το νέο διδακτικό έτος.

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 30 Αυγ 2025 | 08:27

Οι... σιωπηρές νίκες και οι παροχές με μέτρο στη ΔΕΘ - Στο επίκεντρο οικογένεια και δημογραφικό

Χαμόγελα στο υπουργικό συμβούλιο για τις "σιωπηρές νίκες" της κυβέρνησης και αισιοδοξία για αύξηση των ποσοστών στις δημοσκοπήσεις - Ουσιαστικές παρεμβάσεις αλλά με μέτρο, το "μότο" ενόψει ΔΕΘ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 28 Αυγ 2025 | 22:45
28 Αυγ 2025 | 06:50

Ο Μητσοτάκης ονειρεύεται αυτοδυναμία και αναβιώνει τον "μπαμπούλα" του Τσίπρα για να μαζέψει τους αναποφάσιστους

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου βλέπουν μία προσπάθεια "ξεπλύματος" του πρώην Πρωθυπουργού, κάνοντας το μαύρο-άσπρο.

24 Σεπ 2025 | 07:52

Η "κατάληψη" στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Υποθέτω έχει να κάνει και με την αδυναμία της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει ένα αντικυβερνητικό ρεύμα και κίνημα και να δώσει μορφή και περιερχόμενο στον αγώνα τους. Στον αγώνα τους να φύγει επιτέλους ο Μητσοτάκης.

22 Σεπ 2025 | 09:56

Ένα φωτεινό πολιτιστικό γεγονός

Και όμως. Με την έξοδο από τα μνημόνια, η εντόπια βιβλιοπαραγωγή επανήλθε σταδιακά στα προ της κρίσης επίπεδα.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 22 Σεπ 2025 | 06:15

Το δράμα του πολυεκατομμυριούχου

Πώς θα ήταν ένας κόσμος δίχως καθόλου ενσυναίσθηση; Σίγουρα θα ήταν ένας κόσμος όπου δεν θα ήθελα να ζήσω ή όπου δεν θα ήθελαν να ζήσουν τα παιδιά μας.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 20 Σεπ 2025 | 13:26

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ΚΚΜ

Το ερώτημα παραμένει: Γιατί όλοι φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και δεν έχουμε ούτε έναν να έκανε την αντίστροφη πορεία;

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 17 Σεπ 2025 | 08:03

Πλέον δεν είναι ούτε δημοκράτης ούτε απλά δεξιός

Η αλήθεια είναι ότι τώρα πλέον είναι απλά νεκρός. Ούτε δημοκράτης, ούτε απλά δεξιός. Μακαρίτης.

15 Σεπ 2025 | 07:55

Βαθιά Αμερική

Μπορεί η βαθιά Αμερική να ορίσει τις τύχες του πλανήτη, κατά τον τρόπο που ένας καρκίνος μέχρι να ξεπεραστεί, αποσυντονίζει, βασανίζει τον άνθρωπο; Όλα δείχνουν πως ναι.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 15 Σεπ 2025 | 06:15

Η ιδεολογία του δολοφόνου

Είναι οι δολοφόνοι εκ προοιμίου "δεξιοί" ή εκ προοιμίου "αριστεροί", όπως θέλουν να μας πείσουν οι εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές παρατάξεις;

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ 14 Σεπ 2025 | 13:18

"Απόλυτη" και κάτι παραπάνω

Η Άννα Βίσση απέδειξε για ακόμα μια φορά γιατί παραμένει η "Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ", ίσως... και κάτι παραπάνω.

13 Σεπ 2025 | 12:37

Η πρώτη δημοσκόπηση

Το πιο χαρακτηριστικό νούμερο από τη δημοσκόπηση, είναι αυτό για την "ικανοποίηση" από τις παροχές που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ. Οι μισοί από εκείνους που εκτιμούν ότι θα έχουν όφελος από τη μείωση της φορολογίας, δηλώνουν ταυτόχρονα ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα. Γιατί; Γιατί δεν τους αρέσει η κυβέρνηση είναι η απάντηση.

10 Σεπ 2025 | 07:52

Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης

O Γεωργιάδης ήταν προκλητικός. Προκλητικός που ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Δράμας, προκλητικός και με τα όσα είπε μετά για τα επεισόδια στην είσοδο του νοσοκομείου πριν από την άφιξή του.

08 Σεπ 2025 | 07:44

Και πάλι όλοι μαζί

Γιατί τα σημερινά ζευγάρια αποφεύγουν -συχνά τρέμουν στο ενδεχόμενο- να γίνουν γονείς; Η προφανής απάντηση αφορά στο κόστος ζωής.

08 Σεπ 2025 | 06:05

Τα λείψανα του Αγίου Λαζάρου

Η βιβλιογραφία γύρω από την εμπορία "ιερών λειψάνων" εμπλουτίστηκε σε σημείο ώστε να αδυνατούμε να την εξαντλήσουμε στο πλαίσιο ενός σύντομου κειμένου.

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ 01 Σεπ 2025 | 07:23

Χειμερία νάρκη ή γεμιστά της επόμενης μέρας;

Οι αρκούδες. Τα ερπετά. Οι νυχτερίδες και οι σκίουροι. Και ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, ιδίως εάν έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 01 Σεπ 2025 | 06:10

Η Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής

Ζούμε σε οργουελικούς καιρούς. Ο Τζορτζ Όργουελ, αυτός ο σκοτεινός προφήτης του εικοστού αιώνα, μπορεί να μην έπεσε σε όλα μέσα (συμπεριλαμβάνονται και ηχηρές αστοχίες στις προβλέψεις του), αλλά σίγουρα πέτυχε διάνα το κυριότερο.