Αυτή η κυβέρνηση του "οτιδήποτε"

Η διαφορά ανάμεσα στον Άμλετ της Δανιμαρκίας και τον Άμλετ του Μαξίμου

Αυτή η κυβέρνηση του "οτιδήποτε"

Αυτός που νομίζει ότι δεν έχει τίποτα να χάσει κάνει λάθος. Πάντα. Κάθε μαχητής κινδυνεύει να χάσει κάτι. Αλλιώς δεν πολεμά, ή δεν μπορεί να πολεμήσει. Τον Ιανουάριο, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε κυβέρνηση με το ανήθικο, χυδαίο και ζημιογόνο επιχείρημα πως η χώρα δεν είχε τίποτα να χάσει. Όπως το έλεγε και η προεκλογική του διαφήμιση με τον αστεροειδή: Το μόνο που έχετε πράγματι να φοβάστε, Έλληνες, είναι μήπως πέσει ο ουρανός στο κεφάλι σας. Ιδανική, ασφαλώς, διαχείριση μιας χώρας, η οποία αρέσκεται να παριστάνει διαρκώς το μικρό γαλατικό χωριό που αντιστέκεται –ακόμα και αν δεν έχει μαγικό φίλτρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συστήθηκε ως η πολιτική δύναμη του οτιδήποτε, ως η πολιτική δύναμη, η οποία δεν είναι υπόλογη σε κανέναν, και δεν δεσμεύεται από κανέναν σχεδιασμό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα

Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε: Αυτό ήταν το προεκλογικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό και μόνο αυτό μπόρεσε να δικαιολογήσει κάθε προπαγάνδα για την ελπίδα που ερχόταν (αλλά μετά άργησε, επειδή βρήκε ουρά στο ΑΤΜ). Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως πούλησε στον ελληνικό λαό την εξαθλίωσή του. Κάνοντας τους ψηφοφόρους να πιστεύουν πως δεν έχουν τίποτα να χάσουν, ο ΣΥΡΙΖΑ χαμήλωσε τον πήχη των πολιτικών προσδοκιών, απενοχοποίησε τον περιορισμό στην παραγωγή της όποιας κυβερνητικής πολιτικής και κατήργησε τους ιδεολογικούς φραγμούς στην άσκηση της εξουσίας. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, επειδή δεν έχουμε τίποτα, και αφού δεν έχουμε τίποτα, μπορούμε να δοκιμάσουμε το οτιδήποτε, είπε. Ο ΣΥΡΙΖΑ συστήθηκε ως η πολιτική δύναμη του οτιδήποτε, ως η πολιτική δύναμη, η οποία δεν είναι υπόλογη σε κανέναν, και δεν δεσμεύεται από κανέναν σχεδιασμό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάπως έτσι έφτασε στο προσκήνιο όλος ο θίασος της δημιουργικής ασάφειας και της δημιουργικής διαφωνίας που την δικαιολογεί. Και κάπως έτσι η χώρα εγκλωβίστηκε στην κατά ΣΥΡΙΖΑ ομαλότητα. Σε έναν αδιέξοδο μονόδρομο, όπου η απαίτηση αλλά και η πιθανότητα πολιτικής εμπιστοσύνης στους κυβερνώντες ακυρώνεται από το επιχείρημά τους πως οι συνθήκες είναι υπέρ το δέον ρευστές για να οριστεί ακόμα και αυτή η ίδια η εμπιστοσύνη.

Ασφαλώς, ο ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε την ιδεολογία του «δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» και στις διαπραγματεύσεις της χώρας με τους Ευρωπαίους εταίρους της, όπου το χρησιμοποίησε με ακόμη περισσότερη χυδαιότητα. Διότι κάποιος που δεν έχει τίποτα να χάσει, κάποιος που δεν έχει τίποτα, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί, επειδή δεν διαθέτει τίποτα που να μπορεί να το προσφέρει ως αντάλλαγμα. Διαπραγμάτευση δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει με την παρούσα κυβέρνηση -και δεν υπήρξε- διότι η παρούσα κυβέρνηση δεν ανέπτυξε και δεν παρουσίασε ανταλλάγματα. Διαπραγματεύτηκε με μόνο της επιχείρημα όσα δεν μπορούσε να παραχωρήσει. Όσα απαρτίζουν την ίδια τη χώρα. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο τα διακινδύνευσε. Και σε κάποιον ανησυχητικό βαθμό τα έχασε. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός το παραδέχτηκε στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ, τονίζοντας πως «κανένας δεν βοήθησε» τη χώρα. Κανένας από όσους βάφτιζαν αυθαίρετα ως πιθανούς βοηθούς της. Ασφαλώς, αυτό δεν έμεινε απαρατήρητο από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Και η διαπραγμάτευση της χώρας μας καταδικάστηκε, όχι μόνο επειδή ήταν σαφές πως η χώρα μας δεν διέθετε γοητευτικές εναλλακτικές στην διαπραγματευθείσα συμφωνία, αλλά και επειδή η κυβέρνηση επέμενε να διαπραγματεύεται με προφανώς κενά επιχειρήματα και να χάνει πολιτικό χρόνο, ζημιώνοντας κάθε πλευρά. Και κάπου εκεί, αναζήτησε διέξοδο στο δημοψήφισμα.

Το δημοψήφισμα, στο οποίο κανείς δεν ξέρει τι ψήφισε ο πρωθυπουργός και ποια απάντηση ήθελε να επικρατήσει, είχε για την κυβέρνηση ένα μόνο ερώτημα, και αυτό ήταν το πολιτικό αντίστοιχο του ερωτικού «θα με χωρίσεις αν παχύνω»;

Το δημοψήφισμα, στο οποίο κανείς δεν ξέρει τι ψήφισε ο πρωθυπουργός και ποια απάντηση ήθελε να επικρατήσει, είχε για την κυβέρνηση ένα μόνο ερώτημα, και αυτό ήταν το πολιτικό αντίστοιχο του ερωτικού «θα με χωρίσεις αν παχύνω»; Στην περίπτωση του πρωθυπουργού, βέβαια, το ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν μάλλον «θα με χωρίσεις αν δεν σου υποσχεθώ τίποτα συγκεκριμένο και μετά σου προτείνω κάτι πολύ χειρότερο από ό,τι σε άφησα να νομίζεις πως θα κερδίσεις μέσα από τις αόριστες συναισθηματικές εξάρσεις μου;». Κεφαλαιοποιώντας τα προεκλογικά θεμέλια που έθεσε για μια κυβέρνηση του οτιδήποτε, ο πρωθυπουργός αναζήτησε απεγνωσμένα να αποστασιοποιήσει την κυβερνητική εξουσία και τη λαϊκή εντολή, με στόχο τη συρρίκνωση των λαϊκών πολιτικών απαιτήσεων και των ιδεολογικών διαφοροποιήσεων, η οποία προετοιμάζει την ηθική και πρακτική του μόνωση από τον λαϊκό έλεγχο, τον οποίον ο ίδιος αντιλαμβάνεται ως ικανό και άξιο μόνο για γενικόλογη συμπάθεια η αντιπάθεια. Διότι η κυβέρνηση του οτιδήποτε δεν μπορεί να υπόκειται στις απαιτήσεις του οποιουδήποτε. Και κάπως έτσι, το δημοψήφισμα αναδείχτηκε ως ο δούρειος ίππος του "ΝΑΙ". Και το κυβερνητικό δράμα της υπερψήφισης ή καταψήφισης ως ο δούρειος ίππος του εθνικού δράματος, ο χυδαίος αποπροσανατολισμός από την πληγή του θύματος στην πληγή του θύτη.

Προσπαθώντας να μετακινήσει τον προβολέα από την εθνική πολιτική τραγωδία στην προσωπική του (δηλούμενη ως) εσωτερική πάλη, ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί το χυδαιότερο επιχείρημά του: Την αυτολύπηση. Ασφαλώς, δεν τη μονοπωλεί: Αντιθέτως, είναι υπερβολικά πρόθυμος να την μοιράσει σε όλους. «Πλανηθήκαμε, σύντροφοι» μοιάζει να λέει, όταν, ας πούμε, υποστηρίζει πως «(Μ)πορείτε να με κατηγορήσετε, ενδεχομένως, ότι είχα αυταπάτες, ότι αυτή η Ευρώπη μπορεί να νικηθεί» - ή όταν γράφεται στην Αυγή πως η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, ο όποιος μιλάει εκ μέρους της σύγχρονης εξουσίας είπε ψέματα στον εαυτό του. Όταν, όμως, ψεύδεται κάποιος, ο οποίος ασκεί εξουσία, τα ψέματά του δεν τα λέει ποτέ στον εαυτό του μόνο. Πρωτίστως λέει ψέματα σε όσους έχει αναλάβει να υπερασπιστεί, ψηφοφόρους του και μη. Πρωτίστως λέει ψέματα στο χρέος του απέναντι στην Ιστορία. Και η Ιστορία γράφεται από πράξεις. Δεν γράφεται από ιδεολογίες που πρόθυμα εκμεταλλεύονται την παραμικρή ευκαιρία να διαψευστούν, για να μπορούν μετά να αλλάξουν ή να λουφάξουν. Δεν γράφεται από προθέσεις που λυγίζουν κάτω από την προχειρότητα των πράξεων, μένοντας πάντα στα ένδοξα ξεχασμένα χαρτιά των αιωνίως κατατρεγμένων κατά φαντασίαν ηρώων. Η Ιστορία γράφεται από την υπερηφάνεια. Δεν γράφεται από την αυτολύπηση που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να αναπαράγει το σχίσμα ανάμεσα στην ιδεολογία και την πράξη, και για να νομιμοποιεί την ηθική ασάφεια, όπως την υπερασπίστηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν σχολίαζε πως «(Η) ασφάλεια της ιδεολογικής καθαρότητας σε στιγμές κρίσης δεν υπάρχει».

«Ξεχάστε τη συνέπεια των λόγων μας, τώρα πρέπει να σοβαρευτούμε», μοιάζει να λέει.

Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, ανάγει την κυβέρνηση του οτιδήποτε σε πλεονέκτημα όσων διαχειρίζονται την εξουσία σε στιγμές κρίσης. «Ξεχάστε τη συνέπεια των λόγων μας, τώρα πρέπει να σοβαρευτούμε», μοιάζει να λέει. Οι στιγμές κρίσης, όμως, δεν δικαιολογούν το οτιδήποτε. Και δεν δικαιολογούν τον καθένα. Δεν δικαιολογούν τον καπετάνιο της φουρτούνας, όταν αυτός οδηγεί το πλοίο του στη φουρτούνα. Ασφαλώς, είναι ηλίθιο να μην παραδεχθεί κάποιος πως η ιδεολογική καθαρότητα -η οποία πρέπει να υπάρχει πάντα, και ειδικά σε στιγμές κρίσης- επιτρέπει ή επιβάλλει αλλαγές στη συμπεριφορά, καθώς κάποιος αναλύει τα δεδομένα κάθε συνθήκης. Να αλλάζει, λοιπόν, ο ηγέτης. Να βασανίζεται. Να βασανίζεται, όμως, επειδή προσπαθεί να παραμείνει ιδεολογικά καθαρός όταν αγωνίζεται να ανταποκριθεί στις παγίδες των μεταβαλλόμενων συνθηκών. Όχι να βασανίζεται επειδή θέλει να ενδώσει στον καιροσκοπισμό και τον εμποδίζει η ιδεολογία του. Όχι να βασανίζεται επειδή πρέπει να πει την αλήθεια και τον εμποδίζει το ότι θα βγάλει ψεύτη τον παλαιότερο εαυτό του.

Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στον Άμλετ της Δανιμαρκίας και τον Άμλετ του Μαξίμου. Ο Άμλετ του Μαξίμου φωνάζει συνεχώς πως παλεύει, στεναχωριέται, προβληματίζεται! Πώς; Αφού δεν έχει διλήμματα. Και πού να βρει διλήμματα κάποιος που δεν έχει ιδεολογική καθαρότητα και προτιμήσεις; Ο Άμλετ του Μαξίμου ελπίζει πως θα φανεί σαν ήρωας. Προς αυτό και ο αγωνιωδώς δημόσιος προβληματισμός του. Όμως ούτε ο ίδιος, ούτε η κυβέρνηση και το κόμμα του είναι κάποια ηγεσία που συνειδητά αφέθηκε να την αλλάξει η βαρύτητα των καταστάσεων και των λαϊκών απαιτήσεων, για να μπορέσει να χαλιναγωγήσει κάποτε την ορμή τους: Είναι η ηγεσία που σε ανώτατο επίπεδο επέλεξε να κινηθεί χωρίς σαφές ιδεολογικό περιεχόμενο, για να μπορεί ο καθένας να δει μέσα στο κενό της την αντανάκλαση που τον βολεύει. Κυβερνήτες εσωτερικής κατανάλωσης, καθρεφτάκια για ιθαγενείς. Κυβέρνηση δειλίας και τακτικισμού που προτίμησε να κρύβει τον καιροσκοπισμό της στην ασάφεια ενός πλήθους απόψεων, για να μην φανεί ότι στα δύσκολα η ίδια κρατά το στόμα της κλειστό, για να μπορεί μετά, ως δήθεν αδέσμευτη, ιστορικά συνεπής και εθνικά υπερβατική, να υιοθετήσει όποια ιδεολογία ακουστεί ερήμην της πιο δυνατά. Αθλιότητα. Ασάφεια σε όλα. Σαφήνεια μόνο στο αισχρό επιχείρημα πως η ιδεολογία της μπορεί να διαφέρει από των άλλων, όταν οι πράξεις τους ταυτίζονται. Το σταθερό επιχείρημα, δηλαδή, όσων κάνουν καλά τα πράγματα, αντί να κάνουν τα καλά πράγματα.

Είναι η ηγεσία που σε ανώτατο επίπεδο επέλεξε να κινηθεί χωρίς σαφές ιδεολογικό περιεχόμενο, για να μπορεί ο καθένας να δει μέσα στο κενό της την αντανάκλαση που τον βολεύει.

Ασφαλώς, οι κατηγορίες βαρύνουν την κυβέρνηση στο σύνολό της. Δεν διαχωρίζεται ο πρωθυπουργός από την ομάδα του, την οποία η αιφνιδιαστική του πολιτική ωρίμανση τον ανάγκασε να απαρνηθεί, λέγοντας, για παράδειγμα, πως το πάλαι ποτέ «asset» του, ο κύριος Βαρουφάκης, «δεν κάνει για πολιτικός» –δεν κάνει, δηλαδή για την θέση ακριβώς, όπου τον τοποθέτησε. Βεβαίως, ο πρωθυπουργός φρόντισε στην ίδια εμφάνισή του να σχολιάσει και ότι ο κύριος Βαρουφάκης, αυτός που δεν έχει πολιτική βαρύτητα, δεν θα είχε τι να την κάνει, ακόμα και αν τη διέθετε. «Αν πιστεύετε ότι η στάση των δανειστών τελικά επηρεάστηκε καθοριστικά από τη συμπεριφορά ενός υπουργού μέσα στη σύνοδο του Eurogroup αφού είδαμε όλη την πορεία και την εξέλιξη, νομίζω ότι γελιόμαστε», τόνισε. Αν, όμως, το «asset» της κυβέρνησής του ήταν ανίκανο να κάνει τη διαφορά, τότε τι έκανε η κυβέρνηση τόσους μήνες; Και αν, αντιθέτως, την έκανε την διαφορά, ποια ήταν αυτή και σε τι έκανε καλό;

Ο πρωθυπουργός, όπως και προεκλογικά, θολώνει τα νερά των απαιτήσεων, καθιστώντας πλέον τους συνεργάτες του συγχρόνως μικρόβια και θεραπεία. Πρόκειται για την πολιτική εφαρμογή της κβαντικής αρχής της απροσδιοριστίας: Προτείνει πως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι πολιτικοί είναι καλοί ή κακοί, οπότε είναι συγχρόνως καλοί και κακοί. Και μόνη δυνατότητα του λαού απομένει η απροσδιόριστη προσωπική συμπάθεια προς τον βασανιζόμενο βασανιστή, τον πρωθυπουργό με την κρίση συνείδησης που όποτε αλλάζει αξίες και συμπεριφορά είναι για καλό, επειδή ταλαιπωρείται δημοσίως και «αναλαμβάνει τις ευθύνες» του.

Βεβαίως, δεν πειράζει που αυτό δεν είναι αριστερά. Αλλά πειράζει πολύ που δεν είναι πρώτη φορά.

Πώς, όμως, αναλαμβάνει τις ευθύνες του; Στο πλαίσιο της ίδιας τακτικής σύγχυσης που σχολιάζουμε, ο πρωθυπουργός βρίσκεται συγχρόνως στη θέση του και υπό παραίτηση, στο απυρόβλητο κάποιας ενδιάμεσης κατάστασης, όπου αναστέλλονται (λόγω και των στιγμών κρίσεων!) τα σημεία πολιτικής και ιδεολογικής αναφοράς. Ο πρωθυπουργός διεκδικεί μόνο την προσωπική αθωότητά του, αυτήν που διατείνεται πως έχασε όσο ωρίμαζε στις Βρυξέλλες. Μόνο που είναι σαφές πως δεν ωρίμασε. Και αυτό είναι κρίμα. Διότι και με τον ανασχηματισμό, και με τη στήριξη όσων βουλευτών «στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά καταψηφίζουν τις νομοθετικές της προτάσεις», δεν μπορεί παρά να φτιάχνει κομματικά και κυβερνητικά σχήματα που περιέχουν μόνο δικαιολογίες, και στόχο έχουν να βρίσκουν άλλοθι σε σκηνοθετημένες διαφωνίες. Βεβαίως, δεν πειράζει που αυτό δεν είναι αριστερά. Αλλά πειράζει πολύ που δεν είναι πρώτη φορά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ FB 03 Αυγ 2020 | 17:10

Καυστική απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: Άγνοια, διαστρέβλωση, θράσος και καιροσκοπισμός

Για άγνοια, διαστρέβλωση, θράσος και καιροσκοπισμό κατηγορεί ο Στ. Πέτσας τον Αλέξη Τσίπρα

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ FB 03 Αυγ 2020 | 15:28

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για τον κορονοϊό: Τα έκαναν όλα λάθος, ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν

Για διαδοχικά λάθη στη διαχείριση του κορονοϊού κατηγορεί την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας

ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ 30 Ιουλ 2020 | 20:37

Αναδρομικά συνταξιούχων: Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση -"Τριπλή εξαπάτηση"

Ο κ. Τσίπρας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ 30 Ιουλ 2020 | 18:42

Viral o "σωσίας" του Αλέξη Τσίπρα - Καταπληκτική ομοιότητα με πρωταθλητή του MMA [Εικόνες]

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα, με τον πρωταθλητή του MMA

ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΕΦΑΠΑΞ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2020 29 Ιουλ 2020 | 15:53

Βουλή: Κόντρα Μητσοτάκη- Τσίπρα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων: "Κάνετε κούρεμα- Διαβάστε την απόφαση"

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κουρεύει τα αναδρομικά των συνταξιούχων

ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 29 Ιουλ 2020 | 15:07

Τσίπρας στη Βουλή: Η κυβέρνηση εργάζεται μόνο υπέρ των συμφερόντων και των φίλων

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την Οικονομία

ΤΖΑΜΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 24 Ιουλ 2020 | 18:22

Τσίπρας για Αγιά Σοφιά: Η μετατροπή σε τέμενος δεν μπορεί να παραχαράξει την ιστορία της

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τέμενος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 23 Ιουλ 2020 | 22:55

Τσίπρας για ανάρτηση Μακρόν: "Τον συγχαίρω για τα... άπταιστα ελληνικά του"

Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρέτισε την πρωτοβουλία Μακρόν για τη σύγκληση της Συνόδου των Χωρών του Νότου.

ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 23 Ιουλ 2020 | 15:13

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Οφείλετε να αποτρέψετε το Oruc Reis να επιχειρήσει εντός της ελληνικής ΑΟΖ

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα μετά την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 23 Ιουλ 2020 | 14:30

Ολοκληρώθηκε το ραντεβού Μητσοτάκη- Φώφης- Αρχισε με καθυστέρηση

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε νωρίτερα με τον Αλέξη Τσίπρα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 23 Ιουλ 2020 | 12:50

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη- Τσίπρα: Όλος ο διάλογος μπροστά στις κάμερες[Βίντεο]

Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη- Τσίπρα μετά από 6 μήνες. Στην ατζέντα ελληνοτουρκικά και οικονομία.

ΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ 23 Ιουλ 2020 | 07:31

Μητσοτάκης - Τσίπρας: Πρώτο τετ α τετ μετά από 7 μήνες - Τα ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Για τα εθνικά θέματα και την οικονομία ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα ξαναβρεθούν κατ' ιδίαν μετά από πολύ καιρό.